Seuraa 
Viestejä45973

Tästä on varmaan jo kysytty, tai tästä aiheesta kirjotettu jossain muussa topicissa joten en löytänyt.. anyways

Kaveri kertoi että kahvikupissa oleva kofeiini oikeasti vaikuttaa vasta 5h jälkeen, eli *aah olipas hyvää kahvia, ja heti tuntuuki energisemmältä* juttu on vain ns. lumetta? Joten nyt tiedän, ei tää kahvikuppi auta mitään mutt SILTI tulee energisempi olo vaikka tietoisesti ajattelee sen olevan hyödytön juuri tällähetkellä. Eli onks tää *aah olipas hyvää kahvia, ja heti tuntuuki energisemmältä* juttu vain porautunut niin syvälle tajuntaan? vai onko kahvissa sittenkin jotain joka tekee insta-herätyksen?

Sittenkö vertaa energiajuomaan, en tiedä onko siinä joitain aineita jotka vaikuttaisivat nopeampaa kuin kahvi, mutta en tunne itseäni yhtä energiseksi sitä juodessani kuin vertaisi kahviin.. eli ehkä on jo nuorena opittu että kahvi on se joka herättää, energiajuomat evvk ?

Kommentit (9)

olli-san
Seuraa 
Viestejä419

En oo koskaan huomannu että kahvi tai energiajuomat piristäis minua yhtään. Kumpaakaan ei tule pahemmin juotua. Energiajuomia lähinnä siksi että ne maistuu hyvältä ja kahvia joskus muuten vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mandix
Kaveri kertoi että kahvikupissa oleva kofeiini oikeasti vaikuttaa vasta 5h jälkeen, eli *aah olipas hyvää kahvia, ja heti tuntuuki energisemmältä* juttu on vain ns. lumetta?

Kertoiko kaveri missä se kofeiini luuraa puolenkymmentä tuntia?

mahassa kieriskelee ja kääriskelee ja kääntyilee siellä niin, suolenpohjalla... joo eli ei oo insta-aineita tack, eka *Arvoitus* pois päiväjärjestyksestä Joten son ihan psykologinen juttu ilmeisesti. plox joku viisas kehtais selittää?

EDIT: eih juma, eli vastaus periaatteessa tulikin.. vai tuliko sittenkää, no kuiteski, eli periaatteessa JOS tämä on tälläinen alitajunassa tapahtuva ilmiö, voisit periaatteessa muuttaa sitä opettamalla jo nuorena lapselle ettei kahvi autakkaan?
Jotkin voivat ajatella *jaa ei mulla normikahvit vaikuta mitään, muutenvain oon koukussa siihen* mutt kokeilkaas ko ootte iha helvetin väsyneitä, tänään tuli koulussa nukahettua pystöön melkein, kippasen kahvit ja heti on virkeempi.. eli silläslailla meinasin ^^

4 vuotiaasta asti olen litkinyt kahvia, joten erityisen pienet määrä eivät enää piristä minua. Kehoni on ilmeisesti tottunut suuriin kofeiini määriin. Tarvitsen vähintään 8 1.5 - 2 dl kuppia, jotta vaikutusta näkyisi. Kyllä se kahvi vaan maistuu niin hyvältä, mustanakin

Ja on ne energiajuomatkin hyviä. Niissä on muuten yllättävän vähän "energiaa"

Eikös nyt ole niin (en tosin jaksa tarkastaa), että kofeiini alkaa futaamaan noin puolessa tunnissa ja vaikutus kestää kolmisen tuntia? Eihän se nyt kokonaan väsymystä vie kuten jotkut "astetta kovemmat" stimulantit, mutta toisaalta estää unensaannin aika tehokkaasti jos ei ole kasvattanut toleranssiaan pilviin.

Ja pirun hyväähän se on, juuri keittämään uusi pannullinen Hot Lava Javaa (extra dark roast, high caffeine kick).

Olempa lukenut psykologisen testin, jossa 10 hengen seurue juotettiin humalaan, itse asiassa kaatokänniin pelkällä vedellä. Sama juttuhan tapahtuu noissa hypnooseissa yleensäkin, ja joukko hallunisaatioissa. Yks näkee kaikki näkee... Yks veikee, juttu ihminenhän ei tee hypnoosissa, mitään mitä "moraalisesti väärää", siis jotain mitä mielen syövereissään vastustaa.

Lumevaikutus, eli mielikuvitus, on asia jonka ymmärtäminen lienee oman henkilökohtaisen elämäni kohokohtia.

Oma tieteeni lähtee pohjalta, kaikki on mielikuvitusta, unta. Lucid unissa, asia vielä oli suhteellisen helppo hallita, pystyi siis tekemään mitä tahansa, mutta ei se tässäkään valveunessa mahdotonta ole, tiettyjä rajoituksia toki on, suurimpana niistä Shamaanin "sielu" ja sen "moraali".

Useimmat monista aboriginaalien kulttuureista uskovat ihmisten, eläinten ja kasvien elämän muodostavan suuren verkoston, jonka yhteyden voidaan johtaa Uniajan esi-isiin. Kaikki maailmassa on luoja-esi-isien työn tulosta. Paikkojen ja olioiden tarkoitus on sidottu niiden alkuperään uniajassa.

Kofeiini todennäköisempi vaikutus maksimi on 0.5-2h kohdalla, kuten suurimmalla osalla, suun kautta otettavilla aineilla. En ole tarkistanut tätä mistään, tieto perustuu muiden useiden paremmin tuntemieni farmakologisien aineiden imeytymis nopeuksiin. Todennäköistä on, että kaverisi halusi vain elvistellä sinulle tietämyksellään.

Piristeet (esimerkiksi amfetamiini, ekstaasi, metyylifenidaatti ja efedriini) lisäävät vireystilaa ja kestävyyttä, mutta osa näistä, luokitellaan huumeiksi, osa resepti lääkkeitä. Suomen luonnosta asiaansa perehtynyt shamaani löytää myös tehokkaita piristeitä.

Mutta paras piristys päivään, on aina mielikuvitus, teille "vain" lumevaikutus

T: Imagine world.

Efedriini on muuten pätevä jos meinaa alkaa kesken oluen nauttimisen väsyttää. Tai oli, eihän sitä enää laillisesti taida saada Suomessa ostaa, lääkeainelistalle meni. Eikä käsittääkseni ole kovinkaan terveellistä.

Hmmh, jaa oiskoha se sittenkin näin, se vain vaikuttaa nopeampaa ko aluks luulin tai oli kerrottu. Meikästä tunsin jo iha 10min sisällä sellasen pikkusen *tattarataa* meiningin joten ehkä se on iha lyhyenaikaa lumetta kunnes kofeiini alkaakin vaikuttaa 30min jälkeen? tai siis riippuu kuinka nopiaa imeytyy.. jos ei oo syöny mitään niin voi mennä aika äkkiäkin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat