Seuraa 
Viestejä45973

Lääkäri ehdotti muutaman kuukauden vaivanneeseen kyynärvarren kipuun kahta kortisonipiikkiä. Lääkäri sanoi että se tuo avun 95%:lla. Kuullosti uskomattomalta. Pyysin lääkäriltä kuitenkin ensin tulehduskipulääkekuurin reseptin. Hän kirjoitti viikon kuurin.

Jouduin kuitenkin ostamaan kahden viikon annoksen, kun pienempää ei apteekissa ollut. Ja ostin luonnollisesti erinimistä lääkettä mitä hän oli määrännyt, koska määrätty oli kaikista kalleinta. Ei mainittavaa apua tuplakuuristakaan.

Kävin sitten toisella lääkärillä, joka myös suositteli piikkiä sanoen sen tuovan "hyvä avun erittäin usein". Yksi piikki sitten laitettiin. Toinen tarvittaessa parin viikon kuluttua.

Milloin on odotettavissa merkkejä paremmasta nyt näin piikin saamisen jälkeen? Parin päivän vai viikon kuluttua?

Kyselin sitten töissä kokemuksia ja löytyi heti kolme piikitettyä. Yhdellä heistä oli kahden piikin hioidosta ollut parin kuukauden apu, mutta ongelma oli sitten palautunut. Lisäpiikki ei tuonut apua. Toisille piikitetyille ei mitään apua.

Kyselin töissä vielä tunteeko kukaan muita piikitettyjä. Aika moni ilmoitti tuntevansa, mutta kaikista eivät tienneet oliko apua tullut. Arvelivat että ei kovin monella. Sormeensa kortisonipiikin saaneita tyytyväisiä oli joitakin, mutta eräskin oli saanut siitä ison kuivan ihottuman sormeensa, joka oli jäänyt krooniseksi. Kyynär- ja olkapääpiikin saaneita kunnolla tyytyväisiä ei oikein kukaan tuntenut. Sama kokemus mullakin on: faija aikoinaan sai piikin tai parikin kyynärpäähän. Ei apua.

Mihin perustuu tuo lääkärin mainostama 95%? Onko se tutkittua vai arvattua vai antaako lääkäri virheellistä tietoa? Kun potilaskyselyn perusteella se luku tuntuisi olevan ihan toisinpäin!

Vai onko kyse vaan siitä, että jos hoito ei toimikaan niin halutaan antaa ymmärtää että se on sitten potilaan huonoa tuuria? Vähä niinkuin Seppo Rädyllä. Hänellekin mainostettiin leikkauksen 95%:n onnistumismahdollisuutta, vaikka totuushan on varmaankin aivan toinen siinäkin? Nyt Seppo on masentunut, kun luulee olevansa epäonninen marginaalitapaus vaikka hän lankesikin vain mainosvalheeseen? Kuten moni muukin on langennut. Toisaalta aina ei ole vaihtoehtoa, mutta silti. Masennunkohan minäkin ja liityn siihen 5 %:n joukkoon johon 95 % piikin saaneista kuuluu.

Onko muilla millaisia kokemuksia?

Sivut

Kommentit (29)

Niin kun lääkärit kuvittelevat, että heidän potilaansa parantuvat varsin tehokkaasti heidän hoidollaan. Silti kipeiden määrä vain kasvaa jatkuvasti... Suositeltiinko ensin mitään muuta hoitovaihtoehtoa?

Oliko piikin paikka kyynärpään sisäpuolella vai ulkopuolella? Jos sisäpuolella, niin kaiketi kysymys on "golfarin" kyynärpäästä, jos ulkopuolella niin tenniskyynärpää. Näissä molemmissa on jänteen ja lihaksen kiinnityskohta tulehtunut.
Siihen ei pure oikein kiputulehduslääkkeet, lievittävät kyllä, mutta kipu todennäköisesti palaa. Jos kortisonipiikki ei tehonnut, se on ehkä mennyt
vähän kipukohdan viereen.
Rasitusta kannattaa välttää ja jos kyseessä on hiirikäsi, niin hiirtä pitää
välttää, vaiva voi helposti kroonistua.
Epikondyliittituki on hyvä hoitomuoto näihin vaivoihin.
Mitkään "poppakonstit" eivät näihin auta.

Jos vaivasi on jotain muuta, sitten en tiedä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omakohtaista kokemusta on golffarin kyynärpäästä. Alussa kipua lievitti
tulehduskipulääkkeet. Mutta heti kun lopetin sen syömisen vaiva uusiutui.
Vitkuttelin liian kauan lääkärille menoa, kun sitten menin vastaanotolle, sain siihen kortisonipiikin joka auttoi ja jo seuraavana päivänä kipu oli poissa.
Ajan mittaan vaiva uusiutui ja huomasin että hiiren röplääminen pahensi
kipua. Jos olisin malttanut pitää taukoa netissä roikkumisessa, ei kyynärpääkään olisi kipeytynyt niin paljoa.. eli piikin jälkeen olisi kannattanut olla netissä erossa jonkin aikaa tai käyttää vain toista kättä.

Jos eka piikki ei auttanut, sen voi uusia viikon kahden tai kolmen kuluttua.

Nyt on muutama päivä menny ja kättä olen paljon lepuuttanu. En ole hiirellä leikkiny enkä pahemmin edes vaihdekepillä. Huomenna kokeilen hiukan kättä käyttää.

Toivottavasti kipu helpottaa,jos ei, niin uusintapiikille sitten vaan. Kyllä sen pitäisi siitä alkaa rauhoittumaan. Helposti se vaiva kyllä kroonistuu, minä olen hyvä esimerkki siinä .

Enpäs tiedä, miten vaiva oli alkanut. Itselläni oli kyynärpäävaivoja ja niiden osoite oli kyllä hiiri, mitä lekurit eivät välttämättä tajua.

Vuosikausia noita kremppoja välttelin vaihtamalla aina välillä hiirtä, käyttämällä näppäimiä, jne, mutta lopulta vaihdoin kättä. Kesti kuitenkin n. vuoden ennenkuin kipu häipyi. Hoitona käytin lisäksi villasekoitteista sukanvartta kun huomasin, että lämmitän kyynärpäätä kädellä.

Jos hiiri on syyllinen, epäilen, että mikään konsti ei auta pitkään, ellei muuta hiiren käyttötapaa perusteellisesti.

Toki kortisonipiikki auttaa, mutta oire tulee takaisin, jos et muuta käden staattista kuormitusta, joka kiputilan aiheuttaa. Joskus apua on myös epikondyliittituesta (tennissiteestä). Tulehduskipulääkkeet vain vievät kipua, eivät paranna oireita. Jos oire on oikein sitkeä ja herkästi uusiutuva, joudutaan leikkaushoitoon.

Esim. tenniskyynärpää voi vaivata jopa vuodenkin, samoin lienee golffarin
kanssa. Epikondyliittituki on hyvä juttu näissä vaivoissa. Itselläni vaiva aina välillä putkahtaa päälle. Tulehduskipulääke lieventää kipua mutta
vain sen ajan mitä se vaikuttaa.

Kai meikäläisen pitäisi vierottaa itseäni netistä edes pikkuisen.......

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Normaali pöytäkorkeus on hiiren ja näppiksen käyttöön sopimaton. Pitäisi olla alempana hiiritaso. Olen työpisteessäni työstänyt useita tunteja päivässä vuosikausia ilman isompia vaivoja noilta osin. Mutta kotona työpiste on tavallisella pöydällä ja käsi puutuu hyvin herkästi. Töissä näppis ja hiirimatto ovat noin 15...20 senttiä alempana.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Käsi tuntuu yllättävän hyvältä. Ja hiiri on ollut jo vuosia ihan eri kädessä kuin tuo vaiva. Taidan kuitenkin käydä hakemassa toisenkin piikin tuohon samaan kohtaan, kun sitä doctor alussa jo suositteli.

Kortisonipiikkejähän on monenlaisia.Pitkäväikutteisia ja sitten niitä ,jotka eivät tehoa.
Nivelreumassa ainakin piikit pistetään tulehduskohtiin,siis sinne nivelien rakoon ja sisään.Jotku lääkärit pukkaavat piikit sinne päin jonnekin lihaksiin ja teho on silloin jopa päinvastainen kuin tarkoitus.
Kortisonipiikit ovat siitä hyviä verrattuna kortisonitabletteihin,että ne todella ovat paikallisia.
Nivelreumassa ainakin pikkuniveliin on tapana jäädä tulehdukset päälle ja ainoa keino on ne rauhoittaa piikillä.Kortisonipiikit ovat maineestaan huolimatta ainakin reumaisille olleet hieno asia.

onkimies
Kortisonipiikit ovat maineestaan huolimatta ainakin reumaisille olleet hieno asia.

Minkä maineen? Jos lääkäri sano että piikityksistä 95% auttaa, niin mistä se (huono) maine tulee? Tuohan kuullostaa varsin hyvältä maineelta.

Ton parantuneen juttuihin ei tarvitse takertua, hullua tekstiä piisaa.

Jos on esim. golffarin-tai tenniskyynärpää, tai joku muu jänteen ja lihaksen kiinnityskohta luuhun tulehtunut, suun kautta otettu kortisoni tehoaa huonosti. Paikallinen injektio kortisonia+puudutetta yleensä rauhoittaa.

Ja anna herran tähden Parantunut nyt olla tän ketjun rauhassa!
Sairastahan tuollainen on kun kaikilla foorumeilla samaa ininää,
etkö ymmärrä että me ollaan kyllästytty sun juttuihin. Jo haluan jankata
noita juttujasi, pyydä että porukka siirtyy sun omille sivuille keskustelemaan siitä rakkaasta si nivelestä ja kuinka se parantaa ms taudin.

kujakatti
Ja anna herran tähden Parantunut nyt olla tän ketjun rauhassa!

Mua vain kiinnosti mistä maineesta oikein puhuttiin, kun lääkärin mukaan sillä oli hyvä maine, mutta kujakatin teksti antoi mielestäni ymmärtää hiukan toisin...

Eikä mulla ole mitään omia sivuja jossa keskustella. Ja jos olisi, niin miten voisin pyytää ketään sinne, jos en saa ensimmäistäkään viestiä kirjoittaa? Ja sitäpaitsi taas itse otit puheeksi kyseisen nivelen, en minä. Minua miinnosti ihan toinen mielenkiintoinen asia, mutta et ehkä edes huomannut sitä...

parantunut
onkimies
Kortisonipiikit ovat maineestaan huolimatta ainakin reumaisille olleet hieno asia.

Minkä maineen? Jos lääkäri sano että piikityksistä 95% auttaa, niin mistä se (huono) maine tulee? Tuohan kuullostaa varsin hyvältä maineelta.

Joopa joo.Mikä tahansa lääke aiheuttaa sivuvaikutuksia varsinkin liikaa otettuna tai pitkäaikaisessa käytössä.Kortisoni ei tee poikkeusta.

onkimies
Joopa joo.Mikä tahansa lääke aiheuttaa sivuvaikutuksia varsinkin liikaa otettuna tai pitkäaikaisessa käytössä.Kortisoni ei tee poikkeusta.

Nyt kai tarkoitettiin, että jollakin tietyllä lääkkeellä on (huono) maine, koska se erikseen mainittiin. Vai tarkoitatko, että millä tahansa (=kaikilla) lääkkeellä on aina (huono) maine?

Ei vielä selvinnyt mikä tuo maine nyt oikein on. Selkeästi jotain salaperäistä, kun kukaan ei kerro.

LK
Seuraa 
Viestejä138

Eiköhän tää juttu nyt mee näin, että parantuneella/hoidetulla/jne, (muistuttaa muuten kummasti psykoottista skitsofreenikkoa), on huono maine tiedepiiressä... Jostain ihmeen syystä.

Kortisonilla toisaalta on huomattavasti parempi maine.

mattisakki
Käsi tuntuu yllättävän hyvältä. Ja hiiri on ollut jo vuosia ihan eri kädessä kuin tuo vaiva. Taidan kuitenkin käydä hakemassa toisenkin piikin tuohon samaan kohtaan, kun sitä doctor alussa jo suositteli.

Täytyy vielä miettiä tuota toista piikkia ja selvitellä mikä se maine on. Onko siitä sittenkin myöhemmin enemmän haittaa kuin hyötyä? Miksi vihjailua?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat