Seuraa 
Viestejä45973

Mikä tulee lopettamaan ihmiskunnan kokonaan ja milloin se tapahtuu? Tarkoitan tällä sekä homo sapiensia, että mahdollisia evoluution tai meidän itsemme muokkaamia suoria seuraajia.

Olemme toistaiseksi tallustelleet maan päällä vain sian pierun mittaisen ajan, kun tarkastellaan evoluution historiaa. Jäämmekö sian pierun mittaiseksi tuhkimotarinaksi - josta jää kuitenkin, sian pierun tapaan, pitkäkestoinen haju ympäristöön - vai kuljemmeko voitosta voittoon kuin Aleksanteri Suuri aikoinaan?

Kuolemmeko kaikki kenties itse kehittämiimme aseisiin, tuhoaako jokin valtaisan tuhoisa epidemia meidät, vai grillaudummeko kasvihuoneilmiön myötä tuhkaksi? Kuolemmeko tuhoisaan meteori-iskuun, vai esitteleekö elokuva Independence Day tuhomme syyn? Sinnittelemmekö niin pitkälle, että vasta auringon laajeneminen tuhoaa meidät, vai pääsemmekö tätä pakoon toisille planeetoille ja vasta auringon sammuminen niittää meidät viimeiselle tuomiolle?

Selviydymmekö tästäkin, vaikkapa muuttamalla pimeää ainetta energiaksi ja kohtaamme loppumme mahdollisessa universumin rysähtämisessä? Olemmeko kenties niin kekseliäitä, että onnistumme luomaan tai löytämään toisen ulottuvuuden, jossa ihmiskunta säilyy ikuisuuden?

Minä uskon periaatteessa ihmisen selviytyvän ainakin auringon, mutta kenties myös koko universumin tuhoon asti. Onko uskoni kuitenkin naiivia, sillä aivomme ovat vain hieman apinan aivoja kehittyneemmät, jotka lähinnä roikkuvat onnellisina puissa ja syövät banaaneja? Olemmeko niin rajallisia, ettemme edes huomaa rajallisuuttamme, vai löydämmekö ratkaisut?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (38)

Maailmassa on yli 6 miljardia ihmistä. Ihmisen sukupuutto ei onnistu aseilla eikä sodilla tai millään kasvihuoneilmiöillä. Koko maailma ei tuhoudu, vaikka USA ja Venäjä aloittaisivat ydinsodan. Ei se muille maille kuulu, en ymmärrä miksi sellaista kauhukuvaa maalaillaan. Miksi esim Suomeen tai Ruotsiin hyökättäisiin ydinaseilla?

Iso meteoriitti voisi tuhota suuren osan ihmiskuntaa jos sitä ei saada torjutuksi. Jonkun lähtähden räjähtäminen kai myös olisi epäkiva asia? Supernova. Siinä vaiheessa kun aurinko alkaa kärventää meitä, olemme jo levinneet muille tähdille. Minusta ihminen ei ole kovinkaan kummoinen eliö että sen säilyminen olisi tärkeää. Eläin jolla on turvonneet aivot.

Vierailija
Asimov
Maailmassa on yli 6 miljardia ihmistä. Ihmisen sukupuutto ei onnistu aseilla eikä sodilla tai millään kasvihuoneilmiöillä.

Ykkösvaihtoehdossa mainittiin myös taudit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
Asimov
Maailmassa on yli 6 miljardia ihmistä. Ihmisen sukupuutto ei onnistu aseilla eikä sodilla tai millään kasvihuoneilmiöillä.Ykkösvaihtoehdossa mainittiin myös taudit.

6 miljardin populaatiosta löytyy aina henkilöitä, jotka ovat immuuneja taudille. IMO

Vierailija
sound
Aweb
Asimov
Maailmassa on yli 6 miljardia ihmistä. Ihmisen sukupuutto ei onnistu aseilla eikä sodilla tai millään kasvihuoneilmiöillä.Ykkösvaihtoehdossa mainittiin myös taudit.6 miljardin populaatiosta löytyy aina henkilöitä, jotka ovat immuuneja taudille. IMO

Entäs jos ei löydy sellaista, joka on immuuni yhtälölle sodat+taudit+ilmastomuutos (ja muut ympäristötuhot)?

Aweb
sound
Aweb
Asimov
Maailmassa on yli 6 miljardia ihmistä. Ihmisen sukupuutto ei onnistu aseilla eikä sodilla tai millään kasvihuoneilmiöillä.Ykkösvaihtoehdossa mainittiin myös taudit.6 miljardin populaatiosta löytyy aina henkilöitä, jotka ovat immuuneja taudille. IMOEntäs jos ei löydy sellaista, joka on immuuni yhtälölle sodat+taudit+ilmastomuutos (ja muut ympäristötuhot)?

Niinno, jos oletetaan, että ensiksi on ydintalvi, joka tappaa 90% väestöstä, sitten ilmastonmuutokset 9% ja viimeisenä muutamia hyvin tappavia tauteja, niin ehkä sitten kaikki kuolisivat. En kuitenkaan usko tämän Jumalan tuomiopäivän koittavan.

No se paljon puhuttu meteoriitin tömäys veisi mahdolliset elämänedellytykset vuosikymmeniksi, jolloin pidän sitä pahimpana uhkana ihmiskunnalle tällä hetekllä. Ensin tulisi se törmäys, joka tappaisi runsaasti ihmisiä mm. tsunami, maanjäristykset jne. Törmäyksestä tulevat kaasut ja pöly peittäisi auringon vuosikymmeniksi, jolloin elinolot kävisivät olemattomiksi. Tietenkin tuo ydinsotakin olisi aika paha, mutta en pidä sitä niin todennäköisenä, vaikkakin Kiinan uhittelu vaikuttaakin aika hurjalta.

sound
Aweb
sound
Aweb
Asimov
Maailmassa on yli 6 miljardia ihmistä. Ihmisen sukupuutto ei onnistu aseilla eikä sodilla tai millään kasvihuoneilmiöillä.Ykkösvaihtoehdossa mainittiin myös taudit.6 miljardin populaatiosta löytyy aina henkilöitä, jotka ovat immuuneja taudille. IMOEntäs jos ei löydy sellaista, joka on immuuni yhtälölle sodat+taudit+ilmastomuutos (ja muut ympäristötuhot)?Niinno, jos oletetaan, että ensiksi on ydintalvi, joka tappaa 90% väestöstä, sitten ilmastonmuutokset 9% ja viimeisenä muutamia hyvin tappavia tauteja, niin ehkä sitten kaikki kuolisivat. En kuitenkaan usko tämän Jumalan tuomiopäivän koittavan.

Ydintalven jälkeen ilmastonmuutos tuskin vaikuttaisi ollenkaan(se olisi laajuudeltaan ei pieru saharassa vaan kvarkki multiversumissa). Jos oletetaan, että se talvelta säästynyt kymmenen prosenttia elää samassa maassa/paikassa, niin tauti voisi onnistua tappamaan ainakin ison osan. Jos säästyneet henkilö elävät todella harvassa tauti ei välttämättä leviäisi kaikkiin ihmisiin. Mutta tätä on vähän turha ajatella, nimittäin en usko että voisi tulla ydintalvea joka tappaisi 90%. Joko se tappaisi vähintään 99% tai vaan puolet(näin epäilisin).

Filosofinen kysymys, jos ihmiseliö kuolisi kännyköineen sukupuuttoon, niin olisiko se nyt niin kamala asia? Elii mikä siinä on niin kamalaa? Samalla tavalla kun uskonnoissa on kuolemanjälkeinen elämä koska pelätään kuolemaa, halutaan ihmiskunta (tm) säilyttää. Jos ihminen onnistuu tappamaan itsensä, saakin kuolla. Rotilla on juhlat

Asimov
Filosofinen kysymys, jos ihmiseliö kuolisi kännyköineen sukupuuttoon, niin olisiko se nyt niin kamala asia? Elii mikä siinä on niin kamalaa? Samalla tavalla kun uskonnoissa on kuolemanjälkeinen elämä koska pelätään kuolemaa, halutaan ihmiskunta (tm) säilyttää. Jos ihminen onnistuu tappamaan itsensä, saakin kuolla. Rotilla on juhlat

Ihminen lienee kuitenkin tähän mennessä ainoa laji, joka periaatteessa pystyisi tekniikkansa avulla pelastamaan maapallon elämän auringon vääjäämättömältä tuholta. Sitten voi tietysti kysyä, että mikä maapallon elämän tuhoutumisessa niin kamalaa on, mutta minusta se kyllä olisi sääli

Vierailija

No meillähän ei ole empiiristä kokemusta ihmiskunnan sukupuutosta, mutta monen muun lajin sukupuutosta on. Näyttäisi siltä, että kun lajin määrä taantuu tietyn pisteen yli, niin sukupuutto on väistämätön vaikka pari yksilöä vielä hengissä olisikin. Miksei tilanne muka olisi sama ihmisen kohdalla? Tilanteessa, jossa olisi yksi prosentti tai vähän enemmänkin ihmisiä jäljellä, olisi luultavasti hyvin todennäköinen merkki lajin lopullisesta hiipumisesta. Tosin onhan ihminen joskus tällaisessa tilanteessa käynyt ja siitä noussut, mutta silloin maapallo oli melkoisen neitseellinen paikka, eikä mitään luonnonvaraa vielä oltu kulutettu loppuun eikä pilattu. Hyvä sieltä oli ponnistaa. Nykyihminen kuukahtaa jo pelkästään siihen, kun rokotteet loppuvat ja hygieniataso romahtaa.

Tollukka
Asimov
Filosofinen kysymys, jos ihmiseliö kuolisi kännyköineen sukupuuttoon, niin olisiko se nyt niin kamala asia? Elii mikä siinä on niin kamalaa? Samalla tavalla kun uskonnoissa on kuolemanjälkeinen elämä koska pelätään kuolemaa, halutaan ihmiskunta (tm) säilyttää. Jos ihminen onnistuu tappamaan itsensä, saakin kuolla. Rotilla on juhlatIhminen lienee kuitenkin tähän mennessä ainoa laji, joka periaatteessa pystyisi tekniikkansa avulla pelastamaan maapallon elämän auringon vääjäämättömältä tuholta. Sitten voi tietysti kysyä, että mikä maapallon elämän tuhoutumisessa niin kamalaa on, mutta minusta se kyllä olisi sääli

Ei muuten varmana pystyisi ainakaan tällä hetkellä.

tupakka
Tollukka

Ihminen lienee kuitenkin tähän mennessä ainoa laji, joka periaatteessa pystyisi tekniikkansa avulla pelastamaan maapallon elämän auringon vääjäämättömältä tuholta. Sitten voi tietysti kysyä, että mikä maapallon elämän tuhoutumisessa niin kamalaa on, mutta minusta se kyllä olisi sääliEi muuten varmana pystyisi ainakaan tällä hetkellä.

Niin, tarkoitin siis tietysti joskus tulevaisuudessa.

AC
No se paljon puhuttu meteoriitin tömäys veisi mahdolliset elämänedellytykset vuosikymmeniksi, jolloin pidän sitä pahimpana uhkana ihmiskunnalle tällä hetekllä. Ensin tulisi se törmäys, joka tappaisi runsaasti ihmisiä mm. tsunami, maanjäristykset jne. Törmäyksestä tulevat kaasut ja pöly peittäisi auringon vuosikymmeniksi, jolloin elinolot kävisivät olemattomiksi. Tietenkin tuo ydinsotakin olisi aika paha, mutta en pidä sitä niin todennäköisenä, vaikkakin Kiinan uhittelu vaikuttaakin aika hurjalta.

Niin, tietääkseni maapalloon ei ole iskeytymässä meteoriittiä ainakaan 10 vuoteen, nämä luullakseni havaitaan varsin aikaisin, jolloin mahdollisiin torjumisyrityksiin on aikaa. Lisäksi uhka maapallon tuhoutumisesta saattaisi luoda tarpeeksi motivaatioita isoille vaikuttajille kuluttaa voimavarojaan meteoriitin pysäyttämiseen.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

"Ihmisten tieteen ja teollisen vallankumouksen aiheuttama tiedeuskovaisuus johtaa meidät arvojen ja tiedon eritymiseen siinä määrin, että arvorelativismi ja nihilismi pakottaa meidät etsimään muita olemisen tapoja tai tuhoudumme... *hups, väärä teoria...*"

Mutta ihmisten jatkuva individualismin ja elintason kasvu(Kiina, Intia), velvollisuuksien ja kestävän humanistis-ekologisen ajattelun sijaan johtaa muutosten hitauteen ja alisteisuuden teollisuudelle ja sille, että tieteellis-tekninen edistys yhdistetään liian kritiikittömästi yleiseen edistykseen. Muutoshalua siis on, mutta se tulee liian hitaasti. Elintaso ei voi kasvaa enää kauaa, ainakaan yhtä laajasti. Jokaisen on oltava valmiita kompromisseihin ja uudenlaiseen, globaaliin eettiseen ajattelun arvoihin. Tämä on tulossa väistämättä, koska elämme loppujen lopuksi hyvin laajan pasifismin aikakautta.

Ilmakehässä tapahtuvat muutokset kuten kasvihuoneilmiö ja otsonikerroksen tuhoutuminen ovat akuteimmatluonnonmullistukset, jotka uhkaavat biosfäärin nykyistä rakennetta ja elämän monimuotoisuutta. Lämpeneminen johtaa ihmisten stressinsietokyvyn laskuun ja väistämättömiin muutoksin eliökunnassa. Täydellistä ja äkillistä tuhoa ei suurella todennäköisyydellä tapahdu, mutta eliökunta saa maksaa ihmisen regressiivisen ajattelun tuloksista vielä kauan. Kuten Matrixin pahis sanoi: "Ihmiskunta on virus".

Jos ydintalvi tappaisi sen 90% väestöstä ja sen jälkeen taudit ja sodat kurittaisivat vielä oman osansa, niin eiköhän se jäljelle jäävä meriitti olisi semmoinen joukko, ettei sitä saisi hengiltä kirveelläkään.

Kyllä minä veikkaan, että ihmiskunta on sen verran sitkeä laji, että se selviää hamaan loppuun asti. Jossain vaiheessa saattaa käydä sukupuutto lähellä, mutta siitä selvittyään ihminen tulee järkiinsä ja paremmaksi olennoksi. Valloittaen lopulta koko universumin.

Mikäs se pahan tappaisi?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat