Mikä mättää terveydenhuollossa

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tervehdys

Kuopiostako se oli joku tutkimus, joka jakeli risuja ja sai aikaan suuren haloon "pyhästä" asiasta. On alkanut epäilyttää, että kaikki ei tosiaan ole kohdallaan. Esimerkkejä:

Yrittäkääpä varata aika terveyskeskukseen täällä Etelä-Suomessa. Vähemmästäkin sairastuu. Vaimo tässä hiljan yritti ½-tuntia. Varauslinja ilmoitti, että nro ei ole käytössä. Useaan numerron soittelusta 1 nro vastasi ja kertoi, että niin se tekee kun on kuormitusta liikaa. Tämä oli vain 1 esimerkki ajanvarauksesta.

Hiljan sain 3 kirjettä, joissa kaikissa kerrottiin (kopioita), että ei pidä tuleman autolla. Parkkipaikkoja ei ole. Osoitteet oli kuorissa kirjoitettu käsin. 2 oli samaa käsialaa, 1 eri.

Yrittäkääpä päivystyspolille. Kannattaa varata koko päivä ja parasta olla kuolemaisillaan.

Kaikissa edellä olevissa on yhteistä, että ne eivät ole terveydenhoito-ongelmia (paitsi ehkä tuo päivystyspoli), vaan pahoja johtamis- ja organisointiongelmia.

Syykin taitaa löytyä samasta suunnasta eli täysin epäpätevästä johdosta. Nykyään on tämä hieno tulosohjaus. Kun rahaa ei ole jätetään puhelinvastaajat/aikavaraus hoitamatta. Säästyy 3 - 4 ihmisen palkka/terveyskeskus, ainakin täällä Espoossa. Ei kannata palkata pätevää ATK-tukeakaan. Osaahan se hoitohenkilöstö lukea ja kirjoittaa, ynnä nuolla 1 000 kpl kuoria kiinni.

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat