Tappaako etikka homeen ja/tai bakteerit?

Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Juusto oli päässyt homhettumaan rasiassaan, ja pesin rasian. Muistin jostain epämääräisestä lähteestä että etikka on tehokas ja turvallinen desinfiointiaine, joten huljutin rasian vielä etikalla.

Oliko tästä oikeasti mitään hyötyä juustohomeen kannalta? Jos ei, toimiiko se muissa vastaavanlaisissa sovelluksissa? (esim. muovisen leikkuulaudan desinfiointi)

Kommentit (3)

Vierailija

Se on vaan kokeiltava? Hapan kasvupaikka voi olla monelle itiölle ainakin epäedullinen, joten etikka voisi toimiakin. Jäädään kuulolle?

Vierailija

Sienet ja bakteerit erittävät myrkkyjä. Ph:n muuttamisella voi estää kasvun, mutta, jää myrkky jäljelle.

Kunnon pesu ja kloriitilla käsittely puhdistaa parhaiten muovi-astioita, joita ei voi kuumentaa paljoa.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Jawohl. Varmaan kannattaa huuhdella astiat vielä kloriittikäsittelyn jälkeenkin hyvin. Etikka taas toisaalta kannattanee jättää pinnalle, koska se hidastaa ötöjen kasvua jatkossakin.

Uusimmat

Suosituimmat