Seuraa 
Viestejä45973

Saas nähdä mitä käy. USA hävisi sodan x)
Taitaa BUSH omata muutaman vihamiehen.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1413079

Sivut

Kommentit (34)

Miksi USA:n valtiovarainministeri hymyilee?

Devalvoiko USA?

Syntyykö kauppasota ja tuleeko rangaistustullit?

Onko seurava USA:n presidentti musta ja murhataanko hänet vai murhataanko seuraava presidentti, joka myös on demokraatti mutta nainen?

Jos Hilary on seuraava presidentti, miten hän polttaa sikaria?

Onko Hilaryn sihteeri nuori poika?

Heristääkö hänkin etusormea sanoen: "I did not do that?."

Mitä tapahtuu Irakissa, kun USA vetää joukkonsa pois sieltä seuraavan presidentin aikana, joka on demokraatti?

Miten meidän käy?

Nämä ja monet muut kysymykset ratkeavat USAn presidentinvaaleissa ja seuraavan presidentin kautena.

Lisää asevarustelua, lisää sotia uusia ydinvoimalaitoksia Yhdysvaltoihin. Näillä keinoin saadaan ainakin BKT pysymään hyvänä. Ei se valtion velka mitään. Tämä vaan kiihdyttää kilpailua Napa-alueelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14302
PoLe
Jeejee, dollari vaan kellumaan!

Dollari on kellunut vuodesta 1971. Sitä ennen se oli sidottu kultaan.

Tänä päivänä jotakuinkin kaikki merkittävät valuutat kelluvat. Tämä on hyvä sillä se estää tehokkaasti valuuttakeinottelua, joka osaltaan oli aiheuttamassa Suomenkin lamaa 1990-luvun alussa.

Mutta kyllä USAn olisi jo syytä alkaa tehdä jotain kasvavalle velkaantumiselleen. Näyttää kyllä vahvasti siltä että ongelma tulee jäämään seuraavan presidentin ratkaistavaksi.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14302
Ding Ding
Mitä tämä tilanne merkitsee dollarin arvolle suhteessa euroon?

Todennäköisesti euro vain jatkaa vahvistumistaan.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Pseudohippi
Näyttää kyllä vahvasti siltä että ongelma tulee jäämään seuraavan presidentin ratkaistavaksi.

Niin, tuohan siellä on tapana. Vastuu siirretään aina seuraavalle presidentille.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
no_more
Saas nähdä mitä käy. USA hävisi sodan x)
Taitaa BUSH omata muutaman vihamiehen.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1413079

tuossa mainitaan 'Nykyinen valtionvelan raja on 8 965 miljardia dollaria. ' Ilmeisesti USAlla on myös velkaa melkein koko määrällä, vai? Tietääkö joku?

USAn velkaantumiseenkin on ainakin pari syytä, alhainen verotus ja jatkuva sotiminen. Verojahan jenkit pelkäävät enemmän kuin jumalaa ja maailmansotaa yhteensä.

Pride
Seuraa 
Viestejä604

Onhan tämä tiedetty jo vuosikausia.

Koko Irakin sota johtuu dollarinpuolustamisesta, Husseinin kun oli tarkoitus myydä öljyä euroilla dollarien sijaan. Lähde

Iran pisti paremmaksi kuin Irak. Ei samanlaista päätöstä jonka Hussein teki, vaan Iran otti puheeksi kansainvälisen öljypörssin, jossa öljykauppaa saataisiin tehdä millä tahansa valuutalla, euro päävaluuttana. Aikaisemmin vain dollari on ollut käypä valuutta. Lähde

Jenkit elävät valtavilla veloillaan, velka kasvaa eksponentaalisella vauhdilla ja jossain vaiheessa ulkopuoliset rahahanat jopa sulkeutuvat, kauan siinä kestää - paha sanoa. Lähde

Jos Irakin operaatio olisi sujunut moitteitta, jenkit olisivat nyt sotimassa Iranissa - ja kas kummaa - öljypörssiajatus olisi "sattumalta" kadonnut lopputuloksena. Irakiin hyökättiin massatuhoaseiden takia, joita ei "yllättäen" löytynyt. Todellinen syy kun oli puolustaa dollaria ainoana öljyvaluuttana. Iranin öljypörssiajatuksen jälkeen jenkit alkoivat pelaamaan Iranista seuraavaa valtion vihollista, joka on johtanut jenkeissä epäonnistuneen Irak-operaation jälkeen sotilashallinnon vastarintaan. Lähde

Iran ja Irak eivät ole hyvissä väleissä keskenään, tästä kielii 1980-88 käyty Iranin ja Irakin välinen sota, jossa kuoli yli 1.5 miljoonaa ihmistä. Turha höpöttää, että Iran ja Irak ovat liitossa keskenään asian suhteen. Kummatkin maat kuuluvat OPECiin, mutta niin kuuluvat jenkitkin.

Koko härdelli on lähtenyt liikkeelle jo 1900-luvun alussa kullasta, johon dollari oli aikoinaan sidottu. Sittemmin musta kulta on ottanut oikean kullan roolin.

Mutta mitä sitten? Vahvin pompottelee pienempiään, ihan ymmärrettävää. "Fall of US" on vääjäämätön ja tulee johtamaan suuriin muutoksiin koko maailmassa. Milloin ja miten se tulee tapahtumaan on pelkkää spekulointia...

P.S. Myös Venezuela tukee öljyn myyntiä euroilla, katsotaan miten käy.

Pseudohippi
PoLe
Jeejee, dollari vaan kellumaan!Dollari on kellunut vuodesta 1971. Sitä ennen se oli sidottu kultaan.
Dollari tosiaan laitettiin kellumaan tuolloin, mutta se ei ole kaikkiin valuuttoihin nähden kelluva. Osa maailman valuutoista on kiinnitetty dollariin. Näistä ylivoimaisesti tärkein on renmimbi, joka yleensä tunnetaan Kiinan yuanina. Sen kiinnitystaso dollariin verrattuna on aivan liian alhainen, koska Kiinalla on valtava ulkomaankaupan ylijäämä ja valuuttavaranto. Kiinan valuutta pitää siis dollaria keinotekoisesti liian kalliina ja dollari taas yuania liian halpana. Kiinan vaikutus kasvaa tässä valuuttaliitossa koko ajan sen talouden kasvaessa hurjaa vauhtia ja ennen kaikkea valuuttavarannon noustesssa kohta jopa Japanin ohi.

Pride
Seuraa 
Viestejä604
Pseudohippi

Dollari on kellunut vuodesta 1971. Sitä ennen se oli sidottu kultaan.

Itseasiassa homma ei ole ihan näin simppeli.

Vuosien 1921-29 suuri lama jenkeissä johti inflaatioon, jonka takia dollareita oli liikenteessä huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Tästä syystä Roosenvelt joutui irrottamaan dollarin kullasta vuonna 1932.

Suora lainaus TÄÄLTÄ

Vuonna 1944, jolloin toinen maailmansota vielä jatkui Euroopassa, Bretton Woodsissa Yhdysvalloissa järjestettiin kokous, jossa käsiteltiin talous- ja valuuttasuhteiden uudelleenjärjestelyä maailmanlaajuisella tasolla. Tähän kokoukseen osallistui yli 40 valtiota, jotka allekirjoittivat 22. heinäkuuta 1944 Bretton Woods -sopimuksen. Sopimuksessa vahvistettiin säännöt ja menettelyt, joilla ohjataan maailmantaloutta. Sillä perustettiin Kansainvälinen jälleenrakennus- ja kehityspankki (nykyisin Maailmanpankki) * ( ES ) ( EN ) ( FR ) ja Kansainvälinen valuuttarahasto * ( ES ) ( EN ) ( FR ). Nämä instituutiot tunnetaan nykyisin Bretton Woods -instituutioina. Bretton Woods -järjestelmässä valuuttakurssit olivat kiinteitä ja järjestelmä perustui kultakantaan. Yhdysvaltain dollari oli ainoa kultaan sidottu valuutta.

Vuonna 1971 sopimus purkautui.

Erittäin pätevä artikkeli aiheesta, josta selviää "koko tarina" kullasta, öljystä, Irakin sodasta, Iranin öljypörssistä yms.

No mitäs tuo jenkeille, jos euro vahvistuu taalaan nähden, jenkkien vienti vain vetää entistä paremmin ja Euroopan vaikeutuu. Yhdysvaltain työllisyys kasvaa ja Euroopan työttömyys lisääntyy. Wanha Eurooppa siis
maksaa jenkkien velat ja sodat. Tyhmempi aina maksaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat