Seuraa 
Viestejä45973

Kaikkihan me tunnemme tuon ihmiskunnan vitsauksen, alkoholin. Mitä hyötyä näistä sen mukanaan tuomista denareista on? Mitä hyötyä alkoholista ylipäätään on? Vanhemmat pieksee kännissä toisiaan ja lapsiaan, usein jopa heille täysin tuntemattomia ihmisiä. Känniset käyttäytyy tökerösti, 99 prosenttisesti. Huudellaan ja rähistään tuntemattomille ihmisille, kuseskellaan minne huvittaa, ammutaan naapuria jalkajousella päähän, eikä aamulla muisteta (muka) koko asiasta mitään. Alkoholi ei selvästikään ole tarkoitettu ihmisen, eikä minkään muunkaan elollisen olennon nautittavaksi. Alkoholia ei kasva luonnossa, toisin kuin monia muita huomattavasti miedompia ja vaarattomampia päihteitä. Sitäpaitsi, alkoholi johtaa todennäköisesti vääjämättä kovempiin aineisiin, kuten liimaan, crackiin tai butaaniin.. ja sitten se onkin menoa. Kovimmat alkoholistithan kuitenkin ovat tunnetusti esim. alkoholia miedomman päihteen,kannabiksen,suurimpia vastustajia.

Mielestäni alkoholin myynti pitäisi kieltää lopullisesti, niin paljon haittaa siitä yhteiskunnallemme on.

Sivut

Kommentit (40)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Tyräpoika
Mielestäni alkoholin myynti pitäisi kieltää lopullisesti, niin paljon haittaa siitä yhteiskunnallemme on.

Kokeiltiinhan tuota jo kerran. Ilmeisesti homma ei oikein toiminut, koska kielto lakkautettiin.

Ilman viinaakin pärjäisin, mutta joskus pari siideriä auttaa rentoutumaan ja irtautumaan arkihuolista, ja sitä jotenkin vaan nukkuu paremmin. Tällainen tuskin katsotaan ongelmalliseksi?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36125
Tyräpoika
Kaikkihan me tunnemme tuon ihmiskunnan vitsauksen, alkoholin. Mitä hyötyä näistä sen mukanaan tuomista denareista on?Ovat maksaneet hitonmoiset verot valtiolle ajaessaan itsensä sillan alle.

Mitä hyötyä alkoholista ylipäätään on?Ujolle miehelle parisuhteen muodostaminen ilman alkoholia on mahdottomuus. Sopiva pöhnä muuttaa myös juhlat ja muut sosiaaliset tilaisuudet helvetillisestä piinasta mukaviksi paskanjauhamisrupeamiksi.

Känniset käyttäytyy tökerösti, 99 prosenttisesti. Huudellaan ja rähistään tuntemattomille ihmisille, kuseskellaan minne huvittaa, ammutaan naapuria jalkajousella päähän, eikä aamulla muisteta (muka) koko asiasta mitään.Oletko ihan varma tuosta prosenttiluvusta. Aika usein 1 %:n paskasakki aiheuttaa 99 % häiriöistä. No, ei viina kaikille sovi, ja sellaisten tulisi ymmärtää olla juomatta. Siinä vaiheessa kun alkaa uhata muita, olisi parempi sulkea ihminen pakkolaitokseen.

No, juopoista on sentään 1 fiksuja. Sen sijaan huumeenkäyttäjistä 99,9 % on tautisia nistejä, jotka ryöstelevät kioskeja likaisilla hassiksen suoneen pistämiseen käytetyillä neuloilla. Se loppu 0,1 % vetää ruohoa ja hyppää alas talojen katolta (viattomien lasten niskaan) luullen itseään avaruusalukseksi.

Alkoholi ei selvästikään ole tarkoitettu ihmisen, eikä minkään muunkaan elollisen olennon nautittavaksi. Alkoholia ei kasva luonnossa, toisin kuin monia muita huomattavasti miedompia ja vaarattomampia päihteitä.Väärin. Alkoholia juuri kehittyy luonnossa hedelmien sokerien käydessä, ja monet eläimet nauttivat sitä. Afrikassahan humalaiset norsulaumat hävittävät kokonaisia kyliä. [lähde: joku muinainen luonto-ohjelma]. Suurin osa kehittyneistä eläimistä tuntee vetoa humalaan (ja myös muihin päihteisiin) ja ovat alttiita päihderiippuvuudelle. Hyönteisille alkoholi on energianlähde muiden joukossa. Todennäköisesti siksi nisäkkäille on ylipäätään kehittynyt alkoholia hajoittava mekanismi, koska he ovat saaneet luonnollisesta ravinnostaan alkoholia. Monet alkoholin tapaiset orgaaniset yhdisteet tappavat kaksi kertaluokkaa pieneminä annoksina kuin alkoholi.

Sitäpaitsi, alkoholi johtaa todennäköisesti vääjämättä kovempiin aineisiin, kuten liimaan, crackiin tai butaaniin.. ja sitten se onkin menoa.Joo, juuri hiljattain hommasin 11 kilon nestekaasupullon. Täytyykin sorvata adapteri jolla siihen saa kiinni sukellusmaskin. Ja ruokajuomaksi polttoöljyä, se maksaa vain noin 60 senttiä litralta. Hartaudella vaalittu habanerokin tuottaa ruhtinaallisesti yhden hedelmän. Se se vasta kovaa kamaa on. Pirtu on kuin vettä sen rinnalla.

Kovimmat alkoholistithan kuitenkin ovat tunnetusti esim. alkoholia miedomman päihteen,kannabiksen,suurimpia vastustajia.Joo, aivan varmasti jokaista puliukkoa kiinnostaa aivan suunnattomasti hampunpössyttelijöiden kohtalo.

Mielestäni alkoholin myynti pitäisi kieltää lopullisesti, niin paljon haittaa siitä yhteiskunnallemme on.

Niinpä tietysti, kielletään kaikki mikä ei minua miellytä ja määrätään pakolliseksi kaikki josta minä pidän. Sillä tavalla se ihanneyhteiskunta luodaan. Jos kerran muut mömmöt kiinnostavat, eikö olisi parempi vaahdota typerien kieltolakien purkua sen sijaan että vaahtoaa lisää kieltolakeja. Ei se ryyppääminen pakollista ole, vaikka se ei laitonta olekaan.

Ei taida onnistua kokeiltiinhan sitä jo kieltolain aikaan. Suomi ja maailma kyllä paljon parempi ja turvallisempi paikka ilman alkoholia, kun 75% väkivaltarikoksista tehdään kännissä ja yli puolet itsemurhista. Mutta se kieltäminen ei vaan toimi tässäkään asiassa, joten ei pidä kieltää.

Alkoholi on luultua vaarallisempaa
30.08.2007 13:11

Alkoholi on arvioitua suurempi syövän aiheuttaja. Suomessa alkoholin takia sairastuu syöpään vuosittain noin 500 ihmistä.

Alkoholi aiheuttaa Kansanterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan yli 10 prosenttia yli 30-vuotiaiden kuolemista. Jos runsaammin alkoholia käyttäneet vähentäisivät juomistaan vähiten käyttävän kolmanneksen tasolle, vältettäisiin vuosittain noin 5000 kuolemaa.

Tutkimuksen aineisto kerättiin vuonna 2000. Alkoholin kulutus lisääntyi tämän jälkeen, ja vuonna 2005 alkoholin liiallisen käytön arvioidaan aiheuttaneen jo noin 6000 kuolemaa.
Syöpäyhdistys: Alkoholin syöpävaarasta puhuttava avoimesti

Suomen Syöpäyhdistyksen mielestä kuluttajille olisi puhuttava nykyistä avoimemmin alkoholin syöpävaarasta. Tänä vuonna julkaistun kansainvälisen arvioinnin mukaan syöpävaara on aiemmin arvioitua suurempi.

Alkoholin osuus syövän aiheuttajana on arvioitu 2-5 prosentiksi, mikä tarkoittaa Suomessa noin 500:aa syöpää vuodessa. Yhdistettynä muihin syöpävaarallisiin aineisiin terveyshaitta on vielä suurempi.

(MTV3-STT)

Lähde : http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2007/08/556707

Alkoholin haittavaikutukset yhteisöön ovat kieltämättä huomattavat.
Monesti saa lukea miten joku on jälleen kerran hölmöillyt alkoholin vaikutuksen alaisena. Aika eristyksissä saa lisäksi asua jotta ei törmäisi jatkuvasti henkilöihin jotka ryyppäävät itsensä huonoon kuntoon.
Alkoholi rasittaa lisäksi terveydenhuoltoa. Sairaalalla näen jatkuvasti ihmisiä jotka ovat juoneet itsensä hajalle tai satuttaneet itsensä humalapäissään.

Minkäänlaista kieltolakia en silti ymmärtäisi. Kyllä sitä alkoholiakin voi nauttia ihan järkevissä määrissä ja ei se kaikille aiheuta ongelmia elämässä.
Jos alkoholi kiellettäisiin niin pimeät markkinat valtaisivat senkin alan. Epäpuhtaat alkoholit aiheuttaisivat suuren määrän myrkytyksiä ja lisäksi kieltolain vahtiminen veisi poliisilta arvokkaita resursseja selvittää niitä pahempiakin rikoksia.

Itse näen asian niin että hyvin monilla ihmisillä on tarve jossakinmäärin päihtyä ainakin sillointällöin. Tämä irrottaa ihmisen arjesta, tarjoaa elämään vaihtelua ja pitää mielen virkeänä.
Anteeksi että vedän nyt taas kannabiksen mukaan tähänkin keskusteluun mutta pakkohan se on mainita.
Jos ihmisillä olisi olemassa tälle päihtymiselleen edes jonkinlaisia vaarattomampia vaihtoehtoja alkoholin lisäksi niin uskon että tämä kehittäisi yhteiskuntaa parempaan suuntaan. Mutta kun ei. Jos käytät alkoholia vaarattomampaa ja terveellisempää päihdettä eli siis kannabista rentoutuaksesi sillointällöin niin olet lain mukaan tehnyt rikoksen. Sinua rankaistaan päätöksestäsi. Maksat sakkoja ja lisäksi sinut mahdollisesti passitetaan A-Klinikalle huumetesteihin useiksi kuukausiksi jos satut esim omistamaan ajokortin. Siellä sitten tenttaavat että piikitätkö huumeita ja ostatko kadulta epämääräisiä nappeja. Ei minkäänlaista suhteellisuudentajua tässä toiminnassa.

On tämä Suomi vaan niin ihmisystävällinen ja ymmärtäväinen valtio.

hdheymreyrer
Ei taida onnistua kokeiltiinhan sitä jo kieltolain aikaan. Suomi ja maailma kyllä paljon parempi ja turvallisempi paikka ilman alkoholia, kun 75% väkivaltarikoksista tehdään kännissä ja yli puolet itsemurhista. Mutta se kieltäminen ei vaan toimi tässäkään asiassa, joten ei pidä kieltää.

Selvinpäin tehtyjen väkivaltarikosten ja itsemurhien määrä nousisi.

Tietääkseni kieltolakia ei lakkautettu pelkästään siksi etteikö se olisi toiminut, vaan pikemminkin siksi että valtio oli siihen maailmanaikaan kipeästi rahan tarpeessa.

Joten ei muuta kuin kieltolaki alas, ja valtion omistama alkoholimonopoli pystyyn (Alko).

Ei kovin kaukonäköistä toimintaa, kun ajattelee valtiolle tulevia tappioita alkoholin aiheuttamien sairauksien ja ongelmien hoidossa.

Itseäni ei haittaisi kieltolaki, koska en alkoholia käytä, ja vältän myös kaikkea sosiaalista toimintaa, missä alkoholi virtaa. Joillekin saattaa olla vaikea uskoa, mutta tunnen olevani onnellisempi näin.

Tupakoinnin voisi kieltää lailla kokonaan. Jokainen tupakan tieltä kaadettu hehtaari sademetsää on liikaa.

En jaksa nyt ruveta ottamaan asiasta selvää, mutta näin lonkalta voisin arvella että valtio saa alkoholi veroina enemmän riihikuivaa kun mitä alkoholin aiheuttamien sairauksien hoitoon käytetään...

Jos jollain on jotain statistiikkaa niin ollos hyvä vaan.

Sitä paitsi polttamisen haitat, poltat sitten ihan mitä tahansa, ovat kuningas alkoholia suuremmat ! Vaatteet rupeaa haisemaan ja sitten niitä pitää tuulettaa tai pistää pesuun. Hieno homma, että enää ei yökerhoissa saa poltella, on meinaa raikkaat vaatteet aamullakin!

Tyräpoika
Mitä hyötyä alkoholista ylipäätään on?
Punaviinin terveyshyödyt ovat aivan selvät. Mielestäni punaviinin kaltaisen terveysjuoman käyttöä pitäisi suosia poistamalla sen alkoholivero.


Kohtuullinen punaviiniannos parantaa sepelvaltimoiden toimintaa
8.12.2006 Turun yliopisto/YLE Terveys

LL Tuomas Kiviniemen väitöskirjatutkimuksessa selvitettiin punaviinin, alkoholittoman punaviinin ja konjakin vaikutusta sepelvaltimoiden toimintaan, jota mitattiin sepelvaltimon virtausreservillä.

Punaviini paransi sepelvaltimoiden toimintaa kohtuullisella annoksella. Alkoholittomalla punaviinillä ja konjakilla ei ollut vastaavaa vaikutusta. Sepelvaltimoiden toiminnan paraneminen on yhteydessä suurenevaan veren antioksidanttitasoon, ja paraneminen näytti välittyvän sekä punaviinin sisältämien polyfenoleiden että alkoholin kautta.

Alkoholijuomien kohtuullisella nauttimisella on yhteys alentuneeseen sydän- ja verisuonitautien kuolleisuuteen epidemiologisissa tutkimuksissa. Suurin riskin alenema on liitetty viinien, etenkin punaviinin nauttimiseen. Aiemmin ei kuitenkaan tiedetty, onko punaviinillä ja alkoholittomalla punaviinillä eroa sepelvaltimoiden toimintaan elimistössä välittömästi nauttimisen jälkeen, tai onko nautitun punaviiniannoksen suuruudella merkitystä. Lisäksi konjakin vaikutusta sepelvaltimoiden toimintaan ei ole aiemmin tutkittu.

Tutkimuksen tulosta ei voi sellaisenaan käyttää punaviinin käyttöä puoltavan suosituksen pohjana, vaan se kartoittaa juoman vaikutusta välittäviä mekanismeja.

http://www.yle.fi/genreportaalit/portaa ... tunid=8067

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Tyräpoika
Kaikkihan me tunnemme tuon ihmiskunnan vitsauksen, alkoholin. Mitä hyötyä näistä sen mukanaan tuomista denareista on? Mitä hyötyä alkoholista ylipäätään on?

Esimerkiksi Suomen valtion hyvinvointi on hyvin pitkälti maksettu alkoholiveron avulla.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

neutroni: "hassiksen suoneen pistämiseen käytetyillä neuloilla."

Siis anteeksi mitä? Oliko tämä tarkoitettu vitsiksi?

neutroni: "Väärin. Alkoholia juuri kehittyy luonnossa hedelmien sokerien käydessä, ja monet eläimet nauttivat sitä. Afrikassahan humalaiset norsulaumat hävittävät kokonaisia kyliä. [lähde: joku muinainen luonto-ohjelma]. Suurin osa kehittyneistä eläimistä tuntee vetoa humalaan (ja myös muihin päihteisiin) ja ovat alttiita päihderiippuvuudelle. Hyönteisille alkoholi on energianlähde muiden joukossa. Todennäköisesti siksi nisäkkäille on ylipäätään kehittynyt alkoholia hajoittava mekanismi, koska he ovat saaneet luonnollisesta ravinnostaan alkoholia. Monet alkoholin tapaiset orgaaniset yhdisteet tappavat kaksi kertaluokkaa pieneminä annoksina kuin alkoholi."

Missäs kannabis kehittyy? Ettei vaan luonnossa?
Miksiköhän ihmiselle on kehittynyt kannaboideja käsittelevä mekanismi, kannabis-reseptorit? Kielisiköhän se siitä, että kannabista on käytetty jo tuhansia, ellei kymmeniä tai jopa satojatuhansia vuosia.

Kossua ei varmaankaan ole litkitty vielä tuhatta vuotta?
Se on keinotekoista huumetta, ja järkevien ihmisten tulisikin olla kaikenlaisia kemikaaleja ja keinotekoisia huumeita vastaan. Alkoholisti ei siihen enää tietenkään pysty. Hän puolustelee viinin 'maisteluaan' ja brandyn 'siemailuaan' minkä ehtii. Alkoholisti ei tunnusta itseään alkoholistiksi. Omassa mielessään hän on tietysti vain kohtuukäyttäjä.

Kannabiksen kukintoa syömällä saat lähes kaikki rasvat ja aminohapot ym. mitä ihmiskeho tarvitsee.

Eihän tuolla kaduilla enää uskalla kulkea. Ei voi tietää koska joku alkkishörhö lyö pullolla päähän tai tökkää puukolla kylkeen! Sitten kun nämä samat alkkikset kerääntyvät isoon porukkaan, voi lopputuloksia vain arvailla.. "10 alkoholin vaikutuksen alaisena olevaa nuorta miestä hakkasivat ja potkivat 46-vuotiaan miehen koomaan nakkikioskin jonossa, kun tupakoimaton mies ei tarjonnut heille tupakkaa.."

Mutta tämä keskustelu ei ollut keskustelu kannabiksesta, vaan yhteiskunnan suurimmasta vitsauksesta: alkoholista. Suurimmat puolustelijat lienee näitä halvan viinan perässä juoksijoita, viinaveron nostamista vastaan taistelevia rähinä-alkoholisteja.

A-klinikka saattaisi olla oikea osoite, jos juot alkoholia enemmän kuin kerran kuukaudessa.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Tyräpoika

Mutta tämä keskustelu ei ollut keskustelu kannabiksesta, vaan yhteiskunnan suurimmasta vitsauksesta: alkoholista.

Äläpäs liioittele. Mikään päihde ei ole minkään yhteiskunnan pahin vitsaus.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Hoo Moilanen
En jaksa nyt ruveta ottamaan asiasta selvää, mutta näin lonkalta voisin arvella että valtio saa alkoholi veroina enemmän riihikuivaa kun mitä alkoholin aiheuttamien sairauksien hoitoon käytetään...

Jos jollain on jotain statistiikkaa niin ollos hyvä vaan.

Sitä paitsi polttamisen haitat, poltat sitten ihan mitä tahansa, ovat kuningas alkoholia suuremmat ! Vaatteet rupeaa haisemaan ja sitten niitä pitää tuulettaa tai pistää pesuun. Hieno homma, että enää ei yökerhoissa saa poltella, on meinaa raikkaat vaatteet aamullakin!

"Alkoholin käytön aiheuttamien haittojen välittömiksi kustannuksiksi vuonna 2003 saatiin tässä tutkimuksessa 933 miljoonaa euroa. Terveydenhuollon kulut olivat lähes 90 miljoonaa euroa vuodessa. Sosiaalihuollon kulut nousivat 160 miljoonaan euroon, josta päihdehuollon osuus oli 90 miljoonaa euroa. Omaisuusvahinkojen arvoksi saatiin 210 miljoonaa euroa. Eläkkeet ja sairaus-päivärahat olivat noin 220 miljoonaa euroa pääpainon ollessa selvästi eläkkeissä. Järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon kului alkoholin vuoksi 254 miljoonaa euroa vuonna 2003."

http://www.stakes.fi/FI/Julkaisut/verkkojulkaisut/raportteja06/Vr10_2006...

Alkoholi pahin päihde suomessa :

"Vuoden 1995 päihdetapauslaskennassa tutkituista sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaista 94 prosenttia käytti päihteenään alkoholia, 23 prosenttia lääkkeitä, yhdeksän prosenttia kannabista ja seitsemän prosenttia muita huumeita. Lääkkeiden ja huumeiden väärinkäytöstä yhteensä aiheutuneet välittömät kustannukset ovat noin 20-25 prosenttia alkoholin päihdekäytön aiheuttamista vastaavista kustannuksista."

http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanterveyslehti/lehdet_1998/...

Paljonkohan se valtio sitten loppujenlopuksi saa vuosittain alkoholin verotuksesta rahaa.
Olisi ihan mielenkiintoista tietää.

Neutroni kirjoitti:"Ujolle miehelle parisuhteen muodostaminen ilman alkoholia on mahdottomuus. Sopiva pöhnä muuttaa myös juhlat ja muut sosiaaliset tilaisuudet helvetillisestä piinasta mukaviksi paskanjauhamisrupeamiksi. "

Jos ei ihminen pysty selvinpäin kanssakäyntiin muiden ihmisten kanssa, ja pystyy siihen vain humaltuessaan.. niin mitäs seuraavana päivänä sitten? Täytyykö taas imeskellä vähän rohkaisujuomaa että pystyy tavalliseen kanssakäyntiin edellis-iltana (järjettömässä humalassa) iskemänsä ihmisen kanssa?

Minun mielestäni luonnollisuus on ihmisen tärkein ominaisuus, jos hän siihen pystyy. Minä en KOSKAAN ole vetänyt itseäni siihen tilaan, että muistini pätkisi, tai minulla olisi black-outeja edellis-illalta.. ja siihen pyrinkin. En halua tutustua ihmisiin, joiden persoona ei ole heidän omansa. Pysyn skarppina, olkoon tilanne mikä hyvänsä.

Jos olen ollut juhlissa esim. ystävieni luona, ei ole koskaan juolahtanut pieneen mieleenikään kusta boolimaljaan! Mielestäni käyttäytymiseni tosielämässä riittää kertomaan kannattaako sitä viinaa kiskoa, vaiko eikö.
Ja näiden kännihäiriköiden ynnä nurkkiin kuseskelijoiden olisi mielestäni syytä pysähtyä miettimään omaa toimintaansa. Mielestäni edellä mainitsemani toiminta ei ole sopivaa käytöstä aikuiselta ihmiseltä.

Jos asiaa haluaa miettiä loogisesti, niin siihen on luonnollisesti useampi näkökanta. Laitoin aiemmin asiasta kyselyn ja postaan sen tähänkin:

Millä perusteilla päihteiden käytön rangaistavuus mielestäsi pitäisi luokitella?

A) Minkään päihteen käytöstä ei pitäisi rangaista. Jos jokin päihde on erityisen vaarallinen, niin sen käyttö on jo itsessään rangaistus.

B) Aineen päihdyttävyyden perusteella. Päihtyminen on syntiä, joten päihtymisen syvyys määrittäköön rangaistavuuden.

C) Päihteen haitallisuus yksilölle ja yhteisölle. Asiaa tulee tutkia ja määrittää rangaistavuus sen mukaan miten vaarallinen kyseinen aine on yksilölle ja/tai yhteisölle.

D) Käytön mukaan. Vähemmistöt kyykkyyn, rangaistaan vähiten eniten käytettyjen päihteiden käyttämisestä ja eniten harvemmin käytetyistä päihteistä.

E) Kaikki päihteet mitä minä käytän, tulisi olla laillisia ja muita ihmisiä tulee rangaista muiden päihteiden käytöstä.

F) Rangaistaan ihmisiä kaikesta epäterveellisestä ja/tai "syntisestä".

Eli Alkoholi voisi olla laillista logiikoiden A, D ja E perusteella itse lähestyn asiaa logiikan A pohjalta.
edit: eli vaikka alkoholi on yksi sekä yksilölle että yhteisölle vaarallisemmista päihteistä, ei sen käytöstä tulisi rangaista, koska kieltolaista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Alkoholin käyttäminen on rangaistus jo itsessään.

vastaan: C) Päihteen haitallisuus yksilölle ja yhteisölle. Asiaa tulee tutkia ja määrittää rangaistavuus sen mukaan miten vaarallinen kyseinen aine on yksilölle ja/tai yhteisölle.

Ja nimenomaan ennenkaikkea, jos päihteen käytöstä on haittaa yhteisölle/ympäristölle.

Tyräpoika
vastaan: C) Päihteen haitallisuus yksilölle ja yhteisölle. Asiaa tulee tutkia ja määrittää rangaistavuus sen mukaan miten vaarallinen kyseinen aine on yksilölle ja/tai yhteisölle.

Ja nimenomaan ennenkaikkea, jos päihteen käytöstä on haittaa yhteisölle/ympäristölle.

Tällä logiikalla alkoholin tulisi tosiaan olla laiton. Jos jonkun päihteen käytöstä tulee rangaista, niin silloin itsekkin asettautuisin logiikan C taakse.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat