Seuraa 
Viestejä504

Voi perskeles!

Juuri, kun minä olen löytänyt uinnin mainiona monipuolisena liikuntaharrastuksena, sitä sitten törmää tällaiseen uutiseen.

Itse allergisena ja kun perheestäkin astmaa löytyy, ei huvittaisi kauheasti lisää riskitekijöitä haalia - pitääkö tässä nyt sitten luopua uinnistakin?

________________

http://wap.sr.se/main.asp?page=newsDeta ... nnelId=185

Tutkimus: Uimahallit aiheuttavat astmaa

Uimahalleissa kloorin ja ihmisen eritteiden aiheuttama myrkyllinen yhdiste aiheuttaa astmaa, väittää uusi belgialaistutkimus. Astma- ja allergialiiton Tukholman osaston puheenjohtaja Leenu Hernejärvi on jo pitkään ollut huolissaan uimahallien kloorista.

Leenu Hernejärvi huolestui uimahallien terveysvaikutuksista luettuaan tutkimuksesta, jonka mukaan vauvauinnissa olleissa lapsissa oli huimasti enemmän astmaatikkoja kuin muissa. Uudesta väitteestä, jonka mukaan uimahalli aiheuttaa lasten ja nuorten astmaa, hän ei siis ylläty ollenkaan. Hernejärvi on paitsi puhunut huolestaan allergia- ja astmaliiton kokouksissa, myös kirjoittanut siitä Ruotsin viranomaisille, esimerkiksi ympäristölautakunnalle. Nähtäväksi jää, saako uusin tutkimus päättäjätkin huolestumaan. Tiedelehti Occupational and Environmental Magazinessa julkaistun, muun muassa Dagens Nyheterin uutisoiman tutkimuksen kärki oli, että länsimaissa lasten ja nuorten astma on yleisempää nimenomaan uimahallien takia. Vertailussa oli käytetty Itä-Euroopan maita, joissa sekä uimahallien että astmalasten määrä on vähäisempi.
Veden kloori reagoi ihmisten erittämän hien ja virtsan kanssa ja muodostaa myrkyllisiä yhdisteitä, kuten kloramiineja.

_____________________________

Pari linkkiä englanniksi samasta aiheesta:

http://www.telegraph.co.uk/news/main.jh ... asma29.xml

http://www.respiratoryreviews.com/jul03 ... pools.html

Kommentit (2)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

No esmes Espoonlahden uimahallin vesi puhdistetaan otsonilla, ei kloorilla. Paitsi että otsonikin taitaa kyllä astmatisoida? En tosin tiedä kuinka paljon sitä otsonia esiintyy altaan puolella, puhdistuslaitoksen ulkopuolella siis.

lmeisesti tämä kutenkin laukaisee astman vain jos siihen on taipumusta? Jos ei ole valmiiksi astmaatikko, ei varmaankaan tarvitse olla huolissaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat