Seuraa 
Viestejä45973

Mikähän evoluution konnankoukku tämä ihmisen kyky viheltää oikein on...?
Eihän tässä nyt mitään talitinttejä perkutas olla.
Ja minkälainen olisi immeisen suuvärkki, jos sen ei tarvitsisi osata viheltää ? Olisiko huulten lihaksisto kehittynyt toiseen tapaan ?

Kommentit (5)

"Vihellys tai viheltäminen on äänen muodostamista hengittämällä ja puhaltamalla ilmaa ulos suusta. Ilmaa muokataan kielellä, huulilla, hampailla tai sormilla turbulenssin aikaansaamiseksi, suu muodostaa äänelle kaikukammion."

Äskeinen Wikipediasta.

Ei siinä minusta ole mitään tekemistä evoluution kanssa. Ihminen on vain joskus hoksannut, että voi aikaansaada erityistä ääntä konstin keksittyään.

Yleensä evoluutio kyllä hioo turhuudet pois, niinkuin ihmisillä häntäluu kertoo.

Mikä on tuo syy kyvylle suipistella huulia niin taitavasti ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin, imemisestäpä tietenniin. Mutta, jännä ajatella sitä että jos ihminen olisikin puheen sijasta ryhtynyt kommunikoimaan pääasiallisesti viheltämällä, niin minkälainen suuvärkki sillä sitten olisi, Turpahuilu ?

Kyllä vihellyksellä on aivan oma evoluutimainen paikkansa kommunikaaatiossa. Tästä on elävänä esimerkkinä esim. Kanariansaarten Gomera-saari, jossa vielä jylhässä vuoristossa asuu alkuperäisasukkaita, jotka kommunikoivat laaksosta ja rinteestä toiseen käyttäen ikivanhaa vihellyskieltä Silboa.

Siis, jos matka suuntautuu Kanariansaarille kannattaa tutustua muuhunkin kuin Gran Canarian suomalaislihapullia ja Reetun biisejä tarjoaviin mörskiin!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat