Seuraa 
Viestejä45973

En nyt tiedä, "harrastaja", menköön nyt sitten...

Tämä varmaan kuuluu jo joihinkin muihin ketjuihin, mutta minen muista, avaan uuden. Asiasta enämpi perillä olevat siirtänevät jutun ketjuihinsa.

http://www.tekniikkatalous.fi/doc.ot?f_id=1210049

"Harrastaja paljasti virheen Nasan ilmastodatassa
[Tuomas Kangasniemi 20.8.2007]

Kanadalainen säätieteen harrastaja on löytänyt virheen Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan ilmastonmuutosdatassa. Virhe oli paisuttanut erityisesti 2000-luvun vuosia aavistuksen lämpimämmiksi kuin ne todellisuudessa olivat.

Ilmastonmuutos-kriittistä nettipäiväkirjaa pitävä Stephen McIntyre havaitsi virheet ensin vuoden 1999 jälkeisissä tiedoissa. Hänen mukaansa tilastoissa esiintyi selittämättömiä äkillisiä hyppäyksiä ylöspäin.

McIntyren yhteydenoton jälkeen Nasa myönsi virheensä pian ja julkaisi korjatut tiedot 8. elokuuta. Suurimmat virheet olivat noin 0,15 celsius-astetta, mutta enimmäkseen muutokset jäivät noin 0,03 asteeseen.

Virheet koskevat vain Yhdysvaltoja. Koko maailman keskilämpötilaan niillä on vaikutusta vain noin tuhannesosa-asteen verran, eivätkä korjaukset vaihda vuosien maailmanlaajuista kuumuusjärjestystä.

Nasan korjaamien havaintojen mukaan mittaushistorian lämpimin vuosi Yhdysvalloissa ei ollutkaan 1998, vaan 1934. Tarkistettujen havaintojen mukaan kymmenestä kuumimmasta vuodesta viisi on sattunut 1930-luvulla tai aiemmin.

Vuosi 2006 oli alkuperäisten tietojen mukaan kolmas ja korjatun informaation mukaan neljäs.

0,1 prosenttia toi vettä epäilysten myllyyn

Löytö on ollut mannaa ilmastonmuutoksen epäilijöille. Kanadalaisen CBC:n mukaan korjauksista on seurannut huomattavan paljon kritiikkiä. Jotkut ovat myös arvelleet, että Nasan virhe ei välttämättä ollut aito.

Korjaukset tehneen Goddard Institute of Space Sciencen (GISS) ilmastotieteilijät puolestaan sanovat, että "kärpäsestä on tehty härkänen", sillä virheen vaikutus koko maailman trendiin on mitätön. Havaitut virheet selittävät noin 0,1 prosenttia pitkäaikaisista lämpötilasarjoista todetusta ilmaston lämpenemisestä."

Onkos tässä nyt mieltä ja laitaa???

Kommentit (3)

Globaalien lämpötilojen arvailu jostain 30-luvulta on aika naurettavaa... Mittaaminen ei ollut missään määrin globaalisti kattava ja kovinkaan ammattimaisesti suoritettu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
invHTH
Seuraa 
Viestejä349
Phony
En nyt tiedä, "harrastaja", menköön nyt sitten...

Tämä varmaan kuuluu jo joihinkin muihin ketjuihin, mutta minen muista, avaan uuden. Asiasta enämpi perillä olevat siirtänevät jutun ketjuihinsa.

Tuolla siitä oli jotain puhetta:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=21557

Ks. myös http://www.climateaudit.org/?p=1946
johonkin suuntaan korjaukset ovat merkittäviä, toiseen taas eivät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat