Seuraa 
Viestejä45973

Ihmiselle ruumiinlämmön laskeminen ulkoilman tasolle on hengenvaarallista. Tästä syystä koemme varoituksen, epämiellyttävän kylmyyden tunteen, kun lämpötilamme laskee, joka saa meidät hakemaan lämpöä.

Siilillä kehon lämpötilan laskeminen lähelle nollapistettä kuuluu kuitenkin osana normaalia elämää sen vajotessa horrostamaan. Kokeeko siis siili epämiellyttävää kylmyyden tunnetta kehon lämpötilan laskiessa, vai liittyykö tähän kenties neutraalimpi subjektiivinen kokemus, kuten vaikkapa meillä uneen vajoaminen? Jos siili nyt heräisi horroksestaan hetkeksi, olisiko sillä kylmä, vai olisiko sillä vain normaalin mukava olo?

Onko kukaan kysynyt siililtä itseltään?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Ihmisellä olo muuttuu mukavan lämpöiseksi kun lämpö laskee alle kriittisen rajan. Siinä välissä on kurjaa. Älä kokeile kotona.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kylmyyden sanotaan hohkavan luihin ja ytimiin asti ja niinhän siinä käy, koska atomien välisellä alueella liikkuu haaleasti vähän tiheää tilaa eli energiaa.

Hapesta saadaan koko ajan lisää juuri oikeaa tilaa kuumasti tiheän tilan, joka atomeissa on, väliin.

Kylmä ilma tai vaikkapa kylmä vesi kangistaa, koska se saa tuon atomien välisen tilan muuttumaan liian kylmäksi.

Kun ihminen kuolee, poistuu tuo haaleasti vähän tiheä tila eli energia atomien välistä ja se on se 21 grammaa, jota sieluksikin on nimetty.

Ei sielu paina mitään.

Myös reikienergia on tuota energiaa, jota ihmisestä virtaa koko ajan ulos.

Navoilla ihminen menettää nopeasti rasvakerrostaan ja näin napojen läheisyydessä liikuttaessa pitää nauttia paljon rasvaa.

Kylmässä atomit värähdellessään luovuttavat tilaa eli energiaa, joka niissä on kuumasti ja tiheästi pakkautuneena nopeammin.

Ja näin einstein oli väärässä, ei koettu aika etenee samassa suhteessa kuin atomit värähtelevät.

Aivojen atomien nopeampi värähtely vapauttaa tiheämpää tilaa atomien väloiin ja näin ajatukset liikkuvat hitaammin, jolloin koettu aika etenee sitä hitaammin, mitä nopeammin atomit värähtelevät.

;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Juha
Siilillä kehon lämpötilan laskeminen lähelle nollapistettä kuuluu kuitenkin osana normaalia elämää sen vajotessa horrostamaan.

Jaa, että lähelle nollapistettä? Luulenpa, että siili olisi siinä vaiheessa vainaa.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19810
Coaster
Jaa, että lähelle nollapistettä? Luulenpa, että siili olisi siinä vaiheessa vainaa.

Siilin ruumiinlämpö laskee horroksessa alimmillaan n. +4 asteeseen - siinä vaiheessa sen ruumiinlämpö alkaa nousta. Siilillä on kudoksissaan ruskeaa rasvaa, josta se saa nopeasti lämpöenergiaa.

Siili ei pysty kierrättämään kaikkia kuona-aineita (vettä syntyy esim. rasvan palamisen tuloksena) ja virtsaa säännöllisesti poistaakseen syntyneen typen. Tästä syystä siili joutuu heräämään ja lämmittämään kehonsa normaaliin lämpötilaan noin kymmenen päivän välein. Tavallisesti siili myös herää, mikäli sen lämpö laskee alle neljän plusasteen, jotta se ei palellu hengiltä.

Horroksen aikana siili on toimintakyvytön, eikä pysty reagoimaan häiriötiloihin ja hukkuu/jäätyy esim. talvipesään valuvaan lumen sulamisveteen.

http://www2.eduskunta.fi/kerhot/luonto/eurosiili/talvihorros.htm

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat