Seuraa 
Viestejä2644

Eräs tuttuni sanoo että aina silloin tällöin joku tulee hänen päähänsä sanomaan asioita hänelle. Viimeeksi kuulemma oli jotain epämääräistä tekstiä joltain tahoilta (englanniksi) mutta myös Venajäksi ja suomeksi. Englanninkieliset äänet sanoi että eivät tykkää hänesta ja että et tiedä mitä tai ketä me ollaan. Lopulta suomenkielinen ääni sanoi että ne ovat vaan ryssiä että älä heistä välitä. Kysesinen tuttuni on käynyt lääkärissä jossa alussa epäiltiin skitsofreniaa mutta koska kyseiset äänet käyvät hänen päässään vain harvoin (1-3 kertaa /kk) eikä muitakaan skitsofrenian oireita ole niin diagnoosi jäi antamatta lääkärin todettua vain että se voi olla stressin ja alitajunnan yhteistyötä joka saattaa pistää luulemaan ja kuulemaan. Kaveri kuitenkin kuolemanvakava ilme päällä väittää että kyseessä on pakko olla jotain muuta koska ei hän koe olevansa stressaantunut. Hän sanoi löytaneensä netistä paljon muitakin tapauksia. Mitäs luulet että onko jokin älyllinen elämänmuoto (mukaan lukien ihminen) kykenevä viestittämään ääniä ihmismieleen? Hän itse sanoi että jos he ovat jotain tuonpuoleisia sieluja tai sitten on keksitty maan päällä jotain mikä mahdollistaa sen.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Sivut

Kommentit (26)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mitäs luulet että onko jokin älyllinen elämänmuoto (mukaan lukien ihminen) kykenevä viestittämään ääniä ihmismieleen?

Useimmat kuulevat vanhempien äänen/ajatukset, kunnes alkavat kyseenalaistamaan ne.

qaz
Mitäs luulet että onko jokin älyllinen elämänmuoto (mukaan lukien ihminen) kykenevä viestittämään ääniä ihmismieleen?Useimmat kuulevat vanhempien äänen/ajatukset, kunnes alkavat kyseenalaistamaan ne.

Ja vanhemmata sanovat:
Isä: "En tykkää susta. Etkä tiedä, kuka olen".
Äiti: "Älä välitä siitä, se on vaan joku ryssä".

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28221
siouxeyesighed legion
qaz
Mitäs luulet että onko jokin älyllinen elämänmuoto (mukaan lukien ihminen) kykenevä viestittämään ääniä ihmismieleen?Useimmat kuulevat vanhempien äänen/ajatukset, kunnes alkavat kyseenalaistamaan ne.

Ja vanhemmata sanovat:
Isä: "En tykkää susta. Etkä tiedä, kuka olen".
Äiti: "Älä välitä siitä, se on vaan joku ryssä".

Aika ikävät vanhemmat...

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Ja lisäksi, ne eivät ole vanhempien ääniä/ajatuksia, vaan jo muodostuneet ihka omiksi ennakkoluuloiksi elämästä. Perintöä kuitenkin, kun ei ole oppinut ajattelemaan omilla aivoilla.

Elämä sellaisena kuin se ilmenee ei ole ääni/ajatus päässä.. se vain on mitä on.

Edellähän jo esitettiin ne "tyypillisimmät" vastaukset.

Kyllähän, jopa toinen ihminen voi mennä toisen "päähän".
CIA:lla ja ent. KGB:llä on tästä asiasta kokemusta.
Jos ihmiset kykenevät sen tekemään, niin mikseivät muutkin...

Starman
Edellähän jo esitettiin ne "tyypillisimmät" vastaukset.

Kyllähän, jopa toinen ihminen voi mennä toisen "päähän".
CIA:lla ja ent. KGB:llä on tästä asiasta kokemusta.
Jos ihmiset kykenevät sen tekemään, niin mikseivät muutkin...

Toisten mieleen ei päästä edes "luonnollisella Revonsuon kaapelilla", saati jollakin vippaskonstilla:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=20924

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Lienee niin, että lukuisissa tutkimuksissa on päitten välinen viestintä (telepaatio) poissuljettu. Mutta se, että tieteellisesti tutkitaan voisi antaa lievän myönnytyksen epäilyksen puolelle.

Tosiasia lienee, että valtaosa on kokenut jotain, mikä antaa aihetta epäilykselle jostain kollektiivisesta kytkennästä.

Kerron arkielämän kokemuksen viime viikolta. On tympinyt viikkokausia yksi kuoppa vaatimattomalla 15 talouden yksityistiellämme, kun alatukivarsi on väljä ja kolahtaa. Olin sitten tulossa kotio ja juttu sieppasi niin, että valmiiksi mietin mitä otan kottikärryihin mukaan (haravan, lapion ja luudan) ja hoitelen sen kuopan. Olin siis täydellisen valmis tekemään tienhoito-operaatin seuraavan kymmenen minuutin sisällä. Kuinka ollakaan, oli tuolla tienpätkällä menossa talkoilla lanaus illalla kahdeksan aikaan ynnä myös yksi haravahenkilö siinä viimeisteli lanausjälkeä noin 50 metriä siitä kuopasta, joka juuri oli saanut täytteensä.

Selitysyritys 1: Luullakseni ajatukseni on ollut sama joka ainoa kerta puoli kilometriä ennen tuota kuoppaa viikkokausia. Mutta sen verran juttu oli erilainen, että olin varma sen illan operaatiostani aivan toisin kuin aiempina kertoina. Tai sitten aiempinakin kertoina olen ollut aatoksissani yhtä vakaa ja unohtanut jutun heti kuopan jälkeen. Mutta onko järkeilyn tulos täsmälleen oikea? Siihen jää väkisin itämään epäilyksen siemen.

Selitysyritys 2: Pienen populaation talkoohommat lienevät kytköksissä muutenkin esimerkiksi sopivaan ilmaan, TV-tarjontaan ja lomakauteen. Samaan asiaan kyllästyminen on saattanut saavuttaa kliimaksinsa monella yhtä aikaa johtaen saman asian hoitamiseen ainakin ideatasolla tavalla tai toisella samaan aikaan.

Tämä esimerkki on nyt sivussa äänistä, koska tässä on kyse vain kollektiivisen idean toteutumisesta ilman erityistä viestintää esimerkiksi sähköpostilla. Mutta tämän tyypin yhteensattumat lienevät syynä monen uskoon "äänien" välittymiseen.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kaiketin jonkinasteiset aistiharhat ovat kohtuullisen yleisiä. Liittynee jotenkin siihen, että piuhoitus päässämme on kaukana täydellisestä. Muodostuuhan hermosto periaatteella noi vois kuulua yhteen ja katotaan meneekö tosta signaali läpi, eli summan hutikassa. Joskus voi mennä joku piuha poikittain ja tapahtuu jänniä asioita. Kelpaako tieteellinen selitys?

Toisaalta ihmismieli on hyvä kehittämään viitteellisistä ärsykkeistä havaintoja ja muistoja, jotka eivät sellaisinaan ole koskaan olleet olemassa.

Tietysti on myös mahdollista, että tässä on kyse jostain selittämättömästä.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
tiäremiäs
Itsekin ole 2 vuotta sitten nähnyt harhoja ja kuulut jotain ääniäkin.

Yllätys sinällään...

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Kulttuurillisesti, kaikki mikä tulee ulkoa, kokemus, menee ihmismieleen. Sen vaikutukset ovat myös nähtävissä. Katsokaa vaikka eri uskontoja, tai erilaisia kulttuureita, kuinka ne ovat perinteen mukaisia.

Mitä tulee esimerkiksi ääniin, niin niitä ihmiset kuulevat hiljaisuudessa eritäin yleisesti. Tutkitusti, joka kolmas lienee kuullut jossain elämänsä vaiheessa, päänsä sisäisiä ääniä.

Lisään vielä, että ne äänet tulevat, aina alitajunnasta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat