Seuraa 
Viestejä45973

Täällä on keskusteltu ihmisen selviytymisestä luonnossa.Sieltä luonnostahan se kaikki on alkanut, mutta nyt ollaan suurten kysymysten äärellä;Tuleeko ihminen ylipäätään toimeen maapallolla ja osaako elää ja toimia niin, että eläminen on kohta mahdotonta tai ainakin hyvin paljon rajoittuneempaa kuin tällä hetkellä.Olemme ottaneet melkein selvää DNA;sta ja on Mars mönkijöita ja tietokoneet ym ovat kehittyneet huimaa vauhtia, mutta ympäristöämme joka meidät on synnyttänyt, ei huomioida eikä tutkita riittävästi.Valtamerten eliöistä on tutkittu vajaa 2% ,sienirihmastot jotka ovat metsän ja kaiken ekologian perusta ei tunneta juuri lainkaan jne jne
Suurin kysymys on energiatalous.Vaikka vaikutukset nyt tiedetään, ei päästä juurikaan juhlapuheita pidemmälle.Toimimisen aika olisi juuri nyt.Tähän siteeraisin Nokian ent pääjohtajaa Jorma Ollilaa viime viikolla olleessa energiaseminaarissa;"Jos mennään kriisin kautta,siitä ei ole paluuta,...maapallon keskilämpötila ei saa nousta yli 2 astteen".
Siinä sitä on haastetta ihmiskunnalle luonnossa selviämiseen....

Antero Rantanen, Kustavi

Kommentit (12)

Niin. Jotenkin vaan tuntuu, että vaikka ihmisille syötettäisiin kaikki mahdolliset faktat siitä, kuinka nykymeiningillä niin ekosysteemi, kuin vieläkin pyhempi globaali markkinatalous romahtavat, mitään ei tehdä. Kyllä ihmiskunta oikeanlaisilla johtajilla voisi saada tänne tasapainon, mutta niin kauan kuin kulttuurimme arvostetuimmat kyvyt ovat varakkuus, lyhytnäköisyys, kunnianhimo ja rahantekeminen, niin alamäki jatkuu.

Alkuperäisessä viestissäni oli ns painovirhepaholainen, pitää tietenkin kuulua;
"Keskilämpötila ei saa nousta yli 2 asteella".

Carcaralle; Uskon, että myös nykyinen markkinatalous voi ratkaista energiaongelmat, eikä siihen muualta juuri voimavaroja ole saatavillakaan.Tästä hyvänä esimerkkinä juuri Jorma Ollilan huoli ja hänen esittämänsä lausunnot lähiaikoina.
Tämä on tahto ja valintakysymys.
Nyt tarvitaan uudenlainen kysymyksenasettelu ja vastuullista ajattelua.
Tämä on ihmiskunnan luontotesti....

Antero Rantanen, Kustavi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

No ei ihminen ihan heti sukupuuttoon kuole. Ja vaikka kuolisikin, niin mitäpä sitten. Aikansa kutakin. Ikävää tietysti, jos maapallo saastuu, mutta oma vika. Mitäs oli niin hieno paikka, että pystyi tuottamaan ja pitkään ylläpitämään ihmisen kaltaisen olennon. Ei kosmos kauaa itke omaan mahdottomuuteensa kuolleen planeetan kohtaloa.

Ce-hyväksytyksylle;Tarkoitukseni ei ollut herättää epätoivoa.
Kysymykseen löytyy ratkaisu.
Nykytekniikan tasolla se ei olisi kovinkaan vaikeaa.
Nyt tarvitaan vain uutta ja vastuullista ajattelua ja mittavaa panostusta.
Kosmos ei itke, mutta jälkipolvet kylläkin....

Antero Rantanen, Kustavi

CE-hyväksytty
No ei ihminen ihan heti sukupuuttoon kuole. Ja vaikka kuolisikin, niin mitäpä sitten. Aikansa kutakin. Ikävää tietysti, jos maapallo saastuu, mutta oma vika. Mitäs oli niin hieno paikka, että pystyi tuottamaan ja pitkään ylläpitämään ihmisen kaltaisen olennon. Ei kosmos kauaa itke omaan mahdottomuuteensa kuolleen planeetan kohtaloa.

Juuri näin. Toisaalta elämän hävittäminen totaalisesti on aikamoisen hankalaa. Aina jää jäljelle jonkinmoista elämää esim. kivien sisään. Pitäisikköhän ihmisten pyrkiä räjäyttämään planeettansa? Saisimme lisää "elämänsiemeniä" levitettyä lähiavaruuteemme.

HYVÄ UUTINEN.

Askel parempaan suuntaan.
Tästä voisi alkaa uudenlainen ajattelu.

Lainaus Tekniikka ja Talous lehden uutisista:

Pekkarinen ottaisi syöttötariffit käyttöön
[Mikko Piiroinen 4.9.2007]

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen puhui tänään energian syöttötariffien puolesta Bioenergy 2007 -konferenssin avajaisissa Jyväskylässä.

Uusiutuvan energian riittävää lisäkapasiteettia ei saada Suomessa aikaan markkinaehtoisin toimenpitein, Pekkarinen linjaa.

Pekkarisen mukaan uusiutuvan energian investointitukea on moninkertaistettava tai Suomen on otettava käyttöön uusiutuvan energian syöttötariffit.

Siinä on kysymys takuuhinnasta, joka taataan uusiutuvan tuottajalle pidemmäksi aikaa, Pekkarinen kertoo.

Useiden Euroopan maiden käyttämät syöttötariffit eivät rasittaisi valtion menotaloutta.

Energiateollisuus kovan haasteen edessä

Suomessa uusiutuvan energian osuus on 25 prosenttia kulutuksesta. Vuoteen 2020 mennessä Suomi voi joutua nostamaan uusiutuvan energian osuutta jopa neljäänkymmeneen prosenttiin.

Jo kolmenkymmenen prosentin osuuden ylittäminen on Pekkarisen mukaan kova haaste, sillä suurin osa uusiutuvan energiankäytöstä on sidoksissa metsäteollisuuden volyymiin.

Uusiutuvan energiantuotannon lisääminen vaatii metsäteollisuuden volyymin voimakasta kasvua.

Vesivoima olisi halpaa, mutta sen lisäkäyttö vesittyy poliittisen yhteisymmärryksen puutteeseen.

Sähkön tuotantorakennetta muutettava

Muiden uusiutuvien energialähteiden käytössä on edistyttävä radikaalisti tähänastista nopeammin, vaatii ministeri Pekkarinen.

Kauppa- ja teollisuusministeriön laskelmien mukaan harvennus- ja hakkuutähdepuun käyttö on nelinkertaistettava ja tuulivoimakapasiteetti kaksikymmenkertaistettava, jotta Suomi kykenee selviytymään odotettavissa olevista velvoitteista.

Uusiutuvan energiankäytön lisäämisen taustalla on Euroopan unionin päätös kolminkertaistaa uusiutuvien käyttö vuoteen 2020 mennessä.

Seitsemän prosenttia EU-alueen sähköntuotannosta tulee uusiutuvista energianlähteistä.

Sähkönhankinta energialähteittäin vuonna 2006
Energialähde Osuus

Ydinvoima 24,4 %

Kivihiili 17,9 %

Nettotuonti 12,7 %

Vesivoima 12,6 %

Biopolttoaineet 11,3 %

Maakaasu 10,9 %

Turve 6,9 %

Öljy 2,0 %

Tuulivoima 0,2 %

Lähde: Energiateollisuus

Antero Rantanen, Kustavi

"YK kannusti ympäristöpolitiikkaa läpimurtoon
"Epäilyn aika on ohi ilmastonmuutoksen suhteen, painotti YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon avatessaan YK:n ilmastokokouksen maanantaina New Yorkissa.
""Toimimattomuus on kalleinta toimintaa pitkällä aikavälillä", hän totesi.
"Bush järjestää ensi torstaina ja perjantaina maailman suurimpien hiilidioksidin tuottajamaiden kokouksen Washingtonissa."

http://tinyurl.com/2cb5ww

Ehkä ilmastoasiassa vielä päästään johonkin sopimukseen. Sopimuksen tehokkuus jää nähtäväksi.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Osaako metsässä koko elämänsä oleskellut elää kaupungissa?

Ei pirkele ossaakhan ellää. Mieki eksyn heti Helsingissä,mettässä en vielä tähänmennessä ole koskhan eksyny.
Ja se vaatiiki melekosen sairaskohtauksen , että methän ,, kotiani eksysin.
Vähän sama asija ku joku eksyis omhan asunthonsa.

Suurimman ongelman muodostavat yhteistyöhaluttomat (ja kyvyttömät) maat. Amerikka ja Kiina esimerkiksi viittaavat kintaalla kaiken maailman sopimuksille ja rajoituksille.

Meilläkin päin kaikki puhuvat että turha tehdä mitään kun Kiina ja sen kaverit vain lisäävät päästöjään. Amerikoillekin on turha mennä näyttämään mallia.

Itse en kestä ajatusta siitä, että tulevat sukupolvet eivät enää näkisi luonnonvaraisia isoja kissoja tai sarvikuonoja muualla kuin täytettynä museossa.
Tutkimukseen pitäisikin panostaa paljon enemmän, ei siksi että se olisi tuottavaa vain ymmärtääksemme paremmin maailmaa jossa elämme.

Tästä alkoi keskusteluni tällä palstalla.

Ajankohtaisempi kuin koskaan.

Suuria linjaulksia ja uudistuksia tarvitaan.

Poliitikoilla ym päättäjillä ei ole "munaa" tehdä kovinkaan paljon, kun ovat "osa koneistoa" .. ?

Koneisto yskii kuitenkin nyt ja... !

Tottumus on toinen luonto, mutta nyt pitäisi TAJUTA, että mikään ei ole pysyvää muuta kuin muutos ja ns ISOLLA KÄDELLÄ.

Valtio olen minä.

Antero Rantanen

Piha6
Seuraa 
Viestejä1039

Tulee toimeen, tavalla tai toisella.

Joo, "koneisto yskii", vaan eihän tämä meidän planeetta olekaan mikään "paratiisi" jonka voisi olettaa ja odottaa pysyvän muuttumattomana ja nykyisiä systeemejä suosivana.

Aika, siis se tuleva, näyttää kuinka käy. En maalaa piruja seinälle, mutta tuskin erehdyn jos arvelen että muitakin muutoksia tulee, kuin vaikka kohtuuttomasti tapetilla oleva ilmastonmuutos.

Voisihan se olla mukavaa jos kaikki olisi stabiilia, ei vaan taida olla tällä rakkaalla planeetallamme ?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat