Seuraa 
Viestejä45973

Hesarissa oli muutama päivä sitten seuraava uutinen:

(Julkaistu: 26.7.2007 18:50
AP–REUTERS)

USA:laisella kaksivuotiaalla Oscar-kissalla näyttää olevan yliluonnollisia kykyjä: se vaistoaa, koska ihminen kuolee.
Oscar työskentelee muun muassa Alzheimerin ja Parkinsonin tautia sairastavien Steere House -hoitokodissa Providencessa Rhode Islandilla Yhdysvaltain itärannikolla.
Kissa otettiin hoitokotiin pentuna, ja se ryhtyi alusta alkaen tekemään omia "tohtorikierroksia" potilaiden joukossa lääkäreiden ja hoitajien tapaan.
Ennen pitkää Oscar otti tavakseen asettua sellaisten potilaiden seuraksi, jotka kuolivat seuraavien lähituntien aikana. Hoitohenkilökunta on tähän mennessä todistanut saman käyttäytymiskaavan 25 tapauksessa. Oscar näyttää ottavan työnsä vakavasti ja pitää muutoin selvää etäisyyttä ihmisiin.
"Se ei näytä tekevän juuri virheitä", sanoo tohtori David Dosa New England Journal of Medicine -lehden haastattelussa.
Henkilökunta kiittelee Oscaria, koska sen ansiosta omaisia on ehditty varoittaa ajoissa läheisen poismenosta.
Hoitokodissa käyntejä tekevä tohtori Joan Teno Brownin yliopistosta kertoo tapauksesta, jossa potilas diagnosoitiin oireiden perusteella kuolevaksi, mutta Oscar ei jäänyt hänen luokseen. Kuolema tuli vasta kymmenen tunnin kuluttua, ja Oscar palasi paikalle, kun potilaalla oli enää kaksi tuntia elinaikaa jäljellä.
Teno ei usko kissan yliluonnollisiin tai psykologisiin kykyihin. "Luulen, että tähän on todennäköisesti jokin biokemiallinen selitys", Teno sanoo

Kommentit (3)

Vähän oudolta kuulostaa että se kissa saisi hoitokodissa kuljeskella miten haluaa.
Osa ihmisistä on kuitenkin kissoille allergisia.

Onhan se toki mahdollista testata sekin etukäteen.
Noh. Amerikan ihmemaassa ei mikään oo mahdotonta.

Hyvin monien ihmisten kokemukseen kuuluu se että eläin käyttäyy erikoisesti kuoleman lähestyessä. Itsekin olen saanut selvän tarkoitukselliset hyvästit undulaatilta, joka kuoli seuraavana yönä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monien eläinten aistit ovat tarkempia kuin ihmisellä. Viime vuosina esim. koiria on koulutettu haistamaan mitä erikoisempiä asioita; on huumekoiria; on hukkuneita etsiviä koiria; on syövän haistavia koiria jne.
Jos tuosta avauksen kissajutusta voisi maallikkona jotakin arvata, kissa todennäköisesti haistaa kuoleman läheisyyden; tärkeät elintoiminnot lakkaavat, erittävät jotakin tuoksua ja kissa jostain syystä tulee silloin luo.
Tämä on arvatenkin tutkimisen arvoinen asia tulevaisuudessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat