Seuraa 
Viestejä45973
Hekin ovat vapaamuurareita!
Muurarilista vilisee julkkiksia
23.8.2007 11:58

Vapaamuurareissa vaikuttaa suuri määrä julkisuudesta tuttuja talouden ja kulttuurin nimiä. Se ilmenee tuoreesta Hymy-lehdestä, jossa on julkaistu tuhansia nimiä käsittävä jäsenlista Suomen vapaamuurareista vuodelta 2005.

Listalta löytyvät muun muassa näyttelijät Heikki Kinnunen, Aake Kalliala, Uuno-elokuvista tuttu "vuoristoneuvos Tuura" Tapio Hämäläinen sekä Matti Ranin.

- Nimeni päätyminen Hymyn muurarilistalle ei heilauta minua sinne eikä tänne. Se on heidän taakkansa, Ranin kertoo.

Talouselämän päättäjistä muurareihin kuuluvat muun muassa SOK-pomo Kari Neilimo, teknomiljonäärit Jorma Terentjeff ja Juha Hulkko, sekä kasinojohtaja Hannu Jokipaltio. Muurareissa ovat mukana myös musiikkineuvos Ossi Runne ja tv-ohjaaja Ismo Sajakorpi, tuottaja Juhan af Grann ja asianajaja Aarno Arvela.

Kaikkiaan jäsenlista koostuu pitkälti johtajista, tuomareista, pastoreista ja professoreista.

- Työmiehen hiki ei haise muurareiden looseissa, lohkaisee Hymyn päätoimittaja Esko Tulusto.

Vapaamuurareista kirjan kirjoittanut Petri Mirala arvelee, että järjestön salaseuramaine johtuu paljolti siitä, että muurarit ovat säilyttäneet 1600-1700-luvuilla syntyneille järjestöille ominaisia piirteitä, kuten juhlallisia jäseneksiottomenoja.

- Urheilu- ja ompeluseurat eivät tällaisia harrasta, siksi muurarit erottuvat joukosta, Mirala sanoo.

Muurarien päättäjävaltaisuus johtuu Miralan mukaan pitkälti korkeista jäsenmaksuista. - Siksi se on todennäköisemmin pankinjohtajan kuin roskakuskin harrastus.

Iltasanomat

Ikävä kyllä tuolla ei ollut paljoakaan tuttuja nimiä minulle. Oletin siellä olevan enemmän politiikkoja, mutta tuskinpa niitä olisi hirveämmin mainittu.

Muurarit itse kommentoivat aika niukasti.

Kommentit (2)

Niin muurari itse ei voi kommentoida, hän on vannonut valan ja luvannut, että jos hän paljastaa muurarien salaisuuden hänet saa tappaa, hyvin brutaalilla tavalla. Suurin osahan muurareista on rivimuurareita, joille ei salaisuuksia ei edes kerrota. Aivan kuten suurin osa ihmisistä yleensä, eivät ole kelvollisia totuutta sulattamaan.

Totuushan on aina tarua ihmeellisempää, ja mielikuvitus tietoa tärkeämpää, elämässä on varmaa vain muutos.

On ihmisiä, jotka hallitsevat tarujen tekemisen mielikuvituksellaan, he ovat niitä, jotka muuttavat mielesi mieleisekseen.

Nyt sinä tiedät kaiken tarvittavan muurareista... mitä tiedät vapaudesta, kuka sinut vapauttaa...?

Totuus ei ole niitä varten, jotka eivät ole (kyllin) arvollisia. (albert pike 33o muurari)

T:Master of the universe

vapaamuurarius, kuten kaikki uskonnot, kaikki mysteerit, hermetismi ja alkemia, kätkee salaisuutensa kaikilta paitsi adepteilta (mestareilta) ja viisailta tai arvollisilta valituilta ja antaa symboleilleen vääriä selityksiä ja virheelllisiä tulkintoja johtaakseen (etsijät) harhaan...(ja) kätkeäkseen heiltä totuuden, jota se nimittää Valoksi, sekä johtaakseen heidät pois sen luota. Totuus ei ole niitä varten, jotka eivät ole (kyllin) arvollisia.

Vapaamuurarin ensimmäinen velvollisuus - hänen ylin tehtävänsä, hänen päähyveensä- on vaiteliaisuuden ja salaisuuden ylläpitäminen.

Vapaamuurarien "toiveena" on "pahan" lopullinen tuhoaminen maailmankaikkeudesta ja vapaamurariuden lopullinen voitto, joka tulee yhdistämään kaikki ihmiset yhdeksi perheeksi ja kodiksi.

...karkottaa maailmasta kaikki vihan ja vihamielisyyden lähteet, hävittää valloittamisen ylpeys ja sodan loisto.
...vihamielisyyden, joka voisi johtua yhteiskunnallisten, kansallisten tai uskonnollisten erojen vaikutuksesta.

Aikaansaamaan koko ihmiskunnan kattavan yhteisen liiton, muuttamaan ihmiskunnan yhdeksi ainoaksi lunastetuksi veljeskunnaksi.

Aikas vaatimattomat tavoitteet... näetkö jotain väärää, pahaa... blow your mind... ja kysyn uudestaan...

Saamme kiittää muurareita salaisuuden vaalimisesta, tosin nuo salaisuudet voi löytää ilman muurariuttakin, olemalla vapaa.
Minä muurasin vain pihagrillini vapaasti, senkin pyhitin elämälle... ankh, eye of horus.
Vapaa lintu näkee enemmän kuin häkkilintu. Pelko olkoon häkkisi.

Sinulle ei valehdeltu, teit sen itse.

Mikä on sinun arvosi tässä maailmassa, ketä sinä palvelet... mitä sinä etsit, mitä löysit. Kuka sinä olet.

T:valon soturi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat