Seuraa 
Viestejä45973

Olisin vaan kysellyt sellaseen ongelmaan tietoa että kun faijani on hankkimassa uutta kannettavaa tietokonetta jossa aikoo käyttää autocad architecturea (ja varmaan ihan tavallista autocadia) ja viimesimmässä koneessaan oli ongelmana se että se autocadin tähtäinkursori (faija pitää sitä 100 % koolla) välkkyy jos pitää mustaa taustaa ja valkosta kursoria (välkkyy valkosellakin pohjalla muttei niin paljon) että kun se ei välkkynyt sitä edellisellä kokoonpanolla niin onko syy näytönohjaimessa vai näytössä?

Jossain keskustelussa dermackki sanoi että quadro fx olis hyvä cadin käyttöön ja toisessa paul m sanoi vastaavansa cad kysymyksiin joten tietäviä mahdollisesti on.. Ajattelin näin ollen jos täältä löytyis vastaus..

Ja muistakaa että tämä ongelma on mun faijalla ei mulla.. Mä en oo niin herkkä että häiriintyisin niin pikkuasioista kun koneen humina tai liian pieni resoluutio tai kuvan väriseminen tai vaikka mikä mutta faija kun on sellanen niuho niin pitää yrittää auttaa, muuten se stressaantuu ja siltä lähtee hiukset päästä.

Kommentit (12)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Taitaa se välkkyminen johtua vain CRT-näytöstä. Kannettavissa on yleensä LCD-näyttö, joten välkkyminen on historiaa - ainakin nykyisillä näytöillä ovat vasteajat sen verran lyhyitä.

Eri asia on, että kannattaako CADiä oikeasti pyöritellä kannettavassa... Suosittelisin kiinteää työasemaa ja kahta näyttöä.

Ensin oli pöytäkone kaikki hyvin crt näytöllä. sitten hankki kannettavan ja välkkyy sekä crt:llä että kannettavan omalla ruudulla. Eikä välkkyminen ainakaan näyttäis johtuvan päivityksen nopeudesta. Nyt olis hankkimassa sellasta kannettavaa missä 17" laajakuvanäyttö ja reso joku 1680 kertaa jotain eli aika iso kannettavaan oli kai joku wsxga tai joku mutta jos kaikki on kiinni näytönohjaimesta niin voi taas tulla paskaa laatikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olisiko ollut niin, että näytössä oli yritety käyttää natiiviresoluutiota suurempaa resoluutiota? Eli esim. 1024x768 näytölle pukattu 1600x1200 resoluutiota, jolloin osa pikseleistä jää näyttämättä. Tuolla tavalla ainakin saa ohuet juovat vilkkumaan.

Mutta CAD-käyttöön suosittelen jotain ulkoista näyttöä, tai jopa useampaa. Läppäreiden näytöt ovat aika kehnoja tehdä mitään graafista työtä, ja mutenkin niiden käyttöergonomia on surkea liikuteltavuuden takia. Jos tarvitsee olla liikuteltava työasema, niin sitten kannattaa panostaa telakkaan, kunnon näyttöön ja hyvään näppäimistöön & hiireen.

Kaupassa saa varmasti kokeilla ostosta, jos haluaa varmistua sen toiminnasta. Parisataa lisää koneen hinnassa on pientä verrattuna siihen, että sen käyttö on koko ajan tuskaa.

Kyllä näytöllä on käytetty ihan näytölle sopivaa resoa eli on laitettu näytön omat ajurit eikä yritetty laittaa isompaa (mikä pitäis laittaa lisäasetuksista kai?). Mutta se vilkkuminen tapahtui kyllä kai vaan sivusuunnassa tai ainakin vähemmän ylä&alasuunnassa ja muitakin resoja koiteltiin mutta silti välkkyi.

Ja sitten on se että pakko on kannettavan näyttöön tyytyä kun pitäis tehä duunia junamatkoilla ja nayttää suunnitelmia tyomaalla ja sen sellasta.

Tais kyllä olla että siinä oli joku sellanen quadro fx -tyylin näytönohjain eli jos se on sitten hyvä cadiin niin toivottavasti ei sitten välky.. pitää varmaan ehdottaa ettää vaatii että saa kokeilla autocadia ennenku päättää minkä näytönohjaimen siihen ottaa.. vaikka ihmettelen jos sellasta voi vaatia.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3805

Näytön laatuun kannattanee panostaa enempi kuin siihen näytönohjaimeen. Tällä quadrolla ajetaan ilmeisesti takaa sitä, että ko. näytönohjaimen mukana toimitetaan ajurit jotka on tehty tukemaan suoraan näiden mallinnusohjelmien grafiikkarajapintoja?
Kannettavien näytönohjaimet ovat suunnattu yleensä pelikäyttöön, joten ne eivät välttämättä anna paljonkaan etua CAD -käytössä, elleivät sitten nopeuta renderöintiä ihan puhtaan laskentatehonsa puolesta?

Kannettavissa on nykytrendin myötä yhä useammin semmoinen "kiiltäväpintainen" näyttö, joka voi olla CAD -käytössä hyvä, tai sitten erittäin huono, joten ero "perinteiseen" TFT -näyttöön kannattaa itse kokeilla. Ongelmahan tässä on se, että totuus tulee ilmi vasta CAD -sovelluksen asennuksen jälkeen, käytön yhteydessä, joten kuinkas sen liikkeesä testaat.

Jäärä
Ongelmahan tässä on se, että totuus tulee ilmi vasta CAD -sovelluksen asennuksen jälkeen, käytön yhteydessä, joten kuinkas sen liikkeesä testaat.
Ei muuta kun levy taskuun mukaan läppärikauppaan mennessä.

Voiko läppäreihin muuten valita eri näytönohjaimia? Olen ymmärtänyt, että ne ovat aina integroituna emolevylle.

Laadukkaimmat näytöt olen tavannut HP:n ja IBM:n laitteissa, mutta kokeilemallahan se oma suosikki selviää.

Hehoo toihan on just se kone jota se on katellu toi hp.. Ja tosiaan hp:n kannettavien näyttöjä käytiin kaupoissa kattelemassa ja vaikuttivat paljon paremmilta kuin muut..

Mutta täytyy nyt toivoa ettei se välkkyminen jatku.. taidan sanoa sille että tilaa vaan sen ja toivotaan parasta.

Kuulemma jollain sen toimistokaverilla onkin tollanen samanlainen kannettava ja se on tulossa joltain matkalta tänään eli se varmaan kattoo sitä ja sitten luultavasti tilaa samanlaisen.

Kiitsi avusta nyt vaikka olikin näin vaikee asia

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Minulla pyörii kenttäkäytössä AutoCAD ilman välkkymisiä wanhassa Thinkpad T20-koneessa aivan hyvin ja liukkaasti. Kursori on asetettu 100%. Ei siis välky mitenkään.

Myös siinä tosikannettavassa (suorastaan raahattavassa) Acer 20-tuumaisessa pyörii AutoCAD ilman mitään ihmevälkkymisiä. Acad-versio on 2006.

Minun kokemuksella arvioituna AutoCAD-ohjelmien pitäisi pyöriä ilman takkuilua uusissa kannettavissa ainakin versioon 2006 asti. Väliversiosta 2005 en menisi takuuseen. Se on ollut aina kummallinen.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

No se Autocad architecture on periaatteessa 2008 koska sen edellinen versio oli autodesk architectural desktop 2007 ja se on periaatteessa mallinnusohjelma tavallisen Autocadin lisäks. Ne mallinnusominaisuudet tartteekin sitte niitä tehoja eli minimum oli kai 3 gigan prossu ja 3 gigaa muistia

mutta ennen architectural desktoppia se tais kyllä käyttää Autocad LT 2005:ttä vaikka ihmettelen jos se olis jotenki tartuttanu myöhemmät ohjelmat

edit: virhe

Autoskädää on tullu käytettyä jo reilu kymmenen vuotta, tosin nykyään ei enää niin aktiivisesti. Muistelisin, että itselläni oli kerran tuo välkkymisongelma ja liittyi cad:n open-gl/heidi grafiikkakiihdytykseen. Kyseinen näytönohjain ei jompaa kumpaa sulattanut. Heidi niissä taitaa olla oletuksen? Mitä taas työskentelyyn tulee, niin ehdottomasti kiinteä työasema hyvä iso näyttö mieluiten kaksi näyttöä. Kunnon näppis ja hiiri. Muuten tulee kärsimään tuskia. Läppäriä voi käyttää johonkin pieneen harsimiseen ja demoamiseen, mutta muuten sillä ei kannata isompia operoida. Ellei kyse ole ihan jostain tilapäisestä skissaamisesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat