Seuraa 
Viestejä45973
YLElle MERKITTÄVÄ OSTOSOPIMUS HBO:n KANSSA

YLE on allekirjoittanut ohjelmaostosopimuksen merkittävän amerikkalaisen televisioyhtiön, HBO:n kanssa. Hankintasopimus on laajin, jonka YLE on koskaan tehnyt Yhdysvaltoihin.

Tilauspohjainen, ei-kaupallinen HBO-yhtiö tunnetaan maailmanlaajuisesti laadukkaasta, monipuolisesta ja omaperäisestä ohjelmistostaan. Amerikkalaisista tv-tuotannoista HBO:n provosoivia ja viihteellisiä ohjelmia pidetään innovatiivisimpina. Kaupallisten kanavien esittämät Sopranos (The Sopranos) ja Mullan alla (Six Feet Under) ovat yhtiön tunnetuimpia Suomessa esitettyjä sarjoja.

- Neuvottelut HBO:n kanssa alkoivat keväällä, ja niiden tavoitteena oli entisestään monipuolistaa yhtiömme kansainvälistä tv-ohjelmistoa, YLEn kansainvälisen ohjelmahankinnan päällikkö Ingegerd Pesonen kertoo.

Kolmivuotisella sopimuksella YLE sitoutuu ostamaan kaikki yhtiön uudet tv-sarjat, minisarjat ja elokuvat. Lisäksi YLE saa sopimuksen myötä pääsyn HBO:n laajaan arkistoon. Esimerkiksi Sopranos- ja Mullan alla -sarjojen esittäminen on tulevaisuudessa mahdollista myös YLEn kanavilla.

Draamasarjojen lisäksi HBO:n tuotantoon kuuluu komediasarjoja, tositapahtumiin perustuvia minisarjoja kuten Taistelutoverit (Band of Brothers), televisioelokuvia (As You Like It, Bury My Heart at Wounded Knee) sekä dokumentteja.

- Olemme hyvin iloisia voidessamme tarjota ohjelmiamme suomalaisen yleisön nähtäväksi. Arvostamme sitä, että YLE haluaa korkeaa laatua, sanoo HBO International Distributionin myyntijohtaja Jennifer Bowen.

HBO:n ohjelmia aletaan esittää YLEn eri kanavilla vuonna 2008. Niitä esitetään vuodessa vajaat sata tuntia. Tähän sisältyy mm. 2-3 draamasarjaa, 5-6 tuntia dokumentteja sekä joitakin tv-elokuvia.

http://www.yle.fi/yleista/tiedotteet2007_1408.shtml

Sata tuntia vuodessa ei ole kyllä paljoa. Kaksi tuntia HBO:n ohjelmaa viikossa.

Kommentit (4)

Tomppa1984
...televisioelokuvia (As You Like It, Bury My Heart at Wounded Knee) sekä dokumentteja.

Olen joskus pentuna lukenut ko. kirjan.
Leffa olisikin ihan kiva nähdä. Yleltä tulee harvemmin mitään katsottua ja siksi tv-maksut kismittääkin. Eikä ihan vähää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielestäni jenkkisarjoista parhaat on HBO:n tuotantoa ja muistaakseni mikään heiltä näkemäni ei ole ollut vastenmielinen. TV:stä tulee käsittämättömän paljon vastenmielistä epäviihdyttävää roskaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat