Seuraa 
Viestejä45973

Selkärankainen eliö, tuo biologinen kone, jota ohjaa orgaaninen keskusyksikkö: aivot. Siihen on koodattuna hermoverkoista rakentuva selviytymisstrategia. Sen koko toiminta perustuu sisältäpäin tulevaan tietoon omasta aineenvaihdunnastaan ja ulkoapäin tulevasta tietoon, joka tulee sille sähkömagneettisen säteilyn, fyysisen kontaktin tai ääniaallon muodossa. Organismit, kuten tietokoneetkin toimivat IF-THEN periaatteen mukaisesti.

Tietokoneita ihminen on osannut rakentaa jo yli puolivuosisataa, mutta edelleenkin vaikuttaa, ettei ihminen vieläkään ymmärrä neurologista koodausta täysin, edes yksinkertaisessa muodossa. Onko ihmiskunnan neurologinen tietämys vieläkään sillä tasolla, että se osaisi periaatteessa suunnitella muurahaiselle aivot?

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Ymmärtääkseni tiedon kulku hermoverkostossa on vielä hieman epäselvää. Tai siis se, miten tieto on koodattu hermoimpulsseihin. Luulisi, että tuo täytyy selvittää ennen kuin päästään monimutkaisempiin asioihin käsiksi.

Tää on musta aika mielenkiintoinen aihe. Miten on lähdekoodiin koodattu tietoisuus, pystytäänkö me joskus vielä kehittämään robotteja jotka tiedostaa olevansa olemassa... joilla on "sielu". Sitten siitä vielä uskovaisille kysymys. Pääseekö robotit taivaaseen?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat