Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Turussa olevaa Halista sanotaan Suomen Monacoksi, koska lähiöön on pakkautunut pakolaisia ja romaneja niin että vastaankävelijöistä jopa yli 2/3 on ulkomaalaisia tai vähemmistöä. Alueen ulkomaalaisten työttömyysprosentti on yli 70%, joten ihmetellä vain saattaa ulkolaisten/romanien ajamien autojen kirjoa, joka muistuttaa myös Monacosta, on ISOA bemaria, volvoa, mersua, audia jne.
Itse työttömänä ajan 500 euron pösöä, jonka pito jo tuottaa vaikeuksia.

Turun Halinen Suomen Monaco: "Sata kansalaisuutta eikä yksikään maksa veroja".

Sivut

Kommentit (36)

Minkähän takia tällaisia juttuja kirjottavat ovat itse järjestäen työttömiä, kuten Jussikin tuossa?

Voisko vika vitutukseen löytyä peilistä?

Vai olisiko syy siinä että työttömän pitää asua näissä lähiöissä joissa huomaa ongelmat. Se on eri asiassa jossain omakotitaloalueella jeesustella.

Ei työttömät maahanmuuttajat sen enempää rahaa saa kuin muutkaan työttömät. Jos ne elää tosi pihisti ja ostaa porukalla viinan sijaan vanhan ison Bemarin, niin mitä vikaa siinä on?

Nykyään sitäpaitsi jokaisella työssäkäyvällä on varaa isoon autoon. Suurella osalla halislaisia ei ole omaa autoa.

tuc
Ei työttömät maahanmuuttajat sen enempää rahaa saa kuin muutkaan työttömät. Jos ne elää tosi pihisti ja ostaa porukalla viinan sijaan vanhan ison Bemarin, niin mitä vikaa siinä on?

Nykyään sitäpaitsi jokaisella työssäkäyvällä on varaa isoon autoon. Suurella osalla halislaisia ei ole omaa autoa.

Jaa eivät vai saa, harva työtön saa rahaa kodin sisustamiseen, myöskään kolmen vuoden välein ei suomalaiselle anneta 1000 euroa kansallispukuun pokasta.
Toisaalta pokka suhtautuu aika karsaasti jos tavissuomalainen ajaa 2000 luvun mersuilla, volvoilla etc. joilla erään vähemmistön edustajat pokan eteen kruisaavat. Poliisikin kiinnostuu varmasti miten toimeentulotuella elävä tavis ajaa useamman kymmenen tuhannen euron autolla.
Myy autosi ja tule uudelleen pokkaan kun rahat on käytetty elämiseen kuuluu pokasta.

Toisaalta Halisissa ja Lausteella käydessä ei ihmetytä miten toimeentulotukiminimin kanssa elävät työttömät pakolaiset saavat menopelinsä ja kalliit vaatteet sekä uusimmat kännykät. Khat kauppa rehottaa ja huoneistoista kajastaa suurpainenatrium-lampun valo, foliolla tai mustalla kankaalla peitettyjen ikkunoiden välistä. Myöskin rappusissa leijuva makea tuoksu on arkipäivää ja nimenomaan satelliittilautasilla varustettujen parvekkeiden asunnoista. Lautaset maksaa pokka, ei kuitenkaan suomalaisille.

On virheellinen käsitys että suomalaiset lähiöissä asuvat toimeentulotukiasukkaat laittavat rahansa viinaan, siihen ei ole varaa jos aikoo ruokansa ostaa ja elää suht'koht normaalisti 350 eurolla kuussa. Lähikuppiloiden juopot ovat ansiosidonnaisella olevia raksamiehiä yleensä, joilla on rahaa toisella tapaa. On mahdotonta elää normaalisti ja juoda viinaa toimeentulotuella tai työmarkkinatuella. Ja jos väitetään että tilin saava tarjoaa muille niin tämä on mahdoton yhtälö, koska sitä rahaa ei ole kuitenkaan yli 350 euroa kuussa per henkilö. Pakolaiset (70% Halisen ulkolaisista) ja suurin osa erään vähemmistön edustajista saa saman toimeentulotukisumman kuussa.

Maahanmuuttajat (ja romanit) eivät todellakaan elä pihisti, vaan jokaiselta löytyy uusin kännykkä ja vaatteet ovat viimeisen huudon mukaisia. Kaupasta ostetaan parempaa ruokaa ja lisäksi käydään kalliimmissa etnokaupoissa.
Jäävillä tuloilla ei osteta 2000 luvun autoja kun rahoittaja on pokka.

Ehkä asia selviää suomi24.fi maahanmuuttajat keskustelupalstalla josta löytyy seuraava kysymys asianosaisille:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=114&conference=450000000...

Lainaus:
Pakolaiset millä oikein elätte?

"Millä te toimeentulotuella elävät pakolaiset oikein elätte, kun oma toimeentulotukeni ei riitä uusimpiin kännyköihin, hienoihin vaatteisiin tai kalliisiin autoihin? En juo viinaa tai olutta kuin korkeintaan 12 packin avovaimon kanssa puokkiin viikossa, joten se ei voi selittää elintasoeroa.
Minulla on 500 euron vanha auto, jonka pitäminen on työlästä vähien rahojen takia.
Mehän tienaamme saman verran kuussa joten miten tämä on mahdollista?"

Toivottavasti saamme selvennystä asiaan.

Ottaisivat Suomeen kristittyjä maahanmuuttajia, mutta eipä ole otettu ensimmäistäkään.

He integroituisivat kyllä maahan, saisivat lapset kavereita ja aikuiset työpaikkoja.

Mutta ei, sehän olisi ei-saatanallista. Siksi näin ei voi tehdä.

Tunnen kymmeniä jotka antaisivat vaikka talviasuttavat kesämökkinsä ilmaiseksi asunnoiksi. Eivät he niissä talvisin käy.

Kyse ei ole rasismista, koska rotua ei erotella.
Eikä kyse ole uskonnostakaan, koska "kristitty" afrikkalainen on hyvin eri asia kuin "kristitty" eurooppalainen.
Kyse on vaan siitä, että kehen maksajat luottaa.

Ja minä jatka hieman niitä ihme juttu, täälläkin.

Ottakaa Suomeen irakilaisia kristittyjä pakolaisia. Ne on assyrianer/syrianer/kaldeer. Varmaan intergoituvat sinne yhtä lailla miten he on "intergoituneet" Södertälje"'en. Toisin sanoen, ei se intergoituminen oikein tahdo käydä, jos pakolaisia laittaa tai antaa heidän mennä paljon samaan paikkaan asumaan. Tulee vain niitä slummialueita lopulta niistä.

Mutta voisittehan niitä Suomeen ottaa ja laittakaa asumaan ympäsi Suomea, hieman sinne ja tänne, niin varmasti menisi hyvin.

Niitä kristittyjä vainotaan ja tapetaan siellä Irakissa. Voisitte ehdottaa että sellaisia voisi hakea sinne ja auttaa heitä.

Eikö heistä puhuta ollenkaan Suomessa? Eikö kukaan tiedä heidän tilanteestaan Irakissa?

Tunnen pari ulkomaalaista jotka asuvat nimenomaisessa Turun veroparatiisissa. Heillä riittää myös huumorintajua asiasta. Naureskelevat Turun Monaco nimitykselle ja jos ulkopuolinen kysyy missä asut niin vastaus on: Turun Monacossa ja leveä hymy päälle.

Nautin 90-luvun alussa itsekin hetken veroparatiisin ympäristöstä - silloin suhdeluku maahanmuuttajan ja natiivin välillä oli tyystin toinen. Mustalaisia Halisissa kyllä riitti. Nuntiuksenkujan päätytalossa nro 9 kämppäni alakerrassa asui siihen aikaan hyvin tunnettu tangokuningas joka sittemin on jäänyt taka-alalle. Mukavaa sakkia, vaalea kaunis vaimo ja iloiset lapset. Mummo kauppasi usein Hiacesta farkkuja ja paitoja talon etupihalla. Ostinkin joskus parit kun halvalla sai ja kesti jalassa.

Halinen on mielenkiintoinen asuinympäristö, Monacoksi mainittu alue ei ole mikään kovin iso, ehkä muutaman kymmenen kerrostaloa. Paavinkadulla heti ala-asteen vieressä myös "kotiutettujen" alkoholistivankien asuntoja nättejä rivitaloja joissa on vähemän nätit verhot ikkunassa. Vastapäätä paavinkadun toisella puolella on vammaisten palvelurivitalo joka kattaa muutaman asunnon. "Ylä-Monacossa" eli Paavinkadun toisessa päässä bussin päätepysäkin ympärillä on omistusasuntojen ja asumisoikeusasuntojen peräkylä. Siellä asuu pääasiassa valkoihoisia muualta Suomesta Turkuun muuttaneet jotka vahingossa ja tietämättömyyttään ovat onnistuneet sijoittamaan rahansa osakkeisiin joiden arvo ei nouse. Monacon takana on metsä ja metsän takana miljoonaomakotitaloja. Metsä on kuin kapea raja joka erottaa kaksi maailmaa toisistaan.

Jäi vielä mainitsematta TYS eli ylioppilaskyläsäätiön asunnot, sellaisiakin Halisissa on, yhtä erillään Monacosta kuin miljoonatalot eli vähän muttei paljoakaan. Opiskelija-asuntoja on yksiöitä, kaksioita ja perheellisillekin. Niissä tuli aikoinaan kipattua useampiakin kotiviinipulloja ja naisia.

Loppujen lopuksi Halinen on yhdistelmä opiskelijoita, ulkomaalaisia, ex-vankeja, työttömiä, työläisiä, vammaisia ja hyvin toimeentulevia jotka voivat kuulua myös johonkin edellämainittuihin ryhmiin.

Lähellä on koski josta voi kalastaa istutettuja lohia ja ties mitä muuta, koski on aurajokea joka 4 kilometrin mutkittelun jälkeen löytyy Tuomiokirkon edestä tutun ruskehtavan värisenä aaltoilemassa.
Joen yläjuoksulla, saattaa nähdä päiväsaikaan kirkkaan keltaisia kajakkeja joissa meloo erivärisiä ihmisiä. Japanilaiset halvat autot ylittää joen menevän sillan kaasu pohjassa vaikka rajoitus on 40km/h.

Kun muutamia vuosia sitten Halisiin rakennettiin kauppakeskus ja bisnesvainuinen yrittäjä tajusi ettei lähiö ole mitään ilman pubia tuli samaan rakennukseen kaupan, videovuokraamon ja parturin lisäksi Pub Gregorius. Ja hyvä näin sillä Pub Gregoriuksessa maailmat kohtaa, hyvin menestyvä perheenisä, nuori opiskelijatyttö, nisti joka koittaa taas päästä irti päihteistä, jopa muutama tummaihoinen joiden uskonto unohtui kotimaahan. Pub Gregoriuksesta voisi kertoa tuhat ja yksi tarinaa, Paavinkadun haulikkotaposta ja nistin osallisuudesta riittäisi juttua, kahden venäläisjengin riidoista ei saisi tolkkua vaikka selittäisi, nuoren opiskelijatytön ja menestyvän perheenisän suhteen alku ja lopun alku, Poliisien huumeoperaatiot, ihmiselämän koko kirjo, sen löytää Halisista.

Halinen on poikkileikkaus Suomesta ja kaikenlisäksi kuin pisteenä i:n päälle se on tylsä paikka joka on aitaamaton.

Boysen
Ottaisivat Suomeen kristittyjä maahanmuuttajia, mutta eipä ole otettu ensimmäistäkään.

He integroituisivat kyllä maahan, saisivat lapset kavereita ja aikuiset työpaikkoja.

Mutta ei, sehän olisi ei-saatanallista. Siksi näin ei voi tehdä.

Tunnen kymmeniä jotka antaisivat vaikka talviasuttavat kesämökkinsä ilmaiseksi asunnoiksi. Eivät he niissä talvisin käy.

Kyse ei ole rasismista, koska rotua ei erotella.
Eikä kyse ole uskonnostakaan, koska "kristitty" afrikkalainen on hyvin eri asia kuin "kristitty" eurooppalainen.
Kyse on vaan siitä, että kehen maksajat luottaa.

Eipä taida Mikkelin poika paljon paikallisia lehtiä lukea. Mikkeliin on otettu sudanilaisia kristittyjä, Kuuluvat paikalliseen seurakuntaan ja vauvojakin on jo kastettu.

Viime kesänä rouvat laittoivat kaupungin aarimaille vihanneksia ja juureksia kasvamaan. Niinpä vain kävivät paikalliset "kansallismieliset" humalapäissään tuhoamassa.

Tuttavani auttoivat alussa huonekalujen ja kodintavaroiden lahjoituksilla.

Japanilaiset halvat autot ylittää joen menevän sillan kaasu pohjassa vaikka rajoitus on 40km/h.

Se on siinä sillalla vielä 50km/h eli mittari voi surutta näyttää 60km/h!!!!!!!!!!!!!

pointless
Japanilaiset halvat autot ylittää joen menevän sillan kaasu pohjassa vaikka rajoitus on 40km/h.Se on siinä sillalla vielä 50km/h eli mittari voi surutta näyttää 60km/h!!!!!!!!!!!!!

Really? Täytyy käydä tarkistamassa - lenkkarit jalkaan...

Noista lähiöiden lempinimistä vielä, Turussa kaasukellonmäen ympärillä oleva alue, merimiehenkatu jne...virallista nimeä en sille muista mutta se tunnetaan parhaiten nimellä: "Pikku-Moskova".

Kyllähän näitä nimityksiä on vaikka kuinka. Halinen on silti kyllä aika piristävä poikkeus.

Sigmund
Boysen
Ottaisivat Suomeen kristittyjä maahanmuuttajia, mutta eipä ole otettu ensimmäistäkään.

He integroituisivat kyllä maahan, saisivat lapset kavereita ja aikuiset työpaikkoja.

Mutta ei, sehän olisi ei-saatanallista. Siksi näin ei voi tehdä.

Tunnen kymmeniä jotka antaisivat vaikka talviasuttavat kesämökkinsä ilmaiseksi asunnoiksi. Eivät he niissä talvisin käy.

Kyse ei ole rasismista, koska rotua ei erotella.
Eikä kyse ole uskonnostakaan, koska "kristitty" afrikkalainen on hyvin eri asia kuin "kristitty" eurooppalainen.
Kyse on vaan siitä, että kehen maksajat luottaa.
Eipä taida Mikkelin poika paljon paikallisia lehtiä lukea. Mikkeliin on otettu sudanilaisia kristittyjä, Kuuluvat paikalliseen seurakuntaan ja vauvojakin on jo kastettu.

Viime kesänä rouvat laittoivat kaupungin aarimaille vihanneksia ja juureksia kasvamaan. Niinpä vain kävivät paikalliset "kansallismieliset" humalapäissään tuhoamassa.

Tuttavani auttoivat alussa huonekalujen ja kodintavaroiden lahjoituksilla.

En juurikaan lue lehtiä, enkä ole kuullut tutuiltani, että etelä-Sudanista, missä kristityt on, olisi lähtenyt kukaan pakolaiseksi. Darfur ei ole etelässä.

Tiedä sitten vaikka olisivat oikeasti niitä mustia muslimeja, joita arabi-muslimit Sudanissa teurastaa. Pakolais-statuksen ansaitsee, mutta saa nähdä miten integroituu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat