Seuraa 
Viestejä45973

Terve,
Olen yrittänyt Savorilta tiedustella näihin vastausta eri treadeissa mutta hän ei halua niihin vastata, kysytään nyt kerran suoraan ja kuopataan koko roska jossei perusteluita tule.

Mitä on Energiakimput? Mistä ne koostuu?
Mitä on Energia? Mistä se koostuu?

Miten kaikki voi laajeta eri nopeudella mutta suhteessa toisiinsa ettei sitä voi havainnoida? Mikä tämän suhteellisuuden välittää?

.Silkki

Sivut

Kommentit (50)

Silkki
Terve,
Olen yrittänyt Savorilta tiedustella näihin vastausta eri treadeissa mutta hän ei halua niihin vastata, kysytään nyt kerran suoraan ja kuopataan koko roska jossei perusteluita tule.

Mitä on Energiakimput? Mistä ne koostuu?
Mitä on Energia? Mistä se koostuu?

Miten kaikki voi laajeta eri nopeudella mutta suhteessa toisiinsa ettei sitä voi havainnoida? Mikä tämän suhteellisuuden välittää?

.Silkki

Kaikki mikä on, on energiaa.

"Miten kaikki voi laajeta eri nopeudella mutta suhteessa toisiinsa ettei sitä voi havainnoida? Mikä tämän suhteellisuuden välittää?"

Vastaus tähän löytyy sivuiltani.

Mitä raskaamman aineen atomeja, sitä enemmän samanlaisia kolmiulotteisesti laajenevia energiakeskittymiä eli protoneja ja neutroneja, jotka ovat samanlaisia kolmiulotteisesti laajenevia energiakeskittymiä, joista avautuu energia-aaltoja, joilla on elektroni ja fotoniluonne, atomin ytimessä on vierekkäin.

Kun kahden vetyatomin ytimen välistä menee sopiva energia-aalto, joka putsaa vetyatomien ytimistä avautuvia energia-aaltoja mukaansa, eivät kyseiset vetyatomit töni toisiaan vähään aikaan poispäin toisistaan. Ne kuitenkin jatkavat laajenemistaan ja näin ne yhdistyvät heliumatomiksi. Kyseessä on ns. kylmäfuusio.

Miksi yhdistyvät protonit eivät töni toisiaan irti toisistaan takaisin yksittäisiksi kolmiulotteiseksi laajeneviksi energiakeskittymiksi?

No, niistä avautuvat energia-aallot kohtaavat nopeammin tiheämpää energiaa, joka kuolettaa energian lyhyemmällä matkalla eli kohti toista menevä energia palaa nopeammin loppuun vastaan tuleviin energia-aaltoihin ja näin tuo energia ei saa toista räjähtämään tarpeeksi energiaa toista kohti, että loittoneminen olisi nopeampaa kuin laajeneminen.

Silti ne saavat energia räjähtämään sikäli enemmän, että heliumatomin ytimestä avautuu tiheämpiä energia-aaltoja kuin vetyatomin ytimestä. Energia-aaltoja joilla on elektroniluonne.

Mitä enemmän atomin ytimessä on lähekkäin samanlaisia kolmiulotteisesti laajenevia energiakeskittymiä, sitä enemmän atomin ydin "hikoilee" eli räjähtää energiaa ja sitä tiheämpiä energia-aaltoja atomin ytimestä avautuu.

Eli kun kysyit että miksi laajeneminen on tasaista, niin ei se ole.

Raskaamman aineen atomien ytimet räjähtävät nopeammin energiaa ja räjähtäminen kiihtyy myös nopeammin, mutta niin niiden pitääkin, jotta ne pysyisivät suhteellisesti samanlaisina suhteessa kevyen aineen atomeihin eli että ne säilyttävät "yhtä monta elektronia" eli että niistä kolmiulotteisesti laajenevien atomien ytimistä avautuvat energia-aallot pysyvät suhteellisesti yhtä tiheinä eli suhteellisesti yhtä paljon tiheämpinä suhteessa kevyen aineen atomien ytimistä avautuviin energia-aaltoihin.

No, tästä tietysti seuraa se tosiasia että raskaan aineen atomien ytimet puoliintuvat nopeammin.

Onesimple

;):)

Silkki
Terve,
Olen yrittänyt Savorilta tiedustella näihin vastausta eri treadeissa mutta hän ei halua niihin vastata, kysytään nyt kerran suoraan ja kuopataan koko roska jossei perusteluita tule.

Mitä on Energiakimput? Mistä ne koostuu?
Mitä on Energia? Mistä se koostuu?

Miten kaikki voi laajeta eri nopeudella mutta suhteessa toisiinsa ettei sitä voi havainnoida? Mikä tämän suhteellisuuden välittää?

.Silkki

Ei kannata alkaa väittelemään Savorin kanssa. Kuopion hiukkasfysiikan tohtori on joka kerta vienyt voiton kokemuksellaan. TOE syntyi savon sydämessa, vaatii varmaan muutaman kymmenen vuotta ennenkuin mittaustuloksten valmistuu ja todistaa energiakimppujen ja laajenemishypoteesit oikeiksi. Sitten se onkin menoa Tukholmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mitä sinä joutavia kyselet ja takerrut toisarvoisiin detaljeihin. Riittää kun tietää suuret linjat. Mies on juuri selvittänyt TOE:n, eikö se jo riitä yhden miehen osalle? Ajattele, meillä Suomessa, tarkemmin sanottuna Kuopiossa on ajattelija, joka selättää Albert Einstein'in ihan lonkalta, puhumattakaan Stephen Hawkings'ista ja muista...

Eli luepa vielä kerran pääteesit, niin asia kirkastuu:

Minä olen selvittänyt miten maailmankaikkeus oikeasti toimii eli olen muuttanut ns. alkuräjähdysteorian ymmärrettäväksi.

Jos atomien oletetaan pysyvän saman kokoisina, pitää asioita yrittää selittää tilan laajenemisena. Eli tila olisi muka jotenkin käpertynyt ja se muka avautuisi, jolloin sitä syntyy supergalaksijoukkojen väliselle alueelle lisää.

EI ei, energiahan se on käpertyneenä atomeiden ytimissä ja energiahan se avautuu tilassa joka ei laajene tai kaareudu.

Sen lisäksi teidän pitää yrittää selittää vetävä voima jota ei ole olemassa.

Ja sitä kautta olette joutuneet keksimään pimeän aineen ja pimeän energian.

Ja sitten teillä on vielä kaareutuva tila.

menee tosi monimutkaiseksi ja vain sen takia että teitä pelottaa ajatus siitä että te itse räjähdätte koko ajan.

Onesimple
Onko muuten niin että nykyinen fysiikka on yrittänyt laskea näitä asioita niin että olettaa ns. vetävän voiman välittyvän simsalapim niin etteivät nämä välittyvät voimat vaikuta toisiinsa matkansa varrella?

HEH HEH

Onesimple

Mitä ainakin pitää ottaa huomioon kun useampi pienempi kappale kiertää yhtä isoa kappaletta?

No, millaisia energia-aaltoja kyseiset kappaleet avautuvat ja miten nämä vaikuttavat tätä systeemiä kohti tuleviin energia-aaltoihin.

Ajatellaampa että joka suunasta tätä systeemiä kohti tulisi samanlaisia energia-aaltoja, mikä ei oikeasti missään tapauksessa pidä paikkaansa.

No, kun yksi pienemmistä kappaleista avautuu tietynlaisia energia-aaltoja kohti toista pientä kappaletta, niin silloin tuohon pieneen kappaleeseen osuvat energiakimput vaikuttavat tietyllä tavalla, mutta sen lisäksi tuon pienen kappaleen ohi menevät energiakimput vaikuttavat sieltä päin tuleviin energia-aaltoihin tietyllä tavalla ja näin niiden vaikutus muuttuu, sen mukaan millaisia energia-aaltoja kyseinen pieni kappale avautuu kohti toista pientä kappaletta ja vähän toisen kappaleen ohi.

Saman aikaisesti isosta kappaleesta tulevat energia-aallot vaikuttavat pieniin kappaleisiin, ja niihin energia-aaltoihin jotka ovat tulossa tätä systeemiä kohti ja tietysti ne energia-aallot jotka menevät pienien kappaleiden ohi, vaikuttavat omalla tavallaan vastaan tuleviin energia-aaltoihin jotka ovat tulossa kohti tätä kokonaisuutta, jossa keskellä on iso kolmiulotteisesti laajeneva kappale, josta työntyy poispäin pienempiä kolmiulotteisesti laajenevia kappaleita, jotka kaikki avautuvat energia-aaltoja jne.

Entä miten pienistä kappaleista avautuvat energia-aallot vaikuttavat isoa kappaletta kohti meneviin energia-aaltoihin ja miten, nämä nyt pienistä kappaleista avutuneiden aaltojen vaikutuksen takia muuttuneet energia-aallot, vaikuttavat eri tavalla isosta kappaleesta kohti pieniä kappaleita meneviin energia-aaltoihin, jotka muuttuessaan niiden vaikutuksen takia vaikuttavat eri tavalla pieniin kappaleisiin kuin muuten olisivat vaikuttaneet?

Onesimple
----------------------------------------------

Looginen lause.

Tila jossa on energiaa jollakin alueella enemmän kuin jollakin toisella saman kokoisella alueella.
Kun tuota lausetta ajattelee ajatuksella, huomaa tietyn loogisen jutun.

Jos jollakin saman kokoisella alueella on enemmän energiaa kuin jollakin toisella saman kokoisella alueella, niin silloin energiaa on tiheämmin silä alueella jossa sitä on enemmän.

Ja näinhän tämä menee.
Ei ole olemassa mitään muuta kuin energiaa tilassa joka ei laajene tai kaareudu, niin että energialla on kyky olla tiheämmin tai vähemmän tiheämmin tuossa tilassa joka ei laajene tai kaareudu.

Esim. atomipommin energia on tietyn kokoisella alueella tilassa joka ei laajene tai kaareudu.
Kun ihminen räjäyttää atomipommin energian, se on isommalla alueella tilassa joka ei laajene tai kaareudu ja näin atomipommin energia on vähemmän tiheästi tilassa joka ei laajene tai kaareudu myös suhteessa muihin aineisiin kuin aikaisemmin.

Tässä on tietysti hyvä muistaa että kaikki energia on koko ajan vähemmän ja vähemmän tiheästi tilassa joka ei laajene tai kaareudu, koska kaikki energiakeskittymät räjähtävät eli laajenevat koko ajan tilassa joka ei laajene tai kaareudu.
------------------------------------------------

Eli kappaleen kaikki atomit pyrkivät säilyttämään liikeratansa ja kun kappaleet kohtaavat, kappaleen etuosan ensimmäisten atomien ytimiin tulee toisen kappaleen atomien ytimistä energiaa, joka saa etuosan atomit räjähtämään paljon energiaa kohti toista kappaletta.

Nyt etuosan atomit pyrkivät poispäin toisesta kappaleesta, mutta etuosan takana olevat atomit pyrkivät jatkamaan liikettään eteen päin ja näin niistä avautuvat energia-aallot saavat etuosan atomit jatkamaan liikettään kohti toista kappaletta.

Ja näin etuosan atomien ytimet pääsevät entistä lähemmäksi toisen kappaleen atomien ytimiä ja tämän takia etuosan atomien ytimistä avautuvat energia-aallot pääsevät tiheämpinä/energisempinä toisen kappaleen atomien ytimiin jne.

Tämän takia törmäyksessä vapautuu paljon energiaa. Ei sen takia että liikkuva kappale omaisi jotenkin ihmeellisesti enemmän energiaa kuin paikallaan oleva vastaava kappale.
--------------------------------------------------

Ajatukseni mukaan kolmiulotteisesti laajenevista molekyylesitä avautuu paljon energiaa toiseen suuntaan ja tällä energialla ne työntyvät toiseen suuntaan, jolloin siihen suuntaan avautuvat energia-aallot pääsevät vierellä olevien molekyylien ytimiin energisinä ja saavat sieltä avautumaan/räjähtämään paljon energiaa, jolla molekyylit työntyvät kohti seuraavia molekyylejä jne.
--------------------------------------------------

Ajatukseni mukaan kuumuminen ei perustu siihen että jarrulevyt ovat varastoineet liike-energiaa joka sitten vapautuu jarruttaessa.

Kuumuminen perustuu siihen, että jarrulevyn kolmiulotteisesti laajenevista atomeista avautuvat energia-aallot saavat jarrupalan kolmiulotteisesti laajenevat atomien ytimet räjähtämään energiaa normaalia voimakkaammin ja nämä aallot saavat jarrulevyn atomien ytimet räjähtämään energiaa vielä voimakkaammin jne.
--------------------------------------------------

Jos meillä on kaksi vauhtipyörää, joista toinen on varastoinut energiaa ja toinen ei, niin vapautuuko toisesta törmäyksen yhteydessä enemmän energiaa kuin toisesta samanlaisesta vauhtipyörästä?

Tai jos meillä on kaksi patteria joista toinen on tyhjä ja toinen täysi, niin vapautuuko täydestä enemmän energiaa kun se putoaa lattialle?

Ehkä vapautuukin, mutta ei se törmäysenergia perustu siihen, että liikkuva kappale kerää energiaa, joka sitten törmäyksen yhteydessä vapautuu.

Vaikkakin ajatukseni mukaan valonnopeutta lähetyvä kappale muuttuu mustaksi aukoksi, koska vastaan tulevat energiakimput kuten fotonit palavat loppuun valonnopeutta lähetyvän aluksen atomien ytimien välissä, jonka seurauksena alus alkaa laajentua nopeammin, niin että sen atomien ytimien välissä liikkuu koko ajan tiheämpiä ja tiheämpiä energia-aaltoja.

Melkolailla fiksu vastaus ton laajenemisen puolesta.

Nyt toi jopa toimii mun päässä, lukuunottamatta tuota Energia osaa.

Esimerkkinä.
Jos joku kysyy mitä on näkeminen?
Auttaako jos sanot että valo menee silmään.
- no halutaan tietää tarkemmin.

No itseasiassa Valo on fotoneja ja ihmissilmä näkee ne
- vielä tarkemmin

Atomien kanssakäynnissä elektronit vapauttaa fotonin ja siirtyy lähemmäs atomin ydintä vapauttaen fotonin joka on saanut tietyn määrän energiaa ja siten se värähtelee tietyllä taajuudella ja me nähdään se jonkin värisenä.
Vielä tarkemmin

Ei taideta tuntea tarkempaa, fotonin taajuus johtuu energiamäärästä mikä elektronilla oli, mutta mistä fotoni ja elektroni koostuu? minikvarkeista tjsp, evt.

Nyt kysyn samallailla, mitä on energia?
Energian näkee käytännössä missä tahansa, minkä määrän energiaa käytän sormillani näpytellessäni tätä tekstiä tms tms..
vielä tarkemmin

Energia on ..?
Onko olemassa jotain energiapartikkeleita, jotka liikkuvat edestakas kaiken materian välillä joka sitten on sitä energiaa? nämä olisi eri asia kuin elektronit, jotain paljon pienempää, varmaan maailmankaikkeuden pienin mahdollinen yksikkö, olisi energia?
vielä tarkemmin, epämääräinen vastaus.

Savor, mainitset teoriassasi Energiakeskittymiä ja Energiakimppuja, tämä tarkoittanee että niiden on oltava jotain konkreettista (energiapartikkeleita mitkä välittää energiaa kaikkeudessa?)
Sanoisin mitä tahansa atomista galaksiin energiakeskittymäksi, mutta sekin on vertaus johonkin missä on vähemmän energiaa, eli se missä on vähemmän energiaa onkin energiakeskittymä vrt johonkin missä on vielä vähemmän. Ei taas kovin järkevää jos se on tarkastelijasta kiinni mikä on mikä.
Mitä on energia, tarkastelijasta riippumatta.

Energia ei ole partikkeleita vaan materian eri tilanteiden suhteita.
Joten esimerkiksi atomin ytimessä ei voi olla energiakeskittymiä, nehän potkaisisi elektronin radaltaan (valo / fotonit?) Vai oletatko että kaikki käsittää energiakimput ja energiakeskittymät siten että siinä on aina materiaa johon tämä energia on sidottu, et vain mainitse sitä materiaa mitä se sitten onkaan, mikä keskittää sen energian johonkin.
Mitä tämä materia on atomien ytimissä tai elektronien kiertoradalla?

.Silkki

2nd Crusaro,

Väittely on kivaa, muuten tuossa on sentään logiikkaa, mutta tuntuu että Savorilla on täysin oma käsitys siitä mitä energia pohjimmiltaan on, ja että hänellä on harhakuva siitä että se olisi jotain konkreettista.
Tämähän on todella kivulias myöntää koska olisi keksittävä energialle jokin partikkeli millä se välittyy jotta voisi olla "puhdasta energiaa". Tai jokin materia jota olisi kaikkialla jota pitkin voisi epämääräisiä energioita kulkea (tämäkään ei ole poissuljettu).

.Silkki

Jep. Ei silti parane hyppiä jättiläisen varpailla. Täällä on jo moni kokenut karvaan tappion Savorin hyväksi.

Ilmeisesti koko maailmankaikkeus laajenee harmonisesti. Kaikki räjähtelee ennaltamäärätysti täysin samalla hetkellä ja täysin symmetrisesti. Monitoria katsoessani jokainen tuuma siinäkin räjähtää kolmiulotteisesti mutta en huomaa sitä koska itsekin räjähdän samalla. Vissiin kaikki materia on harmonista värähtelyä.

Vierailija

crusaron uusi tuleminen:

Ilmeisesti koko maailmankaikkeus laajenee harmonisesti.Nooh... Eipä vääristellä "One Simpleä".
Asiahan on Kuopion horisontista:
Ajatukseni mukaan tila ei laajene tai kaareudu.
Jos tila kaareutuu massallisen kappaleen lähellä, niin miten, jos saa kysyä. Ja miten tämä kaareutunut avaruus pitää meidät maan pinnalla?Tila eli maailmankaikkeus ei laajene, vaan:
Työnnymme poispäin auringosta kiihtyvällä vauhdilla ja laajenemme itse kiihtyvällä vauhdilla....

Olen kertonut miten kolmiulotteisesti laajenevat neutriinot avautuvat energiaa, joka siirtää neutriinojen liike-energiaa tasaisesti kaikkiin maapallon atomeihin....

Meidän kiihtyvä työntyminen poispäin auringosta saa energiansa neutriinoista ja niistä avautuvista energia-aalloista ja tämä on aivan eri asia....

Kaikkihan kuitenkin ovat itse havainneet miten energia voi laajentua normaalia nopeammin esim. atomipommissa, joten energian kykyä laajentua ei tarvitse todistella. Energian räjähtämisestä eli kolmiulotteisesta laajenemisesta on konkreettisia havaintoja....

No kun fotonit siis räjähtävät eli laajenevat koko ajan avautuen energia-aaltoja, niin silloinhan fotonit saavat toisensa räjähtämään enemmän energiaa siltä puoleta, josta toisesta fotonista tuleva energia-aalto tulee.
Näin fotonit väistävät toisiaan, koska vastaan tulevasta fotonista avautuva energia saa fotonista avautumaan energia sivulle eteenpäin ja tällä energialla fotoni vänkää toiseen suuntaan etenpäin menevän liikkeen aikana....

Ja kyllä sitä tilaa riittää kaiken energian laajentua kiihtyvällä vauhdilla koko ajan, kun kaiken aineen liike on poispäin yhdestä pisteestä ja paljon yli näkyvän maailmankaikkeuden valonnopeudella.
Kai ymmärrätte pointin. SEKTORIN laajentumisen takia, sitä jo olemassa ollutta tilaa on aina vaan enemmän maapallonkin laajentua....

Jepniin,

Eli mitä tiheämmin atomeja sitä tiiviimpänä räjähdykset pysyvät ja mitä harvemmassa atomeja on sitä enemmän niillä on tilaa laajentua.
Simple.

Mutta.
Energiaa tuo ei silti selitä.

Tätä voisi haeskella ajatuksella että maailmankaikkeuden pienin partikkeli on maailman lyhimmän matkan mittainen (tai kokoinen 3d:nä) ja näitä sitten keskittyy jollain tavalla johonkin ja ne on savorin tarkoittamia energiakeskittymiä tai energiakimppuja.

mutta sekin selittäisi energian tarvitsevan välittäjäaineen.
Joka siis olisi nämä pienimmät mahdolliset energiapartikkelit.

Silti tämä pitäisi nähdä siten että avaruudessa olevat atomit olisi suurempikokoisia kuin painovoiman vaikutuksen alaisena olevat.

Eli jokin mitä me luullaan nyt isoksi galksiksi olisikin vain yksi atomi joka on saanut olla tarpeeksi kauan omissa oloissaan eikä mikään estä sen laajenemista. Ja kun sitä menisi tutkimaan lähemmin, selviäisi mitä atomi pitää sisällään ja niiden sisällä jne jne.

Nyt ollaan jo lähellä edes sinnepäin toimivaa teoriaa, silti energia on selittämätön sekä syy mikä pitää kaikki laajenemassa yhtä nopeasti, tai ainakin niin synkronoituna että 13 miljardia vuotta ei vaikuta siihen

Koska jos laskelmat mitä näin aiemmin Savorilta, pitäisi paikkaansa, yksi fotoni joka lähtee 13 miljardin valovuoden takaa, saapuisi järkyttävän isona meteorina tänne

Toki voisi olla niinkin, kuten ajan hidastumisen kanssa oli ainakin minun kohdalla, että luulin ajan hidastuvan huomattavasti enemmän nopeuden vaikutuksesta. Vaikka todellisuudessahan vaikutus on todella mitätön ennenkuin ollaan aivan lähellä valonnopeutta.
Tosin jos räjähdysteoriassa on sama, mitä nopeammin kuljetaan niin sitä enemmän energiaa on keskittyneenä kappaleeseen ja sitä vähemmän se laajenee, joten fotonit eivät laajene matkalla tarpeeksi havaitsemiseen, tämähän tukisi jopa nykytulkintoja fysiikan teorioista.

.Silkki

Mitä energia on?

No elintarvikkeissa taitaa olla tietty määrä energiaa jne. Ei kuitenkaan kannata sotkea näitä käsitteitä siihen kun kysytään mitä energia perimmiltään on.

Ja edelleen vastaus kuuluu, kaikki mikä on, on energiaa.

Miten energia välittyy?

Miten voima välittyy?

Meidän ei tarvitse selittää kumpaakaan asiaa, koska vastaus noihin kysymyksiin sisältyy jo tähän heuristiseen oivallukseen

atomit ovat kolmiulotteisesti laajenevia energiakeskittymiä joista avautuu energia-aaltoja joilla on elektroni ja fotoniluonne, niin että myös elektronit ja fotonit laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja jne.

Eli meidän ei tarvitse selittää miten elektronit pysyttelevät atomien ulkokehällä, koska eivät ne pysyttele. Elektronit/elektronienergia-aallot jatkavat matkaansa vierellä olevan atomin ydintä kohti ja saavat sen räjähtämään entistä nopeammin jne. Ja elektronit saavat vastaan tulevasta energia-aallosta syntymään vastaavia elektroneja putsaamalla siitä energiaa mukaansa, jonka jälkeen ulospäin avautuvasta enrgiasta taipuu energiaa kohti tilaa jossa on vähemmän energiaa ja sinne uusi elektroni jne. Ja tässäkin kaikki siis perustuu paineen vaihteluun.

esim. havainnot aivoissa syntyvät paineen vaihtelun avulla.

Kolmiulotteisesti laajenevat fotonit aiheuttavat paineen vaihtelua silmässä ja sitä kautta infoa aivoihin paineen vaihteluna.

"Tai jokin materia jota olisi kaikkialla jota pitkin voisi epämääräisiä energioita kulkea"

Kyllä energia jotakin pitkin liikkuu ja tuo jokin on tila. Tila joka ei laajene tai kaareudu. Ei siinä ole mitään sen vähempää, saatikka enempää.

Onesimple

;):)

Vierailija

Osaako tuota enää sen selvemmin sanoa. Savorin ajatukset ovat täydellisiä!

Eli on virhe aloittaa vänkääminen hänen kanssaan, Savor selättää kaikki parilla hyvin kohdistetulla viestipommilla. Eli on itsensä nolaamista ruveta vastahankaan, kuten nytkin olemme nähneet...

"Koska jos laskelmat mitä näin aiemmin Savorilta, pitäisi paikkaansa, yksi fotoni joka lähtee 13 miljardin valovuoden takaa, saapuisi järkyttävän isona meteorina tänne"

Entäpä mihin perustuu valon yleinen punasiirtymä?

ja miten auringosta avatuvat fotonit vaikuttavat meitä kohti tuleviin fotoneihin jotka ovat peräisin muista tähdistä ja muiden supergalaksijoukkojen tähdistä.

Ajatellaampa että supergalaksijoukoista tulevat fotonit ovat todellakin laajentuneet ja avautuneet energia-aaltoja koko matkansa.

Eikö Auringosta avautuvat fotonit muka putsaa noista fotoneista energiaa mukaansa eli ikäänkuin kuori niitä?

ja mitä jää jäljelle? Ettei vain jäisi nykyisin havaittavaa venynyttä valoa eli yleisesti punasiirtynyttä valoa?

Ja miksi yksittäinen atomi laajenisi eli räjähtäisi avaruudessa muita atomeja nopeammin?

Eihän siihen tule niin paljoa energiaa ulkoapäin, että se edes räjähtäisi yhtä nopeasti energiaansa vähemmän tiheäksi.

esim. Maapallo räjähtää paljon nopeammin jos sitä kohti tulee koko ajan komeettoja?

;):)

Minulle ei kyllä riitä tämmönen mustamagia selitys

Kyllä se pitäisi tietää mitä se energia on.

Toistelet kovasti että


atomit ovat kolmiulotteisesti laajenevia energiakeskittymiä joista avautuu energia-aaltoja joilla on elektroni ja fotoniluonne, niin että myös elektronit ja fotonit laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja jne.Atomi siis laajenee, ok se on helppo ymmärtää. Energiakeskittymä?
Eli atomin ydin ja elektroni yhdessä ovat energiakeskittymä?
Mutta sehän on täysin sama asia kuin atomin ytimen muodostama painovoimakenttä josta elektroni ei ilman ulkoista vaikutusta voi karata, sen paremmin kuin maapallo auringon ympäriltä (vaikka mittasuhteet ovat pielessä noin 5 kertaisesti).

Sanot että näistä laajenee ja avautuu energia-aaltoja.
Mitä sielä siis käytännössä tapahtuu?
JOS olisi tarpeeksi sci-fi mikro- tai vaikka nanoskooppi mikä hidastaisi ajan niin että valonnopeus olisi 1km/h, niin miltä tämä prosessi näyttää?
Mitä sielä liikkuu ja mihin ja mitä ne tekee ja mihin se johtaa?

Mielestäni tuo on todella tärkeä tietää, koska ilman sen ymmärtämistä täysin, olisi teoriasi ymmärtäminen mahdotonta. Tuohan on sen kaiken perusta kuitenkin. Ja mikäli koko homma perustuu johonkin epämääräiseen energia-aaltoon(läjä atomeja tai elektroneja tai fotoneja.. no partikkeleita liikkumassa johonkin?) tai energiakimppuun (läjä atomeja?) ei se perusta ole kovin vahva. Vaikutuksiahan tällä voidaan selittää, mutta ei se sen parempi teoria ole kuin nykyisetkään. Painovoiman vaikutus ymmärretään aika hyvin, muttei syytä. Joten ei se mitään opettaisi.

Paineenvaihtelu on hyvä, se on tosin todettu jo kaikkialla. Sähkössä tätä vain kutsutaan potentiaalieroksi samoin kuin fysiikan kinematiikassa potentiaalienergiaksi, jota tässä

jonka jälkeen ulospäin avautuvasta enrgiasta taipuu energiaa kohti tilaa jossa on vähemmän energiaa ja sinne uusi elektroni jne.
kerrot.


Kyllä energia jotakin pitkin liikkuu ja tuo jokin on tila. Tila joka ei laajene tai kaareudu. Ei siinä ole mitään sen vähempää, saatikka enempää.

Eli mitä sielä sitten liikahtelee, energiapartikkelit, energiakeskittymät eli atomit vai jotain muuta?

Palaten vielä alussa kertomaan väitteeseesi, se ei voi nykytulkintojen mukaan pitää paikkaansa.
Toki jos testituloksia on aina väärennetty tai ne on virheellisiä, niin se mahdollistaa tämän:


Ja edelleen vastaus kuuluu, kaikki mikä on, on energiaa.

Otetaan yksi atomi, isketään se täydelliseen tyhjiöön ja pakastetaan se absoluuttiseen nollapisteeseen. Takuuvarmaa on se, että siellä ei ole liikettä koska atomilla on niin kylmä. Itseasiassa atomilla on niin kylmä koska se elektroni ei liiku sen ympärillä.
Eli, kylmä tulikin siitä että pysäytettiin elektronin liike, eikä siitä että laitettiin sinne jotain kylmää, tai otettiin lämmintä pois että jäljelle jäi nolla. Väittämäsi mukaan tämän pitäisi olla energiaa, vaan se ei voi olla koska se ei vuorovaikuta minkään kanssa, edes itsensä.
Vastaavasti, mikäli jokin kulkee valonnopeutta sen pitäisi olla puhdasta energiaa, eikä sen pitäisi säilyttää siksi muotoaan (siis oletetaan että energia olisi jotain, eikä vain suhde) Joten miten fotonit, jotka kulkevat valonnopeudella, eivät muuta muotoaan vaan osaavat palautua tietyn väriseksi valoksi silloin kun se osuu silmään.

.Silkki

Savor
"Koska jos laskelmat mitä näin aiemmin Savorilta, pitäisi paikkaansa, yksi fotoni joka lähtee 13 miljardin valovuoden takaa, saapuisi järkyttävän isona meteorina tänne"

Entäpä mihin perustuu valon yleinen punasiirtymä?

ja miten auringosta avatuvat fotonit vaikuttavat meitä kohti tuleviin fotoneihin jotka ovat peräisin muista tähdistä ja muiden supergalaksijoukkojen tähdistä.

Ajatellaampa että supergalaksijoukoista tulevat fotonit ovat todellakin laajentuneet ja avautuneet energia-aaltoja koko matkansa.

Eikö Auringosta avautuvat fotonit muka putsaa noista fotoneista energiaa mukaansa eli ikäänkuin kuori niitä?

ja mitä jää jäljelle? Ettei vain jäisi nykyisin havaittavaa venynyttä valoa eli yleisesti punasiirtynyttä valoa?

Ja miksi yksittäinen atomi laajenisi eli räjähtäisi avaruudessa muita atomeja nopeammin?

Eihän siihen tule niin paljoa energiaa ulkoapäin, että se edes räjähtäisi yhtä nopeasti energiaansa vähemmän tiheäksi.

esim. Maapallo räjähtää paljon nopeammin jos sitä kohti tulee koko ajan komeettoja?

;):)

Tällä osoitit että maailmankaikkeus ei sitten laajene, joka olisi taas vastoin sitä, mitä on nykyään todettu ja todistettu.

Koska tähtien välissä olevan materian Pitäisi laajeta nopeammin jotta maailmankaikkeus laajenisi kiihtyvänä. Mutta mikäli ne ei laajene, ei se olisi mahdollista, joten teoriasi sotisi käytäntöä vastaan. Tai virheellisiä laskutoimituksia sekä teorioita sekä tulkintoja käytännöstä.

.Silkki

ovolo
Osaako tuota enää sen selvemmin sanoa. Savorin ajatukset ovat täydellisiä!

Eli on virhe aloittaa vänkääminen hänen kanssaan, Savor selättää kaikki parilla hyvin kohdistetulla viestipommilla. Eli on itsensä nolaamista ruveta vastahankaan, kuten nytkin olemme nähneet...

En anna niin helposti periksi. Savor tuntuu olevan vahvassa teoriansa kanssa ja hyvä, niin pitääkin. Mutta siinä on silti niin paljon selittämätöntä ettei sitä voi purematta niellä

Tosin vaikeinta on saada Savor kyseenalaistamaan oman teoriansa pätevyys ja aukot. Kunhan näitä on tarpeeksi mietitty niin eiköhän pakostakin ala heräämään kysymys että miksei hänen teorialla voi jotain asioita selittää. Mutten väitä vielä mitään koska en ole varma tuosta ajatuksesta. Jos Savor olisikin oikeassa, olisi se aikamoinen... juttu

.Silkki

"Otetaan yksi atomi, isketään se täydelliseen tyhjiöön ja pakastetaan se absoluuttiseen nollapisteeseen. Takuuvarmaa on se, että siellä ei ole liikettä koska atomilla on niin kylmä. Itseasiassa atomilla on niin kylmä koska se elektroni ei liiku sen ympärillä.
Eli, kylmä tulikin siitä että pysäytettiin elektronin liike, eikä siitä että laitettiin sinne jotain kylmää, tai otettiin lämmintä pois että jäljelle jäi nolla. Väittämäsi mukaan tämän pitäisi olla energiaa, vaan se ei voi olla koska se ei vuorovaikuta minkään kanssa, edes itsensä.
Vastaavasti, mikäli jokin kulkee valonnopeutta sen pitäisi olla puhdasta energiaa, eikä sen pitäisi säilyttää siksi muotoaan (siis oletetaan että energia olisi jotain, eikä vain suhde) Joten miten fotonit, jotka kulkevat valonnopeudella, eivät muuta muotoaan vaan osaavat palautua tietyn väriseksi valoksi silloin kun se osuu silmään."

Jos sinulla on joku poksi, jonka sisällä on tosi kylmää, niin muista että tuo poksi laajenee ja sen seinämistä avautuu energia-aaltoja myös kohti laatikon keskellä olevaa vähän tiheää aluetta tilassa.

Valonnopeus on vakio vain suhteessa aineeseen. Mutta ota huomioon että aine laajenee.

Nyt tulemme hyvin jännittävään aiheeseen eli siihen että miten nopeasti valo liikkuukaan supergalaksijoukkojen välisessä tyhjyydessä tai miten nopeasti se aikoinaan liikkui, kun sitä vastaan ei tullut valoa muista supergalaksijoukkojen tähdistä?

Valohan hidastaa vauhtiaan väliaineessa.

No, valo hidastaa vauhtiaan myös silloin kun se tulee galaksin sisälle ja sen jälkeen kun se lähestyy esim aurinkoa.

ja tämä hidastuminen siis suhteessa aineeseen ja esim. metrimittaan, joka siis laajenee.

Muista galakseista tuleva valokin venyy galaksien välisessä tyhjyydessä, mutta sekin pakkautuu kun tulee Aurinkoa kohti ja näin siitä ei havaita valon yleistä punasiirtymää. Supergalaksijoukoista tuleva valo pakkautuu myös, mutta ei niin paljoa, että menettäisi valon yleisen punasiirtymän kokonaan.

Onesimple

;):)

Kiihtyvä laajeneminen.

Nykyiset havainnot tukevat ajatusta, että energia alkoi räjähtää eli laajentua kiihtyvällä vauhdilla noin 6-7 miljardia vuotta sitten.

mikä saa energian räjähtämään nopeammin?

sama esim. Maapallo alkaa räjähtämään nopeammin jos sitä kohti tulee komeettoja.

http://www.onesimpleprinciple.com/22

Eli näkyvä maailmankaikkeus itsessään on hyvin pieni alue energia-aalloista jotka ovat peräisin todella isosta energiakeskittymästä jossa on todella paljon enemmän energiaa kuin näkyvässä maailmankaikkeudessa on yhteensä energiaa.

galaksit ovat näiden energia-aaltojen "hiukkasia", jotka kohtasivat vastaavia "hiukkasia" noin 7-10 miljardia vuotta sitten.

Näistä vastaan tulleista galakseista avautuneet energia-aallot saivat jotkut meidän näkyvän maailmankaikkeuden galakseista räjähtämään todella paljon energiaansa, jolloin energian laajeneminen eli räjähtäminen kiihtyi.

Ei kaikista, koska se vaati läheltä ohituksen.

Mutta silti näistä ns. kvasaareista avautunut energia sai muutkin galaksit räjähtämään energiaansa nopeammin jne.

Olemme nyt tulleet ulos kenties astetta isomman aineen kokoluokan galaksista ja emme näin kohtaa vastaavia "fotoneja", vaan kaikki galaksit liikkuvat suht samaan suuntaan, poispäin omasta astetta isomman aineen kokoluokan galaksistaan.

Vastaan toki tulee energia-aaltoja jotka ovat liikkuneet kenties tuhat kertaa pidemmän matkan, jonka aikana niissä olleet galaksit ovat laajentuneet eli räjähtänet paljon tasaisemmin vähemmän tiheäksi energiaksi, niin että nuo aallot ovat peräisin toisista astetta isomman aineen kokoluokan galakseista.

Onesimple

;):)

crusaron uusi tuleminen
Savor: milloin fotonilla on massa?

Sinulla on lepomassa, koska jos esim. juokset päin seinää, sinä kimpoat poispäin seinästä.

Kun fotoni menee kohti atomia, se putsaa energiaa mukaansa kohti atomin ydintä, palaa loppuun kuten meteoriitti ilmakehässä ja lisää itsellään ulospäin avautuvan energia-aallon energiaa, jolloin ns. elektroniverho havaitaan jonkun aikaa normaalia kaumpana atomin ytimestä. Tähän liittyy elektroni ylimäärä ja alimäärä ja se miten atomi nuo varaukset säilyttää.

Tämän takia fotonilla ei ole lepomassaa.

Eikähän fotoni lähde liikkeelle atomista heti valonnopeudella, vaan räjähtävä energia on kiihdyttänyt vauhtiaan poispäin atomin keskustasta koko atomin historian ajan ja ulospäin avautuvista energia-aalloista siis syntyy uusia fotoneja, jos aaltoa kohti tulee fotonin omaava energiatihentymä joka putsaa energiaa mukaansa kohti atomin ydintä, jonka jälkeen samaa aluetta kohti taipuu energiaa eteenpäin menevän liikkeen aikana.

ja ehkäpä ns. kylmäfuusiomainen ilmiö tapahtuu myös fotonin syntymekanismissa.

Eli jos atomin ydiontä kohti menevä fotoni koostuu todella monista erillisistä energiakimpuista, jotka putsaavat vastaan tulevista energiakimpuista avautuneet energia-aallot mukaansa kohti atomin ydintä, niin ulospäin työntyvät kimput eivät töni vähään aikaan toisiaan poispäin toisistaan ja näin ne laajenevat yhteen" fotoniksi.

Ja miksi energia-aallot sitten työntyvät poispäin atomin ytimestä?

Eli miksi energia laajenee eli räjähtää tilassa joka ei laajene tai kaareudu?

Miksi entropia on?

En tiedä miksi, mutta nyt voimme selittää kaikki ilmiöt yhdellä voimalla, joka on painevoima.

Ehkäpä me hän heitimme noppaa erittäin tiheillä energiakeskittymillä, jotka olimme ajatuksemme voimalla käpertäneet suht saman tiheyden omaavasta energiasta eli itsestämme, tilassa joka ei laajene tai kaareudu?

Onesimple

;):)

Ei olisi, nyt on pelkkää teoriaa mitä ei ole käytännössä mahdoton kokeilla. Mutta ajatus onkin että atomi on tyhjiössä. Ja tyhjiöllä tarkoitan nyt tilaa jossa ei ole mitään ulkoisia vaikuttimia, vain se yksi atomi ja absoluuttinen nollapiste.
Ja tuossa tilanteessa atomiin ei ole sitoutunut yhtään energiaa. Materiaa kylläkin.

Toit itse mielenkiintoisen näkemyksen:


Valonnopeus on vakio vain suhteessa aineeseen. Mutta ota huomioon että ane laajenee.

Eihän se vakio ole suhteessa aineeseen, kun valon nopeus hidastuu välittäjäaineessa. Valon nopeus ja Valonnopeushan ovat eri asioita, jälkimmäinen viitannee Einsteinin vakioon.

Heh ja silteen aika hupaisa ajatus että energiasiirtymä tulisi auringosta fotoneihin jotka ovat matkalla tänne ja hidastaisi niitä ja estäisi laajenemista. Silti ne pystyvät estämään näitä fotoneja laajenemasta keskellä galaksien superklustereita missä ei ole juurikaan mitään aivan järjelle ymmärtämättöminä matkoina.

Ja jos ajattelet että atomi + elektroni = jalkapallostadionin keskellä ois atomi ja se stadion on elektronipilvi.
Fotoni kun on vielä pienempi niin laskeppa edes sinnepäin luku paljonko fotoneja tulee maata kohden ja paljonko aurinko säteilee niitä ja laske sen jälkeen todennäköisyyksiä että jokainen fotoni törmäisi aurinkomme säteilemiin fotoneihin matkalla.

Tosin nyt tuli ristiriita sen että Tiheämpi aine räjähtää nopeammin kuin harva, joten maailmankaikkeus supistuisi tämän mukaan.

Mutta koska käytäntö osoittaa toisin niin tiheämmän aineen ON laajettava hitaammin kuin harvan aineen.

Mites tuon selität vai menikö se minulta ohi jo jossain välissä?

Tuo punasiirtymä johtuu painovoimasta eikä fotonien välisestä kimpoilusta (as in auringon fotonit hidastaa muiden tähtien fotoneja).
Sitäpaitsi aurinko lähettää fotoneja melkolailla kokoajan, ja se on suht valkoista ja uv valopitoista. Eli korkeaenergistä.
Ja kun tarkastellaan tähtiä niin harvoja valkoisia sieltä löytyy. Joten tähtien lähettämät fotonit ovat pienempienergisiä kuin auringon. Tästä syystä jos kävisi näin että nämä törmäilee, emme näkisi tähtiä lainkaan.

.Silkki

Muista että fotonit laajenevat ja avautuvat energia-aaltoja joilla ne vuorovaikuttavat toisiensa kanssa eli tönivät toisiaan poispäin toisistaan samassa suhteessa kuin laajenevat.

Eli fotonien vauht kohti vähemmän tiheää aluetta tilassa poispäin Auringosta kiihtyy koko ajan, koska fotonit räjähtävät koko ajan.

Ja ei auringosta avautuvat fotonit itse törmää muista tähdistä tuleviin fotoneihin, mutta Auringiosta avautuvista fotoneista avautuvat energiakimput törmäävät ja saavat ne muista tähdistä tulevat fotonit räjähtämään energiaansa liike-rataansa nähden eteenpäin ja näin niiden vauhti hidastuu ja valo pakkautuu.

Loogista, yksinkertaista ja kaunista.

Onesimple

;):)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat