Seuraa 
Viestejä1399

Olen kyläilemässä Tampereella ulkomaalaisen ystäväni kanssa. Mitä nähtävyyksiä / kokemuksia suosittelisitte ? Hyvää, huonoa, kaunista tai rumaa?

Kommentit (10)

No, tietenkin vanhat tehdasmiljööt Finlaysonin ja Tampellan alueella sekä koskialue (Kehräsaari) Alakosken voimalan ja Takon kohdalla. Tako on muuten niitä maailman ainoita puunjalostustehtaita, jotka vielä toimivat aivan kaupungin ydinkeskustassa.

Pyynikki on myös katsomisen arvoinen näkötorneineen. Samoin tietenkin Näsinnelula huvipuistoineen, akvaarioineen ja delfinaarioinen. Lisäksi ei pidä unohtaa maailman ainoata Lenin-museota, joka sijaitsee Tampereella.

Lisäksi kannattaa viedä turistit joko Laukon- tai Tammelantorille joku aamu syömään mustaa puolukkahillon kera. Niin, ja maailman ainoa mustamakkarabaari löytyy sitten Lietsusta Tapolan tehtaalta.

Lisätään vielä pari oikein perinteellistä turistikohdetta:
Pietilöiden suunnittelemat kirjasto Metso Hämeenpuistossa sekä Kalevankirkko Kalevassa. Lisäksi Tuomikirkko on käymisen arvoinen sieltä kun löytyy komeita Hugo Simbergin maalauksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Finlandes
Olen kyläilemässä Tampereella ulkomaalaisen ystäväni kanssa. Mitä nähtävyyksiä / kokemuksia suosittelisitte ? Hyvää, huonoa, kaunista tai rumaa?

Ainutlaatuisin nähtävyys on Lenin-museo huoneistossa, jossa Lenin ja Stalin tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa venäjän Sosialidemokraattien puoluekokouksessa 1903.

Sitten on Näsinneula, sen juurella Särkänniemen huvipuisto, Finlaysonin uusiokäyttöön muutettu teollisuusalue (niitä on muitakin, mm. Tampeallan ja Frenkkellin alueet naaprikortteleissa), Pohjoismaiden suurin lähiö Hervanta, Pispalan "palikkakylä" jyrkällä harjunrinteellä, Viikinsaari (tanssilava ym.), Hatanpään arboterum, Pyynikin kesäteatteri (johon ei taida saada lippuja, Pirkanmaan Metson muotoinen maakuntakirjasto, Amurin työläismuseo, näkemistä on vaikka kuinka pirusti.

Finlandes
Olen kyläilemässä Tampereella ulkomaalaisen ystäväni kanssa. Mitä nähtävyyksiä / kokemuksia suosittelisitte ? Hyvää, huonoa, kaunista tai rumaa?

Vapriikki on hyvä kohde. Yleinen sauna rannalla Tanpereen kylpylän takana voisi olla myös eksoottinen veto. Syödä kannattaa Hella&Huoneessa Salhojankadulla. Uimassa pitää käydä Tammerkoskessa (siinä on pieni yleinen uimapaikka).

RJK
Ainutlaatuisin nähtävyys on Lenin-museo huoneistossa, jossa Lenin ja Stalin tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa venäjän Sosialidemokraattien puoluekokouksessa 1903

Musta kynttilä kannattaa varata mukaan sytytettäväksi sinne.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
morjestamoro
Telakalla kannattaa poiketa. Joko syömässä tai tuopilla, molempia saa tehdä myöskin yhtä aikaa.

Ite käyn kusella siellä kun tulen sieltäpäin kaupunkia, en tiedä mitä tykkää kun en oo maksava asiakas.

Ravintolana hyvä, mutta liian pieni akustiikka on perseestä, kun siellä soi livebändit, melua on todella liikaa ja pää ei kestä.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Lenin museo on myös hyvä kohde, kun tietää kyseisen huoneen ja rakennuksen historian. Näyttely on suppea. Paljon pitää lukea tekstiä.

Matkamuisto myymäläkin on huono, koska venäjältä ei enään saa lenin aiheisia tuotteita, ainakaan järkevään hintaan.

Museo on muuten 10 pisteen arvoinen jos ei ota epäkohtia huomioon.

Kannattaa käydä myös Messukylän vanhalla kirkolla, bussi nro. 13 keskustorilta kulkee aivan siitä vierestä. Pyynikki on myös ehdottomasti nähtävä sillä maisemat ovat aivan mahtavat. Myös Pispalan asuinalueella kannattaa käväistä.

Pahoittelen, jos joku on jo listannut nämä.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399

Kiitoksia vastauksista. Viikonloppu oli menestys.

Desi
Pahoittelen, jos joku on jo listannut nämä.

Höpö höpö . Jos useampi erillainen palstalainen suosittelisi samaa kohdetta, niin eikö siihen kannattaisikin kiinnittää enemmän huomiota?

Pistän toivuttuani lyhyen selostuksen paikoista joissa kävimme.

P.S. Edellinen vastaava kysymykseni Helsinkiläisistä turistikohteista oli myös erittäin antoisa.

P.P.S. Yritämpä lähitulevaisuudessa suunnitella paria päivää keskisessä Suomessa. Minkähänlainen paikka hmmm... vaikkapa Jyväskylä on syksyllä?

Jyväskylässä ei oikein rallien jälkeen ole mitään erikoista. Alkaa olla kylmähköä päijänneristeilylle.

Jos nyt jossakin haluatte ruokailla, niin vesitornissa harjulla sijaitseva http://www.vesilinna-restaurant.fi/ on ainakin näköalaltaan mainio.

Toki jos jaksaa museoissa ihmetellä, niin alvar-aalto museo ja käsityömuseo voivat olla ajan väärtejä.

Jokunen ihan mukava kuppilakin löytyy keskustan ja varsinkin kaupunginkirkon lähettyviltä. Suosittelisin ainakin kirkkopuiston parnellssia ja vihreää haltiatarta. Jälkimmäisestä löytyy tummaa velkoa kolmella eurolla. Lisäksi kohtalainen valikoima absintteja. Myös vakiopaine voi olla erikoinen juottola.

Naapurista elikkä muuramesta löytyisi savusaunamuseo. Olikohan noin kolmisenkymmentä hikimajaa esillä. Löylytkin irtoaa, mutten muista aukioloja.

Toisesta naapurista elikkä maalaiskunnasta löytyy vaikkapa savutuvan apaja. Apajille on koottuna useampi kymmenen talonpoikais mörskää ja jotkut pitävät tätä idyllisenä. Lisäksi tikkakoskella on ilmailumuseo. Jos tuonne eksyy, niin kannattaa kysellä kasihännästä suomikonepistooleita hintaan 150€. Oli meinaan naurettavan heikosti dekottuja.

Tuossa nyt jotain tärppejä. Omaa on vaikea kehua. Jos nyt vielä mainitsisi, että jyväskylän valo -tapahtuma on ilo silmälle. Muistelisin, jotta kiertokävelyjäkin suoritettiin.

Ps. Jos ruokailee tuolla mainitsemassani ravintelissa harjulla. Niin siinä harjun portailla on tuon valo -tapahtuman aikana mukava ottaa termoksesta minttukaakaota...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat