Seuraa 
Viestejä13176

Mikähän koulutus kannattaa nykyään nuorille ihmisille.

Kaikenlaista hypetystä on ja jos ajattelee viellä useamman vuoden päästä asiaa, niin mihin kannattaa kouluttautua nykypäivänä.

Kommentit (16)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enää ei pärjää yhdellä kahdella tai edes kolmella ammatilla, pitää hallita vähintään kuusi vastakkaista tai täysiään erillistä alaa, että elämä edes jollain lailla kannattaisi rahallisesti, eikä sekään ole vielä tae, paitsi jos satut olemaan onnellinen adhd:n omistaja.(anno domini harley davidson)
Siihen sun kannattaa tehdä kyllä suunnitelma, eikä toteuttaa sitä kuin itse allekirjoittanut, sieltä täältä pala palalta, etsien nopeinta hakua, etenemistä ja tulosta. Kaiken lisäksi lukien mahdollisimman paljon toisiaan tukevia aloja ja tieteitä. Möin kaiken omaisuuden, sijoitin ja hävisin, mutta voitin paineen alaisena uudentulevaisuuden meille kaikille. Minä vaan halusin tehdä kaiken niin, että siitä hyötyisi mahdollisimman moni ystäväni. Nyt tunnustan tulleeni uuteen uskoon sananmukaisesti, ja nyt minulla on hiukan käsitystä kuinka paljon Jeesus kärsi aikoinaan uusien ideoidensa kanssa...

Poliisin koulutus ja siitä sitten Suojelupoliisiin. Voit suojata itsenäistä Suomen valtiota terroristeilta ja muilta raiskaajamaahanmuuttajilta jotka eivät ole hätää nähneetkään kotimaassaan. Niinsanotut turvapaikkashoppailijat tulee kiinniottaa ja vähintään karkoittaa, mielellään pienen kidutuksen ohella.

Ymmärrän kyllä todellisia pakolaisia, jotka ovat useimmiten järjellisesti ajateltuna lapsia ja naisia, mutta nuoret miehet jotka ovat osallistuneet kansanmurhaan tai vastaavaan, heitä ei tulisi ikinä päästää tähän maahan. Ikävä kyllä pahimmat raiskaajamurhaajasomalit on jo tänne päästetty.-----> Karkoitus tai niskalaukaus.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461

Jos arvostaa kohtuullista -tai jopa hyvä(hkö)ä- palkkaa, sekä varmaa työtä, niin juuri joku mainittu lvi- tai vastaava ns. osaava-duunari-ala on passeli.

Jos taas sattuu pitämään enemmän vaikkapa ajattelemisesta, eikä palkalla niin väliä, niin sitten jotain tämän forumin-nimen viitoittamaa.
Vaikka.

Edittiä:

Aloitetaan tähän sivukeskustelu aiheesta "Onko palkkatasa-arvo jo liian pitkällä?".
Jo mainittu osaava duunari tienaa helposti saman kuin keskimääräinen maisteri ja huomioonottaen maisterin koulutusvuodet, tämä ei luultavasti ikinä saa duunaria kurottua kiinni palkassa.
Onko kommunismin ihanne Suomessa jo liian pitkällä? (Toisaalta syy on myöskin korkeakoulupaikkojen ylenpalttisessa runsaudessa.)
Jatkakaa...

Asia on hieman monisyinen. Vetävien alojen perään kannattaa tietyssä mielessä mennä mutta kunnioittaa omia taipumuksiaan ja ihanteitaan. Seikkailunhaluaankin voi tyydyttää. Nuorena jaksaa fyysisesti vaativia töittä tehdä hyvinkin, mutta iän myötä jokin kevyempi, tietopohjainen työ on parempi.
Akateeminen status alkaa kokea inflaation, joten sillä ei ole suurta itseisarvoa. Se ei automaattisesti johda korkeaan elintasoonkaan. Työn sivussa voi opiskella ja monasti on pakkokin alojen nopean kehityksen vuoksi. Kokemus voi antaa osviittaa siitä mitä alaa opiskella:

JuurikinNiin
Vaikkapa Lvi-alalle, putkiremontteja tullee riittämään.

Totta. Se, mihin ei kannata suunnata on se minne kaikki tunkevat: media-ala. AMK-ylikoulutus alalle tullee vielä tutkintaan.

Tuo mihin kannattaa kouluttautua on aina hieman arpomista tulevaisuuden ennustuksineen ja lisäksi kyseessä on kovasti arvostusasioista. Mutta varmoja aloja em. "ammattimieslinjojen" lisäki on edelleenkin erilaiset IT-alueet ja tietysti lääkärin ammatti. Ennusteiden mukaan lääkäreiden, ja nimenomaan työterveydenhuoltoon ja yleislääketiteteeseen erikoistuneiden, tarve vain sen kuin kasvaa väestön ikääntymisen ja "työssä jaksamisen" myötä.

Lue mikroaaltoinsinööriksi.

Suomessa tämmöistä ei suoranaisesti ole, mutta etsi koulutus mistä saat, vaikka Liettuasta, koska Neuvostoliitto keskitti sinne alan osaamisensa tutka-aseman takia.

Maksa koulutuksesta vaikka sata tonnia, saat sen muutamassa vuodessa takaisin.

Aikanaan sanottiin, että ihmiset tarvisevat aina vaatteita.
ÄLKÄÄ SILTI MENKÖ VAATEUSALALLE.

Kuoleva ala. Vain erikoistuneet valmistajat/suunnittelijat pärjäävät Suomessa.
Ihme, että ammatilliset oppilaitokset vielä pari vuotta sitten kouluttivat nuoria "todennäköiseen työttömyyteen"!

Yksittäiset suunnittelijat, markkinoijat ja käden taitajat ovat erikseen.

Kauko Idän voluumi on suunnaton!
Palkkataso olematon ja massa riittää!

Boysen
Lue mikroaaltoinsinööriksi.

Suomessa tämmöistä ei suoranaisesti ole, mutta etsi koulutus mistä saat, vaikka Liettuasta, koska Neuvostoliitto keskitti sinne alan osaamisensa tutka-aseman takia.

Maksa koulutuksesta vaikka sata tonnia, saat sen muutamassa vuodessa takaisin.

Taidat nyt pahemman kerran sekoittaa Liettuan ja Latvian, siis kyseessä on kaksi eri maata (Lietuva ja Latvija)! Neuvostoliitolla oli siis se kuuluisa korkeatehoinen (missä variksistakin tuli hetkessä oivaa paistia) tutka-asemansa Latvian Skurundassa. Tämä tutkatorini oli vuosikymmeniä maailman ylivoimaisesti tehokkain ja pitkäkantamoisin tutka kunnes se sitten tuikattiin tuleen Latvian uuden itsenäisyyden alkumetreillä.

http://home.mira.net/~ints/skrunda1.htm
http://home.mira.net/~ints/skrunda2.htm

Latviaan lähtisin opiskelemaan, ja etsisin guruja niin kauan kuin heitä vielä on.

Alan perusjutut on samat kuin 40-luvulla. Joitakin sen ajan teoksia luetaan itse asiassa vieläkin. Mutta sillä alalla on paljon kokemusperäistä. Ilmakehä, maasto, lähellä olevat esineet yms. vaikuttaa monin tavoin.

Jos edellisenä päivänä on satanut, ja maa on märkää, niin linkkitorni toimii eri tavalla. Tuommoinen on aika kiinnostavaa.

Oman koulutukseni pohjalta sanoisin, että mekatroniikka ja tietokonetekniikka lukion kanssa on melko varma yhdistelmä. Itselläni on niin käynyt, että joka ainoa kerta kun olen uuteen paikkaan hakemusen laittanut, minut on myös valittu. (mainitaan nyt myös, että milloinkaan ei ole ollut pakkotilannetta työpaikan vaihtoon, aina oman päätöksen kautta)
Olen kuullut useasti, että tohtoreita ja diplomi-insinöörejä kyllä olisi, ne tekijät puuttuvat, itse olen teknikko, ja sotken käteni kyllä

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat