Seuraa 
Viestejä45973

Niin sitten olisi mahdollisuus siihen ja siihen ja vaikka mihin.

Niin entäs laitetaanpa sitten vaihteeksi asioita mitä haittaa on siittä, että olisi paljon rahaa? Ja mitä ei rahalla saa?

Aloitan vaikka, että hyviä ystäviä ja terveyttä ei saa rahalla.

Itseäni kun ärsyttää joskus ihan käsittömättömiin menevä rahanpalvonta.

Kommentit (12)

Euphemos
Seuraa 
Viestejä793

Hyviä ystäviä ei välttämättä, mutta terveyttä alkaa kyllä tulevina vuosikymmeninä saada yhä enenevissä määrin vain ja ainoastaan rahalla.

Epäilemättä haittapuolina rahakkaana olemisessa on omaisuuden sekä läheisten ihmisten suojelun tarpeen lisääntyminen (sekä medialta, onnenonkijoilta että rikollisilta) sekä mahdolliset osakekurssien heilahtelut tai vielä vakavampana uhkana länsimaissa tällä hetkellä jokseenkin epätodennäköinen hyperinflaatio.

Tällä hetkellä rahalla ei saa lukuisia fiktiivisiä/utopistisia teknologiatuotteita, mutta muuten rahasta on suurta etua.

Nervus rerum

Siaksi muuttuminen on kyllä yksi haittapuoli.
Kun kaikki perustarpeet on tyydytetty, voisi olla onnellinen.
Mutta jos saakin kaiken aineellisen ja sen rahan vuoksi kumarretaan joka puolella, sitä saattaa ihminen muuttua "muita paremmaksi" ja välinpitämättömäksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rahalla ei voi ostaa nuoruutta takaisin. Ainoastaan vain hetkeksi. Rahaa ei myöskään voi enää käyttää kuolemansa jälkeen.

PS.
Mutta helpompi on elää varakkaampana kuin köyhänä. Raha helpottaa hyvin paljon elämää. Jotta ahkeruudellaan voisi jokainen ehkä saada enemmän rahaa, niin ei tarvitsisi ainaisessa pulassa elää ja toisten armoilla.

Jotta en vähättele rahan mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Ilman rahaa on moni ihminen hyvin katkera muille, aivan kuin se olisi varakkaitten vika että hänellä tai hänellä ei ole rahaa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä36166

Pysyvää onnellisuutta ja varmuutta elämään ei saa rahalla. Liki kaikkea muuta saa. Terveydenkin odotusarvoa pystyy huomattavasti parantamaan, kun on varaa elää terveellisesti ja ostaa sairastuttua parasta mahdollista hoitoa, vaikka tietysti varmuutta ei saa. Kun kuolemantauti iskee, viikatemies tulee armotta käymään, vaikka vieressä ihmettelisi tuhat maailman kalleinta lääkäriä. Ihminen vertaa olojaan muihin ja omiin aikaisempin oloihinsa. Myös rikkaat, kun ihminen saa ökyomaisuuden, ani harva jää elelemään mukavaa elämää joutomiehenä, vaan käyttää koko elämänsä omaisuutensa kasvattamiseen.

Enkä usko äkillisen onnella rikastumisenkaan autuuteen. Sitä liian helposti kuvittelisi, että rikkaus ratkaisi kerta heitolla kaikki elämän ongelmat, mutta eihän se sitä tee ja sitten on pettymyksen aika. Psykologia on sellaista, että sitä arvostaa minkä saamiseen pitää nähdä vaivaa. Paskaduunista voi vapautua, mutta mitä sitten. Unelmahommaa ei saa sillä, että on rikas, huonompien vakavan suorittamiseen on vaikea motivoitua, kun ei palkalla ole merkitystä, ja työn korvaavaa itsen merkitykselliseksi kokemisen tunteen tuojaa on vaikea löytää. Ostaminen on hauskaa viikon, mutta mitä sitten kun on jo kalleimmat lelut ja tietää että voi ostaa lisää milloin haluaa. Aika paljon nousukkaillakin tuntuu olevan erilaisia ongelmia, kun he eivät pysty käsittelemään äkillisesti muuttunutta tilannettaan.

Ihailemani Irwin lauloi

kaikkihan me täällä ollaan pieni hetki vaan
on aivan turhaa mammonaa näin koota päälle maan
joku toinen kuitenkin sen ryyppää aikanaan
juodaan kaikki nyt ja juokoon toiset omiaan

Sädetin
Niin sitten olisi mahdollisuus siihen ja siihen ja vaikka mihin.

Niin entäs laitetaanpa sitten vaihteeksi asioita mitä haittaa on siittä, että olisi paljon rahaa? Ja mitä ei rahalla saa?

Aloitan vaikka, että hyviä ystäviä ja terveyttä ei saa rahalla.

Itseäni kun ärsyttää joskus ihan käsittömättömiin menevä rahanpalvonta.

Raha ei luo mahdollisuuksia.. vaan aivojen käyttö.

Haittaa rahasta ei ole.

Rahalla ei saa mitään, paitsi tietysti asioita, jotka ovat vain harhaa, koska myös raha on harha, syvällisessä mielessä.

Harhan palvonta on viehättänyt ihmistä aina.

Elämää ei saa rahalla, eli mitään oleellista ei sillä saa.

Luonnonlaki on mikä on, se laki totutuu jokaisen muodon kohdalla, muodolta mitään lupaa kyselemättä.

Mitä on ystävyys? sitä, että hyväksyy ystävän sellaisena kuin se on. Elämä on ainoa ystävä, johon on hyvä tutustua sellaisena kuin se ilmenee. Muut ystävyyssuhteet perustuvat vain sanahelinään .. pinnallisuuteen.

Aitoa .. syvää mielenrauhaa raha ei suo.

Varakas tai köyhä voivat olla yhtä rauhattomia..

Rauhaa saa vain rauhalla, kiinnostumalla siitä sen itsensä vuoksi.

Noin yleistetysti sanottuna, rahalla voi saada enemmän mielenrauhaa, kuin ilman rahaa. Raha helpottaa elämää. Sen jo näkee esim. eräissä keskusteluissa Tiede.fi foorumilla. Näkee kuinka rahattomat ja työttömät nalkuttaa olojaan ja rahanpuutettaan.

Edit
kirjoitusvirhe, taas.

Ei siinä nalkutukset auta. Vaik`olisi kuinka ison talon emäntä, kun ei ole rahaa, niin ei ole rahaa.
Kari Suomalainenkin sanoi laitapuolen kaverille, joka yritti pientä vippiä:
- Tuskin itsekkään tässä pärjäilen, sillä minä elän koroilla.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Kun on paljon rahaa, niin kaikki ovat sitä sinulta lainaamassa. Ja eivät välttämättä maksa takaisin.

Toisaalta, jos on tarpeeksi rahaa, eipä tuo varsinaisesti haittaakaan. Olkoon se vaikka hyväntekeväisyyttä sitten.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat