Seuraa 
Viestejä1399

Kotonani kaksi konetta käyttää samaa nettiyhteyttä. Yhteys kulkee kaapelia pitkin ja sitten langattomasti molempiin koneisiin. Aikaisemmin kaikki toimi moitteettomasti. Toinen kone oli poissa käytöstä koko kesän ja nyt kun laitoin sen päälle se kertoo että: "Status: limited or no connectivity".

Mikä neuvoksi?

Sivut

Kommentit (33)

Jos sulla on vista+automaattipäivitykset päällä, niin olen kuullut, että nämä vistan turvallisuuspäivitykset saattavat estää nettiin pääsyn päivityksen jälkeen.

Siis tuo on huhua, mutta olen kuullut sen kahdelta eri taholta, joten pidän tätä luotettavana tietona.

Jotakin tarttis tehdä, jos näin on käynyt, en tiedä vaan mitä, koska minulla on kaksi linukkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile ensiksi tätä:
Start -> run -> cmd

kirjoita ipconfig /release ja paina enter
kirjoita ipconfig /renew ja paina enter

Toimiiko nyt?

Jos ei, niin kirjoita ipconfig ja paina enter.

Kerro mitä listauksessa lukee.

Tuo tarkoittaa että tietokone ei saa ip-osoitetta. Jos käytössä on langaton yhteys niin kannattanee kokeilla josko piuhan avulla saisi ip-osoitteen ellei suoraan tuolla release-renew komennolla lähde jota ehdotettiin. Jos langallisellakaan yhteydellä ei voi päivittää ip-osoitetta (ja yhteys kuitenkin toiselle koneelle toimii) on todennäköistä että jokin estää dhcp:tä toimimasta oikein koneella. Jos yhteys toimii piuhalla suoraan on vika todennäköisesti langattomassa yhteydessä.

Minulla on xp ja smc-kortti. Sen monitorissa on kaikki tarvittava info, käskytys yhdeyden saamiseen ja uusimiseen. XP näyttää (alapalkki) myös osoitteet ja tilan.

Omat yhteysmurheet korjautuivat antennin uudella paikalla.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
ilesoft
Kokeile ensiksi tätä:
Start -> run -> cmd

kirjoita ipconfig /release ja paina enter
kirjoita ipconfig /renew ja paina enter

Toimiiko nyt?

Jos ei, niin kirjoita ipconfig ja paina enter.

Kerro mitä listauksessa lukee.

Windows IP configuration
No operation can be performed on local area connection while it has its media disconnected.
An error occured while renewing interface wireless network connection: unable to contact your DHCP server. Request has timed out.

Finlandes

Windows IP configuration
No operation can be performed on local area connection while it has its media disconnected.
An error occured while renewing interface wireless network connection: unable to contact your DHCP server. Request has timed out.

Kannattaa varmaan rajata vika siihen langattomaan verkkoon ensin ennen kuin lisäselvittelyjä tekee.

Jos langattomassa yhteydessä on vikaa voi se johtua koneesta, tukiasemasta, heikosta signaalista tai radiohäirinnästä (lähettyvillä laitteita jotka toimivat samalla taajuudella).

Sinänsä vikailmoitus sanoo ettei kone saa yhteyttä dhcp-palvelimeen mutta se voi taas johtua monesta eri asiasta. Voisi varmaan ensimmäiseksi langatonta vikaa selvitettäessä tarkistaa näyttääkö windows että verkko on yhdistetty / näkyykö omaa langatonta verkkoa verkkoluettelossa.

Toimivalta koneelta voi tarkistaa osoitteet tietokoneille. Tarkistaa molemmilla: Suorita: ping 192.168. jne.
Resetoida tukiaseman, jolloin se palaa tehdas-asetuksille. Odottaa 5 minsaa ja ping:ta.

Korttikin on voinut vioittua.

Jos asut kerrostalossa, niin siellähän voi kuulua 3-6 wlan verkkoa päällekkäin. Vahvin voittaa, mutta muut voi häiritä.

Kokeile aamuyöllä jos olisi hiljaisempaa.

Minusta tuo ipconfig/renew yksinään pitäisi riittää. Saa uuden osoitteen, paitsi jos operaattorin linja on poikki. Releasea ei tarvi komentaa erikseen. Sen voi antaa kun sammuttaa koneen, mutta systeemi osaa varmaan tehdä sen automaattisesti muutenkin.

Olisiko tosiaan koneestasi tuo WLAN-radio rikki tai mennyt pois päältä, tarkista koneen hallintaohjelmasta asiantila (jos läppäri kyseessä, tällainen konevalmistajan ohjelma mitä todennäköisemmin löytyy).

Mitä sanoo kun teet senj Wintoosan oman "Repair" toiminnon? Siis rightklikki oikeassa alakulmassa olevan töllösymboolin päälle ja sitten "Repair".

Toimiiko jos laitat koneen kiinni RJ45 piuhalla suoraan WLAN-reitittimeen?

Finlandes
Painoin "Repair" nappia melkein ensimmäiseksi, mutta mitään ei korjaantunut.

Ok, ilmeisesti koneesi WLAN-adapteri toimii kun kerran näet sillä ongelmakoneellasi oman verkkosi ja muitakin (olihan tuo havainto ongelmakoneelta tehty?). Eli, miten käy jos kytket koneen suoraan reitittimeen piuhalla?

Se repair-nappi tekee juuri saman, minkä tuossa neuvoin tekemään käsin command-promptissa.

Viitsitkö Finlandes vielä kokeilla toimivassa koneessa kirjoittaa commandissa tuon ipconfig ja kertoa minkä ip-osoitteen toimiva kone saa?

Ilmeisesti koneesi ei ole muodostanut yhteyttä tukiasemaan, jos se ei saa DHCP-palvelinta kiinni ja toinen kone saa, koska sillä on osoite.

Ilmoittaako Windows että wireless connectionissa on "network cable unplugged" ? (Aika hauska muuten langattomassa tuollainen ongelma) Tai näkyykö tehtäväpalkissa oikealla alakulmassa langattoman verkon ikonia ja siinä punaista ruksia päällä?

Tarkasta että yhteys omaan tukiasemaasi muodostuu. Käytätkö langattoman verkon configuroimiseen Windowsin, vai laitteenvalmistajan omaa softaa? Joskus on parempi käyttää Windowsin omaa, sillä ainakin Intelin WLAN-ajuri muuttaa verkkotopologian automaattisesti sellaiseksi, joka parhaimmin kuuluu valitulla SSID:llä. Kuvitelkaa vain mitä tapahtuu verkolle, jos joku pistää ad-hocin pystyyn samalla SSID:llä kuin paikallinen tukiasemaverkko...

Minulla ei nyt ole yhtään konetta jossa olisi WinXP ja WLAN, mutta voin huomenna duunin lomassa yrittää neuvoa lisää, jos et keksi miten muodostaa yhteys tukiasemaasi.

Itselläni oli koneessa samanmoinen ongelma, joka johtui winsockin rekisterihaarojen korruptoitumisesta. Itse sain ongelman korjattua winsock xp fix ohjelmalla. Ohjelman löytää googlettamalla.

Tuota WinSock-ongelmaa ei kannata lähteä ratkomaan minkään kolmannen osapuolen ohjelman kanssa. Ts. rekisteriä on turha sekoittaa enempää.

Microsoftin sivuilla on hyvät ohjeet, kuinka ongelman saa korjattua. Olen nähnyt tuon WinSock-korruproitumisen ainakin Google Desktopin aiheuttamana.

Tässä on Microsoftin artikkeli asiasta:
http://support.microsoft.com/kb/817571

Google Desktopin tapauksessa riitti että ensin uninstalloi ohjelman. Sitten siivosi rekisteristä ylimääräiset Googlen tekemät WinSockit:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
Sitten vielä asensi TCP/IP:n uudelleen.

Jos alkuperäiset WinSockit ovat korruptoituneet, voi ne exportata jonkun toimivan koneen rekisteristä ja kirjoittaa rikkinäisen rekisterin päälle.

joo, ja finlandesilla näytääkin olevan kaksi konetta, eli jos se toinenkin on xp-kone niin siitähän sen voi exportata. Mutta jos ei ole haluja alkaa itse puukottamaan rekkaria, niin ei tuosta ohjelman kokeilusta hirveätä haittaakan ole , ja siinä voi ottaa vielä ennen korjausta varmistuksen rekisteristä. Itselläni kyseinen ohjelma korjasi ongelman, enkä ole huomannut, että se olisi saanut aikaan mitään ylimääräistä.

Joo, mutta Finlandesin on turha lähteä tällaista vielä säätämään, koska ongelma on mitä ilmeisemmin yhteydenmuodostuksessa WLAN-tukiasemaan.

Kannattaa edetä järjestelmällisesti. Ennenkuin mitään Winsockkeja epäillään, kannattaa testata yhteys langallisella verkolla.

Todennäköisesti yhteys vain vaatii uudelleenkonfiguroimista, ellei loman aikana kukaan ole mennyt peukaloimaan WLAN-tukiaseman asetuksia. Tätä varten kannattaa tukiaseman oletussalasana aina vaihtaa, jotta kukaan satunnainen vierailija ei pääse tekemään tuhojaan.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Eikös WLAN käytä myös kanavia (oliko niitä 7, vai 10 vai 12 kpl en muista...)

Joskus kanavan vaihto voi auttaa yhteysongelmissa, etenkin jos samalla alueella on useita WLAN verkkoja.

Gravity sucks.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat