Seuraa 
Viestejä45973

Elikkäs olen ajatellut hommata uuden koneen.
Minkälainen kannattaisi hommata ja minkälainen ei? Minulle käy niin pöytäkone kuin kannettavakin. Ehkä mielummin kannettava. Voitteko kertoa kannettavan ja pöytäkoneen eroja ja huonojapuolia? Minkä merkkinen kone kannattas hommata ja minkälainen ei? Entä mikä on
suosittelemanne/tavallisen hyvän pöytäkoneen/kannettavan hinta yleensä?

Sivut

Kommentit (38)

Vierailija

Olennaista on, mitä tuolla koneella on tarkoitus tehdä. Pelataanko koneella? Tarvitsetko jotain ohjelmia, jotka toimivat vain Windowsilla? Pitääkö koneen olla pitkäikäinen?

Mielellään kestäs hyvin kauan (niin kauan ettei uutta enää tartte?), kuitenkin hyvin kauan. Ennemminkin käyttäsin sillä nettiaikaa, ohjelmia,
latauksia.. jne. Pelejä en pelaa juurikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos et tarvitse mitään, mikä toimisi vain Windowsilla, suosittelen Mac Miniä. Uusiin Intel-pohjaisiin Maceihin saa myös Windowsin, mutta se maksaa. Halvin Mac Mini on noin 600 euroa.

Someone
Mielellään kestäs hyvin kauan (niin kauan ettei uutta enää tartte?), kuitenkin hyvin kauan. Ennemminkin käyttäsin sillä nettiaikaa, ohjelmia,
latauksia.. jne. Pelejä en pelaa juurikaan.

Tietokoneiden maailmassa 5 vuottakin on jo ikuisuus, eli laitteet vanhenevat nopeasti. Nettikäyttöön ei tehoa juuri tarvitse. Eniten tehoa vaativat nimenomaan pelit, mutta myös esim leffojen katselu. Ehkä sinulle sopisi kannettava malli. Vajaan tonnin hintaan saa joka suhteessa toimivan laitteen, kunhan pidät huolen että muistia on ainakin 2 gigatavua. Jos käytät konetta enimmäkseen pöytäkoneen korvikkeena, isompi 17 tuuman näyttö sopii paremmin. 15,4-tuumaiset ovat luonnollisesti vähän pienempi ja siten helpommin mukana kulkevia. Melkein kaikki suuremmat marketit ja tavaratalotkin myyvät nykyään läppäreitä, eikun katselemaan. Suosittelen esim HP-merkkisiä. Vältä halvempia Acereita!

no_more
400€ läppäri tekee kaiken mitä pyydät.

Älä edes viitsi, niin tekee PI 166 MhZ, 32 Mb ram... tuollainen konekin. Mutta: Minkähänlainen käytettävyys...? Käytettävyys on tuollaisessa historiaa, kaikki jumittaa,ellei halua käyttää DOS ia.

Läppäriin kannattaa panostaa n tonnin verran.

4/07 MikroBittiin kannattaa tutustua, jos tonnin kannettavaa halajaa.

http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/tuote.aspx/26312

Tuosta valitsemaan.

Reiska
Seuraa 
Viestejä6077

Siltikkii läppärit on monasti lyhytikäisempiä, veljellä just hajos pari vuotta vanha Acer ??. Tais olla. Vaikkakin Acerin kannettavat ei kuulemma ole kovin hyvälaatuisia, mut silti antaa suuntaa niiden iästä. Sen saa tarvittaessa piiloonki, eli se ei käytännössä vie tilaa olenkaa.

Toisin pöytäkoneessa. Tilaa vievät ainaki yhden nurkan, syö enempi sähköä ja on pitempi-ikäisiä ja usein tehokkaampia.

Tuo ikä on ainoa asia, miksi suosittelisin sinulle pöytäkonetta. Jos et kaipaa liikkuvuutta kovasti, voit ostaa läppärin myös käytettynä. Tällöin niissä on akut yleensä melko kuolleet.

Per se

Nooh, 500 eurolla saa jo läppäreitä tuplacore prosessoreilla ja gigan muistilla, kyllä semmosella xp pyörii täysin.

Antiikkinen rauta sitten erikseen, huvittaa joskus lukea noita paikallislehtien myynti-ilmoituksia, viimeksi p200mmx läppäri+hilut oli kaupan 250e. Ilmeisesti vanhoissa koneissa maksaa tuo keräilyarvo

Jos läppäri ei ole vaatimus niin suosittelisin pöytäkonetta. Merkkikoneita on usein tietysti vaikeaa löytää täyttämään omia tarpeita täysin, mutta sitten taas jos ostaa koneen osista joutuu mahdollisesti ostamaan kalliin windows-käyttöjärjestelmän erikseen. Jos valmiskoneen käyttöjärjestelmän joutuu asentamaan uudelleen aiheutuu siitä myös usein hieman enemmän ongelmia.

Jos olisi vähän enemmän katetta tilillä, niin ostaisin tällaisen:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3889

ThinkPad T61p, hinta pari-kolme tonnia...

- Todella tehokas Core2Duo
- 2 gigaa muistia
- 100 gigaa nopeaa kovalevyä
- FULL-HD 1920x1200 näyttö!
- Magnesiumrunko
- Nopea NVIDIA Quadro FX 570M (256MB) -näytönohjain

3DMarkista yli 2 kertaa parempi tulos kuin 2.0GHz Core 2 Duo T7200 & ATI X1700 256MB -yhdistelmällä...

Vanhalla läppärilläni (Dell Inspiron 8100, 866MHz P3M, 512MB, GF2go jne) on ikää jo 6 vuotta ja sillä pärjää edelleen todella hyvin. Jos tuollaisen hankkisin, niin eiköhän sekin 6 vuotta sinnittelisi.

Halpisläppäriä en laadukkaaseen ja jämäkkään laitteeseen tottuneena huolisi enää.

- Kannettavissa koneissa on yleensä hidas kovalevy (5400rpm) ja aina kalliimpi muisti (SO-DIMM). Lisäksi joudut maksamaan litteästä näytöstä, joissa on paljon huonompi kuva kuin kuvaputkissa. Kuvaputkia saa vieläpä ihmisiltä ilmaiseksi, eli niitä voi viedä vaikka joka huoneeseen ja mökille. Tai voisit kytkeä koneen isoon telkkariisi.

- pienikoteloinen PC. Sitä voi liikutella huoneiden välillä, mökille, töihin ja palaveriin. Esim mac mini tai vastaava PC, esim HP Pavillion maksaa alle 600 Stokkalla (core duo, 2GB, wlan, kunnon äänikortti, Vista Premium, langaton näppis ja hiiri, iso usb-muisti, softaa yms.)

-Alitehoista konetta ei kannata ottaa edes ilmaiseksi. Pitää kyetä videon purkamiseen nykypäivänä. Kannattaa mieluummin kuolla kuin hankkia kone jolla ei tee mitään.

Eli osta HP Pavillion tai minimac. Molemmat saa osamaksulla. Minimacin ongelma on huono näytönohjain, joten pelimiehelle HP Pavillion, johon voi myöhemmin päivittää vielä tehokkaamman näyttiksen.

Uusi iMac on myös todella kova sana. Pelkän softapaketin arvo on sama kuin koneen hinta.

Ykkössääntö on että edullisen dollarin kurssin ansiosta USA-koneet on paras hinta-laatusuhde.

Jojo
Seuraa 
Viestejä53

Kannattaa myös muistaa että läppärit kuluttavat kertaluokkia vähemmän sähköä kuin vastaavan tehoiset PC koneet.

Tätä vähäruokaisuutta on kehitetty pakon edessä. Akkuteknologia kun on laahannut vähän kehityksen perässä. Kummasti sitä energiatehokkuutta saadaan aikaan kunhan halutaan . Yksi lisäsyy on lämmönhaihdutus ongelmat tiiviissä paketissa.

oge
-Lisäksi joudut maksamaan litteästä näytöstä, joissa on paljon huonompi kuva kuin kuvaputkissa. Kuvaputkia saa vieläpä ihmisiltä ilmaiseksi, eli niitä voi viedä vaikka joka huoneeseen ja mökille. Tai voisit kytkeä koneen isoon telkkariisi.

Läppärilittu häviää kieltämättä kontrastissa ja värimäärässä hieman kuvaputkinäytölle. Kuitenkin lähes kaikissa kuvaputkinäytöissä mitä olen katsonut on littuun verrattaessa ärsyttävän sumea ja epätarkka kuva. Eikä se kuvan vilkkuminenkaan mitään plussaa ole. Toimistokäyttöä varten kuten tässäkin tapauksessa ottaisin ehdottomasti littunäytön.

Jonku tarjouspaketin vain, niitähä ne kauppaa pörssit täynnä ^^ nytkin oli, ei kauankaan sitten tarjouksessa läppäri jonka mukana joku 99e~ tulostin ja Vista käyttis, Varmasti sopii sunkin käyttöös. Hintaa tollekki oli vain 600e pinnassa ja luultavasti toimii jos vähemmän harrastelet HC pelaamista. Itsellä on 6v wanha pöytäkone, vieläkin pyörittää pelejä ja kaikkeatarpeellisa (ja pelaan aika paljonki), nyt menee itelläki tää vaihtoon mut meinasin että käytettynäkin, 3v konekkin toimii hyvin (riippuu käyttäjästä tietty) jos on oltu armollisia konetta kohtaan.

tuc
- FULL-HD 1920x1200 näyttö!

Tarkalleen ottaen Full HD:lla tarkoitetaan televisioissa käytettävää resoluutiota 1920x1080, jonka kuvasuhde on 16:9. Tietokonenäytöissä taasen käytetään resoluutiota 1920x1200, toiselta nimeltään WUXGA, jonka kuvasuhde on 16:10.

Läppäriä ei voi päivittää, mutta en tiedä onko se nyt niin iso ongelma. Nykyään kun päivitys hoidetaan roudaamalla vanha kone parin vuoden käytön jälkeen kaatopaikalle ja ostamalla uusi.

Jossakin lehdessä oli kesällä testi. Ihminen ei erota full hd:tä puoli-hd:stä, (oliko se 1400 vai 1440pix), jos katsoo yli metrin päästä ruutua.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat