Seuraa 
Viestejä45973

Iltalehdessä on uutinen minkä mukaan sinisilmäiset ovat älykkäämpiä ja parempia pitkänajan strategiaa vaativissa asioissa/lajeissa. Tieteellistä perustaa ei vielä ollut, mutta korrelaatio paremman koulutuksen kanssa oli. Itsehän tosin olen tämän tiennyt aina.

..linkkiä en löytänyt kuin muihin keskusteluihin, googlettakaa ja väitelkää.

Kommentit (19)

Kyselkääpä ihmisiltä, suurinosa ottaisi sinisilmäisen miehen/naisen jos rivistä valittaisiin joten esim. hyväksyminen kaveriporukoihin nuorena ja vanhanakin (vähenevässä määrin) voi auttaa vanhempana olemalla itsevarma = tietää mitä tekee = ns. paremmat *tulokset*.
Itselläni on vihreät silmät ja hyvin menee / tulee menemään.

Mutta se että silmienväri vaikuttaisi järjenjuoksuun on kyllä paskapuhetta, eiköhän kaikki lähde aikasamalta viivalta, kasvuympäristö vaikuttaa ja minkälainen luonne ihmisillä on (joka sekin suurimmaksiosaksi *opitaan* vanhemmilta, jossain taisi kyllä olla uutinen että on myös kasvuympäristöstä riippumattomia luonnetapauksia on, eli geeneissä lukee)

Mandix
TAI sitten sinisilmäisempiä on vain enemmän kuin muunvärisiä, kuten onkin...

öö.. siis mitä ?
nyt en niele..
*nousee polviltaan*

onko intialaisilla, pakistanilaisilla ja kiinalaisilla
siniset silmät ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luuletkos että on koko maailmasta alettu tutkimaan eh? eiköhä ole aika selvää että toikin tutkimus koskee tyyliin joitain euroopan maita, esim maa saksa~. Hmmh joo oliha toi aika tyhmästi sanottu, meinasin vain tutkimusjuttua :F *poistaa tekstin*

Eikös yleisesti ottaen juutalaisia ja japanilaisia pidetä fiksuimpina? Heistä suurimmalla osalla on ruskeat silmät.

Minä en usko korrelaatioon silmien värin ja älykkyyden suhteen jos ei todella vakuuttavasti todisteta.

Jeah tosiaanki, mutta japanilaiset = viisaita, luultavasti johtuu koulutuksesta? vaikka sielläkin ollaan hieman vapauduttu tosta koulun kahleista, silti koulutusta pidetään erittäin tärkeänä asiana... et ole hyvä ihminen ellet ole hyvin koulutettu ^^ Kuten sanoin, kasvuympäristö muovaa ne viisaat ihmiset... juutalaisista en sano mitään kun en tiedä asianlaitaa, eikös ne natsikki alottanu sodan ko juutalaiset vei hitlerin työpaikat = eli luultavasti olivat jo sillonki (yli 50v sitte) korkeammin koulutettuja kuin nämä *arjalaiset* (kumotkaa jos oon vääräss)

Melko varmasti se johtuu geeneistä että kuinka viisas ihminen on/tulee olemaan. On esim. keskittymisongelmat sun muut ja ne tuskin katsovat silmienväriin. Ja toisille on luontaista se että ymmärtävät ja oppivat kaiken samantien kun se heille sanotaan. On siis luontaisesti viisaita ja luontaisesti tyhmiä; vertailu pitäisi tehdä tämän pohjalta eikä siitä kuinka korkea koulutus on.

Tarttis olla todella suuri otos eri roduista - silmienväreistä - jne ehdoilla:
-samankaltainen koulutus
-samankaltainen työkokemus
-samankaltainen asuinympäristö
.
.
.

Ja sitten tilastollisin menetelmin tutkia mihin korreloi vaikkapa silmien väri?

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Mitenkäs tämä sanonta sitten, jossa puhutaan sinisilmäisyydestä, kun tahdotaan kuvailla jotain kaiken helposti uskovana ja mitä tahansa puppua helposti nielevänä? Silmien värillä ei ole luultavasti mitään merkitystä älyyn, mutta tämä lienee taas yksi niistä yrityksistä, joissa jollain toisarvoisella seikalla yritetään saada tietty ryhmä näyttämään muita ylempänä olevalta ja vieläpä taasenkin kyseessä sellainen, jossa henkilön ei tarvitsisi tehdä mitään ollakseen muitten yläpuolella. Vastaa ihan näitä juttuja, joissa tietyn uskonnon, sukupuolen yms. edustajat ovat automaattisesti mukamas muita ylempänä jotenkin...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

tuc
Ketä muuten kiinnostaisi moisen todella aikaavievän tutkimuksen tulokset millään lailla?

Itse pidän aihetta mielenkiintoisena - hyödyllisydestä en ole varma.

Hyötynä voisi olla paskanjauhannan väheneminen rotuasioissa - eri asia onko se vaivan väärti.

Ja onko kenelläkään aihetta pelätä ko. tutkimusta? Tai sen tulosta? Ja onko se tehtävissä objektiivisesti?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Täyttä fuulaa. Ensinnäkin silmien väri voi muuttua. Itselläni oli ensin siniset, sitten siniharmaat, sitten viher-ruskeat ja nyt vihreät silmät. Joskus silmät ovat jopa punaiset

Yhdyn hyvin pitkälti Stingeriin.
Veikkaan, että tutkimuksen(?) on tehnyt ryhmä sinisillä silmillä varustettuja huonon itsetunnon omaavia wannabe-tutkijoita, jotka eivät ole mitään muuta keksineet nostaakseen itsensä muiden yläpuolelle. Toivottavasti ovat vihdoin saavuttaneet hyväksynnän itseään kohtaan.
En vaivautunut etsimään lisätietoa aiheesta, joten todennäköisesti viestini on katkeroituneen ruskeasilmäisen epätoivoinen puolustautumisyritys.

Toisaalta, muistaisin kuulleeni, että siihen, tuleeko ihmiselle siniset vai ruskeat silmät, vaikuttaisi viisi geeniä (vai alleelia...termit hukassa). Ehkä jotkin näistä vaikuttaa jollain tasolla myös jonkinlaiseen älykkyyteen. Tai sitten ei.

"7% ihmisistä on sinisilmäisiä ja kaikki sinisilmäiset on valkoihoisia.
Valkoihoiset on muutenkin älykkäämpiä kuin mustat."

Pakko provosoitua tästäkin. Älykkyys riippunee hyvin paljon siitä, miten sitä mitataan. Uskon kyllä itsekin eri "ihmisrotujen" välisiin älykkyyseroihin, mutten usko minkään olevan varsinaisesti älykkäin, vaan että eroavaisuudet johtuvat kulttuurillisista ja maantieteellisistä tekijöistä.

tuc
Eikös yleisesti ottaen juutalaisia ja japanilaisia pidetä fiksuimpina? Heistä suurimmalla osalla on ruskeat silmät.

Minä en usko korrelaatioon silmien värin ja älykkyyden suhteen jos ei todella vakuuttavasti todisteta.

No ei ainakaan noin epämääräisen uutisoinnin perusteella. Toisaalta tiedetään että etniset vähemmistöt, geneettisestä perimästään riippumatta, ovat usein huonommassa asemassa koulutuksellisesti. Suurissa massoissa tämä näkyy ÄO:ssa, joka ei ole neutraali mittari siinä mielessä että se pystyisi koulutukselliset erot haihduttamaan ja kaivamaan jonkin geneettisen aineksen irti kulttuurillisista tekijöistä. Jos olesuhteet ovat kaikille olleet optimaaliset, mitä ne tietenkään eivät ole olleet, päästään suurissa massoissa tuloksiin jotka korreloivat enemmän geneettisen aineksen kanssa. Jos siis on olemassa rodullinen ennakkoluulo "sinisilmäisyys korreloi älykkyyden kanssa" tämä pitkälle juoksulla isoilla massoilla näkyy myös tuloksissa.

Japanilaisilla on ahkeruutta ja työntekoa painottava kulttuurinsa, jota ankara koulujärjestelmä vielä hakkaa lapsien pähään. Juutalaisilla on taas ollut oma alakulttuurinsa, joka on edistänyt näiden älyllistä kehitystä esim kaksikielisyyden osalla, joka tunnetusti lisää valmiutta kielelliseen päättelyyn.

Stinger
Mitenkäs tämä sanonta sitten, jossa puhutaan sinisilmäisyydestä, kun tahdotaan kuvailla jotain kaiken helposti uskovana ja mitä tahansa puppua helposti nielevänä?

Tarkemmin kyse on kai kokemattomuuden, viattomuuden ja herkkäuskoisuuden symbolista. Liittyy käsittääkseni siihen, että eurooppalaisilla hyvin usein on siniset silmät varhaislapsuudessaan, vaikka ne myöhemmin tummenisivat minkä värisiksi. Niinpä sinisilmäinen sanonnassa viittaa lapsuuden kokemattomuuteen, viattomuuteen ja herkkäuskoisuuteen, jota sitten sanonnan sinisilmäisellä on jäljellä.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
kaukosäädin
Iltalehdessä on uutinen minkä mukaan sinisilmäiset ovat älykkäämpiä ja parempia pitkänajan strategiaa vaativissa asioissa/lajeissa. Tieteellistä perustaa ei vielä ollut, mutta korrelaatio paremman koulutuksen kanssa oli. Itsehän tosin olen tämän tiennyt aina.

Jep!

"Finland and Lithuania have the highest proportions of blue-eyed people; ."

http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color

Tähän vielä kartta vaaleasilmaisistä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Template:L ... ration_map

Katselin kerran amerikkalaista tiedokumenttia, jossa hyvin havainnollistettiin, että rotu on enemmänkin kulttuurinen kuin biologinen käsite. Opiskelijat etsivät tietokoneelta täsmälleen samanlaisen DNA:n omaavia ihmisiä kuin heillä itsellään oli. Valkoinen mies löysi täsmällisen osuman keskeltä Afrikkaa ja tummaihoisella ja valkoisella opiskelijalla oli identtinen perimä, myös muiden rotujen välillä oli täysosumia.

Ohjelmassa haastateltu tutkija kertoi, että "rodulliset" erot liittyvät vain ulkoisiin ominaisuuksiin, silmien väriin ja muotoon, ihonväriin jne. Korkeammat aivotoiminnot eivät eronneet rotujen välillä, selityksenä oli se, ettei ihmislajilla ole vielä ollut riittävästi aikaa eriytyä eri alalajeikseen.

On sinisilmäistä uskoa tuollaiseen ilttiksen mainostamaan tutkimukseen.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Silmien väri määräytyy pigmentistä kuten ihonvärikin. Ihonväri taas korreloi vahvasti ÄO:n kanssa. Näin ollen silmien värillä ja ÄO:llakin on automaattisesti korrelaatiota. Tuon tutkimuksen uutisarvo on nolla, koska meillä oli jo kaikki päätelmän tekoon tarvittava tieto ilman erillistä tutkimusta.

Sisarusten välillä asiaa voitaisiin kyllä joskus tutkia, jolloin saataisiin eristettyä pigmenttigeenien ja ÄO:n mahdollinen syy-ja seurausyhteys. En kylläkään usko että sellaista on, paitsi hyvin epätodennäköiseltä sattumalta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat