Seuraa 
Viestejä45973

STT uutisoi eilen, että rasististen tekojen määrä on lisääntynyt viime vuonna. Yleisin rasistinen teko oli pahoinpitely tai sen yritys. Suurin osa rasististen tekojen kohteiksi joutuneista oli Suomen kansalaisia.

Mielenkiintoista oli lukea tämän päivän Aamulehdestä seuraavaa:

"Uhriksi joutuivat useimmiten turkkilaiset, somalit ja iranilaiset".

Mitä ihmettä? Ei sanaakaan suomalaisisten uhriksi joutumisesta, se oli tarkkaan harkitusti jätetty uutisesta pois. Uutisen sisältö vääristyy täysin, kun oleellinen lause uutisesta jätettiin pois eli suomalaisten suurimmaksi noussut osuus rasististen tekojen kohteena. Tämä on suorastaan valheellista journalismia, vailla totuuden hiventäkään.

Miksi Aamulehti valehtelee? Miksei erääseen Suomen vanhimmista päivälehdistä voi luottaa, eikä lehdenkään kovin vasemmistolainen edes pitäisi olla, päinvastoin!!!

Vielä ihmeellisempää oli se että tv:n uutisikkunasta luettavasta STT:n uutisesta häipyi eilisen päivän aikana pois tuo kohta "Suurin osa rasististen tekojen kohteiksi joutuneista oli Suomen kansalaisia". Miksi meidän ei haluta tietää että suomalaiset joutuvat rasististen tekojen uhreiksi useimmiten??? Onko rasismia uutisoida totuus?

Järkyttävää.

Juttu leikkaamattomana:

Poliisin tietoon yhä enemmän rasistisia tekoja STT

Rasististen tekojen määrä on lisääntynyt huomattavasti. Viime vuonna poliisille ilmoitettiin noin 750 rasistista tekoa, mikä on lähes sata enemmän kuin vuonna 2005.

Yleisin rasistinen teko oli pahoinpitely tai sen yritys. Lisäksi poliisille ilmoitettiin usein syrjinnästä, uhkailusta ja vahingonteosta.
Suurin osa rasististen tekojen kohteiksi joutuneista oli Suomen kansalaisia.

Ulkomaalaisista uhriksi joutuivat useimmiten turkkilaiset, somalialaiset ja iranilaiset.

Tiedot käyvät ilmi sisäasiainministeriön teettämästä selvityksestä.

Ilta-Sanomat uskaltaa kuitenkin kertoa asiasta, tosin "Suurin osa rasististen tekojen kohteiksi joutuneista oli Suomen kansalaisia" on vaihtunut vähättelevämpään "Yli puolet rasismin uhriksi joutuneista oli Suomen kansalaisia".
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/sahkeet/Poliisin+tietoon+yh%E4+enemm%E...

Sivut

Kommentit (109)

J.Jussi

Mitä ihmettä? Ei sanaakaan suomalaisisten uhriksi joutumisesta, se oli tarkkaan harkitusti jätetty uutisesta pois. Uutisen sisältö vääristyy täysin, kun oleellinen lause uutisesta jätettiin pois eli suomalaisten suurimmaksi noussut osuus rasististen tekojen kohteena. Tämä on suorastaan valheellista journalismia, vailla totuuden hiventäkään.

Miksi Aamulehti valehtelee?
Tähän on vain kaksi selitystä:

1) Tälläkin palstalla vedenpitävästi todistettu suomalaisten journalistien salaliitto, jonka tarkoituksena on vaieta maahanmuuttajien tuomista ongelmista ja pikkuhiljaa muuttaa maa islamilaiseksi.

2) Se pikkuseikka, että tutkimuksen "suomalaisissa" olivat mukana Suomen kansalaisuuden saaneet ulkomaalaissyntyiset. Rasistisen rikoksen kohteeksi joutumisessa kun ihonvärillä on väliä, ja lause "valtaosa uhreista suomalaisia" on tässä tapauksessa, vaikkakin faktuaalisesti oikein, hieman harhaanjohtava.

Suurin osa rasistisen rikoksen uhreista oli, tutkimuksen mukaan, maahanmuuttajia. Osa Suomen kansalaisuuden saaneita, osa ei.

Suurin osa epäillyistä rasistisista rikoksista kohdistui ulkomaalaisiin
tai ulkomaalaistaustaisiin henkilöihin. Suomen kansalaisten osuus
uhreista kasvoi kuitenkin edellisiin vuosiin verrattuna. Heitä oli yli puolet
rasististen tekojen kohteeksi joutuneista.

http://www.poliisiammattikorkeakoulu.fi ... a%2062.pdf

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Sama juttu oli muuten nelosen tekstiteeveen sivuilla. Että samanlailla oli kirjoitettu kyseinen asia, että suomalaiset oli jätetty pois laskuista. Maikkarilla sentään ne eivät vääristelleet tietoja vaan siellä luki ihan oikein ne tiedot mitään pihtaamatta.

Olen fiksu ja älykäs!

Jos Manne puukottaa suomalaista, sitä ei varmaan lasketa. Suomalaisia kun(ikävä kyllä) molemmat. Oma kokemus mutakuonoista(mutkuista) on hieman negatiivinen. Sen sijaan neekerit, turkkilaiset ja vastaavat ovat fiksua porukkaa(tähän asti).

teijoster
Jos Manne puukottaa suomalaista, sitä ei varmaan lasketa. Suomalaisia kun(ikävä kyllä) molemmat. Oma kokemus mutakuonoista on hieman negatiivinen. Sen sijaan neekerit, turkkilaiset ja vastaavat ovat fiksua porukkaa(tähän asti).

Niin, sehän tässä on ideana, että Suomen kansalainen voi käyttäytyä rasistisesti Suomen kansalaista kohtaan.

Sigmund
Oletko sinä oikeasti tyhmä vai heittäydytkö ääliöksi?

Mieti ihan vähän aikaa, mitä tarkoittaa Suomen kansalaisuus!

Vastaan avaajan puolesta vaikka en hänen mielenlaadustaan mitään tiedäkään.

Eli kysymys lienee siitä, että Suomalaisia pidetään niin tyhminä, että moinen
uutisointi menisi läpi juuri siinä harhaanjohtavassa mielessä. Ehkä kuitenkin
hetken päästä ymmärrettiin, ettemme sentään niin typeriä ole.

Totuus ei satu eikä pala tulessakaan. Suomessa on paljon rasismia ja niin pitää
ollakin. Suurin osa kansasta ei mamuja kaipaa mutta viranomaiset ja kukkahatut
ovat valmiita tuottamaan vaikka manipuloituja tutkimuksia, jotta tilanne saataisiin
näyttämään päinvastaiselta.

Kaikki mahdollinen "positiivinen paskapuhe" mamuista tulee vain lisäämään
rasismia. Ja se on hyvä se. Miettikää nyt jumaliste sitäkin millaisia rasisteja
niissä maissa ollaan joista mamut yleensä tulevat! Rasismi on täysin luonnollinen
reaktio, sitä on aivan turha peitellä tai hävetä.

Ugh! Olen puhunut.

Tuo poliisien tutkimus pitää tietenkin paikkansa. Mutta minun mielestä näissä rasismi tutkimuksissa jätetään huomioimatta se seikka että monet ulkolaiset käyttäytyvät rasistisesti esim. suomalaisille, etupäässää humalassa ollessaan ja tai silloin kun on jengi koolla, niin uskalletaan olla suuri suisempia.

Rasismia esiintyy kaikissa maan kansoissa. Kerran vieraillessani eräässä pakolaislaitoksessa täällä Ruotsissa, kertoivat siellä kuinka kaksi eri pakolaisryhmää vihaavat toisiaan ja tappelevat ja käyttäytyvät rasistisesti toisiaan kohtaan. Yksi jälkeen päin pahoinpideltiin niin pahasti että hän joutui olevaan monta viikkoa sairaalassa.

Myös länsimaisia kohtaan ollaan rasistisia. Se on vain niin että länsimaalaiset ei ilmoita niistä poliisille, tietäessään että vastaukseksi saa että sellainen ei ole rasismia. Se on kuitenkin sitä toisin päin käännettyä rasismia, joka on yhtä vakavaa ja mieltä pahoittavaa ja joskus vaarallistakin.

Tarkoitukseni on sanoa että rasimia on molemmin puolista. Älkää unohtako sitä.

ja tarkoitukseni ei ole myöskään mitenkään puolustella tuon aloittajan näkemystä tuosta laittamastaan avauksesta.

J.Jussi
Eikö mielestäsi ole rasistinen rikos jos ulkomaalaisnuoriso hyökkää suomalaisen kimppuun? Tätä tapahtuu paljon.Tutkimuksessa todetaan rasistisen rikoksen tunnusmerkeistä:

Selvityksessä tarkastellaan
rikosepäilyjä, joissa henkilö on joutunut uhriksi sen johdosta,
että hän ihonväriltään, rodultaan tai etniseltä alkuperältään poikkeaa
tekijästä.

Eli vastaus kysymykseesi on "todennäköisesti kyllä".

Tietysti olisi mukavampaa keskustella ko. tutkimuksesta kanssasi jos viitsisit itsekin sen lukea.

Ayla
Tuo poliisien tutkimus pitää tietenkin paikkansa. Mutta minun mielestä näissä rasismi tutkimuksissa jätetään huomioimatta se seikka että monet ulkolaiset käyttäytyvät rasistisesti esim. suomalaisille, etupäässää humalassa ollessaan ja tai silloin kun on jengi koolla, niin uskalletaan olla suuri suisempia.

Mistä päättelet, että tämä jätettäisiin huomiotta?

J.Jussi
Eikö mielestäsi ole rasistinen rikos jos ulkomaalaisnuoriso hyökkää suomalaisen kimppuun? Tätä tapahtuu paljon.

Riippuu siitä mistä syystä hyökkää.

Jos joku ryöstää esimerkiksi turkkilaisen ravintolan kassan sen takia että tarvitsee rahaa, niin kyseessä ei ole rasistinen rikos. Jos taas joku rikkoo turkkilaisen ravintolan ikkunat se vuoksi että omistaja on turkkilainen, niin kyseessä on rasistinen rikos.

Samanlailla, jos ulkomaalaisnuoriso hyökkää suomalaisen kimppuun koska haluaa tämän kännykän tai pankkikortin, niin kyseessä ei ole rasistinen rikos. Jos he taas hyökkäävät vain sen takia että uhri on suomalainen, niin kyseessä on rasistinen rikos.

Lazlo
Ayla
Tuo poliisien tutkimus pitää tietenkin paikkansa. Mutta minun mielestä näissä rasismi tutkimuksissa jätetään huomioimatta se seikka että monet ulkolaiset käyttäytyvät rasistisesti esim. suomalaisille, etupäässää humalassa ollessaan ja tai silloin kun on jengi koolla, niin uskalletaan olla suuri suisempia.Mistä päättelet, että tämä jätettäisiin huomiotta?

Tarkoitatko keskustelijoita tällä palstalla, tai tarkoitatko poliseja?

Itse oletan että poliisit ottaa sellaisen huomioon. Mutta harvemmin he sanovat siitä mitään ääneen, määrätyistä syistä.

Palstalaisista harvemmat on myöntäneet että rasismia on molemmin puolista.

Itse joudun silloin tällöin rasismin kohteeksi, kun kerron syntymätaustastani, siihen syyllistyy niin ruotsalainen kuin suomalainenkin ja muunkin maan kansalaisia. Siis siinä mielessä mitä nyt rasismiksi sanotaan. Itse en välitä suuriakaan. Olen tottunut. Eihän sellaisesta pääse eroon. Pieni naljailu kansalaisuudesta ja sellainen on aika yleistä kaikkialla. Turhaa hermostuttaa itseään. Kun ei asiaan ole mitään "lääkettä", parannus keinoa.

Oman kokemuksieni perusteella voin sanoa että kaikissa ihmisissä "asuu pieni rasisti", vaikkei sitä edes itse huomaa tai ole huomaavinaan. Se tulee esille silloin jos itse joutuu rasismin uhriksi tai saa esim. turpiinsa ulkolaiselta tai jos naisen raiskaa joku ulkolainen, niin silloin takuulla tunteet jyllää ja suvaitsevaisuus unohtuu. Kun se osuu omaan nahkaan, niin se tuntuu.

Ayla

Oman kokemuksieni perusteella voin sanoa että kaikissa ihmisissä "asuu pieni rasisti", vaikkei sitä edes itse huomaa tai ole huomaavinaan.


Toivottavasti se tulee toimeen sen pienen lehmän kanssa joka kanssa asuu kaikissa ihmisissä.

Ayla

Se tulee esille silloin jos itse joutuu rasismin uhriksi tai saa esim. turpiinsa ulkolaiselta tai jos naisen raiskaa joku ulkolainen, niin silloin takuulla tunteet jyllää ja suvaitsevaisuus unohtuu. Kun se osuu omaan nahkaan, niin se tuntuu.

Onko se parempi, jos saa turpaan maanmieheltään tai maanmies raiskaa?

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Suomessa suurin osa rasistisista rikoksista kohdistuu epäilemättä ulkomaalaissyntyisiin ihmisiin. Suomessa on vielä niin vähän esim. muslimeja, että rasistista rikosaaltoa kantaväestöä vastaan ei ole päässyt syntymään, kuten Ruotsissa:

"För mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=531981

Tai muualla maailmassa:

http://www.jihadwatch.org/dhimmiwatch/a ... 009563.php

Moses Leone
Ayla

Oman kokemuksieni perusteella voin sanoa että kaikissa ihmisissä "asuu pieni rasisti", vaikkei sitä edes itse huomaa tai ole huomaavinaan.


Toivottavasti se tulee toimeen sen pienen lehmän kanssa joka kanssa asuu kaikissa ihmisissä.

Ayla

Se tulee esille silloin jos itse joutuu rasismin uhriksi tai saa esim. turpiinsa ulkolaiselta tai jos naisen raiskaa joku ulkolainen, niin silloin takuulla tunteet jyllää ja suvaitsevaisuus unohtuu. Kun se osuu omaan nahkaan, niin se tuntuu.

Onko se parempi, jos saa turpaan maanmieheltään tai maanmies raiskaa?

Olen huomannut että joku saa turpiinsa ulkolaiselta/ulkolaisilta tai jos naisen raiskaa joku ulkolainen/ulkolaisjengi, niin se usein katsotaan siksi että ulkolainen ei pidä länsimaalaisista. Ja toisin päin taas jos ulkolainen saa turpiinsa länsimaiselta tai jos ulkolaistyttön raiskaa länsimaalainen. Silloin molemman puolen uhrit sanoo joutuneensa rasismin uhriksi. Ei sen aina todellisuudessa tarvitse olla rasismia, mutta syyttämällä rasismista, saa aina kuuntelijoita ja ehkä aiheuttaa sen että se toinen leimataan rasistiksi, vaikkei rasismista ole edes kysymyskään. Valitettavasti.

Ayla
Myös länsimaisia kohtaan ollaan rasistisia. Se on vain niin että länsimaalaiset ei ilmoita niistä poliisille, tietäessään että vastaukseksi saa että sellainen ei ole rasismia. Se on kuitenkin sitä toisin päin käännettyä rasismia, joka on yhtä vakavaa ja mieltä pahoittavaa ja joskus vaarallistakin.

Tarkoitukseni on sanoa että rasimia on molemmin puolista. Älkää unohtako sitä.


Rasismi on ärsyttämistä, kiusaamista ja sen tarkoitus on saada kohde reagoimaan. Samantapaista on trollaus netissä. Trollit ovatkin melkein aina rasisteja ja homovihaajia. Jos rasismiin ei reagoida, ei rasisti jaksa harjoittaa rasismia kauaa koska se ei toimi. Suvaitsevaisuutta on myös molemminpuolista. Ollaan harjoittamatta itse rasismia ja ollaan loukkaantumatta itseen kohdistuvasta rasismista.

Kritisoida pitää uskaltaa. Saa sanoa että on väärin teloittaa rikollisia ja ympärileikata lapsia. Suvaitsevaisuus ei saa olla liiallista, ihmisarvon loukkaamista ei tule hyväksyä.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
J.Jussi
STT uutisoi eilen, että rasististen tekojen määrä on lisääntynyt viime vuonna. Yleisin rasistinen teko oli pahoinpitely tai sen yritys. Suurin osa rasististen tekojen kohteiksi joutuneista oli Suomen kansalaisia.

Mielenkiintoista oli lukea tämän päivän Aamulehdestä seuraavaa:

"Uhriksi joutuivat useimmiten turkkilaiset, somalit ja iranilaiset".

Mitä ihmettä? Ei sanaakaan suomalaisisten uhriksi joutumisesta, se oli tarkkaan harkitusti jätetty uutisesta pois. Uutisen sisältö vääristyy täysin, kun oleellinen lause uutisesta jätettiin pois eli suomalaisten suurimmaksi noussut osuus rasististen tekojen kohteena. Tämä on suorastaan valheellista journalismia, vailla totuuden hiventäkään.

Miksi Aamulehti valehtelee? Miksei erääseen Suomen vanhimmista päivälehdistä voi luottaa, eikä lehdenkään kovin vasemmistolainen edes pitäisi olla, päinvastoin!!!

Vielä ihmeellisempää oli se että tv:n uutisikkunasta luettavasta STT:n uutisesta häipyi eilisen päivän aikana pois tuo kohta "Suurin osa rasististen tekojen kohteiksi joutuneista oli Suomen kansalaisia". Miksi meidän ei haluta tietää että suomalaiset joutuvat rasististen tekojen uhreiksi useimmiten??? Onko rasismia uutisoida totuus?

Järkyttävää.

Juttu leikkaamattomana:

Poliisin tietoon yhä enemmän rasistisia tekoja STT

Rasististen tekojen määrä on lisääntynyt huomattavasti. Viime vuonna poliisille ilmoitettiin noin 750 rasistista tekoa, mikä on lähes sata enemmän kuin vuonna 2005.

Yleisin rasistinen teko oli pahoinpitely tai sen yritys. Lisäksi poliisille ilmoitettiin usein syrjinnästä, uhkailusta ja vahingonteosta.
Suurin osa rasististen tekojen kohteiksi joutuneista oli Suomen kansalaisia.

Ulkomaalaisista uhriksi joutuivat useimmiten turkkilaiset, somalialaiset ja iranilaiset.

Tiedot käyvät ilmi sisäasiainministeriön teettämästä selvityksestä.

Ilta-Sanomat uskaltaa kuitenkin kertoa asiasta, tosin "Suurin osa rasististen tekojen kohteiksi joutuneista oli Suomen kansalaisia" on vaihtunut vähättelevämpään "Yli puolet rasismin uhriksi joutuneista oli Suomen kansalaisia".
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/sahkeet/Poliisin+tietoon+yh%E4+enemm%E...

Olisko nämä ulkomaalaiset saaneet suomen kansalaisuuden, ja silti joutunut rasismin kohteeksi.

unski

Kaikki mahdollinen "positiivinen paskapuhe" mamuista tulee vain lisäämään
rasismia. Ja se on hyvä se. Miettikää nyt jumaliste sitäkin millaisia rasisteja
niissä maissa ollaan joista mamut yleensä tulevat! Rasismi on täysin luonnollinen
reaktio, sitä on aivan turha peitellä tai hävetä.

Ugh! Olen puhunut.

Rasismi ei millään muotoa ole luonnollista. Lisäksi se on selkeästi laissa määritelty rikokseksi. Positiivisten asioiden kertominen maahanmuuttajista ei varmasti lisää rasismia, päinvastoin. Tästä löytyy lukuisia tutkimuksia. Onneksi kaltaisesi "muumiot" edustavat varmasti vain minimaalista marginaaliryhmää. Olette kuolevaa "lajia". Kansojen integroituminen on nykypäivää.

ennakkoluuloton
unski

Kaikki mahdollinen "positiivinen paskapuhe" mamuista tulee vain lisäämään
rasismia. Ja se on hyvä se. Miettikää nyt jumaliste sitäkin millaisia rasisteja
niissä maissa ollaan joista mamut yleensä tulevat! Rasismi on täysin luonnollinen
reaktio, sitä on aivan turha peitellä tai hävetä.

Ugh! Olen puhunut.
Rasismi ei millään muotoa ole luonnollista. Lisäksi se on selkeästi laissa määritelty rikokseksi. Positiivisten asioiden kertominen maahanmuuttajista ei varmasti lisää rasismia, päinvastoin. Tästä löytyy lukuisia tutkimuksia. Onneksi kaltaisesi "muumiot" edustavat varmasti vain minimaalista marginaaliryhmää. Olette kuolevaa "lajia". Kansojen integroituminen on nykypäivää.

Pitäisiköhän yhteiskunnan alkaa suojelemaan Unskin kaltaisia poikkeavia yksilöitä, etteivät kuole sukupuuttoon? Kyllähän muutama sikaniska junttikin lisää yhteiskunnan monimuotoisuutta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat