Seuraa 
Viestejä10634

[size=150:19h7mmdb]Paljon ympäristöpuhetta, mutta vähän tekoja?[/size:19h7mmdb]
[size=75:19h7mmdb](Suomen hallitus on säätämässä energiaveroja [kulutusvero], diesel - kaikkien yllätykseksi - kohoaisi suhteessa eniten - rohkea veto, mutta mikä ajatus tämän takana on?)[/size:19h7mmdb]

[ ... ympäristö muuttuu ympärillämme todennäköisesti nopeammin ja hallitsemattomammin kuin arvaammekaan. Onko tämä kesä kostein ja lämpimin, -- kun vielä syyskuukin on jäljellä? ... ]

Valintademokratiassa politiikkaa säätelee aika-ajoin pelottava äänestyskäyttäytyminen. Vallassa olija haluaa jatkaa valtaansa, ja on siksi varovainen käänteissään, jotta olisi valittujen listalla myös seuraavissa vaaleissa. Päättäjät eivät uskalla tehdä riittäviä toimia, mitä juuri nyt ympäristömme vaatisi..

Diesel-polttoaineen korotus huhun mukaisella määrällä on aivan oikea suunta. Virhe tapahtuu siinä, että bensiinin veroa korotetaan aivan liian vähän - sitä pitää korottaa vieläkin enemmän kuin dieseliä.

Ihmisen elämä on itsensä ja tavaroiden kuljettamista paikasta toiseen. Me kuljetamme kaikkinensa monia asioita aivan turhaa. "Kallis" liikutteluenergia panee miettimään hyötysuhteita, logistiikkaa ja todellista tarvetta. Polttoaine on aikaansaamaansa ympäristörasitekuormaan nähden aivan liian halpaa - koko maapallolla ja nimenomaan USA:ssa.

Puhetta ja puhetta, mutta vähän tekoja. Raikkaan ja "vähäpäästöisen" poikkeuksen teki uutisoinnissa Ulkoasianministeriön ilmaislehti Kehitys/Utveckling numerossaan 1/2007 1). Teemana oli tomerasti ilmasto ja kehitys. Lehti luetteli joukon todellisia konkreettisia toimia teoiksi, joilla voisi olla ratkaisevaa merkitystä muutoksiin, mitä ympärillämme vääjäämättä tapahtuu koko ajan.

Eräs huima ehdotus oli meriveden ruiskutus massiivisesti kuivien maiden rannikoilla nostattamaan pilviä sataakseen sisämaassa, missä aavikoituminen jyllää ja jauhaa kaiken loputtomien hiekkavallien alle. Saksalaisen keksijän Ludwig Elsbettin idea meriveden ruiskuttamisesta hienona sumuna ja hyvin massiivisesti ilmaan saattaisi luoda makean veden sadetta rutikuiville alueille. Asia on kokeilemisen ja tuotekehityksen arvoinen.

On tunnettua, että vesipisaran pienetessä vesimäärään suhteutettu pinta-ala kasvaa, jolloin vesi haihtuu ja meriveden suola putoaa alas. Tämä haihtunut vesi muodostuu pilviksi sataakseen alas myöhemmin. Suomessa on kehitetty maailman hienoin pisarrusmenetelmä - suomalainen yhtiö on miltei monopoli laivakonehuoneiden sammutusjärjestelmissä. He osaavat tehdä "maailman pienimmän vesipisaran". Olisiko heillä tuotekehitysenergiaa luoda maailman paras meriveden ruiskutussysteemi ratkaisuksi yhä suurempien väestömassojen puhtaan veden tarpeeseen?

Ulkoasianministeriön Kehitys -lehti piti sisällään harvinaisen paljon todellisia ehdotuksia, ajatuksia, ehkä pähkähullujakin, mutta niitäkin me tarvitsemme, sillä suurimmat keksinnöt ovat miltei aina olleet alussa "mahdottomia" - kyseessähän on innovaation starttausvaihe. Nyt on mobilisoiduttava tekemään tekoja - ylevien "pitäis jotain tehdä" -juttujen sijasta, jossittelun aika on ohi. On tekojen aika.

Toinen tiedemaailmaan ilmestynyt ristiriitainen idea on vetymoottorien ominaisuudet. Nyt tunnetusti sillä saadaan aikaiseksi vain vähän hyötysuhdetta. Eräs saksalainen keksijä on oivaltanut jotain vetyprosessin säätöön. Tunnetusti muunnosreaktiota vedestä vedyksi on ohjattu tasasähköllä - nyt esitetään ratkaisua vaihtosähköohjausta. Klassisen fysiikan tiedemiehet tyrmäävät sen. Piileekö tässä kuitenkin eräs avain energiaongelmaan?

Hallitukselta räväkkä teko?

On sanottava, että Vanhasen hallitus on rohkea, kun nostaa/ jos nostaa dieseliä huhun mukaisella määrällä. Se sai tyrmäyksen luonnollisesti kuljetusväeltä ja ympäristöihmisiltä, jotka pikkudieseleillä ajavat. Tuo korotus on oikea, mutta bensiiniä pitää korottaa vieläkin enemmän - nuo ovat tekoja, jotka purevat. Ihmisten on pakko alkaa miettimään mikä on välttämätöntä, tarpeellista, vähemmän tarpeellista ja mikä on silkkaa turhuuden tuhlausta. On tekojen aika.

On nostettava hattua Ulkoasiainministeriölle heidän rohkeasta ja räväkästä julkaisustaan. Ehkä Hgin Katajanokalla huomataan paremmin koko maapallon tilanne sekä meidän välttämätön esimerkinantovelvollisuus - heillähän on korvia ja silmiä ympäri maailman

Suomalaisilla on yksi maailman suurimmista ekologista jalanjäljistä. Kuinka me voimme vaatia mm. Kiinaan ja Intiaa tekemään jotain, kun itse todellisuudessa käytämme per capita monin kerroin energiaa sekä päästämme ja muunnamme luontoa luonnottomasti, enemmän kuin he - suhteellisesti. Kehitys -lehdessä oli myös kertomus amerikkalaisesta keskiluokkaperheestä, joka kokeili elää ilman öljyä kokonaisen vuoden.

On näyttöjen aika ja Kehitys-lehti oli hyvä pelin avaus - se sisälsi runsaasti konkreettisia asioita mitä voisimme ihmiskuntana tehdä luontomme hyväksi ja näin muodoin pitkäjänteisesti myös ihmiskunnan eduksi. Jatkuvan kasvun aika on ohi - on paluun aika; kohdata virheemme ja korjata ne.

Ulkoasianministeriö: KEHITYS - UTVECKLING 1/2007. Ilmaislehti, voi tilata:
kehitysutveckling.uusimaa@lehtiyhtyma.fi

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

1) Linkki Kehitys 1/2007 lehteen:
http://global.finland.fi/public/downloa ... 6489&GUID={6A82BDFC-A66D-4A8A-8601-BFDC15E2163B}
............................
Kuvakertomus[size=75:19h7mmdb](kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan mielipidejutun yhteydessä, copyright by Ilkka Luoma 2006)

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/4107203 --- DSC_3427.jpg 3040kB

Teksti
Öljyteollisuus poltti luonnon vuosimiljoonaisen kasvun 100 vuodessa. Fossiilisten polttoaineiden teollisuus on itsessään fossiili - se päästää sellaista, mistä se ei kanna vastuuta. Tuleeko vetytalous - 95% universumin aineesta on vetyä. Onnistuuko peräseinäjokelainen Jorma Ollila tekemään Shellissä ihmeen, sen minkä hän teki Kari Kairamon seuraajana Nokiassa? Nokia on muuttanut maailmaa, mutta kuinka Shell tulee muuttamaan?

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/4107246 --- DSC_3941.jpg 2987kB

Teksti
Ihmiskunta rakensi, siis muutti ympäristöään myös eläimille ( vanha jo käytöstä poistettu karhulinna Hgin Korkeasaaressa ). Kahlehdimme eläinkunnan aitojen ja piikkilankojen taakse vangiksi vapaasta saasteettomasta liikkumisesta. Samaan aikaan muutimme maailman vain meidän lähtökohdista - takana tehdään energiaa fossiilisista polttoaineista (hiili), kuljetetaan tavaraa maailman ääristä/ ääriin ja sekin fossiilisilla polttoaineilla. Kuinka paljon meidän on muunneltava maapalloamme, jotta se ryhtyy vastatoimiin, vai onko se jo alkanut?

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/4107278 --- DSC_4213.jpg 2990kB

Teksti
Ihmisen elo on siittämistä, kasvattamista ja liikkumista. Siirtelemme kiihtyvällä tahdilla itseämme ja tavaroitamme. Kuvan miltei juomakelpoisessa vedessä menevät niin uusiutumattomilla fossiilisilla polttoaineilla moottoriveneet (30 ltr/1h) ja luonnon omalla uusiutuvalla "välineellä" purjeveneet - tuulella (hyvää mieltä, hiljaisuutta ja rauhaa 60 min/1h).

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/4107305 --- DSC_4349.jpg 2960kB

Teksti
Kasvun taikaa. Puhutaan, että tehomaatalous päästää merkittävän määrän vesistökuormituksesta. Tehotalous siirsi väestön maalta kaupunkeihin, traktorit kasvoivat "pilviin" - uuden etupyörä on suurempi kuin entisaikojen takapyörä. Ihminen on kasvuhokeman kierteessä - samaan tahtiin kasvavat ongelmat ja ympäristömme haitat - omaksi vahingoksemme. Kasvun taikatalous on ohi - nyt on tekojen ja paluumuuton aika.

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/4107327 --- DSC_4757.jpg 2616kB

Teksti
Seuraava suursota käydään puhtaasta vedestä. Harvinainen Saimaan Puruvesi on juomakelpoinen. Voimmeko ratkaista merivedellä ja mikropisarruksella miljoonien ihmisten puhtaan juomaveden tarpeen - siinä kehityshaaste, johon suomalaiset saattaisivat tuoda ratkaisevan panoksen. Suomessa tehdään "maailman pienin vesipisara".[/size:19h7mmdb]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (18)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

Kannattaa lukea:

Myrkynvihreä maailma, 1992, prof. Jouko Tuomisto [ Recallmed, ISBN 951-9221-52-2 ]

Hän oivalsi asiat harvinaisen tarkasti jo 15 vuotta sitten!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Valkoisen miehen kyky ratkaista ongelmia teknisin laittein, on täysin ylivertainen ...

Saksa esim. on yksi suurimpia jätteiden tuojia Euroopassa, Saksassa jätteitä poltetaan ja siitä saadaan energiaa, sähköä ja lämpöä.
Jätteillä tuotettu sähkö on edullisempaa kuin kivihiilellä tuotettu sähkö, tai millään muulla tavalla tuotettu sähkö.

Eli Saksalainen on tehnyt jätteistäkin itsella kannattavan bisneksen, se tuo jätteitä muualta Euroopasta, perii niistä maksun ja tuottaa tästä ilmaisesta raaka-aineesta itselleen sähköä, jolla se korvaaa fossiilisia polttoaineita, jotka on sille tuontitavaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634
Lapin Mies
Valkoisen miehen kyky ratkaista ongelmia teknisin laittein, on täysin ylivertainen ...

Saksa esim. on yksi suurimpia jätteiden tuojia Euroopassa, Saksassa jätteitä poltetaan ja siitä saadaan energiaa, sähköä ja lämpöä.
Jätteillä tuotettu sähkö on edullisempaa kuin kivihiilellä tuotettu sähkö, tai millään muulla tavalla tuotettu sähkö.

Eli Saksalainen on tehnyt jätteistäkin itsella kannattavan bisneksen, se tuo jätteitä muualta Euroopasta, perii niistä maksun ja tuottaa tästä ilmaisesta raaka-aineesta itselleen sähköä, jolla se korvaaa fossiilisia polttoaineita, jotka on sille tuontitavaraa.

.....

Valkoisen miehen kyky käyttää tuhlaten kaikki perinteellinen energia on täysin ylivertainen

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

Miksi kukaan ei oikeasti uskalla ottaa kulutuksen määrää vakavaan keskusteluun?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

Ruotsi uskaltaa tuplata polttoaineverot, entä me?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Uuuh taas sitä mennään.. No kysymykseen vastasin että EI, kyllä ihmiset ovat ihan sydämmenpohjasta niin aikaansaamattomia välillä että tarvittas jonkutapanen jumala tähän sanomaan mitä tehhään... jos joku kysyy mitä hyviä puolia ns. tyranniassa olisi valtiossa, niin tämä, eli saatas jotakin aikaseks tässä ympäristöpolitiikassa. Demokratia on se mikä tappaa ympäristön, liiallinen asioiden vatvominen.
Kyllä minä voisin kuluttaa sähköä vähemmän, kulkea enemmän pyörällä jne. mutta sitten sitä ei tule koskaan tehtyä, aina tulee otettua se skootteri pyörän sijaan. Vahvalla johtamisella tästäkin selvittäisiin, yksilöllä ei ole tarpeeksi mieltä alkaa parantaan maailmaa VAIKKA sitä *penni on miljoonan alku* juttua toitotetaan kokoajan

Kiinassa, joka on kommunistinen maa, siellä on tehty hienoja tekoja ympäristön parantamiseen, eli eikös ne seisauttanu kaiken moottoriliikenteen muutamaksi päiväksi siellä pekingissä että ilma paranisi? Hienoa! tälläistä johtamista tarvitaan, sanotaan miten tehdään eikä demokraattista sähläämistä näin tärkeään asiaan.

EDIT: Vai niin tekee ruotsi, sielläki on enemmän päättämiskykyä ko eduskunnassa, great. Nyt ruotsalaiset vain osaisivat suunnata noi tuplatut verorahat johonki hyödylliseen kuten tutkimustyöhön esim. autojen kulutuksen vähentämiseksi...

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634
Mandix
Uuuh taas sitä mennään.. No kysymykseen vastasin että EI, kyllä ihmiset ovat ihan sydämmenpohjasta niin aikaansaamattomia välillä että tarvittas jonkutapanen jumala tähän sanomaan mitä tehhään... jos joku kysyy mitä hyviä puolia ns. tyranniassa olisi valtiossa, niin tämä, eli saatas jotakin aikaseks tässä ympäristöpolitiikassa. Demokratia on se mikä tappaa ympäristön, liiallinen asioiden vatvominen.
Kyllä minä voisin kuluttaa sähköä vähemmän, kulkea enemmän pyörällä jne. mutta sitten sitä ei tule koskaan tehtyä, aina tulee otettua se skootteri pyörän sijaan. Vahvalla johtamisella tästäkin selvittäisiin, yksilöllä ei ole tarpeeksi mieltä alkaa parantaan maailmaa VAIKKA sitä *penni on miljoonan alku* juttua toitotetaan kokoajan

Kiinassa, joka on kommunistinen maa, siellä on tehty hienoja tekoja ympäristön parantamiseen, eli eikös ne seisauttanu kaiken moottoriliikenteen muutamaksi päiväksi siellä pekingissä että ilma paranisi? Hienoa! tälläistä johtamista tarvitaan, sanotaan miten tehdään eikä demokraattista sähläämistä näin tärkeään asiaan.

EDIT: Vai niin tekee ruotsi, sielläki on enemmän päättämiskykyä ko eduskunnassa, great. Nyt ruotsalaiset vain osaisivat suunnata noi tuplatut verorahat johonki hyödylliseen kuten tutkimustyöhön esim. autojen kulutuksen vähentämiseksi...

.....

Kiinan ainoa mahdollisuus on yksipuoluevalta, joka tarvittaessa osaa komentaa ja nopeasti -vain näin pysyy 1,33 miljardia ihmistä "ruodussa" - ei heille kaltaisemme "näennäisdemokratia" sovi, eivätkä ehkä haluakkaan...?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Öhh, pointtisi? enhän minä puhunu kiinasta kuin että ympäristöasioissa tollainen yksipuolue juttu toimisi hyvin ^^ demokraattisessa maassa tota vois kutsua *vahvaksi johtajaksi* ei sillon kuulostaisi niin tyrannialta joka on NIIN kamalaa joka näkökulmasta :p

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634
Mandix
Öhh, pointtisi? enhän minä puhunu kiinasta kuin että ympäristöasioissa tollainen yksipuolue juttu toimisi hyvin ^^ demokraattisessa maassa tota vois kutsua *vahvaksi johtajaksi* ei sillon kuulostaisi niin tyrannialta joka on NIIN kamalaa joka näkökulmasta :p

.....

Saattaa olla, että juuri ympäristöasioissa tarvitaan nopeaa ja ennakkoluulotonta päätöskoneistoa, siihen ei "demokratia" länsimaalaisena versiona riitä, vaan luonto ottaa "homman omiin hanskoihin" - ennen sitä.

Hätätilanteissa harvain- /yksinvalta jalostuneena on usein tehokkain tapa. Mikä on sitten valistunutta ja jalostunutta harvain- /yksinvaltaa --- onkin sitten toinen juttu....

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

Äiti maa -herättelee erinomaisessa Prisma-dokumentissa katsojiaan YLE:llä. Suosittelen sarjaa, ehkä yksi vielä jäljellä...

Onko universumin "maapallo-riliisiin" säädetty jo kauan sitten, että ohjelmallinen hyppykäsky eliminoi ihmisen ennen kuin kaikki vesi on käytetty?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

Tunnetusti Georgella on viimeinen kausi presidenttinä - hän saattaa yllättää suuressa ilmastokeskustelussa ja ottaa jopa laajemman perspektiivin, haluaahan hän jäädä hyvänä miehenä historiaan. Ympäristöarvot ovat muutakin kuin ilmasto, ja kukaan ei tarkasti tiedä läheskään kaikkia syy-seuraussuhteita - ehkä Bush puskasta yllättää

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

Lisääköhän tekoja, jos tänä talvena jäämme ilman lunta, mutta vastaavasti saamme runsaasti vettä... Täytyy sanoa, että Linkolan viesteissä on perää --- nyt tulisi puolittaa kaikki

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

luonnon omiin biomassoihin ja niiden kiertoihin puuttuminen sotkee aikasarjoja vielä dramaattisemmin meille itsellemme kuin nyt arvaammekaan.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

Tässä voisi kornisti toivottaa suomalaisille (pl. lappalaiset ) ----

[size=150:3vewj5hb]Hyvää Vihreää Joulua![/size:3vewj5hb]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

YLE-TV2/Punainen lanka [Maarit Tastula, toim.] toi ensimmäisenä konkreettisen kansalaisaktiviteetin haastatteluna tapahtumiin, mitä me voimme ympäristömuuttujille tehdä... tuntuu olevan meille vaikea pala, siis kuluttajina, mietippä vaikka tuota muovipussien määrää...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

Ympäristöarvot muuttuvat vasta sitten kun oma henki on uhattuna tai päätöksillä valtakoneistosta, jossa ei valintademokratiaa harjoiteteta.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä10634

verotus on oikea foorumi, mitä enemmän kasvatat ekologista jalanjälkeäsi sen enemmän maksat ja progressiivisesti vielä...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat