Seuraa 
Viestejä45973

Mbnetin artikkelin mukaan tietyt tahot tykkäävät muokata wikipedian artikkeleita mieleisikseen. Jos muokkausintoa kerran riittää vapaan tietosanakirjan artikkeleiden väärentämiseen, niin paljonkohan energiaa on käytetty ns. virallisen totuuden luomiseen?

Alla copypaste ko. artikkelista:
-------------------------------------------------------------------------
Wikipedia on vapaasti luettava ja muokattava tietosanakirja, joka kuuluu maailman suosituimpiin nettisivustoihin ja on siis merkittävä vallan ja vaikutuksen kanava. Image is everything. Arvostusta ja julkisuutta janoavat kirjoittavat itsestään nimettömänä mairittelevia artikkeleita. Yritykset mainostavat omaa erinomaisuuttaan ja tuotteidensa täydellisyyttä. Poliitiikan vastapelureita mustamaalataan.

Nimettömyyden turvin kirjoittaneiden mielenrauhaa järisyttää parhaillaan Virgil Griffithin luoma, ilmainen WikiScanner-työkalu, jolla kuka tahansa voi selvittää mitä Wikipedian sivuja tietty taho, esimerkiksi nimetty yritys, on käynyt muokkaamassa. Tieto selviää ip-osoitteiden avulla, jotka on rekisteröity tietylle yhteisölle. Jo nyt on paljastunut muun muassa, että CIA:n koneilta on käyty muokkaamassa Irak-hyökkäyksistä ja Iranin presidentistä kertovia sivuja ja Vatikaanista käsin on käpälöity Sinn Fein -puolueen johtajan historiaa.
-----------------------------------------------------------------------

Kommentit (1)

Miten tietoa voi väärentää, mikä on tietoa ja mikä mielikuvitusta...
Mielikuvitus on aina tietoa tärkeämpää...Elämme mielikuvitus maailmassa ystäväni...

Se mikä muokkaa mieltäsi hallitsee sinua, sinun kykyäsi kuvitella.
Maailma on mieletön, siksi lapsen mieltä hallitaan, mielettömyys repisi mielesi hajalle. Mutta olet tuo mielettömyys, ja ilman mieltäsi sen kyllä huomaat.

"tietoa" vääristellään, se on hyvä huomio... mutta mitä todella tiedämme.
Tietäisit kaiken tarvittavan, vaikka olisit tynnyrissä kasvatettu. Ja sitä yhteiskuntamme sinulle totisesti tekee. Se ei kerro totuutta sinusta itsestäsi. Totuutta piilotellaan, koska mielikuvitusta pelätään, eikä turhaan... sen avulla voi muuttaa mitä vain. Vaikka wikipedian sivuston mieleisekseen. Yhteiseksi uneksemme.

T: Alice in Wonderland

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat