Seuraa 
Viestejä45973

Ranteeni on ollut jonkin aikaa lievästi kipeytynyt. Täälläpäin sanotaan, että ranne on "hiveltynyt" tai että ranne on levinnyt. Hoidoksi on aina käytetty villalankaa, joka kierretään ranteen ympärille melko tiukkaan. Viime kerralla kipu katosi yhdessä yössä, kun laitoin villalangan ranteen ympärille.

Tämä on vanha konsti, jota on käytetty varmaan vuosisatoja. Mihin se mahtaa perustua? Tärkeää on, että lanka on puhdasta villaa. Onko vaikutus villassa vai jossain muussa. Humpuukia se ei ole, koska sitä on käytetty ja siitä on ollut apua.

Onko muilla kokemuksia tai muuta tietoa asiasta?

Kommentit (3)

Tiukka side poistaa nestettä ja siten painetta, joka voi aiheuttaa kipua. Langan saa erityisen tiukkaan verraten nauhaan ja se kostuessaan kiristyy lisää.

Jep, monet kansanparantajat, kuten oma isoisoisäni käytti konstia monasti. Tällä konstilla on minultakin häivytetty syylä sormesta yhdessä yössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitkulaiseksi kasvaneen syylän poistamiseksi riittää sen pintaverenkierron estäminen.
Olen poistanut itseltäni sellaisen syylän sitomalla sen ympärille ompelulangan, eikä sitä tarvinnut edes kovin tiukkaan sitoa.

Tiedän tapauksen, jossa erään maatalon väki oli laittanut lehmilleen kuminauhan häntään ja nauhan toisen pään he olivat solmineet kattoon. Tarkoituksena oli ollut estää lehmiä huiskimasta lypsäjää lypsyn aikana.
Kun lehmät olivat käyneet makuulle, karjanhoitajan mielestä kuminauha oli antanut riittävästi periksi, eikä hän ollut irrottanut niitä hännistä. Mutta aikaa myöten oli käynyt ilmi, että hän oli ollut väärässä. Lehmiltä oli pudonnut hännät!

Häntä on selkärangan jatke ja on helppo kuvitella lehmille tietämättömyyden takia tuotettu kärsimys.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat