Seuraa 
Viestejä2875

Sarjassamme potentiaalisia energiaratkaisuja esitellään nyt OTEC eli Ocean Thermal Energy Conversion -voimalaitos:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ocean_ther ... conversion

Voimala hyödyntää meren syvänteiden ja pinnan välillä vallitsevaa lämpötilaeroa lämpövoimalan pyörittämiseen. Teoriassa tähän lämpötilaeroon on varastoitunut potentiaalisesti enemmän energiaa kuin esim. aaltoihin, mutta valitettavasti menetelmät ovat kalliita ja tehottomia lämpötilaeron pienuuden vuoksi. Nykyisten OTEC-voimaloiden hyötysuhde on luokkaa 1% - 3%.

Mielenkiintoinen ajatus silti. Esimerkiksi Albert Barillen "Olipa Kerran Avaruus" -animaatiosarjan avaruustulevaisuudessa OTEC-voimalat olivat merkittävin energianlähde heti maapallon ympärille rakennetun aurinkokennorenkaan jälkeen.

OTEC-voimalat ovat mielenkiintoisia sikäli, että ne tuottavat myös paljon hyödyllisiä sivutuotteita. Kylmää merivettä voi käyttää tehokkaasti jäähdytykseen esim. teollisuuskalastuksen kylmäketjussa. Laitos tuottaa myös vesihöyryä, joka on puhdasta ja hyödynnettävissä juomakelpoisena makeana vetenä. Suuresta vesimäärästä voidaan erotella mineraaleja. Putken virtauksen mukana tulee luonnollisesti myös kaloja, jotka voitaisiin hyödyntää järkevästi.

Kommentit (5)

Kätevämpi olisi metallivoimalaitos. Pannan kaksi uraanimöykkyä lähelle toisiaan, niin saadaan lämpöä. Lämmön voisi sitten johtaa höyryturbiiniin ja muuttaa mekaaniseksi energiaksi.

Koska ydinvoimalalla on huono maine, niin voisi alkaa puhumaan metallivoimalaitoksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mieleeni tupsahti juuri yhdistelmä useammasta erillisestä ideastani, jotka liitettynä tähän OTEC-konseptiin voisivat toimia. Pitää miettiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat