Seuraa 
Viestejä45973

Tämä asia saattaisi ehkä kuulua johonkin toiseen foorumiin,mutta olettaisin,että täältä löytyy suht järkeviä ihmisiä,ja ehkä se luonnollinen selityskin.

Nähtiin naisystävän kanssa taivaalla lentävä esine, ja jäätiin ihmettelemään,että josko löytyisi jokin selitys.
Tai ehkä joku toinen on nähnyt saman.
Lieksa 17.-18.8 n.klo 24.00-00.05

Etelä-pohjoinen suunnassa liikkuva valopiste jota luulin satelliitiksi.kääntyi äkkinäisesti n. sekunnissa 90 astetta suuntaan itä-länsi välähtäen auringon valossa samalla tavalla kuin satelliitti joskus ylilennolla. (Lentokorkeus?) Katosi hetkeksi (käännös ja lento suunnassa etelä-pohjoinen?),mutta ilmestyi taas suunnassa länsi-itä. Katselusuunta asteina koko ajan noin 45 astetta suunnasta riippumatta. lensi tämän "neliön" sivut alle minuutissa kunkin.

Vakoilukone? Vai ufoko : )

Kommentit (6)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Todennäköisesti kaksi eri satelliittia. Välähdys viittaisi siihen, että satelliitin joku osa heijastaa suoraan Auringon valon. Liikkuessaan sitten Maan varjoon satelliitti äkisti häviää - toisesta suunnasta tulevalle satelliitille taas käy täsmälleen päinvastoin, se ilmestyy tyhjästä. Sopivasti vaan ovat sattuneet risteävälle reitille. Satelliitteja ja avaruusromua on niin suuret määrät, että en pitäisi edes kovin harvinaisena tapahtumana. Jos keli on hyvä, niin satelliitteja näkee monesti useampiakin samanaikaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis se lentorata oli :

Etelästä pohjoiseen,käännös 90 astetta suuntaan idästä länteen, käännös 90 astetta etelästä pohjoiseen (?),ja käännös 90 astetta lännestä itään.

Ja lentorata koko ajan noin 45 asteen katselukulmassa,kohteen lentosuunnasta huolimatta.
Alimman mahdollisen lentokorkeudenhan pystyisi laskemaan siitä,että auringonvalo osui kohteeseen klo 12 yöllä.
Mutta laskemattakin tietää,että korkealla meni. +20Km ?
Kohteen kirkkaus oli ympäröivien tähtien kanssa samanlainen.

Aika epätodennäköistä,että siellä olisi ollut 4 satelliittia viiden minuutin sisällä.
Ja edellinen ilmestyisi aina näkyviin risteävällä lentoradalla edelliseen nähden.

Tai siis kolme satelliittia. Se lentosuunta Etelä-pohjoinen suunnan itä-länsi jälkeen on arvaus. (pihapuut näköesteenä) Mutta arvaus se oli siellä paikanpäälläkin,ja sen päättelyn mukaisesti kohde löytyi uudelleen suunnassa lännestä itään.

Loogisimmalta selitykseltä kuulostaa monta satelliittia tai avaruusromun kappaletta. Pyöriessään sopivasti ja etenkin ilmestyessään/kadotessaan Maan varjoon ne luovat helposti vaikutelman yhdestä kappaleesta, joka muuttaa jyrkästi suuntaa.

Ihmisen havaintokyky on aika rajallinen, varsinkin pimeällä. Olen tehnyt tähtiä tarkkaillessani muutaman kerran aivan samanlaisia havaintoja. Ekalla kerralla piti oikein tarkistaa, mistä kiertolaisista oli kysymys - kantoraketin jämiähän ne :)

Taivaalla näkyvien satelliittien ja avaruusromun tunnistamiseen löytyy muuten tietokantoja netistäkin. Valopisteestä kannattaa panna merkille ainakin aika, suunta ja sijainti taivaalla (esim. minkä tähtikuvioiden kautta kulki).

Tässä pari aika hyvää saittia:
http://calsky.com/
http://heavens-above.com/

Tuolta löytyy ennusteet Iridium-välähdyksistäkin. Sitten voi tehdä vaikutuksen kanssaihmisiin soittamalla satelliittiin ja pyytämällä poikia laittamaan valot päälle :)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat