Seuraa 
Viestejä45973

Kysyisin asiantuntijoilta ja päteviltä maallikoilta neuvoa poikani (6v)käsivammasta.
Kaksi päivää sitten hän kaatui kätensä päälle leikkiessään. Koska kipu näytti olevan niin kova, ettei käteen juuri voinut koskea, veimme hänet lääkärille.
Diagnoosi oli, ettei kädessä ollut mitään näkyvä vikaa. Tällaiseen päädyttiin röntgenkuvauksen ja lääkärin tutkimuksen jälkeen.
Kommenttina oli, että kättä voi pitää tarvittaessa kantositeessä pari päivää, minkä aikana käden pitäisi parantua.
Tänään tulee kaksi päivää täyteen ja käsi on kaikkea muuta kuin parantunut... Se ei ole enää levossa kipeä, jopa ilman kantosidettäkin mutta kättä ei pysty liikuttamaan kivutta. Turvotusta ei minusta kädessä ole, eikä edes mustelmia. Silti poikani roikottaa kättään kuin manillaköyttä. Minusta vaikuttaa, että kyynärnivelessä on jotain vikaa, koska hän ei pysty taivuttamaan kättään ilman kipua.
Menen hänen kanssaan todennäköisesti huomenna uudestaan lääkärille ja toivoisin saavani teiltä muutamia kommentteja sinne keskustelun aiheeksi.

Kommentit (5)

Onhan se toki mahdollista, että jotain nivelsiteitäkin on venähtänyt, tai nivel on vähän siinä tohinassa kopsahtanut ja kerännyt nestettä tms. Liikkuuko käsi kuitenkin normaalisti, eli ei anna periksi vääriin suuntiin eikä vastusta normaalia liikettä? Aika korjaa, jos vaan mitään ei ole poikki asti mennyt.

Nuorilla voi tulla lisäksi tavallisesti harmittomia mutta toki kipeitä pajunvitsamaisia murtumia, mutta niidenkin pitäisi kyllä näkyä röntgenissä. Voi toki olla, että murtuma on niin pieni ettei se näy, mutta siinä tapauksessa hoitoakaan ei kyllä tarvita - paitsi aikaa.

Kyynärniveleen tulee kipua jos kättä koukistaa yli 90 astetta. Muuten nivel liikkuu normaalisti eli ei yli.
Toivotaan ettei mitään olisi rikki.
Saattaa olla että pääsen jo tänään pojan kanssa lääkärin puheille.

Kiitos kommenteistasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Turhaan menet, koulutat lapsestasi vain nössöä ja turhan valittajaa.

Toivottavasti menet yksityiselle, tuo jos mikä olisi julkisen terveydenhuollon väärinkäyttöä.

HandyMan
poikani roikottaa kättään kuin manillaköyttä.

Mieleeni tuli olkapään sijoiltaan meno.
Itse kaaduin muutamia vuosia sitten, enkä kivusta johtuen kyennyt nousemaan ylös. Vasta sairaalassa otetusta röntgenkuvasta paljastui, että olkapää ei ollut sijoillaan.

Kaikki murtumat eivät kuulemma näy heti edes röntgenkuvissa, näin sanoi röntgenlääkäri. Kaaduin käteni päälle ja noin tunti sen jälkeen kuvissa ei näkynyt mitään, joten lekuri lähetti kotiin. Seuraavana yönä kipu vain kasvoi ja käsi turposi, joten aamulla uudestaan lääkäriin, ja sieltä löytyi murtuma kahdesta kohtaa, ja käsi pakettiin 8 viikoksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat