Seuraa 
Viestejä45973

Muinaiset Roomalaiset pitivät tarkkaa kirjaa aikansa tapahtumista. Minkäänlaista historiallista evidenssiä Jeesuksesta ei ole olemassa missän muodossa.

Jos Jeesus olisi ollut todellinen elävä ihminen, olisi hän ollut huomattavan kiusallinen ja ärsyttävä hahmo Roomalaisille ja näin ollen päässyt kirjoihin kiusallisena kansakiihoittajana. Tällaisesta ei ole minkäänlaista mainintaa.

Kuten kaikki tietävät Kristinusko on saanut vain tuhoa aikaiseksi, järjetöntä raakuutta viljelevän kultin nimissä on tuhottu kokonaisia kulttuureja ja alistettu kansoja miekalla ja polttamalla kaikki arvokas.

Näennäinen empatia ja lähimmäisenrakkaus on lähinnäkin naurettavaa. Vatikaani on kerännyt vuosisatojen ajan rikkauksia ja kylpee kullassa. Myymällä promillen omaisuuttaan Vatikaani voisi pelastaa esim Afrikan nälänhädältä puhumattakaan muista apua tarvitsevista.

Mutta eihän se sitä tee.

Ihminen on niin onneton tapaus, että kun tulee vaikeaa ja elämä potkii ankarasti, etsitään jonkilainen yliluonnollinen "jumal" hahmo jonka varaan heittäydytään.. Kätevää, voi dissata elämän realiteetit ja antautua " johdatukseen" ja lopettaa vastuun kantaminen omista tekemisistään..

Kommentit (3)

Euphemos
Seuraa 
Viestejä793
Nostromo
Vatikaani on kerännyt vuosisatojen ajan rikkauksia ja kylpee kullassa. Myymällä promillen omaisuuttaan Vatikaani voisi pelastaa esim Afrikan nälänhädältä puhumattakaan muista apua tarvitsevista.

Mutta eihän se sitä tee.


Mikä on oikein. Nälänhädältä "yhdessä yössä" pelastaminen loisi vain uuden kasan ongelmia organisointikyvyttömässä ja läpeensä korruptoituneessa yhteiskunnassa. Infrastruktuurin ja paikallishallinnon tehostumisen myötä vaikutusmahdollisuudet paranevat, jolloin koulutusta ja ravintoa voidaan jakaa tasapuolisemmin.

Silti oli Jesse historian henkilö tai ei, niin vaarallinen kulttihan kristinuskoiset ovat siinä missä islamistit, hindut ja juutalaisetkin. Puhumattakaan muista radikaaleista poliittisista liikkeistä... joskin yksilönoikeuksien polkeminen tietyssä yhteiskunnan kehitysvaiheessa on vain yleiseksi eduksi aivan kuten lasten kasvatuksessakin - ja tällä hetkellä lapsia ja lapsen tavoin käyttäytyviä aikuisia on maailmassa selkeä enemmistö.

Nervus rerum

Saako täällä puhua kristinuskosta? Suomenlain mukaan saa, mutta aina ei niin ole. Mutta Kristuksen kieltäminen tekee sinusta Antti Kristuksen Jumaluskovien silmissä. (antikristus)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitenkään kommentoimatta Jeesuksen historiallisuutta, väitän kristinuskosta seuranneen jotain hyvääkin. Sen moraaliopit ovat varsinkin UT:ssa aikaan peilaten melko edistyksellisiä ja esim. tasa-arvo ja väkivallattomuus ihailtavina arvoina löytyvät "pyhästä kirjasta". Toki nykypäivänä Raamatun moraaliopit ovat auttamattomasti jääneet jälkeen ihan yleisestä humanismista, kehitys kehittyy jne.

Niin, ja kirkkohan vääristeli Raamatun moraalioppeja sopimaan omiin etuihinsa ja totta onkin, että ko. kirja on varsin vaikeasti tulkittavissa. Jopa siinä määrin, että sillä voidaan perustella vaikka millaisia kauheuksia.

Uskonto siinä missä muutkin, kaikissa hyviä ja huonoja puolia. "Ateistinen" humanismi ja ehkä liberaali kristinusko on jo mennyt menojaan fundamentalisteilta, joiden etiikka on vähintäänkin kaksinaismoralistinen ja arveluttava ihan yleisiä tekijöitä(tasa-arvo, ihmisoikeudet jne) tarkasteltaessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat