Seuraa 
Viestejä45973

Vanhanen: Sinivihreä on sosiaalisempi kuin punamulta

EEVA HALTSONEN
KAJAANI, 22.8.2007

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen sivaltaa entistä hallituskumppaniaan sosialidemokraatteja, jotka ovat arvostelleet hallitusta köyhien unohtamisesta. Vanhanen asetti uudet hallituskumppanit demarien edelle sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteuttajina.

Vanhanen sanoi keskiviikkona Kajaanissa Keskustan kesäkokouksen avauspuheenvuorossa, että vahva talous ja parantunut työllisyys antavat mahdollisuuden panostaa sosiaalisesti oikeudenmukaisempaan politiikkaan ennen näkemättömällä tavalla.

- Hallitusta arvostelleille sosialidemokraateille pitääkin suoraan sanoa, että sinivihreä hallitus harjoittaa sosiaalisesti selvästi oikeudenmukaisempaa politiikkaa kuin punamullassa yhdessä pystyimme, latasi Vanhanen.

Hän otti esimerkiksi eläkeläisiä ja opiskelijoita koskevat tulonsiirrot ja lupasi eläkeläisten verot alennettavaksi palkansaajien tasolle.

Tulonsiirrota korvaavat energiaveron noston

Energiaveron korotus on Vanhasen mukaan vain murto-osa eläkeläisten tulojen kasvusta.
- Veronkorotuksella rahoitetaan muita tärkeitä hankkeita ja ohjataan kulutusta saastuttavista toimista parempiin valintoihin, hän sanoi ja mainitsi myös opiskelijoiden aseman kohentamisen yli edellisen hallituskauden tason, hän sanoi.

- Parantunut työllisyys tuo kunnille ja valtiolle verotuloja, joilla rahoitetaan hyvinvointipalveluja. Lisätulot käytetään valtion velan lyhentämiseen, mikä on paras tapa varautua väestön ikääntymisen haasteisiin, sanoi Vanhanen.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=113182

Kommentit (8)

Pakko sanoa, että olipa järkyttävän hyvä keskustelun aloitus. Onneksi olkoon! Kiitos tästäkin RSS-feedistä.

Hyvä jumala sentään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sanos nyt mistä helvetistä meidän pitäisi oikein keskustella?

Mikä on Pipin mielipide asiaan? Näetkö tuossa jotain positiivista vai negatiivista?

Höh! Tarviiko meidän nyt keskustella mistään? Pannaan muut keskustelemaan! Puhuttaisko me vaikka säästä?

En osaa sanoa positiivista tai negatiivista muuta kuin heittää kysymyksen ilmaan: onko köyhien olot parantuneet?

Hellettä on piisannut Kajaanissa:

Monen usko politiikkaan on mennyt
Keskusta puolusti hallituspolitiikkaa helteisessä Kajaanissa

EEVA HALTSONEN
KAJAANI, 22.8.2007

Keskustan kovin kärki lähti keskiviikkona Kainuuseen ja kohtasi Kajaanin torilla kansaa: kannattajia ja epäilijöitä. Sää suosi aamuista toritapaamista, jonne olivat myös sonnustautuneet oman julkisuuden toivossa hoitoalan palkansaajajärjestöt Tehy ja SuPer muistuttamaan palkkatoiveistaan.

Helle helli Keskustan puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja ministerien yhteiskokousta Kajaanissa, missä pääministeri, puoluejohtaja Matti Vanhanen joukkoineen sai aamulla torin täyteen yleisöä.

Keskustan vihreiden ilmapallojen ja valtakunnan poliittisen kerman tapahtumasta ottivat hyödyn myös Terveydenhoitajien Tehyn ja perushoitajien SuPerin järjestöaktiivit, jotka jakoivat omaa sanomaansa. He vaativat lisäpalkkaa seuraavaan palkkaratkaisuun normaalikorotusten lisäksi.

Paikalla ollut sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) tähdensi, ettei hallitus ole luopunut tavoitteesta, mutta asia on nyt työmarkkinajärjestöjen käsissä. - Pitää neuvotella, hän vaati. Hallitus ei ole työmarkkinaosapuoli. -Ei siihen kenenkään pidä sotkeutua, hän sanoi.

Usko mennyt

Yleisötilaisuudet eivät ole puolueille pelkkää auringonpaistetta. Ilmaiset pullakahvit ja musiikkiesitykset tuovat paikalle kansaa, jonka mielenkiinto politiikkaan on olematon ja käsitys politiikan tekijöistä jopa vihamielinen.

Monet torilla puhuttamani ihmiset kertoivat pettyneensä politiikkaan ja jättäneensä äänestämättä. Yksikin rouva kertoi 40-vuotiaasta pojastaan, joka koskaan ei ole äänestänyt.

Muun muassa katkeruus poliittisen eliitin nauttimista etuoikeuksista, vaalirahoituksen vaikutus kansanedustajien riippumattomuuteen ja Euroopan unioniin liittyminen ilman kansanäänestystä olivat myös vieneet joiltakin vastaajilta uskon politiikkaan.

Ainoa keskustapoliitikko, jota useampi nimeltä kiitteli, oli kansanedustaja, ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen, jota näillä nälkämailla kuvattiin ”ainoaksi rehelliseksi poliitikoksi”.

Väyrystä ei Kajaanissa keskiviikkona kuitenkaan nähdä, koska hänen ei vielä suositella lentävän äskeisen sairauskohtauksensa jälkeen.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=113195

Kilvanhan nuo toisiaan kiittelee:

Katainen kehuu hallitusyhteistyötä

REINO SUMMANEN, 21.8.2007

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen kehuu sinivihreän hallituksen yhteistyötä. Hallitus on aloittanut erittäin hyvin ja Kokoomus on tyytyväinen hallituksen työskentelykulttuuriin, Katainen sanoi puolueen ministerityhmän kesäkokouksessa tiistaina Hämeenlinnassa.

Kataisen mukaan hallituspuolueet eivät harrasta "koplaamista tai kommervenkkejä" eivätkä pidä kirjaa siitä, kuka voittaa ja kuka häviää, vaan asioista sovitaan yhteistuumiin.
- Yhteisymmärrystä auttaa yhteinen arvopohja ja näkemys Suomen kehittämisestä.

- Yhteistyö on sujunut hyvin pääministeri Matti Vanhasen(kesk.) ja muidenkin hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa, Katainen vakuutti.

Varmemmaksi vakuudeksi Katainen siteerasi Vanhasen haastattelulausuntoa, jossa pääministeri totesi nykyisen hallituksensa harjoittavan edellistä hallitustaan sosiaalisempaa politiikkaa.

Puheessaan Katainen vertasi hallitusohjelmaa ja valtiovarainministeriön budjettiehdotusta Kokoomuksen vaalitavoitteisiin ja totesi niiden olevan pitkälti yhtenevät.

SDP räksyttää

Katainen kiisti jyrkästi pääoppositiopuolue SDP:n esittämän kritiikin, että budjettiehdotus ja siihen sisältyvät verojen ja palvelumaksujen korotukset iskisivät erityisesti eläkeläisiin.

- SDP:n oppositiopolitiikka on pääosaltaan ollut vaihtoehdotonta, ristiriitaista ja räksyttävää. Enimmäkseen puolue on vaatinut hallitukselta sen ohjelman toteuttamista, Katainen summasi.

Hän muistutti, että hallitusohjelmansa mukaisesti hallitus oikaisee työeläkkeiden verotuksen vastaamaan palkkatulojen verotusta ja korottaa kansaneläkkeitä.
- Pelkästään näihin toimenpiteisiin käytetään yhteensä 475 miljoonaa euroa.

Katainen huomautti, etteivät energiaverojen korotukset syö eläkkeiden verohelpotuksia tai kansaneläkkeiden korotuksia, vaikka SDP niin yrittää väittää.

- Eläkkeet ovat indeksisidonnaisia eli niitä tarkistetaan elinkustannusten kallistuessa, Katainen huomautti.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=113137

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat