Seuraa 
Viestejä45973

Keskustelin yhden kommunistin kanssa ja kysäsin, että miks kommunisteillä on niin vähän kannatusta jos se kerta on niin mahtava järjestelmä. Väitti että ihmiset oikeasti kannattaa heitä, mutta eivät vaan uskalla puhua siitä. Niinpä tein tälläsen äänestyksen, anonyymissa netissä kaikki varmaan uskaltaa tuoda julki mielipiteensä.

En siis tarkoita ihan täyttä kannatusta mutta kannatatteko edes jotain kommunistien ajatuksia.

Sivut

Kommentit (127)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosittelen kaikkia lukemaan vaikka Kommunistisen puoleen manifestin. Marx satuilee siinä kaikenlaista pehmosta. Porvaritkin kuulemma pelkäävät kommunismia siksi koska pitävät vaimojaan tuotantolaitoksina ja luulevat että kommunistit tulevat kansallistamaan nämä "tuotantolaitokset". Mutta ihan oikeasti lukekaa! Divareista näitä saa halvalla.

on valitettavaa, että kommunismia ei ole käytetty oikein.
harmittavaa on myös se ,että kommunismi on lähinnä ollut kehitysmaissa tai muissa köyhemmissä maissa, joissa ei ole tarvittavaa organisaatiota.

Neuvostoliitto oli hirvittävä epäonnistuminen kommunismissa, mikä varmaankin johtui venäläisten saamattomuudesta ja laiskuudesta sekä omahyväisyydestä.

kommunismissa kaikilla on samanarvoinen asema ja yksityisomistusta ei ole.

mutta, neuvostoliitossa Stalin omisti yksin kaiken!
tavallisilla ihmisillä ei ollut mitään, ei arvoa eikä omaisuutta.

Ironista, eikö vain?

googeli
Suosittelen kaikkia lukemaan vaikka Kommunistisen puoleen manifestin. Marx satuilee siinä kaikenlaista pehmosta. Porvaritkin kuulemma pelkäävät kommunismia siksi koska pitävät vaimojaan tuotantolaitoksina ja luulevat että kommunistit tulevat kansallistamaan nämä "tuotantolaitokset". Mutta ihan oikeasti lukekaa! Divareista näitä saa halvalla.

Luettu on; kuuluu "sivistykseen".

Googeli taitaa nyt satuilla pehmosempii ku Marx. Siell Kalle esitti näkemyksenä, ett työn "orjuus" on murrettavissa. Se oli sillon käytäntöö, toi työn orjuus. Sitt synty ammattiyhdistykset ja -liitot ja silleen.

Kommunismi ja sosialismi aatejärjestelminä ovat kuin alkukristillisyys (- jos minulla on kaksi ihokasta ja sinulla ei yhtään, saat toisen omistani).

Aatteelliset ja uskomukselliset yhteisöt institutionalisoituvat; taito, tieto ja samalla valta keskittyy ja valta sitten viimein korruptoi ne pyramidin huipulla olevat.

Ollaanhan me sellasia apinalaumoja, että oksat pois (ontuuko vertaus taas? Apinat oksattomissa puissa )

En nyt tähän hätään löytänyt omaa painostani, joten en voi tarkistaa sanomisiani. Viimeaikoina olen "iltasatuna" lueskellut "Otteita puheenjohtaja Mao Tse-Tungin teoksista" ja täytyy kyllä sanoa että kyllä tämä Marxin ja kumppaneiden sekoilut voittaa. Yhtään täysin järjetöntä kohtaan en ole vielä löytänyt.

...Ongelma lienee lähinnä siinä, että kommunismi ei voi saada alkuaan ilman väkivaltaista vallankumousta.

Olen samaa mieltä kuin joku, joka huuteli tuolta ylhäältä:

Aidosti kommunistista valtiota ei ole koskaan ollut olemassa.

Kuitenkin sosialistiset kokeilut ovat joskus jopa onnistuneet, esimerkkinä pohjoismaiset hyvinvointivaltiot.

Alter Ego nro2
Keskustelin yhden kommunistin kanssa ja kysäsin, että miks kommunisteillä on niin vähän kannatusta jos se kerta on niin mahtava järjestelmä.

Miten niin ei kannatusta?
Kommunistit ovat Venäjän suurin oppositioryhmä.
Kiinassa pitää valtaa kommunistinen puolue. (Tosin ovat jättäneet proletariaatin diktatuurista turhat etuliitteet pois)
Chavezilla ja Castrolla on hurjaa suosiota läpi Latinalaisen Amerikan.
Vasemmistosissejä heiluu vielä runsaasti ympäri maailmaa.

Ei me vielä olla niitä voitettu.

googeli

Marx satuilee siinä kaikenlaista pehmosta. Porvaritkin kuulemma pelkäävät kommunismia siksi koska pitävät vaimojaan tuotantolaitoksina ja luulevat että kommunistit tulevat kansallistamaan nämä "tuotantolaitokset".

Et näköjään ymmärtänyt. Sehän oli vittuilua porvarien ennakkoluuloista.
Porvarilliset lauseparret perheestä ja kasvatuksesta, vanhempien ja lasten hellästä suhteesta käyvät sitä tympäisevämmiksi, mitä enemmän kaikki proletaarien perhesiteet suurteollisuuden kehittymisen seurauksena revitään rikki ja lapsista tehdään pelkkiä kauppaesineitä ja työkaluja. Mutta te kommunistit tahdotte saada aikaan vaimojen yhteisyyden, koko porvaristo huutaa meille yhtenä kuorona. Porvari näkee vaimossaan pelkän tuotannonvälineen. Hän luulee, että tuotannonvälineet aiotaan antaa yhteiseen käyttöön, eikä luonnollisesti voi muuta ajatella kuin että se tulee myöskin vaimojen osaksi. Hän ei aavista, että kysymys on juuri naisen kohottamisesta pelkän tuotannonvälineen asemasta. Muuten ei ole mitään naurettavampaa kuin porvariemme korkean siveellinen kauhistus kommunistien muka tahtoman virallisen vaimojen yhteisyyden johdosta. Kommunistien ei tarvitse saattaa voimaan vaimojen yhteisyyttä - se on melkein aina ollut olemassa. Porvarimme, tyytymättä siihen, että heidän käytettävissään ovat heidän työläistensä vaimot ja tyttäret, puhumattakaan julkisesta prostituutiosta pitävät päähuvituksenaan vietellä toistensa aviovaimoja.

http://sosialismi.net/kirjasto/marx/Kom ... ifesti.pdf

Onkohan pikkuisen eri asia antaa omaisuutensa pois vapaaehtoisesti, kuin että valtio ottaa sen väkivalloin, ja sitoo sinut epämukavaan asentoon, kädet ja jalat narulla takakautta ylitiukasti yhteen ? (lähde: Maunu Koiviston kirja)

Bill Gates ja Warren Buffet antoivat rahaa pois kymmeniä miljardeja. Enemmän kuin koko Eurooppa yhteensä.

Minkälaisia ajatuksia herättää sana "kannustinloukku" ?

Ei kai siitä kukaan nykyään tykkää, kun sitä on sitten neukkulan syntymisestä asti käytetty kirosanana.

Toisaalta, mikään ääri-ilmiö erittäin harvoin toimii ---> kapitalismi, kommunismi, idols.. siitä vaa luettelee..

Marx voisi hyvin pitää nykyistä Suomea aika sosialistisena valtiona. Työläisillä menee hyvin, eikä kurjuuttu sen paremmin kuin köyhyyttäkään juuri esiinny. Ainakin jos verrataan 1800-lukuun. Tosin yksityisomistus sallitaan ja talousjärjestelmä on kapitalistinen, joten ei täällä nyt nyt ihan Marxin oppien mukaan olla (onneksi) edetty.

Omasta mielestäni "perinteinen" kommunismi ei ole edes aatteena kaunis. Se perustuu mitä suuremmissa määrin ihmisten kykyjen riistoon, eikä salli erilaisuutta sen paremmin kuin menestystäkään. Käytännön toteutuksesta en viitsi edes mainita mitään...

Boysen

Minkälaisia ajatuksia herättää sana "kannustinloukku" ?

Se on poliittinen uusiosana, merkitsee samaa kuin ´köyhät ovat laiskoja luonteeltaan´.

Tota on myös markkinoitu ajatuksell, ett liian suuri sosiaaliturva saa ihmiset vieroksumaan työtä. Tähän ajatukseen ei sisälly tieto, ett avoimii työpaikkoi ei millään matematiikall riitä ku noin 10 prosentill työnhakijoit, jollon kannustinloukku tekee 90:stä prosentista työnhakijoit työnvieroksujii.

Jollon tietty pitää kiristää sosiaaliturvaa, ett ne 90 prosenttii, joill ei minkään matikan mukaan löydy työtä ja jotka näin selkeesti on työnvieroksujii, edes viddu tajuis kärsii tai muuttaa Thaimaaseen tai Kiinaan tehtaitten perään.

Jotain tollasta - eiks vaan?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat