Seuraa 
Viestejä45973

Tunteeko meidän ajan psykologia vastaavaa termiä psyykkiselle riivaustilalle eli ns. demoneille, pahoille hengille, ja mitä se tietää aiheesta?

Nämähän ovat ilmeisen todellisia. Kyse on nähtävästi siitä, että kaikki liiallisuus - kuten ylenpalttinen mässäily jollakin asialla tai keskittynyt uppoutuminen johinkin asiaan tarpeeksi pitkäksi aikaa - altistaa ihmisen jostain kollektiivisen psyyken pintakerroksista tuleville psyykkisille sotkuille, jotka ovat vähintäänkin harmillisia. Esim - lievänä esimerkkinä - yhtäkkiä on käsittämättömän kiukkuinen, tuntee selittämätöntä tarvetta ilmaista negatiivisuutta, vaikkei mitään erityistä ole tapahtunut, joka laukaisisi sen - jotain epätavallista.

Tietysti jokainen on psyykkisesti riivattu, koska jokainen kokee tunnekuohuja ja -reaktioita (jokaisessa on monta 'minää') mutta ne ovat minun käsittääkseni henkilökohtaisemman psyyken tason tavaraa, jotka tosin ovat niitä, jotka toimivat siltoina noille kollektiivisen psyyken voimille, niin että toisinaan voi selvästi erottaa, että vieras energia tai entiteetti on sisällä.

Mitä on olennaista tietää näistä "pahoista hengistä" on se, että - kuten kaikki - nekin etsivät ravintoa ja energiaa "itsensä" ylläpitämiseksi, ja tuota ravintoa ne saavat pelosta. Ja niiden häätäminen tapahtuu tyynen rauhallisuuden avulla, eli vaan antamalla tuon tilan olla, pysyen kuitenkin tyynen tietoisena siitä. Sama pätee henkilökohtaisiin tunnetiloihin, ne katoavat tai alkavat hävitä sitä mukaa kun ne tiedostaa kokonaisvaltaisesti.

Ainakin tuolta löytyi asiallista materiaalia aiheesta: http://www.angelfire.com/or2/spiritspea ... ction.html

Toisella sivulla (http://www.davedavies.com/splanet/phenom_04.htm) huomautetaan siitä, että psykoterapeuttien tulisi tehdä yhteistyötä luotettavien meedioiden kanssa ja toisinpäin, koska niin sanotut mielenhäiriöt ja psyykiset häiriöt voivat olla psyykkisiä riivaustiloja eli "haltuunottoja" ja psyykkiset riivaustilat puolestaan mielenhäiriöitä tai psyykkisiä häiriöitä, jopa skotsofreniaa, joissa psykoterapia olisi oikea ratkaisu.

Hyvää osviittaa rankoista riivaustiloista saa suoraan vaikkapa YouTube.comista hakusanalla demonic possession, mutta eivätpä nuo ole kovin mieltä ylentävää katsottavaa, mutta hyvä demonstraatio.

Yhteenvetona: ei ole yksi hailee, mitä epätietoisesti päästää itseensä vaikuttamaan tai mihin keskittyy, olipa se sitten ulkonapäin tai sisällä, koska kaikki, mikä on ulkonapäin on sisällä, koska havaitsija olen aina minä.

Entäs sitten nk. kummitukset yms.?

Että asia olisi päivänselvä, täytyy ensiksi olla selvillä siitä, että jokainen on psyykkinen olento. Ja itse asiassa kaikkien fyysisten ilmentymien taustalla on psyykkinen, energeettinen muoto- ts. kaikella on oma energiansa, josta ne tunnistetaan: ruoka-aineilla, kasveilla, eläimillä, esineillä, elimillä.... Selvää? Sitä kutsutaan yleisesti myös taajuudeksi, värähtelytaajuudeksi.

Nk. kummitukset ovat fyysisesti kuolleita ihmisiä, jotka eivät ole kyenneet kuollessaan irtautumaan psyykkisestä elämästään (jota jokaisen elämä suurelta osin on). Jokaisen ihmisen tavoin he muodostivat omana aikanaan oman elämänsä ympärille psyykkisen rakennelman: rutiineineen, tottumuksineen, vaikutelmineen, "tietämisineen", asenteineen, reaktioineen - ja se on usein niin vahva rakenne, että usein äkkikuolemien tapauksissa ihmiset eivät pitkään aikaan tajua, että he ovat kuolleet. He alitajuisesti välttävät totuutta, kuten he elämänsä aikana alitajuisesti välttivät totuutta ja useimpien tosiasioiden kohtaamista oman "tietämisensä" ja vaikutelmiensa nojalla. He voivat ilmestyä (psyykkisesti herkkien ihmisten nähtäväksi) omiin hautajaisiinsa ja kysyä: ketä täällä haudataan?

Kommentit (9)

Jussi Ry
Tunteeko meidän ajan psykologia vastaavaa termiä psyykkiselle riivaustilalle eli ns. demoneille, pahoille hengille, ja mitä se tietää aiheesta? .......

Toisella sivulla ... huomautetaan, että psykoterapeuttien tulisi tehdä yhteistyötä luotettavien meedioiden kanssa ja toisinpäin...

Jos lähetään siitä, ett mitään demoneit ja meedioit ei oo, niin esittäsin toisii kysymyksii ja lähtisin hakeen ongelmaan ratkasuu toisaalta.

Mistä lähtisit etsimään selitystä niille riivaustiloille, joista esim. YouTubessa on runsaasti osviittaa hakusanalla "demonic possession"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Ry
Mistä lähtisit etsimään selitystä niille riivaustiloille, joista esim. YouTubessa on runsaasti osviittaa hakusanalla "demonic possession"?

Sitt kantsii kysyy, ett uskonko mä Juutuubiin!

Pikku Gen
Varttihulluus? Psykoosi? Henkinen painostus ihan toisen kanssaihmisen taholta?

Henkinen painostus toisen kanssaihmisen taholta on itse asiassa varsin yleinen laukaisin sille, mitä kutsun riivaustilaksi, ja jonka jälkeen toinen osapuoli voi vain lausua ne legendaariset sanat: En tiedä, mikä minuun meni! Mikä on epäilemättä ihan totta, perustaen siihen, mitä ihmisen olemisen kokemuksesta käsin sanoin eka viestissä. Eli että kaikki liiallisuus, kuten ylenpalttinen painostus aiheuttaa sen, että vieraat henget pääsevät sisään, koska ihminen on mennyt pois tasapainosta.

Elämä kattaa niin paljon enemmän kuin vain se, mitä mieli nimeää, luokittaa ja määrittelee . . . Ihmisen mieli on suodatin, ei havaintokenno, se tyhjentää asioiden merkityksen ja kätkee oman elävän kokemuksen. Kuten kokemuksen todellisuuden psyykkisestä puolesta, jota ei silmin näe, mutta sitäkin paremmin tunnistaa.

Tämän iltainen netti-istunto uhkaa nyt mennä liiallisuuksiin. . . joten loppuu tähän.

Yhteenvetona: ei ole yksi hailee, mitä epätietoisesti päästää itseensä vaikuttamaan tai mihin keskittyy,

Nimenomaan on yks hailee... harha siis.

Vain - egoa, minää, itekeskeisyyttä, mieltä, kielteisyyttä jne. - siis harhaa voi riivata. Todellisuus ei piittaa harhasta tuon taivaallisen vertaa..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat