Seuraa 
Viestejä10494

[size=150:mmsfkk3w]Peruskansalaiset valitsevat sosiaalisen ympäristövastuuelämän uudet linjat[/size:mmsfkk3w]

[ ... asuntokauppa hiipuu, ... töitä riittäisi toistaiseksi kaikille, mutta mistä tekijät - osan kärvistellessä työhaluttomuudessa tai epätietoisuudessa mitä tekisi tänään ja huomenna. Perussuomalaiset kasvavat päättäjien asemaan ja sosiaalidemokratia käy omaa kamppailua puoluepolitiikan ja kansalaisliikeajatuksen rajoilla ... ]

"Maassa kaikki hyvin ja tuleva kuningas eläköön kauan". Elintasolintukotomme on yhteiskuntapoliittisessa "vaikutekriisissa" - kansa ei laajasti tue perinteellistä puoluepolitiikkaa. Kansakunta vaikuttaa nyt suoraan ja keskustelee keskenään - ohi puolueapparaattien. Suomi on syönyt hyvin, vaikka nälkä kulutuksen kasvussa onkin ohittanut vyön viimeisenkin solkireiän. Nälkä on myös tietämättömyydessä, mitä huominen tuo tullessaan.

Suomalainen on keskimäärin perusihminen, joka ei kannata Natoa, mutta kannattaa varusmiesarmeijaa ja poliisia peruskansalaisten turvaksi mm. maahanmuuttajien varalta. Tavallinen kansa uskoo Jumalaan, ei käy kirkossa, mutta maksaa verot. Suomalainen on epäluuloinen vierasta kohtaan, olemme tottuneet saloseutuihin ja olemme yksi Euroopan harvaan asutuimmista valtioista. Reviirimme istuvat mielissämme, aidoissamme ja suojauksissamme - kuitenkin kilttiä ja hyväuskoista luonnettamme puolustaessamme.

Suomi oli puolueiden maa - niitä meillä riittää, olemmahan aatesirpaloituma ilman aatetta. Meillä on kolme suurta, mutta aatekriisissä olevaa - kansa ei enää laajasti luota puoluepolitiikaan. Kansalaiset valitsevat ihmisiä, siis tekijöitä, joihin toivottavasti voisivat luottaa. 'Puolue pettää aina', näin me useasti ajattelemme.

Perussuomalaiset saivat suuren vaalivoiton, kiitos mm. hyvän Uusimaa menestyksen. Vanhempi ikäpolvi muistaa vielä Veikko Vennamon suurvoiton, jossa Suomi ja eduskunta saivat 17 kansanedustajaa unohdetulta kansalta, joka tiesi mitä halusi. Veikko loi henkeä ja siihen kulminoitua aate, mies ja tahto. Kyllä kansa sen tiesi. Perussuomalaiset, jotka ovat Veikon, Einon ja Pekan jälkeläisiä, valmentautuvat uuteen suurvoittoon, samalla kun demarit pohtivat minne jäi aate, henki ja johtajan karismaattinen voima - Tannerista ja vanhemmasta Paasiosta on jo kulunut pitkä aika.

Puolueet muuntuvat vääjäämättä kansalaisliikkeiksi. Kansalla on nyt suoravaikuttamisen kanavia käytössään, me osaamme viestiä, löytää tietoa ja mielipiteitä verkosta. Olemme verkottumassa ja bloggaamme, keskustelemme anonyymeinä sekä kerromme mistä voi ostaa ja mistä sai mitäkin palvelua. Kansalaiset siirtyvät suoravaikuttamiseen. Puolueiden on muututtava siinä mukana, jos mielivät pysyä tavallisen perussuomalaisen kelkassa. Puolueiden ja kansan etäisyys toisistansa on nyt saavuttanut rajansa.

Tämän päivän pieni puolue kansalaisliikkeenä voi olla huomisen suuri vaikuttaja. Aate on heräämässä uudelleen. Arjen pienkuluttaja on huomannut tapahtumassa olevat ympäristömuutokset niin henkisenä oravanpyöränä kuin talouskiihkeytenä, mutta ennen kaikkea muutoksina ympärillämme, mistä kuintenkin ammennamme kaiken elinvoimamme.

Haemme muutosta ja odotamme suunnannäyttäjää, mikä kulminoituu myös henkilönä, joka sanoo ja pitää sen mitä lupaa. Suurin lupaus on yhteenkuuluvuuden viesti - vaikuttavin lupaus on välittäminen ja osallistuminen, ei välttämättä katteeton palkankorotus, verojen alennus, vaan oikeudenmukaisuus jaossa, tuessa ja huomioimisessa.

Huomisen aate ei ehkä ole puoluepolitiikkaa, vaan se saattaa olla kansalaistoimintaa, jossa osallistumisen riemu ja yhteenkuuluvuus nostavat ihmiset vaikuteryhmiin kukin mieltymystensä mukaisesti. Yksinäisyys, osallistumattomuus ja sivuraiteelle jäänti pelottavat eniten. Vaatimatonkin toimeentulo hyväksytään, kunhan on tunne tarpeellisuudesta ja joukkoon kuulumisesta. Vaikeina aikoina ihminen osoittaa parhaan taistelutahtonsa ja tuolloin yhteishenki ratkaisee.

Kansalaisliike on ryhmätoimintaa, missä on päämäärä. Päämäärä kristalloituu johtotähtenä, suunnalla pitää olla näyttäjä - näyttäjä tulee olla keulakuva johon luotetaan. Johtaja antaa ryhmälle ja liikkeelle kasvot - kasvot ovat elämää suurempi asia, kun ratkaistaan tahdon lujuus ajaa omiensa asioita. Vahvin asiaansa uskova saavuttaa voiton. Muutokset ovat nyt lähempänä kuin miesmuistiin jämähtäneiden puolueapparaattien aikana, jolloin meitä "hallitsemaan" valiintuivat henkilöt, jotka kasvoivat ulos aivan tavallisen kansalaisen elämisen arkitodellisuudesta.

Seuraavat vaalit ovat yllättäen pienen ja suuren mittelö, jossa kirkastuu uusi aatteen tie, missä kansalainen saa sijansa vaikuttajana myös muulloin kuin vaaliuurnilla. Suoran kansalaisvaikuttamisen aikakausi on alkanut ja tämä edellyttää aktiivisuutta, näkyvyyttä ja määrätietoisuutta kansanjohtajilta. Lupaus huomisesta on niukkuus, josta joudumme maksamaan velkaa sinne, mistä ympäriltämme ylettömällä kulutuksella, vain oman lyhytnäköisen etumme vuoksi, ryöstimme. On velanmaksun aika.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

--------------------------------------------------------------------------------

[size=150:mmsfkk3w]Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus [/size:mmsfkk3w]-
kuvia saa käyttää vapasti ylläolevan kirjoituksen kanssa. Copyright by Ilkka Luoma 2007.

[size=75:mmsfkk3w]Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/3900903 --- 28072007098.jpg 915kB

Teksti
Suomi muutti kaupunkeihin ja autioitti maaseutua. Miltei meidän kaikkien tavallisten suomalaisten juuret ovat mullassa. Pysähtynyt juna ilman veturia Kallislahden asemalla. Ratakenttä on ruohottunut, mutta voisiko lisääntyvä kotimainen puukauppa jälleen virkistää maaseutua, junaliikennettä ja paluumuuttoa juurillemme, jonne joka kesäviikonloppu kymmenet tuhannet kaupunkilaiset suuntaavat hermojaan lepuuttamaan. Nykyiset sivuraiteet voivat olla huomisen väyliä, jotka tuovat toimeliaisuutta syrjäseuduille - Suomi on suuri maa, jossa on hyvä asua.

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/3900907 --- 28072007126.jpg 928kB

Teksti
Tai kuinka se sitten meneekään? Kuitenkin kaikissa tilanteissa aivan tavallinen perussuomalainen on aina maksumies/ -nainen, kun päätöksille rahoittajaa haetaan. Onko nykyinen puoluebyrokratisoitunut apparaattijärjestelmä huomisen päättäjä, jää suuren kansa ratkaistavaksi. Tämän päivän pienet puolueet voivat olla huomisen suuria kansalaisliikkeitä - kansa ottaa vaikutusmahdollisuuksia enenevästi käsiinsä, ei vain vaaleissa, vaan jatkuvina vaikutekanavina valitsemilleen.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/3900911 --- 28072007131.jpg 1013kB

Teksti
Suomalainen aivan tavallinen kylätaiteilija ilmineerasi mielipiteensä suoraan kuvina, patsaina ja teksteinä. Tämäkin on suoraa kansalaisvaikuttamista. Vekaranjärvellä suuren varuskunnan vieressä kantaa ottava suoravaikutetaiteilija osoitti ajatuksensa kaikille ohikulkijoille (Onnela).

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/3900923 --- DSC_8751.jpg 2802kB

Teksti
Perussuomalaisen intohimo on sauna ja usein siihen liittyvä olut ja sahti. Kaikkea kohtuudella, on vanhan kansan viisaus, joka pätee myös tunteiden ravitsemisessa. Suomalaiseen elämäntyyliin kuuluu sauna ja ranta, mistä uida. Kohtalomme alkoi vedestä ja siihen se myös joskus päättyy. Millaisia ovat tämän päivän suurien puolueiden kohtalot, kun kansakunta huomaa voivansa tehdä kansalaisliikkeinä omia päätöksiään suoraan ohi byrokratisoituneiden puolueapparaattien?

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/3900933 --- DSC_8776.jpg 2986kB

Teksti
Meille monille aivan tavallisille perussuomalaisille riittää ruismoottorinen aitosuomalainen puuvene mökin rantaan. Vuosituhannet saloseuduillamme vesistöt ylitettiin ruuhilla, veneillä ja nimenomaan ihmisvoimalla, joka ei rasittanut luontoa, vaan ravitsi sitä väkevinä eloperäisinä luontopäästöinä. Olisiko huomisen uudet kansalaisliikkeet myös väkeviä todisteita vastuidemme kasvusta?

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/3900944 --- DSC_8780.jpg 3097kB

Teksti
Kiihkoutuva kulutusjuhlamme vaatii lepoa ja rauhoittumista. Usko huomiseen ladataan rannoilta ja vedestä - meillä tavallisilla suomalaisilla on suuri veto veden ääreen, sieltä mistä vuosimiljoonia sitten nousimme jatkamaan sukuamme maan päälle. Tavalliselle perussuomalaiselle riittää uskottava ja luottamusta herättävä valtion ohjastaminen - syntyykö tämän päivän pienet puolueet huomisen suuriksi kansanliikkeiksi ohjastamaan meitä luontoystävällisempään suuntaan?

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/3900952 --- DSC_8824.jpg 2798kB

Teksti
Tyven sisäsuomalainen järvi, jossa pienet veden kareet laajenevat tyyntyäkseen lopulta. Tyyntä myrskyn edellä - olemme kuluttaneet luontomme elinvoimaa siihen tahtiin, että huomisen rajuilmat odottavat jo tyvenen takana. Meillä suomalaisilla on valitettavasti yksi maailman suurimmista ekologisista jalanjäljistä, siis kulutamme henkeä kohti valtavat määrät energiaa.

Kuva 8
--- http://www.panoramio.com/photo/3900960 --- DSC_8828.jpg 2560kB

Teksti
Tavallisen suomalaisen ydinperheen pyyde ja toive on terveet lapset ja ilo niiden kasvattamisesta niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Leikkiviä lapsia kirmailee pienen järven rannalla; kaikki leikit eivät vaadi kalliita laitteita, vekottimia ja vempeleitä - joskus riittää pelkkä ilo lämpimästä vedestä ja omien vanhempien läheisyydestä.

Kuva 9
--- http://www.panoramio.com/photo/3900966 --- DSC_8861.jpg 2867kB

Teksti
Juuri tavallinen suomalainen kaipaa rauhaa, omaa rantaa ja pientä saunaa, jossa voi hikoilla pois arkipäivän murheet oman perheen kesken. Kaikki ilot ja mukavuudet eivät maksa paljon, tarvittaisiin vain yritteliästä mieltä. Tavallisen suomalaisen ikioma sauna jossain järvisuomessa.[/size:mmsfkk3w]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (14)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10494

Mielenkiintoista - perussuomalaiset ja ennenkaikkea Veikko Vennamo, SMP -- siis Sirkka, minä ja Pekka saivat laajan ja hauskan radio-ohjelman pari päivää sitten. Alustuksessa oli virhe, SMP sai ns. rökälevoiton 1970-luvun alussa - eduskuntapaikkojen määrä oli 18, ei 17, kuten oli alustuksessa kirjoittanut.

Onko alkamassa median edesauttama perussuomalaisten kansalaisten julkisuusrumpa, jolla pyritään tekemään eloa puoluepolitiikkaan, joka on muuntumassa kansalaisliikkeiksi

Ehkä perussuomalaisissa on virtaa, kunnallisvaaleissahan tuo sitten nähdään....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10494
Mestariampuja PiPi
"Kyllä kansa maksaa" ei ehkä kuulu persujen asenteeseen, vaan kuuluuko!

......

"Kyllä kansa tietää, kuka loppu viimeeksi maksaa"

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Mestariampuja PiPi
"Kyllä kansa maksaa" ei ehkä kuulu persujen asenteeseen, vaan kuuluuko!
......

"Kyllä kansa tietää, kuka loppu viimeeksi maksaa"

Valitettavasti!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10494
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
Mestariampuja PiPi
"Kyllä kansa maksaa" ei ehkä kuulu persujen asenteeseen, vaan kuuluuko!
......

"Kyllä kansa tietää, kuka loppu viimeeksi maksaa"
Valitettavasti!

Kansantaloustiede on ajat sitten tiennyt, että "puroista muodostuvat virrat" - peruskansalaisen kulutusvirrat ovat kaoottisia, ei ennalta määritettävissä (tosin markkinointi yrittää ohjailla, välillä onnistuen...), tässä on juuri se kansalaisliikeajatuksen siemen, yhdistyessään peruskuluttajat saavat aikaiseksi mitä itse haluavat - sanoihan muinoiset kommunistitkin, että "kaikki maailman työtätekevät liittykää yhteen..."

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
- sanoihan muinoiset kommunistitkin, että "kaikki maailman työtätekevät liittykää yhteen..."

Tarkoittivatko ehkä vaan palkollisia!

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10494
Mestariampuja PiPi
Ilkka Luoma
- sanoihan muinoiset kommunistitkin, että "kaikki maailman työtätekevät liittykää yhteen..."Tarkoittivatko ehkä vaan palkollisia!

...

olikohan tarkemmin niin, että ... "kaikki mailman proletaarit jne..."

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10494

Perussuomalaisille povataan hyvää tulosta kunnallisvaaleissa, mutta kuinka käy Timo Soinin rokkenroll...

Puolueen kasvaessa, ongelmat, haasteet ja mahdollisuudet lisääntyvät - pysyykö ote hanskassa?

Veikko menetti jostain syystä "hanskat" - kun SKYP syntyi .... missä meni vikaan?

Toistuuko kohtalo?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10494

100 vuodessa poltettu luonnon 100-miljoonavuotinen "öljykeitos" oli se velka, jonka maksamme seuraavien 100 vuoden aikana. Liika oli liikaa liian lyhyessä ajassa. Luonnon 100 miljoonavuotinen työ hupeni 100 vuodessa meidän käsissämme.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
100 vuodessa poltettu luonnon 100-miljoonavuotinen "öljykeitos" oli se velka, jonka maksamme seuraavien 100 vuoden aikana. Liika oli liikaa liian lyhyessä ajassa. Luonnon 100 miljoonavuotinen työ hupeni 100 vuodessa meidän käsissämme.

Asiaa.
Useiden on kuitenkin vielä vaikea hyväksyä tämä fakta että olemme lähiaikoina käyttäneet hyväksemme vuosimiljoonien aikana syntynyttä helppoa ja halpaa energiaa.
Sitä ovat käyttäneet niin rikkaat, keskiluokka ja mahdollisesti jopa köyhemmät ajoittain.

Tällähetkellä ei ole olemassa MITÄÄN teknologiaa joka korvaisi öljynkäytön näissä määrissä kuin sitä nyt poltetaan ilmaan.

Toki vaihtoehtoja on mutta en usko että mikään vastaava energiamuoto tulee näin suuren ihmismäärän käyttöön hyvin pitkään aikaan. Ehkä ei enää koskaan.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10494
Cosmic-Fairy
Ilkka Luoma
100 vuodessa poltettu luonnon 100-miljoonavuotinen "öljykeitos" oli se velka, jonka maksamme seuraavien 100 vuoden aikana. Liika oli liikaa liian lyhyessä ajassa. Luonnon 100 miljoonavuotinen työ hupeni 100 vuodessa meidän käsissämme.Asiaa.
Useiden on kuitenkin vielä vaikea hyväksyä tämä fakta että olemme lähiaikoina käyttäneet hyväksemme vuosimiljoonien aikana syntynyttä helppoa ja halpaa energiaa.
Sitä ovat käyttäneet niin rikkaat, keskiluokka ja mahdollisesti jopa köyhemmät ajoittain.

Tällähetkellä ei ole olemassa MITÄÄN teknologiaa joka korvaisi öljynkäytön näissä määrissä kuin sitä nyt poltetaan ilmaan.

Toki vaihtoehtoja on mutta en usko että mikään vastaava energiamuoto tulee näin suuren ihmismäärän käyttöön hyvin pitkään aikaan. Ehkä ei enää koskaan.

......

USA käytti yksin tästä "helposta energiasta" yli puolet.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10494

Eilinen A-talk "todisteli" selkeästi, että seuraaviin vaaleihin tarvitaan kolmas vaikuttaja hallitukseen, jottei Suomessa erikoista kaksinapaisuutta pääse syntymään. Nykyvaltapuolueet jankkaavat samaa ikuista jargoniaa. Nyt tarvitaan irtiotto perussuomalaisten tekemänä, siis vaaliuurnilla reipasta kahinaa - muistettakoon Veikko Vennamon historiallinen voitto taannoin, "tyhjästä" 18 kansanedustajaa. Nyt olisi tälle "tilaus" - toki se voi olla muukin kuin Soinin joukot, ... kolmessa vuodessa voi syntyä vielä yllättäviäkin tapahtumia!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10494

Luottamus puolueisiin ja kansanedustajiin hiipuu vaalirahoituskriisin vuoksi. Täytyy kuitenkin esittää kysymys: "Kuinka olisimme itse vastaavassa tilanteessa toimineet?"

Voipi olla että seuraavista vaaleista läpi menee uusia kasvoja ja uusi kansalaisnäkemys kuin malli yhteiskunnasta. Markkinatalous jatkuvaa lisääntyvää voittoa tavoittelevana mallina on lähestymässä loppuaan, kuten kähmistely ja salaaminen.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat