Seuraa 
Viestejä45973

Japanilaiset Makoto Kobayashi ja Toshihide Maskawa huomasivat vuonna 1973, että jos leptoneita on vähintään kolme perhettä niin heikko vuorovaikutus suosii ainetta antimaterian kustannuksella. Eli jos leptoniperheitä on kolme tai enemmän niin voidaan selittää miksi lähes kaikki alkumaailmankaikkeuden antimateria katosi ja jäljelle jäi nykyinen aineen runsaus.

Leptoneja on tietysti ne kolme perhettä: elektroni ja elektronin neutriino, myoni ja myonin neutriino sekä tau ja sen neutriino.

Mutta miten kolme leptoniperhettä todistaa entä ainetta on maailmankaikkeudessa enemmän kuin antimateriaa?

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä6496

Voinpi tähän vielä lisätä:

The current best measurement of the number of neutrino types comes from observing the decay of the Z boson. This particle can decay into any light neutrino and its antineutrino, and the more types of light neutrinos available, the shorter the lifetime of the Z boson. Measurements of the Z lifetime have shown that the number of light neutrino types (where "light" means having mass less than half the Z mass) is 3.[1] The correspondence between the six quarks in the Standard Model and the six leptons, among them the three neutrinos, suggests to physicsts' intuition that there should be exactly three types of neutrino. However, actual proof that there are only three kinds of neutrinos remains an elusive goal of particle physics.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat