Seuraa 
Viestejä45973

Iltasanomat raportoi:

Hirvittävä juttu!

24.8.2007 21:03
Norjassa on huolestuttu hirvien panoksesta ilmaston lämpenemiseen, sillä täysikasvuinen hirvi tuottaa röyhtäilyllään ja piereskelyllään peräti sata kiloa metaania vuodessa. Määrä vastaa 2 100:aa kiloa hiilidioksidia. Vuonomaassa tehdyn tutkimuksen mukaan autoilija saa kaasutella 13 000 kilometriä pilatakseen ilmaa vastaavalla tavalla. Norjassa on noin 120 000 sarvipäätä ja Suomessa ainakin saman verran. Kiittäkäämme siis lähiviikkoina metsään rynniviä hirvenmetsästäjiä arvokkaasta ympäristöteosta heidän poistaessaan päiviltä pallomme pahimpia saastuttajia.

http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/200708246493725_hu.shtml

Minä voin siis hyvällä omallatunnolla jatkaa autoilua

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tapetaan kaikki pierivät eläimet ja laitetaan vielä ihmisille filtteri persiiseen, niin saadaan ajettua isommilla autoilla hyvällä omallatunnolla.

Kauheeta, että hirvetkin

Muistelen, että vastaava selvitys on tehty lehmistäkin ja ne ne vasta pierevätkin. Oisko noita peräti enemmän kuin hirviä.

Siat kans, niistä sitä aromia löytyy.

Kaikki lisäksi maistuvat oikein hyviltä ja sopivat reseptit pierettää niin helkutisti.

Toisaalta eikö vangittuja pieruja voisi käyttää polttoaineena. Ihmisillä olis autoissa tyhjennetävä kaasusäiliö penkin alla. Kokoushuoneiden ja yleisten tilojen tuolit olis varustettu pieruimurilla, josta tulevaa energiaa käytettäisiin lämpövoimaloissa.
Halpaa ja luonnonmukaista energiaa. Jos pierukaasut oikein tiivistettäisiin kyllä se palaisi.

Hirviä on ollut todella kauan ja niiden tuottama metaani kuuluu luonnolliseen metaanintuotantoon, joka on balanssissa nykyisen ilmaston kanssa. Yhtä lailla voitaisiin ihmisiä ruveta teurastamaan sillä perusteella, että ihmisten hengittäessä syntyy hiilidioksidia.

Kirjoituksen aloittaja voi hyvällä omallatunnolla jatkaa autoilua, kunhan huolehtii, että auto on ekologisin mahdollinen. Paljon enemmän ilmaston eteen pystyy tekemään esim. ryhtymällä kasvissyöjäksi kuin luopumalla autosta. Monille auto on välttämätön väline, liha sen sijaan ei ole yhdellekään ihmiselle pakollista.

Puolikuu
Seuraa 
Viestejä328

Kyllä se hyvin täsmää tähän lämpenemiseen. 70-luvun alussa suomessakin oli alta 20000 yksilöa ja nykyisinhän hirvikarjan määrä on nostettu kymmenkertaiseksi. Käyrät ovat hämmästyttävän yhteneväiset. Jopa yhdeksänkymmentäluvun hirvikannan notkahdus näkyy lämpenemiskäyrässä tasaisenpana kohtana.

Hohhoijakkaa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat