Seuraa 
Viestejä45973

Onkohan tutkimuksessa kyseinen asia, ja onko tuo edes mahdollista toteuttaa?

Itämerellä ja muutenkin on havaittavasti selkeä rako ketjussa, kun sinilevää ei tuhoa mikään laji. Minua ärsyttää tämä jokakesäinen sinilevä ongelma aiheuttamat uutissähkeet, mutta yhdessäkään uutisessa ei selvitetä esim onko tutkimusta geenimanipuloinnin saralla eliölajia joka käyttäsi kyseistä levää ravinnokseen. Keskitytään vain itse ongelmaan ja varoitetaan uimareita jne jne jne.

Sivut

Kommentit (25)

Niin happeahan se tuottaa, mutta hermomyrkky on paska juttu meile ihmisille, ja veikkaan et mettät tuottaa iha tarpeeks happee muutenki. J kyllä mä voin muutaman puun kasvattaa omalle pihalleni happea tuottamaan jos se siitä on kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

no tiedä häntä mikä sitten OIKEASTI sitä happea eniten tuottaa... tosin kumpaa on enemmän.. sinilevää vai metsiä?...

No tuota kekitytään silti ongelmaan sekä sen ratkaisuun, sillä en usko että sinilevän jättäminen vesiin ratkaisee meidän ongelmaa mitenkään. Ja esim eikö jonkinlainen eliölaji olisi parempi ratkaisu ongelmaan, koska kalat saisivat lisä ravintoa, ja lajit voisivat paremmin sen sijaan, että sinilevää käytettäisiin esim polttoaineen materiaalina, niin se saastuttaisi taas maailmaa.

Ongelma olisi että tälle "uudelle lajille" tarvittaisiin myös kunnon vihollinen. Muuten pidentäisit vain ketjua lenkin verran.

Hummeri
Ongelma olisi että tälle "uudelle lajille" tarvittaisiin myös kunnon vihollinen. Muuten pidentäisit vain ketjua lenkin verran.

Helpoimmaksi tavaksi tulisi mieleen tehdä uusi eliö riippuvaiseksi jostakin halvasta/helposti valmistettavasta entsyymistä jota ei esiinny luonnossa ja jota ilman eliö kuolee, näin niitä on vain elossa alueilla jonne entsyymiä kylvetään ja pitää kannan kurissa

Toope
Seuraa 
Viestejä25209
Hummeri
Ongelma olisi että tälle "uudelle lajille" tarvittaisiin myös kunnon vihollinen. Muuten pidentäisit vain ketjua lenkin verran.

Seurauksena olisi vain luultavasti jälleen jokin mutantoitunut aivojasyövä ihmisenmakuun päässyt peto, kuten tavallista.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Tässä ratkaisu ongelmiin:
http://www.apus.ru/im.xp/04905605412405 ... 055048.jpg
http://www.miljolare.no/delt/bilder/dyr ... phnia2.gif
http://www.gpmatthews.nildram.co.uk/ani ... omus04.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _spots.jpg

näitten pituus on parista millistä puoleentoista senttiin. Mikroäyriäisiä, tunnetaan nimellä vesikirput. Toinen nimitys on planktonäyriäinen.
Näiden geenejä vois ropeltaa niin että söisivät sinilevän pois, kun muutenkin syövät leviä. Tähän asti vaan sinilevä on tappanut nuokin, on niillekin myrkkyä.

ja se että sinilevä hävitettäisiin sukupuuttoon -jäisihän niitä muitakin leviä. Ylipäätään, sinilevä ei tuota happea, se on oikeastaan cyanobakteeri eikä edes oikea levä.

Juu nuo vois soveltua hienosti tieteelliseen geenitutkimukseen, jos vaikka noista voisi jalostaa hermomyrkkyä kestävä muunnos.

Saatte kiittää olemassaoloanne sinilevän ilmavaivoista. Happi oli jäte joka syntyi kun syanobakteerit ottivat vedestä vetyä ravinnokseen. Pikkuhiljaa sitä - aiemmin myrkyllistä - happea alkoi kerääntymään ilmakehään ja muut eliöt alkoivat käyttää sitä hyväkseen ja tuottaa sitä itse. Tiedemiehet olisivat tärinöissään jos saisivat aikaan saman kuin yksinkertainen syanobakteeri tekee, erottaa vedyn vedestä noin vain. Samoin kasvit yhteyttävät auringovalon avulla.

Itämeren puhdistus tapahtuu parissa-kolmessa vuodessa kun lopetetaan maatalous jokien varsilla ja rannoilla. Näitä peltoja on 20% kaikesta, laki vaan reilusti, on tyhmää tuommoinen. Maksetaan oikein tukia että saadaan pilata vesiä.

Hah.. lukihäiriö iski. Luin aluksi, että "genitaalialueilla uusi laji, joka syö sinilevää". Tuli sellainen WTF!?! -fiilis.

Mutta eipä se kannata lähteä geenimanipuloimalla tuollaista perussysteemiä kumoamaan ja muuttamaan. Tuloksena voi olla kunnollinen ekokatastrofi, jos tämä sinilevänsyöjä rajoittaa liikaa sen kasvua. Seurauksia on täysin mahdotonta arvioida etukäteen. Milläs se sitten saataisiin kuriin, kun alkuperäinen ongelma olisi saatu poistettua? Mitä sitten tapahtuisi?

Sinilevää on luontaisesti kaikissa järvissä ja vesistöissä. Ongelmaksi se muodostuu vasta silloin, kun se alkaa lisääntymään liikaa sille suotuisissa olosuhteissa, vähän kuten syöpäsolu ihmisessä.
Sinileviä on noin 100 eri lajia, joista vain osa erittää toksiineja eli ovat myrkyllisiä. Koska maallikko ei pysty erottamaan vaaratonta ja myrkyllistä levää toisistaan, ainakin lasten ja kotieläinten on syytä välttää uimista leväisessä vedessä. Saunoessa on löylyt syytä ottaa kaivovedellä. Sinilevä on nimestään huolimatta veden pinnalla vihreää.

ranskis
no tiedä häntä mikä sitten OIKEASTI sitä happea eniten tuottaa... tosin kumpaa on enemmän.. sinilevää vai metsiä?...

Levät (myös sinilevät?) tuottavat 80% hapesta ja metsät ja muut rehut loput, muistaakseni.

Miksi vieläkin puhutaan "sinilevästä", vaikka se sinibakteeri olisi oikea nimitys.. Tai siis syanobakteeri, muistaakseni.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Ihminen suuressa viisaudessaan toimii päinvastoin kuin pitäisi. Kun luonto on täyttämässä jotain uutta ekoloogista lokeroa, ihminen pyrkii tuhoamaan tuota lokeroa täyttävää organismia. Oikea tapa on joko pienentää lokeroa tai ottaa lokeroa täyttävä organismi hyötykäyttöön, jolloin sekä lokero pienenee että haitta vähenee ynnä myös saadaan jotain hyötyä.

Aivan tyhmästi toimitaan myös särkikalojen vähentämisessä. Suuret viisaat mieluimmin myrkyttäisivät koko pikkukalakannan ja valaisivat betonikuoren päälle. Särkikalat kun tonkivat kuulemma pohjamudasta fosforit vesiin. Ainoa oikea tapa olisi ottaa särkikaloja hyötykäyttöön ja villitä niitten kasvua entisestään. Noin saataisiin todelliseen syyhyn kohennusta. Pikkukalojen ruodoissa kulkeutuisi iso osa fosforista pois vesistä.

Ajatelkaas millainen aarre tuli kuningasravusta jollekin kalastajakylälle Norjassa. Ensin väki oli kauhuissaan, kun verkot olivat täynnä outoja elukoita. Nyt ei mikään muu kelpaa kalastajille siellä kuin kuningasrapu.

Ehkä kannattaisi etsiskellä sinileväalueille joku helpommin kerättävä samaa lokeroa käyttävä kasvi. Hienointa olisi joku vesihyasinttia muistuttava, jonka voisi seuloa helposti talteen. Kotimaisista lajeista taitaa joku limaska olla ainoita, mutta kovin pieni sekin.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat