Seuraa 
Viestejä1

Tuttavani mainitsi taannoin keskustelussamme että yli puolet suomalaisista kantaa tietämättään israelilaista perimää. En nielaissut asiaa purematta, vaan korvieni väliin kotiutuneen koulubiologian oppimäärän perusteella epäilin kyseessä olevan rankan yleistyksen ja perimän kulkevan lähinnä Aatamin ja Eevan kautta.

Myöhemmin tuttavani lähetti minulle linkin aihetta koskevaan PDF-artikkeliin DNA-tutkimus avaa uudet ovet suomalaisten juurten selvittämiseen ja siinä mainitaan aiheesta tekeillä oleva jakso nimeltä "Suomen israelilaiset juuret" Yle TV 1:n Priima-ohjelmasarjaan. Artikkelissa mainitaan myös että osa osa tavallisista suomalaisista sukunimistä (mm. Eskelinen, Pelttari ja Virtanen) olisivat "juutalaisia sukunimiä".

Kaikesta skeptisyydestäni huolimatta ajattelin, että ehkä asiasta on sittenkin löydettävissä jotain perää kun siitä kerran on tekeillä tv-ohjelmakin. Oma asiantuntemukseni tällä alalla ei kuitenkaan riitä noita epäilyjä pidemmälle, joten kuulisin mieluusti asiantuntevampien henkilöiden mielipiteen asian suhteen.

Kommentit (8)

Y-kromosomin DNA:n perusteella arabit ja juutalaiset ovat sukua 3000 vuoden takaa, luin jostain.

Samoin tanskalaiset on samaa sukua oliko se 4500 vuoden takaa.

traveller
Tuttavani mainitsi taannoin keskustelussamme että yli puolet suomalaisista kantaa tietämättään israelilaista perimää.

Mikä on tämän asian merkitys
Missä määrin se vaikuttaa syvänmeren kalojen sukupuolielämään tai uppotukkien esiintymiseen karibianmeren syvänteissä

Minun puolestani voin olla sukua vaikka ukko mustilaiselle (ja taidan ollakkin).

Toisaalta: Suomalaiseen perimään liittyy suuri sydän- ja verisuonitautiriski (niin väitetään) olemmeko siis perineet sen "valituilta"

M Arkku

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos yrittelis laskea.
Minusta taaksepäin 8 sukupolvea = 256 isovanhempaa.
Tunnnettu ja tuntematon serkusrasitus raakalla kädellä pois jää n, 2^5,5 = noin 48 isovanhempaa.
Tästä puolet viimeisessä sukupolvessa, eli 24 eri isovanhempaa.
Tämä sukupolvi on elänyt suurinpiirtein isonvihan ajalla, tunnetut haarat Pohjanmaalla.
Jos ne n. 12 isoiso...äitiä voisivat kohtaloistaan kertoa.

Muistinvaraista tietoa: Saamelaisten lähimmät sukulaiset löytyvät Kurilien saarilta (Japani/Venäjä).

On se maailma niin pieni...

kmarkkuvv
...

Toisaalta: Suomalaiseen perimään liittyy suuri sydän- ja verisuonitautiriski (niin väitetään) olemmeko siis perineet sen "valituilta"

M Arkku

Prisman juttuja ei sitten kannata ottaa todesta, eikä varsinkaan erehtyä pitämään epäpoliittisena journalismina, eli aiemmin mainittu "valmisteillaoleva Prisma-ohjelma" voi sisältää ihan mitä vaan höpinää.

Kysymyksesi koski suomalaisten tautiperimää. Sydän- ja verisuoniston vaivoja on täällä aiheuttanut elämäntapa, varsinkin ruokavalio. Nyttemmin Suomessa on kampanjoitu niin perusteellisesti rasvaa ja suolaa vastaan, että ravintomme on terveellisempää kuin esim. Keski-Euroopassa.

Huomaat ostaessasi Lidlin edullisia sapuskoja, että suolaa on laitettu "Saksan mitalla". Monelle suomalaiselle Lidlin frigatellit ym. rasvasuola-panokset eivät oikein maistu. Vain 20 vuotta sitten olisi ollut toisin.

On olemassa myös geneettisesti periytymiä sairauksia. Se tarkoittaa sitä, että taudinaiheuttaja on geenivirhe, joka saattaa piillä ihmisen geenistössä sukupolvia, kunnes potilas saa sen molemmilta vanhemmiltaan.

Periytyvien sairauksien tutkimisessa suomalaiset ja juutalaiset olivat ensimmäisinä asialla. Tämä johtuu molempien kansojen poikkeuksellisen korkeasta sivistystasosta ja varallisuudesta. Tästä syystä on puhuttu perinnöllisten sairauksien juutalaisesta ja suomalaisesta kompleksista.

Perinnöllisten sairauksien luonteeseen kuuluu, että ne eivät voi esiintyä laajalla alueella. Meillä onkin sellaisia p.sairauksia, jotka puuttuvat muualta, ja muualla esiintyviä puuttuu meiltä. Emme ole siis sairaampia kuin muut.

"Suomalaisen perimän sairauksiin" kuuluu sellaisia, joita on tavattu vain täällä (Huom: Tutkimus useimissa muissa paikoissa on vielä kesken.), ja Suomessakin vain erittäin suppealla alueella tai vain harvoissa suvuissa. Tämä johtuu Itä- ja Pohjois-Suomen nopeasta talonpoikais-asutuksesta 1600-luvulla.

Ns. "kaskisavolainen ekspansio" toi maanviljelyn ja pysyvät kylät laajoille alueille hyvin nopeasti, ja pienen porukan toimesta. Eräissä muistiinmerkityissä asutustarinoissa saatetaan jopa mainita ensimmäiseksi tulleen suvun nimi, ja kuin seuraava suku saapui, alkoi ikuinen riitely.

Kun Ruotsin valtakunnan senaikainen talouspolitiikka pyrki supistamaan maalaisväestön liikkuvuutta, nämä uudisasukkaat alkoivat naida läheltä. Tämä antoi piileville geenivirheille tilaisuuden.

Tunnetaan "rautalammintauti", "pielavedentauti", tms., joita ei esiinny Suomen ulkopuolella, eikä Suomessakaan, -paitsi nimenmukaisessa paikassa.

Suomalaisesta tautiperimästä messutaan poliittisista syistä: halutaan luoda vaikutelmaa, että suomalaiaset olisivat sairaita ja "sisäsiittoisia". Näin ei ole.

Kaskisavolaisen perimän suppeus lakkasi olemasta merkittävä ongelma kun markkinoille tuli polkupyörä ja maantiet alkoivat olla ympäri vuoden auki. Riiureissut pitenivät ja geenistö monipuolistui.

Teollistuminen 1800-luvulla toi suuret joukot maalaisia kaupunkeihin, ja viallisilla geeneillä oli enää hyvin pienet mahdollisuudet sattua samaan perheeseen. Nykyaikainen terveydenhoito on poistanut ongelman lopullisesti, sillä geenivirheen riski voidaan havaita ennakolta.

Suomessa on silti yksi joukko, jolle ongelma on todellinen: Sukuriitojen ja verikostojen pieniksi umpijoukoiksi jakama mustalaisväestö. Jostain syystä heihin ei viitata "sisäsiittoisuus"-hypetyksessä.

Myös maahanmuuton myötä Suomeen on tullut "huonogeenistä" (po. rasistinen ilmaisu on sallittu suomalaisista puhuttaessa.) väkeä: Sukupolvien ajan järjestettyjen serkusavioliittojen piirissä eläneitä muslimeja.

P.S.
Terveisiä sinne kuusivarpaisten kylään Saimaan suunnalle! Älkää huolestuko, en kerro missä olette.

tietää
Muistinvaraista tietoa: Saamelaisten lähimmät sukulaiset löytyvät Kurilien saarilta (Japani/Venäjä).

Saamelaisten lähimmät sukulaiset eivät löydy Kuriileilta.

Saamelaisten itäiset naapurit(?) samojedit eivät ole geneettisesti läheisiä saamelaisille eivätkä suomalaisille, jotka kuuluvat 'eurooppalaisen geenipoolin' keskiryhmään.

Euroopassa vain saamelaiset ja baskit ovat geneettisesti etäänpänä muista.

On se maailma niin suuri!

Kalevalan maailmansyntyteoria rikkoutuneesta munasta on täsmälleen sama kuin muinaisilla Babylonialaisilla (vai oliko se Assyrialaisilla?)

Varmaan Väiski ja Aaprahammi ovat muinoin istuskelleet kalassa Eufratin rantapenkalla ja miettinneet, että mihin sitä tästä.
Aabraham on sanonut: "Lähden tuonne länteen, luvattuun maahan"
Väinö että: "Mä lähen pohjoseen, täällä tulee niin halavatun hiki.

Thread has been locked.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat