Seuraa 
Viestejä45973

Niin, edellisellä kerralla taisin kysellä teidän mielipidettä siinä saunahommassa, ja nyt kun kerran luotan teidän älyynne, niin tässä olisi taas tämmöinen väittely.

ALEKSIN JA ESAN KÄSITYS:
Aleksi Vaattovaara ja Esa Hyytiäinen väittävät, ettei kauluspaita tai edes huppupaita (huppari, ihan vaan tyhmemmille tiedoksi) ole paitoja, vaan kuuluu kokonaan omiin kategorioihinsa. Jos tätä logiikkaa seuraa, myös farmarihousut, verryttelyhousut, tuulihousut ja suorat housut on ihan oma juttunsa, joita ei pidä missään tapauksessa sekoittaa keskenään. Siis myös sukissa pitää eritellä lyhytvartiset, pitkävartiset sukat ja villasukat. Kun nyt ollaan päästy alkuun, niin erotetaan myös takkikategoria pikkutakkeihin, ulkotakkeihin, nahkatakkeihin, kangastakkeihin, tuulitakkeihin ja mitä niitä nyt onkaan.

Jos noudattaa tätä käsitystä, elämä muuttuu mutkikkaammaksi. Jos talossa liikkuu kaveri ilman paitaa, kun appivanhemmat ovat kylässä, ei tälle voi sanoa, että "pistä nyt paita päälle", koska sehän olisi vaatekappaleiden sekoittamista. T-paita ja hupparihan ovat täysin eri asioita, täytyy mainita erikseen, kumman pistää.

Sama juttu, jos ulkona sataa kaatamalla ja kulkee pelkässä T-paidassa, niin ei voi kirota, että "ois pitänyt ottaa takki". Ei voi, koska takkeja on monia, eikä niitä pidä sekoittaa.

NIKON KÄSITYS:
Niko Ylinen (that's me!) ajattelee asioita yksinkertaisemmin (matalan aidan ylittäjä kun olen). Vaatekappaleet jaetaan suurempiin ryhmiin. Hupparit, kauluspaidat, T-paidat, hihattomat paidat ja tavalliset pitkähihaiset paidat kuuluu yksinkertaisesti PAITOIHIN. Samoin, kuin farkut, verkkarit ja muut sellaiset kuuluvat HOUSUIHIN. Nahkatakit, kangastakit, tuulitakit, poplintakit TAKKEIHIN. Näin yksinkertaista.

Tätä kaavaa noudattamalla voi sanoa rintakarvat paljaana kävelevälle kaverilleen "mene nyt pistämään paita päälle" ilman, että tarvitsee sen tarkemmin sanoa. Onko sillä muka niin helvetin väliä, tuleeko se vaatekaapiltaan yllään huppari vai pelkkä T-paita?

OMA MIELIPITEESI?
Okei, ehkä tästä olisi päässyt helpommallakin, kuin aloittamalla jotakin nettikyselyä, mutta ärsyttää niin vitusti, kun eräät vääntävät yksinkertaisesta asiasta niin pirun monimutkaisen.
Eli pistä alle, kumpi on mielestäsi oikea käsite. Käsitteitä saa myös kommentoida.

Kommentit (2)

Punakuono-123
inen väittävät, ettei kauluspaita tai edes huppupaita (huppari, ihan vaan tyhmemmille tiedoksi) ole paitoja,

Kyllä huppari on enemmän takki kuin paita, googlehaulla huppupaita 145, hupputakki 4290 osumaa.
Kauluspaita on tietysti paita tai paitapusero, pusero taas voi olla takki tai paita, huppari on siis huppupusero?

Niin, tuo kyllä saattaa kuulostaa niin älyttömältä väittelyltä riippumatta siitä, millä kannalla on.
Koko juttu saikin alkunsa, kun oltiin näiden kavereiden kanssa kävelemässä ja sitä Aleksia rupesi ärsyttämään, kun sen käsi osui koko ajan meikäläisen kauluspaitaan, jota muuten pidän aina auki.
Se kaveri siihen, että "ärsyttävää, kun mun käsi osuu koko ajan tohon sun takkiin."
"Muuten hyvä, paitsi että se on paita."
Tästä alkoi sitten pikkuhiljaa kiivastuva väittely siitä, muuttuiko kauluspaita takiksi, kun sitä piti auki. Jotenkin pääsimme puheessa huppareihin ja kävi ilmi, että näiden kavereiden mielestä huppareita ei pidä sekoittaa paitoihin, koska se on huppari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat