Seuraa 
Viestejä45973

Iltasanomat tänään:

"Uutistoimisto Reuters tarjosi viime torstaina kansainväliseen levitykseen uutiskuvaa venäläisen retkikunnan uhkarohkeasta sukelluksesta 4261 metrin syvyyteen pohjoisnavalla. IS paljastaa, että Reutersin uutiskuva valloituksesta onkin peräisin Titanic-elokuvasta."

woot?

"IS soitti heti aamulla Reutersin kuvatoimitukseen Lontooseen, missä hämmästyttiin tiedosta, että heidän levittämä kuva Venäjän pohjoisnapasukelluksesta onkin Titanic-elokuvasta.
- Ihanko totta? kuvatoimituksesta vastattiin epäuskoisesti.
Naurunpurskahduksen jälkeen kuvatoimituksessa kuitenkin vakavoiduttiin hyvin nopeasti."

edittiä lehti=sanomat

Sivut

Kommentit (34)

Eiköhän kyse liene vain kuvahuijauksesta joltain muulta taholta kuin Venäjältä tai Reutersilta. Onhan näitä nähty muidenkin tapahtumien yhteydessä(sotakuvat, 9/11)... Aika räikeä huijaus ja jännä, että IS ensimmäisenä tuon alkuperän huomasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joku lukijahan oli sinne soittanut ja joltain venäläiseltä tv-asemalta tuo kuva alkuperin oli.
Nyt on kyllä brittejä vedetty höplästä
Joku/jotkut nauravat maha kippurassa tällä hetkellä jossain.

Oikaistaan sen verran että lehti on Erkon Ilta-Sanomat, ei Iltalehti ja jutun huomasi lukija, ei lehti. Aasian tsunamin aikoihinkin levisi pilakuvia.

Itsekin huomasin tuon Titanic-pätkän, kun tuosta "valloituksesta" kerrottiin uutisissa. Ajattelin lähinnä, että ovatpahan vain kasanneet jotain kuvamateriaalia noista Mir:eistä, eivätkä niinkään yritä näyttää itse pohjoisnapasukellusta. (Tai joku editointityyppi on vain etsitnyt jonkin pätkän, jossa ylipäätään näkyy Mir:t pohjassa.) En muista, miltä kanavalta katsoin tuolloin uutiset, luultavasti olivat Ylen uutiset. Joka tapauksessa uutisessa oli muutakin kuvamateriaalia Mir:eistä ja sukelluksesta, en tiedä sitten oliko niitäkään pätkiä kuvattu itse valloitusretkellä. Ainakin jäänmurtajasta kuvatut pätkät, joissa toinen Mir näkyi, näyttivät asiaankuuluvilta.

Ei ne siellä käyneet, "Mir":ä ei ole huollettu koskaan, Oceanicshan täällä
lopetti. Ne ruostuvat jossain ladossa kuten muukin Venäjän high-tech.

"Boysen"Kyllä tuo kuva vedenalaisesta gps-vastaanottimesta ainakin todistaa, että olivat pohjoisnavalla.

Hupsista. Tavallisen koordinaattijärjestelmän mukaan tuo sijainti osoittaa kylläkin päiväntasaajalle Ghanan rannikolle.
Mutta yhtälailla on venäläisellä sukellusveneellä matkaa sinnekin.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36166
hummer
uutiskuvaa venäläisen retkikunnan uhkarohkeasta sukelluksesta 4261 metrin syvyyteen pohjoisnavalla.

Mikä tuossa sitten niin uhkarohkeaa on? Eikö ne purkit ole speksattu noille syvyyksille vai?

Varmaan just jostain vaan ottaneet kuvamatskua, kun ei ole paikanpäältä ollut.
Venäjälle kyllä hyvin tyypillistä, että uutisoisivat paikan käydyksi, vaikkeivät oli käyneetkään

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36166
tiäremiäs
Neutroni

Mikä tuossa sitten niin uhkarohkeaa on? Eikö ne purkit ole speksattu noille syvyyksille vai?Jos niitä ei ole huolettu sitten 1980- luvun, tai vajavaisesti ainakin.

Laivojahan ne ovat, tyypillisesti laivat seilaavat ilman minkäänlaista huoltoa kehitysmaiden lippujen alla jonkun vuosikymmenen sen jälkeen kun ne on myyty länsimaista "romutettaviksi". Ei se metrin kokoluokkaa olevassa koneessa paljoa tunnu, vaikka muutama kymmenys klappia olisikin, ja muu hoituu neljän millin rautalangalla. Sillä pari ryssän mekaanikkoa huoltaa sen minkä armeija suomalaisia miljadin euron telakalla. Kyllä ne vaan vehkeensä kulussa pitävät mitä mielikuvituksellisemin keinoin.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä19486
Tuuskaaja
Varmaan just jostain vaan ottaneet kuvamatskua, kun ei ole paikanpäältä ollut.
Venäjälle kyllä hyvin tyypillistä, että uutisoisivat paikan käydyksi, vaikkeivät oli käyneetkään

Kyseessä oli länsimaisen uutistoimisto Reutersin moka. Venäläinen TV-asema oli lähettänyt ennakkoinsertin tulossa olevasta sukelluksesta ja kuvituksena oli käytetty käsiin saatua matsuka Mir-veneistä. Veneethän esiintyivät Titanic-elokuvassa (enkä kyllä usko ettei niitä olisi asianmukaisesti huollettu ennen kun ne siinä esiintyivät, elokuva kuvattiin 90-luvun alussa) ja kanavan inserttitoimittaja sattui käyttämään samaa pätkää (tuskin luvallisesti).

Reuters sitten otti matskun levitykseen ja virheellisesti kertoi sen esittävän veneitä Pohjoismavan sukelluksella.

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Jos kyseessä oli vain viaton arkistomateriaalin käyttö, niin miksi kuvaan oltiin lisätty kohinaa ja virheitä aivan kuin korostaakseen että se olisi oikeasti jossain kovissa olosuhteissa napajään alla kuvattua?

Veikko
Jos kyseessä oli vain viaton arkistomateriaalin käyttö, niin miksi kuvaan oltiin lisätty kohinaa ja virheitä aivan kuin korostaakseen että se olisi oikeasti jossain kovissa olosuhteissa napajään alla kuvattua?

Hyvä kysymys...

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

Tuon oli muuten huomannut 13-v poika kemistä. Mahtaa olla nyt vientiä luokan tyttöjen kesken. Miltähän tuntuu olla venäjän vihollinen nro. 1? kohta tämä "perämeren pe....eikä" on pommitettu venäjän toimesta.

toisen polven pilkkuvirhe

Pojasta on jo tehty SUPO kansio. Loppuelämänsä joutuu varomaan ryssien myrkyttäjiä ja töihin ei pääse mihinkään kun on epäluotettava. Kysymys pojalle että kannattiko?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat