Seuraa 
Viestejä45973

1)
Kun ihminen menee R-kioskille, niin hän näkee jo kaukaa, että pitkä jono, en menekään tuonne, vaan toisella kioskille tai mieluummin vaikka takaisin kotiin. Ihmien osaa tässä arvioida myös jonon vauhdin, pelkkä pituushan ei kerro mitään hänen odotettavissa olevasta jonotusajasta.

Kun ohjelma heittää dataa jonoon, niin ei se tiedä, että kuinka pitkä jono on hänen edellään. Vastaa sitä kun ottaisit terveyskeskuksesta jonotuslapun, mutta et tiedä laskurin nykyhetkestä mitään. Odotat suljetussa huoneessa, etkä havaitse edes jonon etenemisvauhtia pituudesta puhumattakaan.

2)
Kun usea ihminen keskustelee, niin välillä voi käydä niin, että kaksi aloittaa puhumaan samaan aikaan. Se kumpi jatkaa, riippuu osallistujien töykeydestä. Jos kumpikin olisi tasavertaisia, niin keskustelu ei jatkuisi ehkä ikinä.

Kun kaksi samanarvoista ohjelmaa kokee törmäyksen, niin tuloksena voi olla dead-lock, eikä siitä päästä koskaan eteenpäin. Tasa-arvo on pahimpia riskejä, eikä sitä pitäisi sallia. Mitä tekisi oikeudenmukainen hissi, jos 2 tilaa sen samaan aikaan ? Jäisi lukkoon, koska ei voi panna toista tilaajaa toisen edelle.

3)
Jos ihminen yrittää vaikuttaa toiseen ihmiseen, niin sitä pidetään hyväksyttänä, esim koulutus. Kohde voi olla kohteena vastoin omaa tahtoaan, eikä syötettävästä tiedosta ole luultavasti koskaan mitään hyötyä. Eikä data ole välttämättä edes oikeaa.

Jos ohjelma yrittää vaikuttaa suoraan toiseen ohjelmaan, niin käyttöjärjestelmä kaataa sen joka yrittää. Se on rangaistava teko, ja tuomio tulee ilman tutkintaa tai oikeudenkäyntiä.

Jos ohjelma haluaisi hyvyyttään vaan varoittaa toista ohjelmaa uhkaavasta vaarasta, niin tyly tuomio: tappotuomio viestintuojalle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat