Seuraa 
Viestejä45973

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1181294
Valkoiset tennissukat pilkottavat lenkkareista, päässä on miekkailusta tuttu suojus. Nämä miehet eivät kuitenkaan ole tulleet urheilemaan, vaan tappelemaan.

Menlo Parkissa on toiminut vuodesta 2000 lähtien Herrasmiesten tappeluklubi : Yhdysvaltain Piilaakson nörteille tarkoitettu kerho, jossa jokainen tappelee omasta halustaan - murtuneista nenistä ja sormista valittamatta.

- Tämän lähemmäksi oikeaa tappelua ei voi päästä, vaikka en ole kyllä koskaan ollut sellaisessa, ohjelmointi-insinööri Shiyin Sioun, 34, toteaa pehmeällä äänellä.

Tässä klubissa taistellaan kepein, nyrkein, limutölkeillä täytetyillä pusseilla hakaten - millä apuvälineellä nyt vain mieleen tulee. Touhussa saattaa murtua kylkiluu, mutta siitä ei kerrota muille.

- He haluavat tuntea jotain muuta. He haluavat tulla hakatuiksi, tuntea jotain todellista.

Onko tässä mieltä stressinpoistovälineenä? Miehistä toimintaterapiaa?
Omasta mielestäni, ehkäpä ei...

Sivut

Kommentit (22)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
taiteilijatyyppi
Onko tässä mieltä stressinpoistovälineenä? Miehistä toimintaterapiaa? Omasta mielestäni, ehkäpä ei...

No riippuu ihan siitä onko kerhon tarkoituksena koota ja kouluttaa sissiarmeija kulutusyhteiskunnan luhistamiseksi, vaiko ei. Ja myydäänkö siellä saippuaa.

Eiköhän loppujen lopuksi joku kontaktilaji turvahanskoilla (esim. hapkido) aja saman asian?

He haluavat tulla hakatuiksi, tuntea jotain todellista.

... ilmeisesti koulukiusaajat eivät tehneet näiden kohdalla työtään tarpeeksi hyvin heidän todellisuuteen juurruttamisekseen?

Tai ehkäpä he ovat itse olleet koulukiusaajia jotka aikuisiän tuoman rikosoikeudellisen vastuun vuoksi ovat päättäneet liittyä clubiin?
Mukana saattaa olla myös sado-masohemmoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jassåå.
Ei tuo sana 'raadollinen' tuohon sovi.
Miksei nörtti voisi ihan hyvin olla koulukiusaaja?
Ehkäpä koulukiusaajista on tietokoneiden myötä tullut nörttejä mutta haluavat välillä muistella "mukavia" aikoja sillä erotuksella, että saavat itse takaisin?
Mistä tiedät että kaikki ovat nörttejä ja etenkin niitä hiirulaisia?

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

No, leffa oli ainakin loistava ja idea siinä hyvä. Muuten "no comments", koska 1 & 2 ;-) :

1. The first rule of Fight Club is, you do not talk about Fight Club.
2. The second rule of Fight Club is, you DO NOT talk about Fight Club.

3. If someone says stop, goes limp, taps out, the fight is over.
4. Two guys to a fight.
5. One fight at a time.
6. No shirts, no shoes.
7. Fights will go on as long as they have to.
8. If this is your first night at Fight Club, you have to fight.

[size=75:3td1637d]PeterH: Saippua: LOL[/size:3td1637d]

Gravity sucks.

Kaikki hyvin siihen asti, kunnes joku random tyyppi vetää randomtyyppi kakkosta uppercutilla kuollettavasti.

Kyllä sen ottelun on tapahduttava julkisesti, jotta uskaltaisi pistää kaikkensa peliin. Ei ole oikein mieltä tapella tosissaan ja varovaisesti.

Mitenhän noissa UFC tai PRIDE otteluissa menetellään, jos joku kuolee tai joutuu pyörätuoliin? Onko ottelija itse vastuussa itsestään?

Taistelussa ei sinänsä ole mitään vikaa, jos osapuolet sitä haluavat, mutta mihin rajaan saakka. Kaikki eivät tunne käsitettä kohtuus ja mielekkyys, joten voi tulla tilanne missä saa liikaa, ymmärtämättä oikein mihin ryhtyy.

Toisaalta jos säännöt on nähnyt niin...

Ding Ding
sinappi
Hyvä idea.

Mutta toisaalta... Miksei vain: http://en.wikipedia.org/wiki/Mixed_martial_arts
Sen sijaan, että yrittäisivät keksiä pyörää itse, niin liittyisivät vain paikalliseen vapaaotteluseuraan, saattaisivat oppiakkin jotain.


Tässähän saa käyttää keppejä ja muita apuvälineitä. Tämä on lähempänä gladiaattoritaisteluja kuin vapaaotteluja.

Gladiaattoritaistelut in my ass. Jollain tyhjillä tölkeillä toisiaan riuhtovat nörtit ei liity millään tavalla kuolemaan asti taistelevien MIESTEN puuhiin.

Tuli jostain syystä tämä video mieleen:

http://www.youtube.com/watch?v=p7vuGbfVlt0

Pride:ssä, UFC:ssä sun muissa vapaaottelutapahtumissa on "toistaiseksi" kuolema% nollassa ja pyörätuoliinkin on jouduttu polven tai nilkan takia, muttei halvaantumisen. Voin ihan perustellusti väittää höyhensarjassa nyrkkeilemistä vapaaottelua vaarallisemmaksi. Nyrkkeilyssä ensinnäkin iskujen määrä on huomattavasti suurempi ja siis lieviä aivotärähdyksiä voi tulla ottelun aikana mahdottoman paljon ja toiseksi ottelu on jaettu kahteentoista erään, jolloin erien välissä tapahtuva palautuminen edistää päähän-lyömis-tehokkuutta. Vapaaottelussa käytetään hanskoja, jotka suojaavat rystysiä, eivätkä vastustajan päätä ja siksi ottelut päättyvät useasti yhteen onnistuneeseen lyöntiin tai lyöntisarjaan(tahi potkuun). Tämän lisäksi vapaaottelussa erittäin suurta roolia näyttelee "mattopaini" missä ratkaisevat lopetukset tapahtuvat kuristusten ja lukkojen muodossa useammin kuin lyöntien tai potkujen seurauksena. Sen lisäksi, että onnistuneen lukon saamisen huomaavat molemmat urheilijat jo ennen kun se alkaa vaikuttaa, niin paikalla on asiantunteva tuomari, joka lopettaa ottelun heti kun toinen osapuoli ei pysty puolustamaan itseään(tai jo vähän ennen).

Toki kun urheilusta puhutaan, niin saattaa onnettomuuksia sattua. Mutta onnettomuuksia sattuu jokaisessa lajissa, vaikka kyseessä olisi risti-nollan peluu. Nimenä Vapaaottelu on vähän provosoiva ja ehkä englanninkielinen vastine MMA(Mixed Matrial Arts) kuvaa tapahtumaa paremmin. Laji on rantautunut Suomeen jo aikoja sitten mutta on silti vielä erittäin marginaalissa. Mutta mitä enemmän laji on esillä ja tietoisuus lajista kasvaa, niin toivottavasti samalla myös lajiin liittyvät väärinymmärrykset vähenevät. Haluaisin korostaa, että vapaaottelussa on kyse urheilusta, eikä tappelemisesta, tai varsinkaan nörttien tappelemisesta

Shriek
Mitenhän noissa UFC tai PRIDE otteluissa menetellään, jos joku kuolee tai joutuu pyörätuoliin? Onko ottelija itse vastuussa itsestään?
Kukas muu siitä vastuussa voisi olla kun ottelija itse? Yleensä kilpaileminen ammattilaiskehissä kuitenkin edellyttää vakuutuksen, joka kattaa lajissa mahdollisesti sattuvat haaverit.

Casaubon selittikin aika hyvin, että kyse on kuitenkin verrattain turvallisesta urheilulajista.

Silti, toisin kuin Casaubon sanoi, niin ainakin yksi ottelija on kuollut kehään. Tällöinkin kyse oli tämän omasta tyhmyydestä, sillä hänellä oli sydänvika, minkä takia kotimaassaan ei herunut edes ottelulupia.
Vide ko. tapauksesta: http://video.google.com/videoplay?docid ... 0296314666

Casaubon
Tämän lisäksi vapaaottelussa erittäin suurta roolia näyttelee "mattopaini" missä ratkaisevat lopetukset tapahtuvat kuristusten ja lukkojen muodossa useammin kuin lyöntien tai potkujen seurauksena. Sen lisäksi, että onnistuneen lukon saamisen huomaavat molemmat urheilijat jo ennen kun se alkaa vaikuttaa, niin paikalla on asiantunteva tuomari, joka lopettaa ottelun heti kun toinen osapuoli ei pysty puolustamaan itseään(tai jo vähän ennen).Itselleni on ihan tuttuja nuo ottelut, kun olen niitä aika paljon katsellut. Se vaan on vaan hieman mietityttänyt, että miten ei ole vakavempia onnettomuuksia pahemmin sattunut. Muutamissa otteluissa on äijä tipahtanut nyrkistä tosi kummallisiin asentoihin, joista olisi voinut luulla, että nyt sattui pahasti. Viimeksi taisi olla joku Mirco Cro Copin ottelu, jossa hänellä vääntyi jalka niin ikävästi, että teki pahaa katsoa.

Toki kun urheilusta puhutaan, niin saattaa onnettomuuksia sattua. Mutta onnettomuuksia sattuu jokaisessa lajissa, vaikka kyseessä olisi risti-nollan peluu. Nimenä Vapaaottelu on vähän provosoiva ja ehkä englanninkielinen vastine MMA(Mixed Matrial Arts) kuvaa tapahtumaa paremmin.Joo. Vapaa otteluahan ei ole käytännössä olemassakaan, ellei sitten mene kadulla haastamaan riitaa, mutta se taas ei ole urheilua.

sinappi
Kukas muu siitä vastuussa voisi olla kun ottelija itse? Yleensä kilpaileminen ammattilaiskehissä kuitenkin edellyttää vakuutuksen, joka kattaa lajissa mahdollisesti sattuvat haaverit.

Jep. Jotain tuommoista toimintaa minä ajoinkin takaa. Yhteiskunnassa on oltava jokin sellainen palvelu, joka hyväksyy noissa tappeluissa sattuneet onnettomuudet sellaisenaan, eikä esim. hoitoa jätetä antamatta, vaikka on itse kerjännyt verta nenästään.

Jos USA:sta tällaisia vakuutusyhtiöitä löytyy niin miten mahtaa olla, löytyykö niitä suomesta?

Voiko syynä lajin hitaaseen tulemiseen olla vaikkapa lakieroavaisuudet suomen ja USA:n välillä?

sinappi

Silti, toisin kuin Casaubon sanoi, niin ainakin yksi ottelija on kuollut kehään. Tällöinkin kyse oli tämän omasta tyhmyydestä, sillä hänellä oli sydänvika, minkä takia kotimaassaan ei herunut edes ottelulupia.

Jep, Casaubon olisi voinut jättää lisäämättä lausahduksen "sun muissa vapaaottelutapahtumissa". Suurimmissa organisaatioissa tarkkaillaan ottelijoiden terveyttä niin tarkasti, ettei sydänvaivaiset pääse kehään.

Ihme ettei ko. klubia olla vielä ratsattu terrorismiepäilyjen vuoksi, sillä vallankumous, ilkivalta jne. ovat olennainen elementti Palahniukin kirjaa / Fincherin elokuvaa, johon ilmeisesti [oletan] tämäkin klubi perustuu. Jack Thompson iskee?

Shriek

Muutamissa otteluissa on äijä tipahtanut nyrkistä tosi kummallisiin asentoihin, joista olisi voinut luulla, että nyt sattui pahasti.Noissa vääntyy polvia ja nilkkoja, mutta sama ongelma on kaikissa pystylajeissa. Vapaaottelussa vain riittää yksi tuomarin väliintulo, niin ottelu on siinä. Lukua ei lasketa, kuten nyrkkeilyssä. Se vähentää päähän tulevien iskujen määrää, painimisen lisäksi.

Shriek

sinappi
Kukas muu siitä vastuussa voisi olla kun ottelija itse? Yleensä kilpaileminen ammattilaiskehissä kuitenkin edellyttää vakuutuksen, joka kattaa lajissa mahdollisesti sattuvat haaverit.Jos USA:sta tällaisia vakuutusyhtiöitä löytyy niin miten mahtaa olla, löytyykö niitä suomesta?

Käytännössä kaikki vakuutusyhtiöt vakuuttavat myös vapaaottelijoita. Se ei ole läheskään pahin vakuutettava laji. Vakuutusyhtiöt vihaavat judokoita ja painijoita, koska noissa lajeissa tapahtuu eniten kalliita loukkaantumisia. Polvet ja olkapäät eivät ole halpoja korjattavia. Eri lajien vakuutuksien hinnoista erot näkee, judo on kallein ja paini tulee hyvänä kakkosena.

taiteilijatyyppi

- Tämän lähemmäksi oikeaa tappelua ei voi päästä, vaikka en ole kyllä koskaan ollut sellaisessa, ohjelmointi-insinööri Shiyin Sioun, 34, toteaa pehmeällä äänellä.

Oletko kuullut K2 - otteluista, taikka vapaapainista?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat