Seuraa 
Viestejä45973

Jos kattoo turun kaupungin taloutta niin luulis et kankkulan kaivoon mutta tosi asiassa niillä maksetaan tärkeät kunnalliskokoukset joissa keskustellaan tärkeistä asioista ja joskus ehkä jopa päätetään jotain.

Kaikki alkoi banaanista. Tai tietolähteestä riippuen ehkä sittenkin päärynästä. Turun Sanomat kertoi eilen, että Turun kaupunginvaltuusto kiisteli maanantaisessa kokouksessaan, mitä hedelmää kaupunki muistuttaa maantieteelliseltä muodoltaan.

Lehden mukaan hedelmäisen keskustelun aloitti kaupunginvaltuutettu Christer Hummelstedt (r), joka totesi Turun muistuttavan pystyyn nostettua banaania. Hummelstedtin mukaan kuntauudistus voisi tuottaa omenan mallisen Turun, jos Paattinen lohkaistaisiin Liedolle.

Paikalla ollut kaupunginvaltuutettu Pertti Paasio (sd) muistaa toisin.

- Keskustelu alkoi siitä, kun Christer Hummelstedt vertasi Turkua venytettyyn päärynään, Paasio väittää.

- Se on ihan hyvä vertaus. Turkuhan on ihan päärynän näköinen, Paasio kehuu.

Hummelstedtin päärynäpuheista innostuneena Paasio oli kokouksessa jatkanut keskustelua vaatimalla, että Turusta pitäisi tehdä kyljellään oleva kurpitsa.

- Sellainen kompostissa hyvin kasvaneen kurpitsan muotoinen, Paasio tarkentaa IS:lle.

Paasio haikailee kurpitsaansa hedelmälihaksi Turun ympäryskuntia. Siten Turkuun liitettäisiin Raisio, Naantali, Lieto, Rusko, Vahto, Aura ja Kaarina.

Helsinkiläisen maallikon silmin banaanin tai päärynän kantaosa näyttää aika vetiseltä. Jos Turusta tulisi kyljellään makaava kurpitsa, muodostaisivatko suuret saaret Satava, Kakskerta ja Hirvensalo sen silmät ja suun?

- Joo! Jospa kuntauudistuksessa edettäisiin Halloween-tunnelmissa, Paasio ilahtuu.

Keskustelu, jossa banaanit, päärynät, omenat ja kurpitsat sinkoilivat, kesti Paasion mukaan lyhyen tovin.

- Se oli kuin spontaani pingpong-ottelu, Paasio kuvailee.

lähde: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1422247

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat