Seuraa 
Viestejä45973

Natsit oppivat rodunjalostuksen jalon taidon ruotsalaisilta!

Nimenomaan Ruotsiin, Uppsalaan, perustettiin syksyllä 1922 rotubiologiseen tutkimukseen keskittynyt tutkimuslaitos, Valtiollinen Rotubiologian instituutti, Statens Institut för Rasbiologi: ensimmäinen lajissaan koko maailmassa. Uppsalasta saatiin Berliiniin vähän myöhemmin suurta apua ja vaikutteita. Suomessa harjoitettiin myös rotubiologista tutkimusta, mutta täällä ei ollut omaa tutkimuslaitosta.

Vaikka Hitler oli rodunjalostuksen kannattaja ja nimenomaan negatiivisen eugeniikan painajaismainen suorittaja, hän ei ollut rotuhygienian keksijä: vaatimukset pakkosteriloinnista ja arvottoman elämän armahtavasta tuhoamisesta, eli eutanasiasta (!) olivat käytössä muualla kuin Saksassa jo vuosia ennen kansallissosialistien valtaannousua. Eutanasian toi sanana modernin yhteiskunnan käyttöön nimenomaan rodunjalostus, eikä meidän aikamme armomurhalääkäreineen.

Rodunjalostus loppui Ruotsissa vasta 1976. Yhteensä oli 62000 uhria pakkosteriloitiin. Osa etnisistä ja rodullisista syistä.

Sweden forcibly sterilized 62,000 people, primarily the mentally ill in the later decades, but also ethnic or racial minorities early on, as part of a eugenics program over a 40-year period. As was the case in other programs, ethnicity and race were believed to be connected to mental and physical health.

From 1934 to 1974, 62,000 Swedes were sterilized as part of a national program grounded in the science of racial biology and carried out by officials who believed they were helping to build a progressive, enlightened welfare state...In some cases, couples judged to be inferior parents were sterilized, as were their children when they became teenagers.

Mistään salaisesta ohjelmasta ei ollut kyse:

Margot Wallstrom, the Swedish Minister of Health and Social Affairs, told the Post that "there was nothing secret about the sterilization program. It was carried out in the light of public debate at a time when Swedes believed they were creating a society that would be the envy of the world." The Swedish Institute for Racial Biology, founded in 1922, was the first national institute of the kind. The Swedes were also the first to sterilize the mentally ill, beginning in 1934

Ja tämä jatkui vielä natsi Saksan kukistamisen jälkeenkin aina vuoteen 1976!

"Huonon käytöksen" johdosta saattoi juotua eugeniikan uhriksi.

Between 1934 and 1976, when the Sterilisation Act was finally repealed, 62,000 people, 90 percent of them women, were sterilised. 15-year-old teenagers were sterilised for "crimes" such as going to dance halls. One woman was sterilised in 1960 for being in a motorcycle gang

"per head of population only Nazi Germany sterilised more people than Sweden."

Että tälläistä "kansankodissa" vielä 1970-luvulla!

Kirjoituksessa käytetyt lainaukset ovat seuraavista linkeistä:

http://www.survivalarts.com/archives/000974.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics
http://suoranta.wordpress.com/tag/rodunjalostus/
http://www.ncpa.org/pi/internat/pdinter/pdint178.html

Muita linkkejä:
http://www.infowars.com/articles/scienc ... istory.htm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/backg ... 290661.stm
http://www.thelocal.se/article.php?ID=2 ... e=20051221

Sivut

Kommentit (51)

Ja mistä ruotsalaiset alunperin saivat rasistiset aatteensa? Tietenkin alistaessaan suomalaisia "mongoleja", joiden rotu, kieli ja kulttuuri pyrittiin todistamaan alempiarvoiseksi ja kauan ennen sterilointeja ja rotulaitoksia.

Joo, Ruotsin mainehan on näissä hommissa vähän kyseenalainen. Tornionjokivarren suomen kielistä väestöä pakkoruotsalaistettiin vuosikymmeniä. Lapset eivät saaneet edes välitunnilla puhua suomea. Eivätpä vain saaneet suomen kieltä sieltä kitkettyä. Nykyään arvostavat jo monikulttuurista rikkautta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pömmi
Joo, Ruotsin mainehan on näissä hommissa vähän kyseenalainen. Tornionjokivarren suomen kielistä väestöä pakkoruotsalaistettiin vuosikymmeniä. Lapset eivät saaneet edes välitunnilla puhua suomea. Eivätpä vain saaneet suomen kieltä sieltä kitkettyä. Nykyään arvostavat jo monikulttuurista rikkautta...

Mites sen asian kanssa oikein on, että Suomessa saamelaislapset eivät koulussa saaneet puhua saamen kieltä välitunneilla?

Osattiin sitä meilläkin nuo alistamiset. Nykyään sitä monikulttuurisuutta pelätään yhä, ilmansuunta vain on toinen.

Sigmund
Mites sen asian kanssa oikein on, että Suomessa saamelaislapset eivät koulussa saaneet puhua saamen kieltä välitunneilla?

Saattaa olla hyvinkin mahdollista. Tässä oli kuitenkin puhe Ruotsista. Kai tälläistä väestön hygienisointia on harjoitettu vähän siellä suun täällä, myös sivistysvaltio Ruotsissa.

Arnold Goyakla
Ja mistä ruotsalaiset alunperin saivat rasistiset aatteensa? Tietenkin alistaessaan suomalaisia "mongoleja", joiden rotu, kieli ja kulttuuri pyrittiin todistamaan alempiarvoiseksi ja kauan ennen sterilointeja ja rotulaitoksia.

Lähetään heti Vanhanen opettamaan sveduille anteeksipyytelyä?

Ja kielletään RKP rasistisena puolueena?

Sigmund
pömmi
Joo, Ruotsin mainehan on näissä hommissa vähän kyseenalainen. Tornionjokivarren suomen kielistä väestöä pakkoruotsalaistettiin vuosikymmeniä. Lapset eivät saaneet edes välitunnilla puhua suomea. Eivätpä vain saaneet suomen kieltä sieltä kitkettyä. Nykyään arvostavat jo monikulttuurista rikkautta...Mites sen asian kanssa oikein on, että Suomessa saamelaislapset eivät koulussa saaneet puhua saamen kieltä välitunneilla?

Osattiin sitä meilläkin nuo alistamiset. Nykyään sitä monikulttuurisuutta pelätään yhä, ilmansuunta vain on toinen.

Miten tämä liittyy aiheeseen?

Yritätkö silmänkääntötempulla pestä sveduja puhtaaksi?

Suomalaisia lapsia jotka lähetettiin ruotsiin "turvaan" myytiin ties minne ja "he eivät halunneet palata takaisin kotiin". Suomalaisia lapsia käytettiin myös seksuaalisesti hyväksi. Vielä 1970 -luvulla oli ruotsissa paikkakuntia jossa suomen kielen puhuminen oli kielletty. Ja vuonna 2007 me emme saa puhua suomen kieltä, vaan meille pakotetaan myös ruotsin kieli koska sieltä se "sivistys ja kristinusko" kaikkine sairaine oppeineen ja käsityksineen tuli.

Kaikilla ihmisillä tässä maailmassa, kaikilla, on esi-vanhempi joka on 300-1950 välillä tapettu jostakin sieluttomasta syystä; " Jäljet johtaa sylttypurkilta syylliseen".

Arnold Goyakla
Ja mistä ruotsalaiset alunperin saivat rasistiset aatteensa? Tietenkin alistaessaan suomalaisia "mongoleja", joiden rotu, kieli ja kulttuuri pyrittiin todistamaan alempiarvoiseksi ja kauan ennen sterilointeja ja rotulaitoksia.Ruotsalaiset kehittivät oikein kallomittauksen ja kalloindenksin todistaakseen suomalaiset mongooleiksi ja neekerit tyhmiksi.

Ruotsalainen Anders Retzius 'kehitti' ns. kalloindeksin, jonka kaava oli seuraava:

suurin kallonleveys x 100/suurin kallonpituus osta voidaan laskea kunkin henkilön ns. indeksi. Pitkäkalloisista puhuttiin silloin kun kalloindeksi oli vähintään 74,9 ja lyhytkalloisia olivat ne joiden kalloindeksi oli yli 80.

Aivojen koolla ja niiden luuloteluilla eroilla yritettiin myös selittää muiden kansojen primitiivisuutta verrattuna valkoisiin. 'Neekerien' tai 'afrikkalaisen rodun' primitiivisuus esitettiin johtuvan pienistä aivoista, kun taas 'sivilisaatio' oli seurausta 'valkoisten' suurista aivoista.

Erilaiset yritykset johtaa pääkopanmuodosta, kasvojenpiirteistä tai aivojenkoosta 'rotujen' välinen hierarkkinen paremmusjärjestys osoittaa kuinka suuressa määrin 'rotu'-idean synty ja leviäminen oli eurooppalainen ja pohjoisamerikkalainen ilmiö ja länsimaisen (pseudo)tieteen tulosta.
http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitseva ... llonm.html

Kalloindeksi tai kefaalinen indeksi on ihmiskallon suurimman leveyssuoran (poskiluun kaaren alku leukanivelen lähellä) suhde sen suurimpaan pituussuoraan (otsasta takaraivoon). Sen määritteli ruotsalainen anatomian professori Anders Retzius (1796-1860).Fyysisen antropologian koulukunta käytti kalloindeksiä ensimmäisenä luokitellakseen Euroopasta löytyneitä vanhoja luurankoja syntyperältään erilaisiin populaatioihin. Menetelmä hylättiin yleisesti yhdysvaltalaisen antropologian isäksi kutsutun Franz Boasin (1858-1942) tekemän tutkimuksen seurauksena. Hänen julkaisunsa The Instability of Human Types vuodelta 1912 vertasi Yhdysvaltoihin muuttaneiden eurooppalaisten ja näiden amerikkalaisten jälkeläisten kallonmuotoja ja tuli siihen tulokseen, että ihmisen kallon muotoon vaikuttavat niin merkittävästi ympäristötekijät, ettei suoraa yhteyttä yksilön kallonmuodon ja hänen genotyyppinsä välille voi johtaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalloindeksi

Nykyään kalloindeksit ja kallojen mittaukset on unohdettu lähinnä sen takia että ne eivät toimineet ja edustivat lähinnä rasistista pseudotiedettä.

Ruotsalaisilla oli ilmeisesti jonkinsortin alemmuuskompleksi kun entinen suurvaltaasema oli menetetty. Kansakunnan egoa yritettiin pönkittää näillä rotuhölynpölyillä ja asiaan kuului että ruotsalaiset olivat herrakansaa ja suomalaiset olivat tyhmiä alenpiarvoisia mongooleja.

Olli Suomalainen

Nykyään kalloindeksit ja kallojen mittaukset on unohdettu lähinnä sen takia että ne eivät toimineet ja edustivat lähinnä rasistista pseudotiedettä.
Ei niitä ole unohdettu, niitä ei vain käytetä poliittisiin tarkoituksiin samassa määrin kuin ennen, joten niitä ei ns. suuren yleisön keskuudessa enää tunneta. Ne ovat edelleen fyysisen antropologian työväline, kuten FT Markku Niskasen seuraavasta kirjoituksesta ilmenee:

http://www.kaltio.fi/index.php?255

Geneettiset tutkimukset osoittavat, että maanviljelijöiden levittäytymisellä oli vähemmän vaikutusta pohjoiseurooppalaisten - Brittein saarten, Fennoskandian ja Venäjän pohjoispuoliskon väestöjen - kuin muiden eurooppalaisten geneettiseen perimään. Tämä havainto tukee arkeologiseen todistusaineistoon perustuvaa käsitystä, että maanviljelys saapui Pohjois-Eurooppaan kulttuurilainana.

Omat kraniometriset eli kallojen mittoihin perustuvat tutkimukseni tukevat tätä havaintoa merkittävästä geneettisestä jatkuvuudesta Pohjois-Euroopassa osoittamalla, että nykyiset pohjoiseurooppalaiset eroavat aivokopan ja kasvojen luuston muodon perusteella vähemmän paleoliittisen kauden cro-magnoneista kuin muut eteläisemmät eurooppalaiset. Tämä kraniometrinen samankaltaisuus cro-magnonien kanssa johtuu ainakin osittain myös siitä, että siirtyminen maanviljelyyn tapahtui niin myöhään, että metsästäjä-keräilijöille ominaiset piirteet, kuten suhteellisen matalat silmäaukot ja kaarevista poskikaarista johtuvat korkeat poskipäät eivät ole ennättäneet kadota.

Sen lisäksi, että pohjoiseurooppalaisissa, on cro-magnoneille ominaisia kallon piirteitä meillä on myöskin neandertaleille ominaisia piirteitä. C. Loring Brace mukaan luoteiseurooppalaiset, joita edustavat Brittein saarten ja Fennoskandian väestöt mukaan luettuna saamelaiset, eroavat muista nykyisistä ihmisistä samojen kallonpiirreyhdistelmien perusteella kuin neandertalit erosivat muiden maanosien arkaaisista ihmisistä, mutta ei yhtä selvästi. Tämän voisi ymmärtää osoittavan, että nykyisissä pohjoiseurooppalaisissa olisi cro-magnoneilta perittyjen geenien lisäksi myös neandertaleilta perittyjä geenejä.
Kuten on jo aikaisemmin mainittu, eurooppalaiset ovat saattaneet periä pienen osan tuman DNA:sta neandertaleilta. Vaalean pigmentin takana olevat geenivariantit ovat mahdollinen esimerkki näistä neandertaligeeneistä. Rosalind Harding kollegoineen osoitti vuonna 2 000 julkaistussa artikkelissa, että ne eurooppalaiset geenivariantit, jotka saavat aikaan punaiset hiukset, ovat noin 80 000 vuotta vanhoja. Koska nykyihminen saapui Eurooppaan vasta noin 40 000 vuotta sitten, tämä voi tarkoittaa eurooppalaisten perineen kyseiset geenivariantit Euroopan neandertaleilta. Kyseiset tutkijat eivät selvästi pitäneet tästä johtopäätöksestä, koska he olettivat fossiiliaineiston kiistattomasti todistavan nykyihmisen polveutuvan yksinomaan Afrikan arkaaisista ihmisistä. Muilla tutkijoilla ei ole samanlaista ongelmaa eurooppalaisten mahdollisten neandertaliesivanhempien suhteen. Esimerkiksi Clifford Jolly esitti vuonna 2 001 julkaistussa artikkelissaan, että pohjoismaalaisten vaaleaa pigmenttiä aikaansaavat geenivariantit olisi peritty neandertaleilta.

Rotujalostamo on toimnnassa Ruotsisa vilä tänä päivänäkin. Ulkomaalaisia jotka ei ole "puhtaasta kuninkaallisesta rodusta" käytetään hyväksi lääketieteellisissä kokeissa.

Me pakenimme Ruotsista 1999/2000 vaihteessa kun kävi ilmi että perheellä muutaman vuoden sisäälä on yli 30 väärinhoitotapausta joista 5 olisi voinut johtaa invaliditeettiin tai kuolemaan (vahvistettu) jos ulkopuolinen ei olisi puuttunut asiaan (yksityinen lääkäri). Väärinhoitotapaukset koskee 2 aikuista, raskaana olevaa naista, ja kolme pientä lasta. Ruotsin viranomaiset ovat kirjallisesti myöntäneet rikkoneensa lakia, mutta oikeutta me emme ole saaneet.

Karolinskan sairaalasta (Karolinska institutet jonne rotujalostamo muuti) on tietokoneremontin yhteydessä kadonnut "ulkomaalaisrekisteri" jossa on tietoa ulkomaalaisista joita on käytetty hyväksi lääketieteellisissä kokeissa. Viimeisten tietojen mukaan rekisteri on Kanadassa.

Jos teillä on sukulaisia Ruotsissa; 2 viikkoa lääkärissä käynnin jälkeen on pyydettävä kopio potilaskertomuksesta - ne ovat ensimmäiset jotka väärennetään jos jotain epäselvyyksiä hoidossa ilmenee. Meillä esimerkiksi on "ennen ja jälkeen" potilaaskertomuksia joista käy ilmi että tietoja on muutettu. Koska minulla on tuttuja m.m. sairaaloissa, pyysin heitä ottamaan kopiot meidän potilaskertomuksista ennen asian julkituomista.

Ihmisen "sukulaisuutta" ei voi määritellä pelkästään ruumiillisesi koska ero on sielullinen. Joillakin on "Omega" korvien välissä: "O VIKA". Kärjistettynä "O vika" on ÅWGÅ.

Moses Leone
Olli Suomalainen

Nykyään kalloindeksit ja kallojen mittaukset on unohdettu lähinnä sen takia että ne eivät toimineet ja edustivat lähinnä rasistista pseudotiedettä.
Ei niitä ole unohdettu, niitä ei vain käytetä poliittisiin tarkoituksiin samassa määrin kuin ennen, joten niitä ei ns. suuren yleisön keskuudessa enää tunneta. Ne ovat edelleen fyysisen antropologian työväline, kuten FT Markku Niskasen seuraavasta kirjoituksesta ilmenee: http://www.kaltio.fi/index.php?255

Jaahas svekomaanimme tuli puolustamaan herrakansaa ja arjalaisteorioitaan.

Kyllä ne vaan aikalailla hylättyjä on. Miten lie tuokin Niskanen sitten mittaillut. Tuskin sentään Anders Retziusin kallotutkimuksen menetelmin kalloindeksiä hyväksi käyttäen.

Menetelmä hylättiin yleisesti yhdysvaltalaisen antropologian isäksi kutsutun Franz Boasin (1858-1942) tekemän tutkimuksen seurauksena.

Russell Bernard ja William Leonard analysoivat materiaalin jälleen ja päätyivät tukemaan Boasin päätelmiä American Anthropologist -julkaisussa. Nykyään kefaalista indeksiä ei enää juuri käytetä sellaisenaan muussa yhteydessä kuin gynekologiassa synnytykseen liittyen tai esim. sikiöiden iän arvioimisessa.

Se kaltio-lehti on muuten pseudotiedettä pullollaan.

WSOY julkaisi tekijänimellä M. Lausa vuonna 1942 teoksen nimeltä Mihin menet Suomen kansa?

Kirja on kokonaisuudessaan karmaisevaa tekstiä, sen luettuaan osaa olla tyytyväinen siitä, että suunnitelmat sattuneista syistä jäivät vain suunnitelmiksi. Lainaan tähän keskusteluun pieniä pätkiä, jotka osoittavat, että osattiin sitä meilläkin...

Kappaleesta "Onko rotuperintömme vielä tallella?" s.20:

"Lyhyesti sanottuna: meidän on alusta alkaen luotava itsellemme rodullisesti oma ja omintakeinen, kaikin puolin terve ja tervehdyttävä, historiallisen ja maantieteellisen kohtaloasemamme vaatima elämänmeno, elämäntyyli: suomalais-ugrilaisen rajalinnoituksen elämisen tahto ja taito."

Kappaleesta "Rodun suojeleminen ja jalostaminen" s. 226:

"Ja kuten pellon hyöty- ja jalokasvit ovat herkkiä vahingoittumaan tai saavat helposti kaikenlaisia tuhoisia sairauksia, jotka vähentävät niiden satoisuutta, samoin on laita ihmissuvunkin valiojäsenten. Rikkaruohot sen sijaan rehoittavat, leviävät, olivatpa olosuhteet hyvät tai huonot."

Seuraa värikäs kuvaus rikollisten ja rappeutuneiden perheiden paisumisesta suuriksi...

s.228: "Valistunut, omasta rappeutuneisuudestaan tietoinen yksilö pidättäytyy saattamasta maailmaan yksilöitä".... "Ellei hän omasta vapaasta tahdostaan tee, hänet voidaan estää sukuaan jatkamasta. Tällainen estämiskeino on esim. sterilisaatiolaki, joka meillä on hyväksytty käytäntöön." ... "Kun rodullisesti ala-arvoinen aines estetään jatkamasta sukuaan, seuraa siitä jo rodun jalostumista."

Kirja on täynnään seuraanvankaltaista paatosta:

s.238: "Pojan tulee saada sellainen kasvatus, että hän tottuu ankaraan kuriin ja järjestykseen ja itsensä hallintaan, niin että hän mieheksi tultuaan pystyy johtamaan perhettään ja kansalaisena yhteiskuntaa ja valtiota. Miesten naisistuminen "vihtori"-tyyppi, ja naisten miehistyminen, "amatsoni"-tyyppi, ovat rappeutumisilmiöitä."

s.323: "Nuoriso on alistettava kuriin ja hyviin tapoihin. Saksassa aiotaan riistää tupakka pojiltakin puhumattakaan tytöistä. Kaduilla vetelehtivät nuoret pidätetään ja lähetetään erikoisiin nuorisoleireihin. Nuorison ulkonaliikkumisen aikaa rajoitetaan suuresti, kapakoissa, tanssipaikoissa ym. nuorisolle vaarallisissa paikoissa tavatut pidätetään ilman muuta. Näin olisi tehtävä meilläkin..."

Samalla sivulla: ..."työttömät nuoret on tarkkaan koottava erikoisiin nuorisoleireihin"... tämä teema toistuu usein teoksessa.

s.339: "Vihkimätön yhdyselämä rangaistakoon rikoksena kansakuntaa kohtaan."
samalla sivulla: "Virastoissa ja muissa toimipaikoissa työskenteleville naisille säädettäköön erityinen vaatimaton ja asiallinen toimipuku, joka on käytännöllinen ja halpa. Näin säästyvät konttorityttöjen ym. palkat ruokaan ja yleisö pääsee näkemästä puolialastomia tai muuten sopimattomasti pukeutuneita naisia.

Semmoista... julkaisija on siis sama WSOY, joka on tämänkin foorumin takana, ei siis mitään natsimeininkiä, eihän?

pyörä
...

Laita sormesi taskuun: Syyllinen ei koskaan löydy tapahtumaketjun lopusta, eikä keskeltä vaan alusta. Turha on osoitta meitä suomalaisia tai esi-vanhempiamme koska rikokset ja vääräoppisuus ei ole meistä, vaan "sivistyksestä ja kristinuskosta".

Osoita sitä joka on ensimmäisenä tapahtumaketjussa.

Olli Suomalainen

Kyllä ne vaan aikalailla hylättyjä on.Oletko antropologi?

Olli Suomalainen

Se kaltio-lehti on muuten pseudotiedettä pullollaan.

Riippuu siitä mitä pseudotieteenä pitää. Joku voi pitää arkeologiaa, kielitiedettä ja antropologiaa pseudotieteinä, noiden alojen tohtoreita ja professoreja kirjoittajat kuitenkin usein ovat.

Matti E Simonaho
Syyllinen ei koskaan löydy tapahtumaketjun lopusta, eikä keskeltä vaan alusta. Turha on osoitta meitä suomalaisia tai esi-vanhempiamme koska rikokset ja vääräoppisuus ei ole meistä, vaan "sivistyksestä ja kristinuskosta".

— Mis Lahtinen ja konekiväär on? kysyi Hietanen Määtältä.
— Sinnehän ne jäivät rinnakkain, vastasi Määttä kuivasti,
niinkuin asia ei olisi häntä vähääkään liikuttanut.
— Ei sille voinut mitään, sanoi vänrikki kuin Määtän puolesta
selitellen. Tämä mies teki minkä voi. Me toimme haavoittuneen.
Se ei ollut hänen syynsä. Ainoa tosi mies koko porukasta…
— En mää täs syyllisi kaipaa yhtikän. Konekivääri ja Lahtist
mää kaipasin, sanoi Hietanen hieman terävästi,...

Tuontitavaraahan tuon siteeraamani kirjan teksti on se on kyllä totta.

Moses Leone
Riippuu siitä mitä pseudotieteenä pitää. Joku voi pitää arkeologiaa, kielitiedettä ja antropologiaa pseudotieteinä, noiden alojen tohtoreita ja professoreja kirjoittajat kuitenkin usein ovat.

T O HT O REI T A
T O HT O REI T A

P R O F E S S O R E I T A

P R O F E S S O R E I T A

"A te I eroe siis F orpo peroe F siis o erit A" : F=S

PROFESSOR : "orpo piru joka sihisee puhuessaan"

Olli Suomalainen

Nykyään kalloindeksit ja kallojen mittaukset on unohdettu lähinnä sen takia että ne eivät toimineet ja edustivat lähinnä rasistista pseudotiedettä.

Kallojen mittoja tutkitaan edelleenkin, elikkä "Mooses" on tälläkertaa oikeassa. Nykyaikainen asennevapaa kraniologia ei tuloksillaan tue menneen aikakauden yltiögermanistien t. svekomaanien visioita, vaan kertoo suomalaistenkin kohdalla aivan muuta.

kalmankenkku
Olli Suomalainen

Nykyään kalloindeksit ja kallojen mittaukset on unohdettu lähinnä sen takia että ne eivät toimineet ja edustivat lähinnä rasistista pseudotiedettä.
Kallojen mittoja tutkitaan edelleenkin, elikkä "Mooses" on tälläkertaa oikeassa. Nykyaikainen asennevapaa kraniologia ei tuloksillaan tue menneen aikakauden yltiögermanistien t. svekomaanien visioita, vaan kertoo suomalaistenkin kohdalla aivan muuta.

Historiallisesti tarkasteltuna Ruotsalainen on erittäin hyvä esimerkki siitä, että immisen viisaus ei ole korvien väristä kiinni, eikä siitä miten ne on koristeltu, vaan viisaus kumpuaa sieltä mitä on kallon sisällä ja miten sitä käyttää. Ensimmäiset ovat MAN, toiset tas HWMAN/HUMAN.

Siksi ne mittaa kalloja ulkopuolelta ja viittoo niihin mittoihin ja ihon väriin y.m. potaskaa, kun viisaus kallon sisällä ei pysty parempaan.

Moses Leone
Olli Suomalainen

Kyllä ne vaan aikalailla hylättyjä on.Oletko antropologi?

En viitsi kertoa siviiliammattiani netissä, joku voi tunnistaa. Tiedätkö sinä edes mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa antropologia ja mitä se pitää sisällään?

Mikä tekee sinusta suuren tutkijan? Miksi kenenkään täällä pitäisi uskoa sinun revinpä hihasta teorioitasi? Oleko lukenut ikinä yhtään merkittävää teosta kallotutkimuksista tai antropologiasta?

Aloita vaikka tuosta: Franz Boasin “The Instability of Human Types”
eli etsi ihmeessä käsiisi tämä teos! Suosittelen!

http://chnm.gmu.edu/courses/magic/plot/boas.html
http://historymatters.gmu.edu/d/5069/

Miksi uskoisimme sinua kun johtavat antropologit kertovat Anders Retziusin kalloindeksiin perustuvien tutkimusten olevan lähinnä pseudotiedettä?

Näitä antropologeja ovat mm. Franz Boas: Franz Boas (July 9, 1858 – December 21, 1942[1]) was a German-born American pioneer of modern anthropology and is often called the "Father of American Anthropology".
http://en.wikipedia.org/wiki/Franz_Boas

The usefulness of the cephalic index was questioned by Giuseppe Sergi, who argued that cranial morphology provided a better means to model racial ancestry.[1] However it was studies by Franz Boas between 1910 and 1912 that most effectively challenged the value of the method. Boas studied the children of immigrants to the United States, noting that the children's cephalic index differed significantly from their parents, implying that local environmental conditions had a significant impact on the development of head shape.[2] Boas argued that if craniofacial features were so maleable in a single generation, then the cephalic index was of little use for defining "race" and mapping ancestral populations. The studies by Boas and followers such as Klienberg eventually led to acceptance in anthropology that the cephalic index was a purely environmental component.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cephalic_index

Jonathan Marks— former president of the General Anthropology section of the American Anthropological Association.

Alfred Louis Kroeber

Clarence C. Gravlee, H. Russell Bernard, and William R. Leonard

In 2003 anthropologists Clarence C. Gravlee, H. Russell Bernard, and William R. Leonard reanalyzed Boas's data and concluded that Boas's original findings were correct. Moreover, they applied new statistical, computer-assisted methods to Boas's data and discovered even stronger evidence for cranial plasticity.


Four Field Aprproach

The so-called "Four Field Approach" has its origins in Boasian Anthropology, dividing the discipline in the four crucial and interrelated fields of sociocultural, biological, linguistic, and prehistoric anthropology

http://uwadmnweb.uwyo.edu/anthropology/ ... field.html

Olli Suomalainen

Aloita vaikka tuosta: Franz Boasin “The Instability of Human Types”
eli etsi ihmeessä käsiisi tämä teos! Suosittelen!

http://chnm.gmu.edu/courses/magic/plot/boas.html
http://historymatters.gmu.edu/d/5069/
Minä suosittelen puolestani Carlon Coonin "The Races of Europe", sen voi lukea myös netistä

http://www.snpa.nordish.net/racesofeurope.htm

Se on kirjoitettu vuonna 1939, jolloin "rotu" ei ollut sanana vielä pannassa. Poliittisesti korrektimpi nimi kirjalle voisi nykyään olla "The Anthropological Types of Europe".

Olli Suomalainen
Miksi uskoisimme sinua kun johtavat antropologit kertovat Anders Retziusin kalloindeksiin perustuvien tutkimusten olevan lähinnä pseudotiedettä?

He kumoavat Anders Retziusin tulkinnat, eivät kallonmittauksia tutkimusmenetelmänä, kuten sinä väitit. Kaksi eri asiaa. Samalla tutkimusmenetelmällä saatuja tuloksia voi usein tulkita usealla eri tavalla, vaikka itse menetelmä olisikin sama.

Tunnut olevan mieltynyt tuohon sanaan "pseudotiede". Opitko sen merkityksen vasta hiljattain?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat