Seuraa 
Viestejä45973

Lipponen tuohtui Stasi-uutisoinnista

RS, 5.9.2007

Eduskunnan entinen puhemies ja pääministeri Paavo Lipponen (sd.) haukkuu median uutisoinnin Niin sanotussa Tiitisen lista –asiasssa. Lipposen mukaan kysymyksessä on ollut ”ainutlaatuinen näytelmä” ja ”mediavetoinen pyöritys”, jota on harjoitettu ”edesvastuuttomalla tavalla”.

Erityisesti Lipponen sivaltaa Alma Median Helsingin toimitusta, joka on ”erityisellä raivolla” käynyt suojelupoliisin ja sisäministeri Anne Holmlundin kimppuun.
-Tutkintaan, syyteharkintaan tai tuomioon koko aineistosta johtaneiden tapausten lukumäärä on mitätöntä luokkaa.

Lipposen mukaan mikä tahansa esiin heitetty väite on muuttunut "uutiseksi", surkeimman satelliittivaltion nilkkiagenttien raportteja on käsitelty vailla minkäänlaista lähdekritiikkiä.

- Oman lusikkansa soppaan ovat myös työntäneet saksalaiset besserwisserit, joiden mielestä Suomessakin pitäisi järjestää Stasi-mylläkkä kun sellainen on ollut Saksassakin, Lipponen kirjoittaa Turun Sanomien kolumnissaan.

Lipponen kirjoittaa, että Tiitisen listastakin ennakoidaan jo ongelmaa nimenomaan sosialidemokraattisille henkilöille.
-Kun Savon Sanomat (3.9.) perustelee niin sanotun Tiitisen listan julkistamista johtavien sosialidemokraattien päästämisellä "löysästä hirrestä", voi vain todeta, että tällaista paapomista ei kukaan ole pyytänyt.

Ylivoimaisesti päättömimpänä Lipponen pitää kansanedustaja Heidi Hautalan ehdotusta asiantuntijaryhmän asettamisesta, johon kuuluisi "akateemisia tutkijoita, juristeja ja asiaan perehtyneitä journalisteja".

- Olympolaisissa korkeuksissa on helppo nähdä Tiitisen listan julkistamisessa "yleinen etu", mutta kuka ottaa vastuun yksilökohtaisista seurauksista? Jos kyseessä on lista, jossa ovat vain nimet ilman mitään näyttöä, ja jos lista on ollut aineistona tutkimuksissa niin kuin suojelupoliisi ilmoittaa, sen julkistaminen jää puhtaasti leiman lyömiseksi, Lipponen kysyy.

- Onneksi pääministeri Matti Vanhanen otti välittömästi esille oikeusvaltion periaatteet ja poliisin ylijohto osoitti ministeri Holmlundin tuella itsenäisyytensä asettumalla Tiitisen listan julkistamista vastaan. Oman varoituksensa esitti tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio. Jää kuitenkin nähtäväksi, kestääkö poliitikkojen kantti puolustaa suojelupoliisia ja yksilön oikeusturvaa, Lipponen kirjoittaa.

Hänen mukaansa ”peli pitäisi nyt kerta kaikkiaan viheltää poikki”.
-Suomella ei ole varaa antaa yhtä parhaimmista organisaatioistaan kiilusilmäpoliitikkojen ja mistään piittaamattomien medioiden runneltavaksi.

http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=113919

Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa?

Sivut

Kommentit (43)

Julkaistu 5.9.2007 2:32:31

TS/
Ammutaanko pianisti?

PAAVO LIPPONEN

Presidentti Mauno Koiviston suositukseen julkistaa suojelupoliisin hallussa oleva niin sanottu Tiitisen lista huipentui oikeushistoriassamme ainutlaatuinen näytelmä.

Ällistyttävintä tässä mediavetoisessa pyörityksessä on ollut se edesvastuuton tapa, jolla oikeusvaltion periaatteita ja oikeusjärjestelmään kuuluvaa poliisitointa on kohdeltu.

Alma Median Helsingin toimitus on erityisellä raivolla käynyt suojelupoliisin ja sisäministeri Anne Holmlundin kimppuun. Alma Median jankutus niin sanotusta Rosenholz-aineistosta vain jatkui, vaikka suojelupoliisi ja ministeri Holmlund kärsivällisesti selvittivät, että suojelupoliisin hallussa on laaja, huolellisesti läpikäyty Stasi-aineisto, joka on pääosin peräisin 1990-luvulta. Tutkintaan, syyteharkintaan tai tuomioon koko aineistosta johtaneiden tapausten lukumäärä on mitätöntä luokkaa.

Poliisin ylijohto selvitti suojelupoliisin Stasiin liittyvän toiminnan ja antoi turvallisuuspoliisille puhtaat paperit. Kuka väittää tosissaan, että suojelupoliisi on jossakin tapauksessa jättänyt tutkinnan tai syyteharkintaesityksen tekemättä poliittisin perustein?

Mikä tahansa esiin heitetty väite on muuttunut "uutiseksi", surkeimman satelliittivaltion nilkkiagenttien raportteja on käsitelty vailla minkäänlaista lähdekritiikkiä. Oman lusikkansa soppaan ovat myös työntäneet saksalaiset besserwisserit, joiden mielestä Suomessakin pitäisi järjestää Stasi-mylläkkä kun sellainen on ollut Saksassakin.

Stasin agentiksi ilmoittautuneen Gerhard Magetin haastattelu ( Aamulehti 1.7.) käy hyvin esimerkiksi toimittajien naiivista kritiikittömyydestä. Maget rehvastelee lounastaneensa ja seurustelleensa useiden suomalaisten poliitikkojen kanssa, joista koko aukeaman jutun keskellä annetaan lihavoitu, vahvasti demaripitoinen nimilista. Muualla jutussa puhutaan "mahdollisista suomalaisvakoojista". Ensin otetaan tämän agentin puheet täydestä ja sitten ryhdytään vihjailemaan!

Tiitisen listastakin ennakoidaan jo ongelmaa nimenomaan sosialidemokraattisille henkilöille. Kun Savon Sanomat (3.9.) perustelee niin sanotun Tiitisen listan julkistamista johtavien sosialidemokraattien päästämisellä "löysästä hirrestä", voi vain todeta, että tällaista paapomista ei kukaan ole pyytänyt.

Ylivoimaisesti päättömin lausunto saatiin, kun kansanedustaja Heidi Hautala ehdotti ( Savon Sanomat 1.8.) asiantuntijaryhmän asettamista, johon kuuluisi "akateemisia tutkijoita, juristeja ja asiaan perehtyneitä journalisteja". Tämä ryhmä seuloisi "välittömästi" aineistosta "syyttömät" ja "vakoojan tunnusmerkit täyttävät lähetettäisiin tarkempiin tutkimuksiin". Näin saataisiin Hautalan mielestä tieto siitä, "ketkä ovat olleet oikeasti vakoojia ja kenen nimi esiintyy lähteissä ihan muuten vain".

Kun Hautalan lausunto ei ole saanut osakseen julkisuudessa mitään kritiikkiä, ehdotankin, että pikaisesti asetetaan Hautalan johdolla totuuskomissio, johon itseoikeutettuna nimettäisiin varapuheenjohtajaksi päätoimittaja Erkki Laatikainen ja yhtä itsestään selväksi jäseneksi professori Olli Mäenpää.

Tiitisen lista ja Supon arkistot annettaisiin tälle komissiolle, joka pyytäisi lausunnot Alma Medialta ja tilaisi näytöt iltapäivälehtien kaunatoimituksilta. Tutkinnan helpottamiseksi Alpo Rusi värvättäisiin merkitsemään epäiltyjen kotiovet ja hautakivet. Töölönlahdelle pystytettäisiin giljotiini ja päiden pudottua hipit marssisivat Hietaniemeen ruumiita potkimaan.

Olympolaisissa korkeuksissa on helppo nähdä Tiitisen listan julkistamisessa "yleinen etu", mutta kuka ottaa vastuun yksilökohtaisista seurauksista? Jos kyseessä on lista, jossa ovat vain nimet ilman mitään näyttöä, ja jos lista on ollut aineistona tutkimuksissa niin kuin suojelupoliisi ilmoittaa, sen julkistaminen jää puhtaasti leiman lyömiseksi.

Onneksi pääministeri Matti Vanhanen otti välittömästi esille oikeusvaltion periaatteet ja poliisin ylijohto osoitti ministeri Holmlundin tuella itsenäisyytensä asettumalla Tiitisen listan julkistamista vastaan. Oman varoituksensa esitti tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio. Jää kuitenkin nähtäväksi, kestääkö poliitikkojen kantti puolustaa suojelupoliisia ja yksilön oikeusturvaa.

Peli pitäisi nyt kerta kaikkiaan viheltää poikki. Suomella ei ole varaa antaa yhtä parhaimmista organisaatioistaan kiilusilmäpoliitikkojen ja mistään piittaamattomien medioiden runneltavaksi.

Suojelupoliisi on hoitanut oman tehtävänsä kylmän sodan vaikeina vuosina matalalla profiililla mutta suurella menestyksellä. On alentavaa seurata tämän kansainvälisesti arvostetun kansallisen instituution häikäilemätöntä lokaan vetämistä.

Kirjoittaja toimi pääministerinä vuosina 1995-2003.

Julkaistu 5.9.2007 2:32:31

Turun Sanomat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
salai
Seuraa 
Viestejä8311

Komppaan minäkin:
Kyllä on tosiaan Mestariampuja PiPi pahasti tuohtunut Lipposesta.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Kyllä Lipponen asiaakin puhuu:

Olympolaisissa korkeuksissa on helppo nähdä Tiitisen listan julkistamisessa "yleinen etu", mutta kuka ottaa vastuun yksilökohtaisista seurauksista? Jos kyseessä on lista, jossa ovat vain nimet ilman mitään näyttöä, ja jos lista on ollut aineistona tutkimuksissa niin kuin suojelupoliisi ilmoittaa, sen julkistaminen jää puhtaasti leiman lyömiseksi.
salai
Seuraa 
Viestejä8311

Kyllä Paavo Lipponen täytyy lopultakin saada totuusvaitehtäväkomission eteen vastaamaan Mestariampuja PiPille tekemistään vääryyksistä. Komission johtoon itseoikeutetusti Muna-Anneli Jäätteenmäki.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Voi voi! Leimoja on lyöty sinne ja tänne kuitenkaan tutkimatta mitään asiaa. Leimattu leimaamisen vuoksi, ja niistä leimoista ovat kärsineet monet perhekunnat vuosia. Jotkut ovat menettäneet henkensä. Muistatteko moneen kertaan kopsaamani "Vallankäyttäjät ovat tiensä päässä".

Ja huomautan! Se ei ole mitenkään minun hengentuote, kopsattu vaan jostain!

Voi paavo parkaa... Lista auki vain ja katsotaan josko siellä olisi paavoja enemmänkin vaiko ei? Tämän maan poliittinen kerma kaipaakin "vähän" uudistamista, pistetään vanhakaarti maanpettureina vedelle ja leivälle!

En tosin usko, että ketään tullaan tuomitsemaan minkään listan perusteella. Eiköhän maanpetturiporukka ole huolen pitänyt, että jos nimi listassa on niin jotenkin se hyvävelipalveluksena sieltä pois tipahtaa. Onse helppoa kun tässä maassa saa eräs paskaporukka päättää omat lomansa, palkkansa ja maanpetturuustuomionsa...

salai
Seuraa 
Viestejä8311
Mestariampuja PiPi
Ja huomautan! Se ei ole mitenkään minun hengentuote, kopsattu vaan jostain!
Ei tarvitse tuota vakuuttaa. Uskon kyllä, ettei sinulta irtoa tarpeeksi omia hengentuotteita tuomaan kaunaasi riittävän selvästi ja useasti esille. Kyllä tuossa tilanteessa copy/paste on loogisin ratkaisu.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Leuka
Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Ken hän on? Siis se kalikasta saanut älähtävä koira.

Ja lyötiinkö oikein HALOLLA päähän?

salai
Seuraa 
Viestejä8311
Mestariampuja PiPi
No mutta Salai!

Onko tippalinssissä kun ihailemaasi Isä Aurinkoista rökytetään? Voi voi, otan osaa!

Ei ole ollenkaan tippa linssissä. Tuntuu vain välillä sopivalta v*ttuilla sinulle, kun kaunasi tuntuu menevän hieman överiksi.

On tällainen silloin tällöin tapahtuva kärkevä sanailu ainakin yhtä tieteellistä kuin sinun jatkuva itkusi kohtaamistasi vääryyksistä, joiden aiheuttajana ovat ilmeisesti tunnetut tai tunnistamattomat poliitikot tai poliittisten puolueitten sinun kiusaamiseksi asettamat virkamiehet. Kyseessä tuntuvat olevan yleensä demarit, joilla sitten toisaalta ei edes ole munaa kuten ihannepoliitikollasi Annelilla.

Tiedoksesi: En ole äänestänyt kuin kerran tai kaksi demariehdokasta (liki parissakymmenessä vaalissa), joten en katso olevani erityisen jäävi arvostelemaan harrastamaasi yksipuolista loanheittoa.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Hei HALOO!

Minähän en tätä kohua ole saanut aikaan, vai olenko? Kohuahan käydään stasi-listoista ja nyt muuallakin kuin netti-palstoilla. Ja minulla ei ole tietääkseni osaa eikä arpaa koko listoihin. Ne ovat ihan toiset ihmiset, jotka näissä listoissa ja niiden ympärillä pyörivät.

Miksi sinä minulle suutuit, kun toin tänne Lipposen mielipidekirjoituksen Turun Sanomista?

En ummarra!

salai
Seuraa 
Viestejä8311
Mestariampuja PiPi
Hei HALOO!

Minähän en tätä kohua ole saanut aikaan, vai olenko? Kohuahan käydään stasi-listoista ja nyt muuallakin kuin netti-palstoilla. Ja minulla ei ole tietääkseni osaa eikä arpaa koko listoihin. Ne ovat ihan toiset ihmiset, jotka näissä listoissa ja niiden ympärillä pyörivät.

Miksi sinä minulle suutuit, kun toin tänne Lipposen mielipidekirjoituksen Turun Sanomista?

En ummarra!

Jos tämä liittyy mielestäsi nimenomaan Stasi-juttuihin, miksi piti aloittaa uusi ketju aiheesta? Siis kopioimalla tänne kaksi helvetin pitkää lehtiartikkelia, joihin liitit yhden rivin omaa kommenttiasi.

Toisaalta: Ovathan lehtijutut tietysti parempaa luettavaa kuin loputon valittelusi, miten sosiaaliviranomaiset ja muut ovat kohdellet sinua kaltoin. Olet oikeassa, lopetankin täältä tähän.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Kannattaa siiten muistaa että kokonainen puoluekoneisto voi olla ajamassa peittely-operaatioita, noiden varsin kiusallisten kytkösten jälkien hävittämiseksi. Poliitikoilta itseltään on turhinta kysyä asiasta tai antaa päätösvalta siitä tutkitaanko asia.

salai
os tämä liittyy mielestäsi nimenomaan Stasi-juttuihin, miksi piti aloittaa uusi ketju aiheesta? Siis kopioimalla tänne kaksi helvetin pitkää lehtiartikkelia, joihin liitit yhden rivin omaa kommenttiasi.

Luuletko todella että tuo tietäisi (tai tiedostaisi)vastauksen?
---
Hän kuuluu ns. mobiin on aina ensimmäisenä vaatimassa hirttäjäisiä. Sitten kun listauksen perusteet ovat osoittautuneet vajavaisiksi (vrt. Rusi), sama porukka vaatiikin heti hirttäjien hirttämistä. Jos joku yrittää hillitä ja tuoda esille oikeusvaltion toimintatapoja, kuten Lipponen, niin kuoro karjuu: hirteen vaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat