Seuraa 
Viestejä45973

Virginialaisyliopiston ampumisvälikohtauksen takia amerikkalaisissa yliopistoissa lisätään aseistusta ja valvontatekniikkaa, samoin kuin pistetään kaikki opiskelijat katastrofikoulutuskursseille. Kursseilla opetetaan havaitsemaan opiskelutoverien riskikäyttäytyminen, jotta epäilyttävistä opiskelijoista voidaan pitää tarkkailulistaa.
(oikeaa Stasi-meininkiä)

Epäilyttävinä pidetään varsinkin eristäytyneitä opiskelijoita, koska korealainen ampuja Hu oli eristäytynyt muista. Mutta eikö kenellekään tule mieleen, että eristäytyneitä voi väkivaltaisten sekojen lisäksi olla ujot ja hiljaiset, sekä kiusatut oppilaat. Miten heidän käy, kun kollegeiässä monet ovat vielä riittävän lapsellisia tekemään perättömiä ilmiantoja? Tuollainen epäluuloisuus tuskin lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, pikemmikin lisää eristäytyneisyyttä.

Epäilyttäviä ovat myös joksikin ihmeen "klikeiksi" leimatut oppilaat. Näiden oppilaiden epäillään (huom. epäily riittää) hakevan vaikutteita muun muassa poliittisista, kulttuurisista tai uskonnollisista liikkeistä. Eikö juuri yliopiston tehtävä ole kasvattaa kriittiseen ja itsenäiseen ajatteluun kykeneviä ihmisiä? Yliopistothan ovat perinteisesti olleet vapaan ajattelun saarekkeita jossain määrin jopa keskiajalla. Luulisi olevan USA:nkin perustuslain vastaista, että oppilas ei saisi olla mukana poliittisessa toiminnassa.

Se miten amerikkalaiset reagoivat tähän toki hirvittävään tapaukseen, paljastaa väkivallan syyt heidän yhteiskunnassaan. Tapauksen johdosta aletaan vainoamaan jo valmiiksi heikossa asemassa olevia oppilaita, jotka eivät jostain syystä ole päässeet kaveripiireihin mukaan. Ihan niinkuin se tekisi kenestäkään rikollista, edes potentiaalista. Sosiaalisilla kaveriporukoissa viihtyvillä nuorilla on suurempi riski ajautua mm. päihteiden käyttöön, joten miksi sosiaalisia ei tarkkailla? Yhden henkilön takia vedetään mielettömiä yleistyksiä. Sensijaan että pyrittäisiin puuttumaan kiusaamiseen tai rakentamaan yliopistoista yhteisöllisempiä paikkoja, aletaan systemaattisesti karsimaan heikoimpia pois. Jenkeissä kaikki on aina heikomman syytä, vaikkei olisikaan.

Toivottavasti Suomessa ei matkita USA:n mallia. Suomalaisista korkeakouluopiskelijoista oliko peräti joka kolmannella tai joka viidennellä oli mielenterveyden ongelmia. Silti täällä vastaavat murhe/murhanäytelmät ovat harvinaisia. Kulttuuri vaikuttaa siihen, miten ongelmat ilmenevät. Suomessa ongelmien takia masennutaan, jenkeissä reagoidaan aggressiivisesti asiaan kuin asiaan. Vallankäytöllä he pyrkivät hillitsemään väkivaltaa, joka on syntynyt yhteiskunnan luomista henkisistä paineista. Hun kohdalla asiaan on saattanut vaikuttaa hänen etninen taustansa, etnisillä ryhmillä on USA:ssa enemmän vaikeuksia kuin muilla. Syynä ovat syrjintä, mutta myös oman kulttuurin luomat paineet ja ristiriidat. Aasialaisessa kulttuurissa varsinkin poikalapsille asetetaan kovat vaatimukset menestymiselle, ja tietysti amerikkalaisuuteen kuuluu menestymisen pakko.

P. S Jos suomalaisiin korkeakouluhin ollaan tuomassa ilmiantokulttuuria, minä en ainakaan siihen osallistu. Tulen olemaan ilmaisunvapauden ja tasa-arvon puolella. Jenkit ovat komukoita!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Niin, vielä kun saisi jenkit ymmärtämään että ampuvat aseillaan itseään ennen pitkään omaan jalkaan, niin hyvä olisi. Mutta päinvastoin levittävät omaa vääristynyttä asennettaan muualle. Ja suomalaiset hyväuskoisina investoivat enemmän ja enemmän "kotipuolustukseen"...

Miten voi muuten varmistua epäluuloisen opiskelijan vaarattomudesta?
Onko sellainen henkilö turvallinen ja terve, joka ilmoittelee toisia tarkkailulistoille?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat